Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

mporei kapoios na mou prothnei kapia psifiakh fotografikh gyrw sta 300 eurw kai na einai agiopisth?euxaristw

SONY DSC-P200 μαυρη στα 312 Ευρω. :up:

http://aka.fotovista.com/dev/9/6/11120469/s_11120469.jpg

Εγω την παρειγγειλα απο ΕΔΩ και ηρθε σε 2 μερες. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος,εχει πολυ καλο φακο Carl Zeiss, εχει απιστευτα στιβαρη κατασκευη το πλαισιο της και βγαζει πολυ ζωντανα χρωματα. Επισης η μπαταρια κραταει αιωνες...Μιλαμε για 450+ φωτο με flash και 650+ χωρις flash. :blink:

Μοναδικο μειονεκτημα: Καρτες Memory Stick :mad: -> Φαρμακειο στις τιμες. Εχω μια 512ΜΒ High Speed της Sony και εδωσα 109 Ευρω (το 1/3 της τιμης της μηχανης!).

Την προτεινω ανεπιφυλακτα παντως... :O

[sIGPIC][/sIGPIC] Εγγραφή: Οκτ. 2003 - It's been a while....

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

να υποθέσω ότι όταν λες πάνω απο 350+ ευρω εννοείς dslr??

ή απλές compact όπως η δική σου?

κυριότερες διαφορές μεταξύ ακριβών -φτηνών compact υπάρχουν στο ζουμ,στην ύπαρξη stabilizer,φυσικά στο πως φωτομετρούν και πως εστιάζουν στο αντικείμενο και πόσο γρήγορα το κάνουν,η χρωματική τους απόδοση,η ύπαρξη χειροκίνητων ρυθμίσεων,(για εμένα απαραίτητο σε μια μηχανή),το macro που έχε.....κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ....

Η ερώτηση σου είναι πολύ γενική...και θέλει μεγάλη απάντηση!

φύσικά μην ξεχνάς ότι δεν παίζει και τόσο ρόλο σε μια πραγματικά όμορφη φωτογραφία αν την πήρες με 12 MP η με 2MP...

με μια canon d-mark II τον 10000 ευρώ η με την δική σου!

σημασία έχει το καρδάρισμα...

(βέβαια η πρώτη θα σου βγάλει τέλια αποτυπωμένα τα χρώματα....αλλά αν εισαι τυχερός θα είναι πολύ καλή η φώτο σου. :p ..είχα δει νομίζω τραβηγμένη απο ΗP των 2ΜΡ φωτογραφία από καμπουλ στο dpgr.gr.ήταν απλά τέλεια ...)

αλλά αν το θέμα σου είναι τόσο καλό δεν έχει και σημασία

κάθε φωτογραφία αν αλλάξεις κατα 1 μέτρο την θέση σου βγάζει και άλλο αποτέλεσμα..

να υποθέσω ότι θα την έχεις για την παραλία για τους φίλους για απλά πράγματα χωρίς απαιτήσεις!τοτέ η μηχανή σου είναι καλή για σένα και καλή για να σε βάλει στην ψηφιακή φωτογραφία!

"φυσικά στο πως φωτομετρούν και πως εστιάζουν στο αντικείμενο και πόσο γρήγορα το κάνουν,".

Μπορείς λίγο να κάνεις λίγο μπακάλικα μια εξήγηση του παραπάνω ; Κυρίως τις λέξεις "φωτομετρούν". Όχι, δεν είμαι μπακάλης αλλά λίγο πιο απλά για να το καταλάβω.

Όπως αναφέρεσε και εσύ, αυτό που "χρειάζομαι" είναι απλά να τραβάει καλές σχετικά φωτογραφίες στον περιβάλοντα χώρο και το βράδυ απλά να μην τραβάει ΧΑΛΙΑ :blink: φωτογραφίες όπως μία 1mgpixel που είχε πέσει στα χέρια μου παλιότερα. Αυτή η συγκεκριμένη πάντως έχει και αυτόματες αλλά και χειροκίνητες ρυθμίσεις που σιγά-σιγά θα μάθω να κάνω και να αλλάζω.

Τέλος, συμφωνώ οτι πάντα πάιζει ρόλο η οπτική γωνία και σαφώς το αντικείμενο που τραβάς. ’λλο να τραβήξεις μια Ferrari σταθμευμένη σε κεντρικό δρόμο και άλλο ένα λουλούδι. :shifty: .

Καλησπέρα παιδιά. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο Forum. Είμαι μεταξύ Nikon 7900 ή Olympus C-70. Τι προτείνετε? Είναι αξιόπιστο το pixmania ώστε να παραγγείλω από εκεί? Θέλουν πιστωτική. Κανένα πρόβλημα? Σε πόσες μέρες γλινεται η παράδοση?

Θα περιμένω απάντησή σας...

SONY DSC-P200 μαυρη στα 312 Ευρω. :up:

http://aka.fotovista.com/dev/9/6/11120469/s_11120469.jpg

Εγω την παρειγγειλα απο ΕΔΩ και ηρθε σε 2 μερες. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος,εχει πολυ καλο φακο Carl Zeiss, εχει απιστευτα στιβαρη κατασκευη το πλαισιο της και βγαζει πολυ ζωντανα χρωματα. Επισης η μπαταρια κραταει αιωνες...Μιλαμε για 450+ φωτο με flash και 650+ χωρις flash. :blink:

Μοναδικο μειονεκτημα: Καρτες Memory Stick :mad: -> Φαρμακειο στις τιμες. Εχω μια 512ΜΒ High Speed της Sony και εδωσα 109 Ευρω (το 1/3 της τιμης της μηχανης!).

Την προτεινω ανεπιφυλακτα παντως... :O

και εγώ στη προτείνω ανεπιφύλακτα!

είναι τρομερή μήχανή και καλή για τα λεφτά της

επίσης κοίταν και την P100που έχω και εγώ και είναι πιο φτηνή!

για καρτούλες memory stick θα βρείς στο ebay η στο e-shop.gr αρκετά φτηνά!

για αναλυτικά reviews πολλών μηχανών πηγαινε στο http://www.dpreview.com/reviews/

Χαλαρά... :lol:

"φυσικά στο πως φωτομετρούν και πως εστιάζουν στο αντικείμενο και πόσο γρήγορα το κάνουν,".

Μπορείς λίγο να κάνεις λίγο μπακάλικα μια εξήγηση του παραπάνω ; Κυρίως τις λέξεις "φωτομετρούν". Όχι, δεν είμαι μπακάλης αλλά λίγο πιο απλά για να το καταλάβω.

Όπως αναφέρεσε και εσύ, αυτό που "χρειάζομαι" είναι απλά να τραβάει καλές σχετικά φωτογραφίες στον περιβάλοντα χώρο και το βράδυ απλά να μην τραβάει ΧΑΛΙΑ :blink: φωτογραφίες όπως μία 1mgpixel που είχε πέσει στα χέρια μου παλιότερα. Αυτή η συγκεκριμένη πάντως έχει και αυτόματες αλλά και χειροκίνητες ρυθμίσεις που σιγά-σιγά θα μάθω να κάνω και να αλλάζω. .

αν και δε

φώτομετρηση είναι ότι ακριβώς σημαίνει η λέξη...μετράω το φως

για την εστίαση...

όπως κοιτάς στην οθόνη σου τώρα κόλλησε το δάχτυλο μποστα στο σήμα της..πχ στο σονυ πάνω...

τα βλέπεις και τα δύο καθαρά...

ώραια..

φέρε τώρα σιγα σιγά το δάχτυλό σου προς το πρόσωπο.. αλλά να το βλέπεις συνεχώς καθαρα...όταν φτάσει περίπου 5 εκατοστα απο το πρσωπό σου σταμάτα...αν τώρα κοιτάξεις στο σόνυ ώστε να το δεις καθαρά(στην ουσία να έστιάσεις πάνω του) θα δεις δύο δάχτυλα και το σόνυ καθαρά....

αν πάλι κοιτάξεις το δάχτυλό σου το σόνυ απο πίσω θα φαίνεται θολά...

έτσι και η κάμερα μπορεί να εστίασει σε λάθος σημείο και αυτό που θες να μην φαίνεται καθαρά και στη φωτογραφία να φανει θολωμένο....

επίσης όπως το μάτι αργεί να εστιάσει από το δάχτυλο και να πάει στο σήμα πάνω έτσι μπορεί να αργεί και η κάμερα να εστιάσει...πιο καλή κάμερα => πιο γρήγορα εστιάζει

φυσικά από φτηνές ακριβες μηχανές αλλάζουν πολλά!

ειδικά αν αναφερθείς σε dslr με compact...

η ποιότητα οι ρυθμίσεις και το γενικό αποτέλεσμα έχουν μεγάλη διαφορα!

αλλά επιμένω και πάλι μια dslr δεν σημαίνει ότι θα βγάλεις και καλύτερες αισθητικά φωτογραφίες....

έχω έναν λεφτά φίλο μου που έχει την nikon d-70 των 1000+ευρώ που νομίζει ότι βγάζει καλές φωτογραφίες....

αν τις δεις είναι τέλειες χρωματικά..αλλά ο ορίζοντας στραβώνει...τα αντικείμενα χάνονται...κουνημένες φωτογραφίες...

(πιο μπακάλικα δεν γινεται φίλε μου!!! :lol: )

πίστεψέ με μια βόλτα απο το φορουμ του dpgr.gr θα σε βοηθήσει πολύ για τα πρώτα βήματα αλλά και εμείς εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε στην φωτογραφία!

Εχει αγοράσει κανείς ή χρησιμοποιήσει την Canon Powershot S2 IS ,επειδή σκέφτομαι να την αγοράσω?

δεν την έχω αλλά υπάρχουν καλά reviews στο http://www.dpreview.com/reviews/canons2is/

αν θε κάποια βοήθεια με τους όρους που χρησιμοποιεί ζήτα απλά βοήθεια!

επίσης στο http://www.dpgr.gr/forum/index.php?board=28;action=display;threadid=14285;start=0

• 2 weeks later...
Εγω εχω το kodak cx7525 και δωρο το printer dock και μπορώ να πω οτι εμεινα κατευχαριστημενη διοτι και καλη εικονα διαθετει και στο printer καταφερα να βγαλω αριστες εικονες αλλα το μονο μειονεκτημα ειναι οτι αδειαζουν γρηγορα οι μπαταριες... Μεσα σε 2 μερες που τραβουσα ασταματητα γυρω στις 100-150 φωτο και βιντεο (πηρα SD 512) μου αδειασε γρηγορα τις μπαταριες! Μαλλον θα αγορασω τον φορτιστη η το τροφοδοτικο V 3! :O
Μη μου άπτου!

Εγω εχω το kodak cx7525 και δωρο το printer dock και μπορώ να πω οτι εμεινα κατευχαριστημενη διοτι και καλη εικονα διαθετει και στο printer καταφερα να βγαλω αριστες εικονες αλλα το μονο μειονεκτημα ειναι οτι αδειαζουν γρηγορα οι μπαταριες... Μεσα σε 2 μερες που τραβουσα ασταματητα γυρω στις 100-150 φωτο και βιντεο (πηρα SD 512) μου αδειασε γρηγορα τις μπαταριες! Μαλλον θα αγορασω τον φορτιστη η το τροφοδοτικο V 3! :O

Εγώ αγόρασα Ni-Mh μπαταρίες, 2100MhA και πάνε αρκετά καλά. Αν μιλάμε φυσικά για επαναφορτιζόμενες εξτρά απο την ψυφιακή. :worry:

είναι καλό να να έχεις και ένα ζευγάρι επαναφορτιζόμενες επιπλέον μαζί σου...φαντάζεσαι να θες να βγάλεις μια φωτογραφία που θα σου μείνει και να σου σου λέει low baterry?? :w00t: πίκρα...

πάντως 100-150 φωτογραφίες με βίντεο και φαντάζομαι όλα με αρκετή ώρα προεπισκόπησης είναι οριακά καλά!

Re paides kanenas voitheia? :(

Telika epeidi h A95 einai palio montelo mallon tha katalixw sthn Sony W7 h sthn Canon Ixus 700.

Kamia apopsi?

Δεν εχει σημασια που η Α95 ειναι παλιο μοντελο...ειναι πολυ καλη,σιγουρα καλυτερη απ'τη Σονυ & ισαξια με την Ιξους 700...& νομιζω ειναι & πιο φτηνη... ;)

To thema einai oti apo oti vlepw h A95 den exei epanafortizomenes bataries :(

Eisai sigouros oti einai kalyteri apo ti sony pantws?Apo to psaximo pou exw kanei ws twra h sony me vasi ayta pou prosferei kai me vasi ti timi tis einai h kalyterh.

Re paides kanenas voitheia? :(

Telika epeidi h A95 einai palio montelo mallon tha katalixw sthn Sony W7 h sthn Canon Ixus 700.

Kamia apopsi?

Άμα έχεις δίλημμα μεταξύ α95 και ixus 700 ασυζητητί την 700

κοίτα σε κανένα site με review όπως το dpreview.com και θα καταλάβεις για πόση διαφορά μιλάμε

τώρα αν η α95 είναι γύρω στα 300 ευρώ όπως την βρίσκω εγώ, θα σου πρότεινα την p200 της sony.

και ναι η α95 είναι παλιό μοντέλο

Παιδια,την γνωμη σας και τις τυγχον εμπειριες σας απο την CANON A400 silver .Ακομη,θελω να ρωτησω εαν εχει σημασια να τραβας φωτογραφια σε φουλ η μεση αναλυση.Η ερωτηση εχει να κανει με την εκτυπωση της στο φωτογραφιο..Περιμενω για τις απαντησεις σας... :)

Ευχαριστω :cool: .

Παιδια,την γνωμη σας και τις τυγχον εμπειριες σας απο την CANON A400 silver .Ακομη,θελω να ρωτησω εαν εχει σημασια να τραβας φωτογραφια σε φουλ η μεση αναλυση.Η ερωτηση εχει να κανει με την εκτυπωση της στο φωτογραφιο..Περιμενω για τις απαντησεις σας... :)

Ευχαριστω :cool: .

δεν ξέρω να σου απαντήσω για την συγκεκριμένη μηχανή αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία να τραβάς την φωτογραφία σε μέγιστη ανάλυση!!!αν την τραβάς σε μικρότερη ανάλυση δεν εκμεταλεύεσαι πλήρως την μηχανή σου και σίγουρα χάνεις σε ποιότητα...και δεν μιλώ για τα πόσα ΜP χρησιμοποιεί ο αισθητήρας.πχ η sony μου έχει επιλογή απο 4ΜΡ ή 3ΜΡ...στην εκτύπωση σε μικρά χαρτία(ξέρεις τα γνωστα 10Χ15) δεν έχει διαφορά.αλλά έχει διαφορά στα χρώματα αν επιλέξω fine αντi για super fine.

παιδια εχει δει κανεις σας τις νεες ψηφιακες της casio?φαινοντε αρκετα καλες απο τα χαρακτηρηστικα τους.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Μολις ειδα στο Πιξμανια οτι η Φουτζιφιλμ S5500(περισσοτερες πληροφοριες εδω και εδω αναλυτικη παρουσιαση ),εχει μονο 262 ευρω!!! :wacko: :blink: :alien: Προκειται για φοβερη μηχανη,την ειχα δουλεψει για κανα μηνα,με 4ΜΡ & φακο 10Χ :w00t: Αν καποιος μπορει να βρει κατι καλυτερο μ'αυτα τα λεφτα(φανταζομαι οτι μαζι με τα μεταφορικα θα φτανει τα 290-300)ας μου το πει... ;)

Παιδια,την γνωμη σας και τις τυγχον εμπειριες σας απο την CANON A400 silver .

Εαν καποιος ψαχνει για ενα entry-level μοντελο με αρκετα καλα χαρακτηριστικα και σε πολυ καλη τιμη,τοτε ας προχωρησει στην αγορα της.Την χρησιμοποιω απο χθες και μεχρι στιγμης εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος απο την αποδοση της αλλα και την πληθωρα λειτουργειων.Επαναλαμβανω οτι προκειται για entry-level μοντελο που σημαινει οτι ειναι μια αρκετα καλη προταση για να ξεκινησει καποιος (οπως εγω) στον χωρο της ψηφιακης φωτογραφιας :) .

Μολις ειδα στο Πιξμανια οτι η Φουτζιφιλμ S5500(περισσοτερες πληροφοριες εδω και εδω αναλυτικη παρουσιαση ),εχει μονο 262 ευρω!!! :wacko: :blink: :alien: Προκειται για φοβερη μηχανη,την ειχα δουλεψει για κανα μηνα,με 4ΜΡ & φακο 10Χ :w00t: Αν καποιος μπορει να βρει κατι καλυτερο μ'αυτα τα λεφτα(φανταζομαι οτι μαζι με τα μεταφορικα θα φτανει τα 290-300)ας μου το πει... ;)

palia egrafa pio polli edo mia poy eimoyna kai stin megali omada tis psifiakis trela poy leme!!tora 3ekolisa apo edo mia poy pira analogiki kai anebika skalopati..alla exo merikoys filoys kai me rotane ti na paroyn ston kolito moy lipon eipa na pari tin OLYMPUS Camedia C-770 http://www.pixmania.com/gr/gr/60415/art/olympus/camedia-c-770-eunoa-ii-ic.html

gia des kai ayti kai pes moy ... 300-315 peripoy kani xoris metaforika k.l.p apo greece :)

GIVE ME YOUR MIND AND I'M A OPEN IT,NAME A LAW AND I'VE ALREADY BROKEN IT,CAUSE I DON'T GIVE A FUCK ABOUT THE SYSTEM-----By_Fidel

http://www.pixmania.com/gr/gr/60415/art/olympus/camedia-c-770-eunoa-ii-ic.html

gia des kai ayti kai pes moy ... 300-315 peripoy kani xoris metaforika k.l.p apo greece :)

Συγνώμη αλλά το Pixmania είναι στη Γαλλία και όχι στην Ελλάδα. :cool:

Βέβαια δεν έχει καμία διαφορά. Στέλνουν άμεσα και με άψογη συσκευασία. Και έχουν και από έναν υπάλληλο για κάθε χώρα της Ευρώπης ώστε να εξυπηρετούν στη γλώσσα του εκάστοτε πελάτη. :)

Συγνώμη αλλά το Pixmania είναι στη Γαλλία και όχι στην Ελλάδα. :cool:

Βέβαια δεν έχει καμία διαφορά. Στέλνουν άμεσα και με άψογη συσκευασία. Και έχουν και από έναν υπάλληλο για κάθε χώρα της Ευρώπης ώστε να εξυπηρετούν στη γλώσσα του εκάστοτε πελάτη. :)

---------------

e kai ?ego to site to ebala gia na di tin mixanoyla i timi einai apo greece sta 300 eur me 1 karta 128 mb patision einai to magazaki .. :cool:

GIVE ME YOUR MIND AND I'M A OPEN IT,NAME A LAW AND I'VE ALREADY BROKEN IT,CAUSE I DON'T GIVE A FUCK ABOUT THE SYSTEM-----By_Fidel

θελω να παρω μια αξιολογη ψηφιακη και θελω να διαθεσω μεχρι 200 ευρω.

ποιες προτασεις εχετε?

ειδα μια olympus c50 5 mpxls απο ενα φιλο μου που εχει μαγαζι με 220 ,αλλα θελω και αλλες προτασεις

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...