Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καμιά ψηφιακή με 10άρι zoom και anti-shake σύστημα δεν υπάρχει? Ή τουλάχιστον να έχει ταχύτητα κλείστρου πολύ υψηλή ωστε να μη βγαίνουν κουνημένες.

Ακολουθεί φωτογραφία τραβηγμένη με 10Χ zoom από την Olympus c770. Δεν ξέρω αν είναι με τρίποδο, πάντως είναι πολύ καθαρή.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/6487CA_DI_CR_c770uz_01.jpg

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Το βίντεο της C-770 μόνο άθλιο δεν είναι.

Αν όχι το καλύτερο, σίγουρα από τα καλύερα που μπορείς να βρεις σε φωτ. μηχανή.

Επίσης όταν ζουμάρεις σε 10Χ να προσέχεις η ταχύτητα του κλείστρου να είναι γρήγορη για να μην βγαίνουν κουνημένες οι φωτογραφίες. Με τιμές ταχύτητας 1/200 και πάνω, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

εγω ελεγα για την ποιοτητα βιντεο της 750 που ειχα( 15 fps @ 320 x 240) οχι για την 770 που θελει να παρει ο φιλος.στην 750 ηταν αθλιο παντως ασυζητιτι..οσο για ταχυτητα κλειστρου πιστεψε με αν δεν εχεις σταθερο χερι δεν γινετε τιποτα.ολα τα αρνητικα που εγραψα παραπανω ισχυουν και για την 770 πλην οτι εχει λιγο καλυτερο βιντεο(δεν ενθουσιαστηκα και τρελα εχω δει κ καλυτερα αλλα δεν ειναι και ασχημο) και λιγο μεγαλυτερη οθονη 1.8''!!!τουλαχιστον εγω δεν τα καταφερνα σχεδον ποτε να βγαλω καθαρες φωτο σε φουλ ζουμαρισμα με γυμνο χερι...αλλα κι απο διαφορα φορουμ που διαβαζα μονο οι ΄΄επαγγελματιες΄΄ του ειδους τα καταφερνανε...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/laios23/38168/578002

Το γούστο μου είναι πολύ απλό. Είμαι πάντα ικανοποιημένος, έχοντας το καλύτερο...''Oscar Wilde

Καμιά ψηφιακή με 10άρι zoom και anti-shake σύστημα δεν υπάρχει? Ή τουλάχιστον να έχει ταχύτητα κλείστρου πολύ υψηλή ωστε να μη βγαίνουν κουνημένες.

Ακολουθεί φωτογραφία τραβηγμένη με 10Χ zoom από την Olympus c770. Δεν ξέρω αν είναι με τρίποδο, πάντως είναι πολύ καθαρή.

Anti-shake νομίζω είδα σε Panasonic και ίσως και σε Canon. Η φωτογραφία πάντως είτε αυτός που την τράβηξε κράτησε απίστευτα την αναπνοή του είτε, το πιθανότερο, χρησιμοποίησε τρίποδο...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Anti-shake νομίζω είδα σε Panasonic και ίσως και σε Canon. Η φωτογραφία πάντως είτε αυτός που την τράβηξε κράτησε απίστευτα την αναπνοή του είτε, το πιθανότερο, χρησιμοποίησε τρίποδο...

ειτε ειναι επαγγελματιας!!!!!!!!!!!! :p

Το γούστο μου είναι πολύ απλό. Είμαι πάντα ικανοποιημένος, έχοντας το καλύτερο...''Oscar Wilde

Το σύστημα αυτό το έχουν η πανασονικ,κανον και σονυ.

Το σύστημα αυτό το έχουν η πανασονικ,κανον και σονυ.

δεν το εχουν μονο αυτες το εχουν και αλλες εταιρειες αλλα σε ακριβα μοντελα μονο ρε γμτ..

ειτε ειναι επαγγελματιας!!!!!!!!!!!! :p
E, και ο επαγγελματίας θέλει το τρίποδό του! :lol:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

δεν το εχουν μονο αυτες το εχουν και αλλες εταιρειες αλλα σε ακριβα μοντελα μονο ρε γμτ..

Πάντως σήμερα που πήγα στο Πλαίσιο και ρώτησα, μου είπανε ότι μία πολύ καλή με 12άρι zoom είναι η Canon S2 IS στα 510+ ευρώ (άντε γειά δηλαδή) η οποία έχει και anti-shake system. Μου είπε κιόλας το παλικάρι εκεί, ότι και με anti-shake, πάνω από 6Χ zoom, χωρίς τρίποδα δύσκολα βγάζεις καθαρή φωτογραφία.

Πάντως σήμερα που πήγα στο Πλαίσιο και ρώτησα, μου είπανε ότι μία πολύ καλή με 12άρι zoom είναι η Canon S2 IS στα 510+ ευρώ (άντε γειά δηλαδή) η οποία έχει και anti-shake system. Μου είπε κιόλας το παλικάρι εκεί, ότι και με anti-shake, πάνω από 6Χ zoom, χωρίς τρίποδα δύσκολα βγάζεις καθαρή φωτογραφία.

πολύ γενικό και αόριστο αυτό που σου είπε ο "ειδικός" υπαλληλάκος στο κατάστημα.

παίζει ρολο σε τι φωτιστικές συνθήκες θα τραβήξουμε με πολύ zoom.

αν είναι απόγευμα και η μηχανή σε ρίξει στο 1/40 χαίρω πολύ ...αν είναι μέρα όμως και τραβάς με 1/500 δεν έχεις πρόβλημα.

ένα antishake system συνήθως μπορεί να σου δώσει ένα extra stop άντε και λίγο παραπάνω (εξαρταται).

ένα antishake system συνήθως μπορεί να σου δώσει ένα extra stop άντε και λίγο παραπάνω (εξαρταται).

Δηλαδή...?

Η καλύτερη στην κατηγορία παραμένει η panasonic Z5 με δεύτερη την sony και μετά την canon αν και αυτές η δύο είναι τα ίδια με μόνη διαφορά η σονυ να είναι κατά 100+ ευρώ φθηνότερη.

Mεταξυ panasonic Z5, olympus 770 και SP500 τι προτεινεται; Απο αυτονομια και βιντεο κυριως.

Εκτος απο αυτες ποια αλλη μικρη με πανω απο 3-4x ζουμ και καλη αυτονομια προτεινεται;

█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███

Mεταξυ panasonic Z5, olympus 770 και SP500 τι προτεινεται; Απο αυτονομια και βιντεο κυριως.

Εκτος απο αυτες ποια αλλη μικρη με πανω απο 3-4x ζουμ και καλη αυτονομια προτεινεται;

Προσωπικά έχω την Panasonic dmc lz2 με 6Χ optical. Δεν είμαι και pro αλλά θεωρώ ότι είναι καλή.

Οι φακοί Leica που χρησιμοποιεί η panasonic είναι καλοί/

Οι φακοί Leica που χρησιμοποιεί η panasonic είναι καλοί/

an ipotheso to / einai ?...

nai fisika einai poli kaloi oi leica!!!

kai i panasonic xrisimopoiei dikous tis aisthitires... kai oxi sony opos poloi alloi kai tin patisan me mia olokliri partida provlimatikon CCD... kai trexoun tora sony,minolta,canon,fuji gia merika mondela pou dialeksan sony promithefti...

ego exo thn panasonic fz5, exo frapsei prin apo 3-4 selides thn apopsi mou.TO stabilizer ths einai arketa kalo, exo kataferei na travikso kai se taxitita 1/8 se 12x zoom, kai tis perissoteres fores me pianei kai agxos na mhn kouniso to xeri, to opoio mou dimiourgeim ena tremoulo.ama omos exeis stathero xeri kai psixraimia, travas pistevo kai se 1/4 se tilefako 12x.xoris stabilizer se tilefako, kai tripodo pou leei o logos na exeis, prepei na eisai voudistis gia na katafereis na kratiseis to xeri sou akounito.giafto ki ego protimisa thn panasonic apo thn olympus.px piga gipedo me werder kai katafera kai traviksa sxedopn olos tous paiktes, kai kathomoun pano diazoma, arketa psila.to video ths [anasonic enai metrio, ths olympus 770 einai poly kalo, alla thelei kalo epexergasti sto pc gia na mhn kollane ta kare, se emena pou exo P3 sta 1000, merika deigmata pou katevasa kollousan.episis, einai mikro kai se ogko, eno sthn diki mou paei peripou 0,48MB to defterolepto.kata ta alla ego eimai efxaristimenos, an kai tha thn ithela ligo pio mikri.oi manual rithmiseis me volevoun apistefta...afta, oti allo thelete aftoi pou endiafereste, rotiste

Ελαβα την Nikon Coolpix S4,η οποια ειναι οντως πολυ καλη ψηφιακη,με εκπληκτικο 10x οπτικο ζοομ το οποιο ειναι μεν δυσκολο να τραβηξεις χωρις να βγει κουνημενη,αλλα γινεται δουλεια αν τραβηξεις την φωτογραφια την καταλληλη στιγμη.

Απο βιντεο δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα,αλλα ειναι υπεραρκετο για μερικες καλες στιγμες.Εκεινο που μου αρεσε κ μου χρειαζεται πολυ ειναι η ηχογραφηση,ενα must για καθε digital

Ειμαι υπερβολικα ευχαριστημενος για την επιλογη μου καθως καλυπτει πληρως τις αναγκες μου.

Παραθετω μια απο τις πρωτες ληψεις μου χωρις και με 10χ οπτικο,καλα αποτελεσματα με μικρη προσπαθεια.

http://img7.picsplace.to/img7/1/thumbs/withoutzoom.jpg

http://img7.picsplace.to/img7/1/thumbs/withzoom10x.jpg

Αλλα το πιο χρησιμο απο αυτα που αγορασα μαζι με την SD μου φαινεται οτι ειναι αυτο το usb reader + pen drive μαζι,οτι πρεπει για μεταφορα αρχειων για την σχολη κ για να περνω ταχυτατα τις φωτογραφιες απο την καμερα στο pc ;)

http://img7.picsplace.to/img7/1/thumbs/usbreader_pendrive.jpg

The Future Belongs To The Brave

Παραθετω μια απο τις πρωτες ληψεις μου χωρις και με 10χ οπτικο,καλα αποτελεσματα με μικρη προσπαθεια.

emena prosopika ta xromata afta mou fenontai aparadekta... kai episis den einai kai poli kathares... (contrast)...

emena prosopika ta xromata afta mou fenontai aparadekta... kai episis den einai kai poli kathares... (contrast)...

Οτι δεν ειναι πολυ ζωντανα τα χρωματα ειναι λογικο καθως υπηρχε πολυ συννεφια,η φωτο τραβηχτηκε κατα τις 11 (ωρα Αγγλιας).Επισης δεν ειναι τοσο καθαρες γιατι ειναι τραβηγμενες απο το βρωμικο τζαμι του παραθυρου.

Αυτες τις 2 τις παρεθεσα για να δειξω τα αποτελεσματα του ζοομ χωρις τριποδο,δεν ασχοληθηκα καθολου με white balance,exposure και γενικες ρυθμισεις.Πειραματιζομαι για να δω τις ρυθμισεις που χρειαζονται αναλογως τις συνθηκες,οταν συμπληρωσω αρκετη χρηση με την ψηφιακη ειμαι σιγουρος οτι θα αποδιδει αναλογα (την εχω μια μερα).

The Future Belongs To The Brave

Μηπως εχει κανεις σιγουρες πληροφοριες για ακριβη αφιξη των νεων Olympus SP-310, SP-350, SP-500, στην ελληνικη αγορα ??? Εχω ακουσει για τελη Οκτωβρη αλλα και για πιο αργα, κανεις δε δινει υπευθυνη απαντηση!

Samsung Galaxy S23 Ultra (8/256) Black

Huawei Watch GT4 Black

Ελαβα την Nikon Coolpix S4,η οποια ειναι οντως πολυ καλη ψηφιακη,με εκπληκτικο 10x οπτικο ζοομ το οποιο ειναι μεν δυσκολο να τραβηξεις χωρις να βγει κουνημενη,αλλα γινεται δουλεια αν τραβηξεις την φωτογραφια την καταλληλη στιγμη.

Απο βιντεο δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα,αλλα ειναι υπεραρκετο για μερικες καλες στιγμες.Εκεινο που μου αρεσε κ μου χρειαζεται πολυ ειναι η ηχογραφηση,ενα must για καθε digital

Ειμαι υπερβολικα ευχαριστημενος για την επιλογη μου καθως καλυπτει πληρως τις αναγκες μου.

http://img7.picsplace.to/img7/1/thumbs/withoutzoom.jpg

http://img7.picsplace.to/img7/1/thumbs/withzoom10x.jpg

Αλλα το πιο χρησιμο απο αυτα που αγορασα μαζι με την SD μου φαινεται οτι ειναι αυτο το usb reader + pen drive μαζι,οτι πρεπει για μεταφορα αρχειων για την σχολη κ για να περνω ταχυτατα τις φωτογραφιες απο την καμερα στο pc ;)

http://img7.picsplace.to/img7/1/thumbs/usbreader_pendrive.jpg

λογικο ειναι να μην ξετρελεθηκες αφου η αναλυση της καμερας ειναι 640 x 480, 15 fps, 320 x 240, 15 fps, 160 x 120, 15 fps.απαραδεκτο πραγμα αφου ολες οι σοβαρες φωτογραφικες πλεον κυκλοφορουν με 30fps.απο ποιοτητα φωτογραφιας δεν ειναι ασχημη αλλα δεν θεωρω οτι ειναι καλη επιλογη για τα λεφτα της εκτος αν θες οπτικο ζουμ(στην ουσια αυτο πληρωνεις)αλλα οπως ξαναειπα χωρις stabilizer ειναι λιγο αχρηστο αυτο.τεσπα καλοριζικι...εκτος απο την ΡΕΝΤΑΧ S6 ειδα και την ΡΑΝΑΣΟΝΙΚ FX9 η οποια εχει παρομοιες διαστασεις καλυτερη ποιοτητα και image stabilizer!!!!ειναι βεβαια και 80ε πιο ακριβη..με εβαλε σε σκεψεις ρε γμτ...εχω παραγγειλει την ΡΕΝΤΑΧ αλλα δεν εχει ερθει ακομα και σκεφτομαι μηπως την ακυρωσω για χαρη της πανασονικ!!

...εκτος απο την ΡΕΝΤΑΧ S6 ειδα και την ΡΑΝΑΣΟΝΙΚ FX9 η οποια εχει παρομοιες διαστασεις καλυτερη ποιοτητα και image stabilizer!!!!ειναι βεβαια και 80ε πιο ακριβη..με εβαλε σε σκεψεις ρε γμτ...εχω παραγγειλει την ΡΕΝΤΑΧ αλλα δεν εχει ερθει ακομα και σκεφτομαι μηπως την ακυρωσω για χαρη της πανασονικ!!

opoia camera kai na sigrineis... kaliteri poiotita apo tin S6 tha exeis...

gia na katalaveis... i panasonic pou einai kaliteri... exei provlimata contrast kai thorivou... (fantasou i S6 ti ginete)...

tespa... kaloriziki...

Η panasonic ειναι απο τις καλυτερες ψηφιακες αυτη τη στιγμη,πιστευω οτι αξιζει να την παρεις αντι τη pentax.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

ποια ειναι η καλυτερη ψηφιακη απο αποψη ποιοτητα φωτογραφιας μεχρι τα 350 το πολυ 380 ευρω?εγω γερνω πιο πολυ προς κανον μερια αλλα ευπροσδεκτες και οι αλλες