topman Δημοσιεύτηκε July 19, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 19, 2006 Θα ήθελα τα φώτα σας για να λύσω δύο απλά προβλήματα που όμως μπορεί να με τρελλάνουν αν δε λυθούν σύντομα. Όλα έχουν να κάνουν με την εμφάνιση των φακέλων στα Windows.Αυτό που θέλω να πετύχω είναι όταν κάνω κλικ στο εικονίδιο «Ο Υπολογιστής μου» ή στο «Τα έγγραφά μου» να ανοίγει ο Explorer με την εμφάνιση δύο περιοχών στη σελίδα, αυτή των Φακέλων στα αριστερά και αυτή με τη λίστα των αρχείων ή στοιχείων στα δεξιά. Αυτό το πετυχαίνω προς το παρόν κάνοντας κλικ στα παραπάνω εικονίδια και αμέσως μετά κλικ στο εικονίδιο «Φάκελοι» πάνω στη γραμμή εργασιών. Θα υπάρχει όμως και κάποιος τρόπος να γίνεται κατευθείαν δηλαδή με το άνοιγμα του αντίστοιχου δίσκου ή φακέλου. Το πρόβλημα νούμερο 2 έχει να κάνει με την σειρά των αρχείων όπως αυτά αναπτύσσονται όταν κάνω κλικ π.χ. στο φάκελο «Τα έγγραφά μου». Παρόλο που η επιθυμητή σειρά εμφάνισής του είναι να βγαίνουν πρώτα στη λίστα οι φάκελοι και μετά τα οποιαδήποτε αρχεία και μάλιστα με αλφαβητική σειρά, πολλές φορές με κλικ το παράθυρο που ανοίγει τα παρουσιάζει ανάποδα δηλαδή πρώτα τα αρχεία και μάλιστα τα πιο πρόσφατα και μετά οι φάκελοι. Δεν ξέρω αν είναι περίεργο ή εγώ είμαι τόσο άχρηστος –μάλλον το δεύτερο συμβαίνει αλλά μετά από τη χρήση του Firefox για αρκετό καιρό φαίνεται πως ξέχασα τα βασικά…. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη….Ανταλλάσσεται με πληροφορίες για το Nokia 6233…. ;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]....a dozen summers against the world.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. July 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2006 Άνοιξε τον Windows Explorer, φτιάξε τα παραπάνω όπως σε βολεύει και μετά πήγαινε Tools - Folder Options - View - Apply to all folders. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
topman Δημ. July 19, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2006 Το δοκίμασα φίλε μου αλλά δεν.....Περίεργο αλλά αληθινό... Μάλλον θα φταίει η ζέστη....:rolleyes: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]....a dozen summers against the world.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
samoapark Δημ. July 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2006 Όσον αφορά το πρώτο, "ο υπολογιστής μου" δεν είναι explorer. Κοινώς δε μπορείς απ' το "ο υπολογιστής μου" να δεις ότι βλέπεις όταν μπαίνεις από win explorer! Γιατί δε κάνεις κάτι πιο απλό: φτιάξε κάτω στο toolbar ένα εικονίδιο του explorer και να μπαίνεις από κει απευθείας. Tώρα για το δεύτερο που λες, συγνώμη δεν πολυκατάλαβα κιόλας τι εννοείς, αλλά αν πας view-->details δεν τα βλέπεις όλα με τη σωστή σειρά? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. July 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2006 Control Panel->Folder Options->View. To check box που λεει "Remember each folder's view settings" είναι τσεκαρισμένο; (γράφω από win 2000 αυτή τη στιγμή οπότε ίσως να διαφέρουν λίγο τα όσα λέω) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
topman Δημ. July 20, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2006 Όσον αφορά το πρώτο, "ο υπολογιστής μου" δεν είναι explorer. Κοινώς δε μπορείς απ' το "ο υπολογιστής μου" να δεις ότι βλέπεις όταν μπαίνεις από win explorer! Γιατί δε κάνεις κάτι πιο απλό: φτιάξε κάτω στο toolbar ένα εικονίδιο του explorer και να μπαίνεις από κει απευθείας. Tώρα για το δεύτερο που λες, συγνώμη δεν πολυκατάλαβα κιόλας τι εννοείς, αλλά αν πας view-->details δεν τα βλέπεις όλα με τη σωστή σειρά? Όταν έλεγα explorer εννοούσα την εξερεύνηση του δίσκου, πως αλλιώς να το ονομάσω? Τελικά αυτό που είπες έκανα και είναι μία λύση έμμεση βέβαια αλλά λύση... Για το δεύτερο, να εξηγηθώ καλύτερα... Κάνω κλικ πάνω σ'ενα φάκελο και τα περιεχόμενα του παρουσιάζονται όχι με την εμφάνιση που έχω διαλέξει για τον συγκεκριμένο φάκελο(μικρογραφίες) αλλά σαν πλακίδια ή λίστα. Δεν βαριέστε τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς αυτές τις μ... sorry χωρίς αυτά τα προβλήματα....:lol: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]....a dozen summers against the world.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
topman Δημ. July 20, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2006 Control Panel->Folder Options->View. To check box που λεει "Remember each folder's view settings" είναι τσεκαρισμένο; (γράφω από win 2000 αυτή τη στιγμή οπότε ίσως να διαφέρουν λίγο τα όσα λέω) Τσεκ είναι φίλε μου αλλά μάλλον έχει αδύνατη μνήμη ο σκληρός και το ξεχνάει....:D Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]....a dozen summers against the world.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts