Nagata Δημ. September 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2008 Eγω παλι θα προτεινα να δει καμια canon,nikon or pentax.Ειναι κλασις ανωτερες απο την Panasonic που βγαζει πολυ πιο απλες καθημερινες ψηφιακες!Και με 300ευρω σιγουρα θα εχει αγορασει μια απο τις καλυτερες compact. Παράθεση Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aleka_gates Δημ. September 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2008 Eαν θελεις πραγματικα μια καλη και ποιοτικη ψηφιακη.επελεξε την εταιρια olympus.Και αυτο γιατι βγαζει πιο επαγγελματικες και αξιοπιστες μηχανες απο την sony.Τωρα για τα χρηματα που ψαχνεις η καλυτερη και πιο συμφερουσα λυση για μενα,ειναι η αγορα της OLYMPUS MJU 1200 BLACK.Πολυ δυνατος φακος με αξιοθαυμαστα αποτελεσματα,ακομη και σε δυσκολες συνθηκες κακου φωτισμου. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ SONY!!!! Γιατί τόσο χάλια είναι?Η προηγούμενή μου ήταν sony η W1 κ ήμουν πολυ ευχαριστημένη.Καμία άλλη πρόταση για να πάω αν είναι να τις δω κ από κοντά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouyias Δημ. September 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2008 πραγματικα δεν ξερω....νομιζω οτι η panasonic ειναι καλη επιλογη η φωτογραφικη μου θελω να ειναι κομπακτ ετσι ωστε να την εχω μαζι μου συχνα χωρις να γεμιζουν οι τζεπες μου, να εχει καλη ποιοτητα φωτογραφιων και να εχει παραπανω απο 8mpx Παράθεση PROUD ARSENAL FAN http://images.skysports.com/images/badges/100x100/3.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouyias Δημ. September 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2008 Σου ειναι απαραιτητα τοσα πιξελς? Μαλλον την πανασονικ θα προτιμουσα επειδη Εχει περισσοτερα features (αχρηστα ισως, αλλα υπαρχουν) Φωτεινοτερο φακο στο wide ακρο και μεγαλυτερο στο τελε Γρηγοροτερο κλειστρο (1/2000 εναντι 1/1500) Πιο ευρυγωνιο φακο (25 εναντι 28) Xειροκινητη προτεραιοτητα διαφραγματος και κλειστρου Λιγο καλυτερη οθονη Λιγο πιο γρηγορο continous shooting Αλλα ειναι πολλα τα πιξελς... ισως αν εβρισκες ακομα σε προσφορα στα 200Ε την FX100. Τα 300Ε νομιζω ειναι πολλα για P&S... μεχρι και DSLR περνεις πλεον με αυτα τα χρηματα. Εννοεις την Panasonic FX100 ή την Fuji FX100Fd? Παράθεση PROUD ARSENAL FAN http://images.skysports.com/images/badges/100x100/3.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lalakis Δημ. September 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2008 Εννοεις την Panasonic FX100 ή την Fuji FX100Fd? thn panasonic Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lalakis Δημ. September 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2008 και να εχει παραπανω απο 8mpx Τα παραπανω μεγαπιξελς δεν κανουν καλυτερη την ποιοτητα της φωτογραφιας. Εξυπηρετουν σε μεγαλες εκτυπωσεις (με 5mp εισαι σχεδον καλυμενος εως Α4) και σε γενναια κροπαρισματα. Αν σου χρειαζονται τα παραπανω εχει καλως, αν οχι μην περιοριζεις τις επιλογες σου βασει αυτων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouyias Δημ. September 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2008 την FX100 την ειχα για 1 χρονο και ειμαι υπερευχαριστημενος, δυστηχως μου εσπασε και για αυτο θελω να αγορασω καινουργια, δεν θελω να παρω την ιδια παντως. Παράθεση PROUD ARSENAL FAN http://images.skysports.com/images/badges/100x100/3.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. September 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2008 Οι ixus 75 να ξέρετε δεν είναι αδιάβροχες.:stupid: Σήμερα έκανε το μπάνιο της στις ανατολικές ακτές του πηλίου!http://www.laymark.com/i/m/m069.gif Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billy7 Δημ. September 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2008 ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ SONY!!!! Γιατι? είναι κάτι που δεν το ξέρω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. September 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2008 Γιατί τόσο χάλια είναι?Η προηγούμενή μου ήταν sony η W1 κ ήμουν πολυ ευχαριστημένη.Καμία άλλη πρόταση για να πάω αν είναι να τις δω κ από κοντά! H sony γενικα χρησιμοποιει πιο σκοτεινους φακους. Παράθεση Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. September 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2008 H sony γενικα χρησιμοποιει πιο σκοτεινους φακους. Σκοτεινούς σχετικά με πια και σε τι τύπο μηχανής; Ναι μεν δεν είναι παραδοσιακό όνομα στο χώρο, αλλά γενικοί αφορισμοί ειδικά σα του φίλου kostas125 καλό είναι να αποφεύγονται. Προσωπικά προτιμώ μια εταιρεία η οποία αναφέρει ότι ο κατασκευαστής του αισθητήρα της είναι Sony παρά μια άλλη (με όνομα στο χώρο) η οποία αναφέρει "άγνωστος". Δεν υπερασπίζομαι καμία εταιρεία και για να προλάβω τους "κακούς" έχω ΚΑΙ Sony. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. September 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2008 Γενικα εχουν χαρακτηριστει πιο σκοτεινοι οι φακοι της sony στις compact μηχανες λογω του φακου ειτε επειδη ειναι ενσωματωμενος σε μερικες,ειτε επειδη εχει μικρη αποσταση ο φακος απο την μηχανη οταν βγαινει.Ωστοσο εαν θες να εκμεταλλευτεις μια κομπακτ μηχανη στο οριο και να εισαι απολυτα ικανοποιημενος,θα προτιμησεις μια εταιρια οπως η canon,nikon,pentax,olympus.που ξες οτι αυτες οι εταιριες ασχολουνται μονο με φωτογραφια και τπτ παραπανω.Ενω η sony εχει γινει πιο εμπορικη χανοντας την εμπιστοσυνη αξιοπιστιας σε ορισμενα προιοντα.Δεν γινεται να ειναι αριστη σε ολες τις συσκευες! Παράθεση Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. September 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2008 Απο αυτές που αναφέρεις Canon, Nikon, Pentax, Olympus φαντάζομαι ξέρεις ότι σχεδόν όλα αν όχι όλα τα μοντέλα τους χρησιμοποιούν CCD της Sony ... Το να γενικεύουμε δεν νομίζω ότι βοηθά ιδιαίτερα, η Sony στις compact έχει και καλά και μέτρια και φυσικά και κακής απόδοσης μοντέλα όπως συμβαίνει με κάθε εταιρία ! Αν μπορεί να βοηθήσει (προσωπικά αμφιβάλω πολύ για κάτι τέτοιο) μια τόσο γενική εκτίμηση στην κατηγορία των compact, συνολικά για όλα τα μοντέλα των γνωστών εταιριών και με βάση τη συνολική απόδοση κάθε μοντέλου γενικότερα, εγώ θα τις κατέτασα ως εξής 1. Canon, Panasonic, Fujifilm 2. Sony, Nikon, Olympus, Pentax Αν δε μιλάμε για συγκεκριμένο μοντέλο κάθε σύγκριση - εκτίμηση είναι άχρηστη ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas125 Δημ. September 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2008 Σκοτεινούς σχετικά με πια και σε τι τύπο μηχανής; Ναι μεν δεν είναι παραδοσιακό όνομα στο χώρο, αλλά γενικοί αφορισμοί ειδικά σα του φίλου kostas125 καλό είναι να αποφεύγονται. Προσωπικά προτιμώ μια εταιρεία η οποία αναφέρει ότι ο κατασκευαστής του αισθητήρα της είναι Sony παρά μια άλλη (με όνομα στο χώρο) η οποία αναφέρει "άγνωστος". Δεν υπερασπίζομαι καμία εταιρεία και για να προλάβω τους "κακούς" έχω ΚΑΙ Sony. :) εγω τους αφορισμους τους εκανα επειτα απο δυο διαφορετικα cybershot μοντελα. συγκεκριμενα το DSC-T200 και το w90. την w90 την πηρα πριν 4 μηνες 230€ και πριν απο 5 ημερες την πουλησα για 100€ με την καρτα μνημης 2Gb για να την ξεφορτωθω. σε ενημερωνω οτι και με τις δυο μηχανες ειχα τις χειροτερες ληψεις που ειχα ποτε. σε ολο το ευρος και οι δυο μηχανες σε actual size view πιξελιαζαν και η παραμορφωση ηταν σε απελπιστικα επιπεδα.μηπως απλα ετυχε?πες μου εσυ φιλε tazio μετα απο τετοια εμπειρια τι θα ελεγες???επισης στο πιο πανω post απ οτι βλεπεις δεν προτεινω καμια για να μη παρεξηγηθω και οσο και αν σας φαινεται περιεργο εχω καταληξει με μια kodak στα 10Mp και ειμαι υπερευχαριστημενος σε ολα! ;) φιλικα παντα... Παράθεση Need For Speed Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. September 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2008 Φιλε dbekia χρησιμοποιουν στα φθηνα μοντελα τους CCD της sony αλλα εχουν και παλι τελειως αλλη αποδοση.Ασε που δεν φτιαχνονται ολες η Pentax,canon,nikon στην Κινα οπως κανει sony! Παράθεση Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. September 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2008 εγω τους αφορισμους τους εκανα επειτα απο δυο διαφορετικα cybershot μοντελα. συγκεκριμενα το DSC-T200 και το w90. την w90 την πηρα πριν 4 μηνες 230€ και πριν απο 5 ημερες την πουλησα για 100€ με την καρτα μνημης 2Gb για να την ξεφορτωθω. σε ενημερωνω οτι και με τις δυο μηχανες ειχα τις χειροτερες ληψεις που ειχα ποτε. σε ολο το ευρος και οι δυο μηχανες σε actual size view πιξελιαζαν και η παραμορφωση ηταν σε απελπιστικα επιπεδα.μηπως απλα ετυχε?πες μου εσυ φιλε tazio μετα απο τετοια εμπειρια τι θα ελεγες???επισης στο πιο πανω post απ οτι βλεπεις δεν προτεινω καμια για να μη παρεξηγηθω και οσο και αν σας φαινεται περιεργο εχω καταληξει με μια kodak στα 10Mp και ειμαι υπερευχαριστημενος σε ολα! ;) φιλικα παντα... Σε καταλαβαίνω, μια και εγώ την ίδια ακραία άποψη που έχεις εσύ για τη Sony έχω για ότι έχει σχέση με Philips (λόγω των προβλημάτων που είχα) , από ξυραφάκι μέχρι τηλεόραση. Το φιλικά εννοείται μια και απόψεις ανταλλάσσουμε. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. September 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2008 Φιλε dbekia χρησιμοποιουν στα φθηνα μοντελα τους CCD της sony αλλα εχουν και παλι τελειως αλλη αποδοση.Ασε που δεν φτιαχνονται ολες η Pentax,canon,nikon στην Κινα οπως κανει sony! Ούτε όλες οι Sony φτιάχνονται στη Κίνα. ;) :) Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι η Sony και οι άλλοι. Ο καθένας δοκιμάζει κρίνει και αγοράζει ότι τον ικανοποιεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. September 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 10, 2008 Φιλε dbekia χρησιμοποιουν στα φθηνα μοντελα τους CCD της sony αλλα εχουν και παλι τελειως αλλη αποδοση.Ασε που δεν φτιαχνονται ολες η Pentax,canon,nikon στην Κινα οπως κανει sony! Ρίξε μια ματιά στην Canon G9, μέχρι πρότινος η πιο ακριβή compact pro-sumer (πρόσφατα βγήκε η Nikon P6000), χρησιμοποιεί Sony CCD και συγκεκριμένα τον 1/1.7" CCD ICX612CQZ ... http://www.sony.net/Products/SC-HP/cx_news/vol49/pdf/icx636_646.pdf To που φτιάχνεται μια ψηφιακή δεν λέει πολλά, ιδιαίτερα απο τη στιγμή που ακόμη και ακριβές και κορυφαίες DSLR φτιάχνονται στη Κίνα ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. September 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2008 Και ομως ο τοπος κατασκευης λεει πολλα στην αξιοπιστια του προιοντος.Η Κινα δεν μπορει να εχει την ιδια ποιοτητα με την Ιαπωνια και ας λενε οτι οι προδιαγραφες ειναι καθορισμενες και ιδιες για ολους! Παράθεση Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. September 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2008 Αν είχα να διαλέξω μεταξύ δύο ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΩΝ φωτογραφικών μηχανών, ας πούμε π.χ. οτι μιλάμε για την Canon A650is, εκ των οποίων η μία ήταν φτιαγμένη στην Κίνα και η άλλη στην Ιαπωνία, ναι τότε θα διάλεγα την δεύτερη χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν είχα να διαλέξω όμως μεταξύ μιας καλής ultra compact που φτιάχνεται στην Κίνα π.χ. την FujiFilm F50fd, και μιας πολύ μέτριας ultra compact που φτιάχνεται στην Ιαπωνία π.χ. την Olympus mju 1010, ΦΥΣΙΚΑ θα διάλεγα την πρώτη, και δεν θα με αποσχολούσε καθόλου το που κατασκευάζεται, ούτως η άλλως σε εργοστάσιο της FujiFilm φτιάχνεται, δεν την συναρμολογούν σε υπαίθρια αγορά πλανόδιοι μικροπωλητές. Αυτό που τελικά πρέπει να έχει κανείς στο μυαλό του είναι ότι, κάθε συγκεκριμένο μοντέλο χαρακτηρίζεται ως καλό ή κακό λόγω των χαρακτηριστικών του και της φωτογραφικής του απόδοσής, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Ιαπωνία στην Κίνα ή στην Μαλαισία ! Σημαντικό είναι και το εξής, για να δείς που είναι κατασκευασμένο το συγκεκριμένο μοντέλο και επιπλέον και το συγκεκριμένο κομμάτι που σκοπεύεις να αγοράσεις πρέπει να το αγοράσεις πρώτα, πριν το αγοράσεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα ... Εργοστάσια στην Κίνα και στην Μαλαισία έχουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, και η Canon και η Olympus και η Nikon και η Pentax και η Sony και η Panasonic και η FujiFilm . Επίσης, γιατί να θεωρήσω πιο αξιόπιστη μια μηχανή που γράφει "made in Japan", όταν ο αισθητήρας κατασκευάζεται 7 στις 10 φορές απο τη Sony ή 3 στις 10 φορές απο την Matsushita(=Panasonic), απο μία που γράφει "made in China" και τα πάντα φτιάχνονται απο την ίδια εταιρία; Σημασία έχει λοιπόν μόνο η συνολική φωτογραφική απόδοση ενός μοντέλου και όχι αν είναι Sony, Canon, Panasonic, Olympus, Pentax, Nikon, FujiFilm, Casio, Kodak, Ricoh ή γράφει "made in China", "made in Japan", "Made in Malaysia" ... Ας μιλάμε λοιπόν καλύτερα για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ γιατί οι γενικεύσεις δεν βοηθάνε καθόλου ... Τέλος να σχολιάσω και κάτι που μόλις τώρα πρόσεξα, απλά για να αποφεύγονται λάθη που μπερδεύουν ... Κάπου λές Γενικα εχουν χαρακτηριστει πιο σκοτεινοι οι φακοι της sony στις compact μηχανες λογω του φακου ειτε επειδη ειναι ενσωματωμενος σε μερικες,ειτε επειδη εχει μικρη αποσταση ο φακος απο την μηχανη οταν βγαινει Αυτά είναι εξ ορισμού τελείως λάθος ! Ο ορισμός μιας μηχανής ως compact ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ, ότι δηλαδή ο φακός είναι ενσωματωμένος στην μηχανή, ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ compact ! Σε καμία compact δεν μπορείς να βγάλεις τον φακό και να προσαρμόσεις άλλον ! Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε κάποιες compact (στις pro-sumer) είναι απλά να προσαρμόσεις πάνω στον ήδη υπάρχοντα threaded φακό, έναν ευρυγώνιο φακό ή έναν τηλεφακό. Αν με το ενσωματωμενος ... ειτε επειδη εχει μικρη αποσταση ο φακος απο την μηχανη οταν βγαινει απλά εννοείς τους retractable φακούς, τότε πρέπει να ξέρεις ότι η φωτεινότητα ενός φακού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το αν είναι retractable αλλά ούτε και με την αποστάσή του απο τον αισθητήρα (και όχι απο τη μηχανή όπως λές). Γενικά απο τη στιγμή που δεν έχεις ιδέα απο οπτική, καλό θα ήταν να μην μπερδεύεις και τους υπόλοιπους με τέτοιες λανθασμένες παρατηρήσεις - εκτιμήσεις και υπεραπλουστευμένα "επιχειρήματα" ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
poseidon2004 Δημ. September 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2008 Kαλημέρα!ειμαι σε αναζήτηση νέας ψηφιακής!η προηγούμενη olympus που ειχα mju 600 , ηταν σχετικα καλή για τοτε δεδομένα ..τώρα ψάχνω μια κομψη και το κυριοτερο με πολύ μεγαλη ταχυτητα λήψης φωτογραφιών Κάποια απο τα μοντέλα που σκέπτομαι ειναι οι : SONY CYBERSHOT DSC-T20 και η Τ2 εσεις τι λέτε ?? ευχαριστώ πολυ .. Παράθεση Κυνήγα το λευκό της ζωής σου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. September 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2008 dbekia αστο το τοπικ δεν ειναι για να μαλωσουμε εμεις.ΤΕΛΟΣ! Παράθεση Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. September 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2008 Δεν είχα ούτε πρόθεση και δεν έχω ούτε όρεξη για να "μαλώσω" ούτε μαζί σου ούτε με κάποιο άλλο μέλος, απλά επισημαίνω ανακρίβειες και λάθη που μπερδεύουν άλλους που προσπαθούν μέσα απο το thread είτε να καταλάβουν κάποια πράγματα είτε να βοηθηθούν για την επιλογή τους ... Τέλος πάντων, δεν έγινε και τίποτα, απλά καλό είναι να προσέχουμε περισσότερο τι γράφουμε ... Κι απο μένα τέλος φίλε Nagata:rolleyes: ... no harm done :D... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefidis Δημ. September 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2008 Επίσης, γιατί να θεωρήσω πιο αξιόπιστη μια μηχανή που γράφει "made in Japan", όταν ο αισθητήρας κατασκευάζεται 7 στις 10 φορές απο τη Sony ή 3 στις 10 φορές απο την Matsushita(=Panasonic), απο μία που γράφει "made in China" και τα πάντα φτιάχνονται απο την ίδια εταιρία; Εγώ που έχω μια Pentax Optio A20 η οποία είναι "made in Philippines" και ο φακός γράφει "smc PENTAX LENS" θα έπρεπε να έχω πρόβλημα; Ρωτάω γιατί την έχω περίπου 3 χρόνια, είναι σα να την αγόρασα χθες, τραβάει γ@μάτες φωτογραφίες, η μπαταρία της είναι ακμαιότατη και δε μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα! :D Υ.Γ.: Αφού ισχυρίζεσαι ότι οι μόνοι φακοί που υπάρχουν είναι Sony και Matsushita, τότε το smc PENTAX LENS τι μπορεί να είναι; Όχι τίποτε άλλο, να ξέρουμε τι έχουμε! :rolleyes: Παράθεση https://www.fragile.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dbekia Δημ. September 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2008 ... Αυτό που τελικά πρέπει να έχει κανείς στο μυαλό του είναι ότι, κάθε συγκεκριμένο μοντέλο χαρακτηρίζεται ως καλό ή κακό λόγω των χαρακτηριστικών του και της φωτογραφικής του απόδοσής, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Ιαπωνία στην Κίνα ή στην Μαλαισία ! ... ... Εργοστάσια στην Κίνα και στην Μαλαισία έχουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, και η Canon και η Olympus και η Nikon και η Pentax και η Sony και η Panasonic και η FujiFilm . ... Σημασία έχει λοιπόν μόνο η συνολική φωτογραφική απόδοση ενός μοντέλου και όχι αν είναι Sony, Canon, Panasonic, Olympus, Pentax, Nikon, FujiFilm, Casio, Kodak, Ricoh ή γράφει "made in China", "made in Japan", "Made in Malaysia" ... ... Ας μιλάμε λοιπόν καλύτερα για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ γιατί οι γενικεύσεις δεν βοηθάνε καθόλου ... Εγώ που έχω μια Pentax Optio A20 η οποία είναι "made in Philippines" και ο φακός γράφει "smc PENTAX LENS" θα έπρεπε να έχω πρόβλημα; Ρωτάω γιατί την έχω περίπου 3 χρόνια, είναι σα να την αγόρασα χθες, τραβάει γ@μάτες φωτογραφίες, η μπαταρία της είναι ακμαιότατη και δε μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα! :D :D Φίλε μου το ίδιο ακριβώς πράγμα λέμε ! Συμφωνούμε απόλυτα ! Απλά ίσως δε διάβασες προσεκτικά αυτά που έγραψα ... Επίσης, γιατί να θεωρήσω πιο αξιόπιστη μια μηχανή που γράφει "made in Japan", όταν ο αισθητήρας κατασκευάζεται 7 στις 10 φορές απο τη Sony ή 3 στις 10 φορές απο την Matsushita(=Panasonic), απο μία που γράφει "made in China" και τα πάντα φτιάχνονται απο την ίδια εταιρία; Υ.Γ.: Αφού ισχυρίζεσαι ότι οι μόνοι φακοί που υπάρχουν είναι Sony και Matsushita, τότε το smc PENTAX LENS τι μπορεί να είναι; Όχι τίποτε άλλο, να ξέρουμε τι έχουμε! :rolleyes: Ελπίζω τώρα να με κατάλαβες ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts