Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα,ειμαι κατοχος μιας SONY DSC T33,η αληθεια ειναι οτι το κριτηριο για να την αγορασω ηταν η εμφανιση της και τα 5mp,καθοτι ανιδεος απο

καμερες,εχθες παρακουλουθησα την συναυλια των a-ha και μπορω να πω πως απογοητευτικα απο τις φωτο που βγηκαν,τον ιανουαριου θα δω τους depeche mode στην Γερμανια,σκεφτομαι να πουλησω την sony και να παρω καποια αλλη,εχετε να μου προτεινετε καποια καλη για βραδυνες ληψεις?

[sIGPIC][/sIGPIC]Let me see you striped down to the bone!

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

φιλε μου γενικα οι compavt ψηφιακες δεν φημιζοντε για την καπως μακρινη φωτογραφιση με φλας,σε τι αποσταση πηγες να τους τραβηξεις φωτογραφια?

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Ρε παιδιά στα 200-230 ευρώ περίπου τι προτείνετε?? Έχω βάλει στο μάτι τη Sony DSC-S90 και την Pentax Optio 60 (ή S55 πολύ οριακά).. Ποια θα ήταν η γνώμη σας? Τι άλλο θα προτείνατε σε αυτή την κατηγορία τιμής? (Υπόψιν η τιμή είναι οριακή και ξεκίνησε από τα 150 Ε... :rolleyes: :X :p - έτσι όπως πάω θα φτάσω τα 300 Ε).. Λίγο το μέγεθος της S90 με φοβίζει γιατί από χαρακτηριστικά μου αρέσει πάρα πολύ και μάλλον προς τα εκεί κλίνω! Καμιά γνώμη? Κανένας που τις έχει ή να ξέρει?

Mobiles: Samsung Galaxy Nexus

φιλε μου γενικα οι compavt ψηφιακες δεν φημιζοντε για την καπως μακρινη φωτογραφιση με φλας,σε τι αποσταση πηγες να τους τραβηξεις φωτογραφια?

Γυρω στα 10-15 μετρα,το μονο θετικο ειναι πως με το photoshop τις καλητερεψα,τι ειδους μηχανη θα μου προτεινες να παρω ωστε να μην εχω τετιο προβλημα?και σε τι τιμη?

Γυρω στα 10-15 μετρα,το μονο θετικο ειναι πως με το photoshop τις καλητερεψα,τι ειδους μηχανη θα μου προτεινες να παρω ωστε να μην εχω τετιο προβλημα?και σε τι τιμη?

10 με 15 μέτρα :w00t: :w00t: και περίμενες compact μηχανή να σου τραβήξει φωτογραφία που να φαίνεται κάτι?

Για τέτοιες αποστάσης χρειάζεσαι μηχανή που να πέρνει εξωτερικό φλάς φίλε μου,ακόμα και η dslr like μηχανές γύρω στα 7 με 8 μέτρα τραβάνε maximum με το δικό τους φλάς.

ακριβως οπως τα λεει ο ahill2,ειναι μεγαλη η αποσταση φιλε μου για να βγαλεις μια αξιοπρεπης φωτογραφια.

ektos an pareis camera compact pou vgazei kales fotografies sto iso800... opote de xreiazese flash (exo proteini eidi kapoia)...

Αν σου ειναι ευκολο να μου πεις ποια ειναι για να μην ψαχνω στα προηγουμενα post :OΓια αυτην εδω τι γνωμη εχετε?H Olympus ανακοίνωσε την καινούργια ψηφιακή μηχανή της την Olympus µ (mju) Digital 600.

Εχει αισθητήρα 6mp's και χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία την BrightCapture που αυξάνει το contrast της μεγάλης οθόνης της (2.5” LCD) προκειμένου να βοηθήσει στο καδράρισμα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Έχει μερική αδιαβροχότητα splashproof όπως και τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας αυτής της κατηγορίας (μ) και θα διατίθεται σε κόκκινο,μπλέ και ασημί.

ακριβως οπως τα λεει ο ahill2,ειναι μεγαλη η αποσταση φιλε μου για να βγαλεις μια αξιοπρεπης φωτογραφια.

μια παρομοια ερωτηση:

ταξιδιωτη μιας και εχεις και εσυ την 55 πες μου σε παρακαλω ενα τροπο για να βγαλω φωτογραφια το βραδυ σε μεγαλη αποσταση και να βγει οπως εγω θελω,συγκεκριμενα προσπαθω να βγαλω απο το μπαλκονι μου μια πανοραμικη αποψη της θεσ/νικης και του λιμανιου το βραδυ και δεν μπορω να το πετυχω με τιποτα,τι να κανω?χρειαζεται εξωτερικο φλας?

θελω να αποτυπωσω αυτην την ομορφια που βλεπω με τα ματια μου και αν το καταφερω θα σας την στειλω να δειτε και εσεις

Ρε παιδιά στα 200-230 ευρώ περίπου τι προτείνετε?? Έχω βάλει στο μάτι τη Sony DSC-S90 και την Pentax Optio 60 (ή S55 πολύ οριακά).. Ποια θα ήταν η γνώμη σας? Τι άλλο θα προτείνατε σε αυτή την κατηγορία τιμής? (Υπόψιν η τιμή είναι οριακή και ξεκίνησε από τα 150 Ε... :rolleyes: :X :p - έτσι όπως πάω θα φτάσω τα 300 Ε).. Λίγο το μέγεθος της S90 με φοβίζει γιατί από χαρακτηριστικά μου αρέσει πάρα πολύ και μάλλον προς τα εκεί κλίνω! Καμιά γνώμη? Κανένας που τις έχει ή να ξέρει?

Φίλε μου, τρομερή σύμπτωση! :) Κι εγώ σκοπεύω να πάρω ψηφιακη μηχανη και είμαι ανάμεσα στις Sony DSC-S60, Sony DSC-S90 και την Pentax Optio 60.

Έχω οργώσει το διαδίκτυο διαβάζοντας review και βλέποντας συγκριτικές φωτογραφίες, κλπ και μάλλον κλίνω προς τη Sony.

Mάλλον θα την αποκτήσω αύριο, οπότε θα τα ξαναπούμε με εντυπώσεις.

Η Pentax Οptio 60 έχει πάρα πολλές δυνατότητες, αλλά κοιτάζοντας φωτογραφίες σαν να μου φάνηκαν καλύτερες της Sony.

Πρέπει να καταλήξω πάντως! :)

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Εγω απο οτι εχω καταλαβει απο τα τεστ στα διαφορα sites και απο αναφορες εδω, οι καλυτερες compact ειναι η Ixus 750, Fuji F10, Sony P200 kai Nikon 7900. Πιο προσιτες σε τιμη ειναι οι 2 μεσαιες.

αν και κατοχος της ixus-750 απο οσα εχω διαβασει νομιζω οτι η fuji ειναι ανωτερη απο ολες.

Το περιοδικό RAM έχει αυτό το μήνα συγκριτικό σε 30 μηχανές έως 300 ευρω. Οι 3 πρώτες στην βαθμολογία είναι η εξής: 1) Fujifilm FinePix E550 με βαθμό 10 2) Kodak EasyShare Z740 με βαθμό 9,27 και 3) Kodak EasyShare Z730 με βαθμό 9,14. Η Sony Cyber-Shot DSC-S90 είναι στην 5 θέση με βαθμό 8.97, η Pentax Optio S60 είναι στη 8 θέση με βαθμό 8,61 και η Sony Cyber-Shot DSC-S60 15 θέση με βαθμό 8,32. Ελπίζω να βοήθησα.
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Αν σου ειναι ευκολο να μου πεις ποια ειναι για να μην ψαχνω στα προηγουμενα post :O

apla den to eipa giati me eipan kourastiko...

fujifilm F10... ektos an perimeneis tin F11 pou tha erthei mes'ton dekemvri... pou exei kaliteri othoni, 256simeia aftomatis estiasis, iso800 kai sto video, perissoteres manual rithmiseis.

an krino apo to leitourgiko kai sxedon athorivo iso800 tis F10 stis photos... kai to video tha einai pragmatika asinagonisto...

fujifilm F10... ektos an perimeneis tin F11 pou tha erthei mes'ton dekemvri... pou exei kaliteri othoni, 256simeia aftomatis estiasis, iso800 kai sto video, perissoteres manual rithmiseis.

an krino apo to leitourgiko kai sxedon athorivo iso800 tis F10 stis photos... kai to video tha einai pragmatika asinagonisto...

Εντάξει καλή και άγια η F10 αλλά θόρυβο έχει και στο iso 400 φίλε μου οτι είναι η καλύτερη compact είναι ,αλλά μην τα παραλέμε κιόλας όσον αφορά το iso 800 εχμμ ντάξει φωτο θέλουμε να τραβήξουμε αν θές τόσο υψηλό iso πάς σε dslr και τραβάς και με iso 1600 :O

Εντάξει καλή και άγια η F10 αλλά θόρυβο έχει και στο iso 400 φίλε μου οτι είναι η καλύτερη compact είναι ,αλλά μην τα παραλέμε κιόλας όσον αφορά το iso 800 εχμμ ντάξει φωτο θέλουμε να τραβήξουμε αν θές τόσο υψηλό iso πάς σε dslr και τραβάς και με iso 1600 :O

προσθεσε επισης οτι ειναι και κατασχημη...πολυ κακη δουλεια απο τους σχεδιαστες της fuji.........!εγω προσωπικα δεν θα την διαλεγα ποτε λογο της εμφανισης της.για αλλους μπορει να μην ειναι σημαντικο αλλα για μενα ειναι αρκετα... ;)

http://briefcase.pathfinder.gr/download/laios23/38168/578002

Το γούστο μου είναι πολύ απλό. Είμαι πάντα ικανοποιημένος, έχοντας το καλύτερο...''Oscar Wilde

Φίλε μου, τρομερή σύμπτωση! :) Κι εγώ σκοπεύω να πάρω ψηφιακη μηχανη και είμαι ανάμεσα στις Sony DSC-S60, Sony DSC-S90 και την Pentax Optio 60.

Έχω οργώσει το διαδίκτυο διαβάζοντας review και βλέποντας συγκριτικές φωτογραφίες, κλπ και μάλλον κλίνω προς τη Sony.

Mάλλον θα την αποκτήσω αύριο, οπότε θα τα ξαναπούμε με εντυπώσεις.

Η Pentax Οptio 60 έχει πάρα πολλές δυνατότητες, αλλά κοιτάζοντας φωτογραφίες σαν να μου φάνηκαν καλύτερες της Sony.

Πρέπει να καταλήξω πάντως! :)

Δεν το πιστεύω!!!!! :) :) Λοιπόν θα σου πω τη δικιά μου ιστορία: Ξεκίνησα σκοπεύοντας να πάρω Pentax! Ήμουνα ανάμεσα σε Optio 50/60 και S45 (με 2.5 ίντσες οθόνη ενώ oi απλές Optio 50/60 με 2 ίντσες - δεν ξέρω αν έχουν και άλλες διαφορές). Οι τιμές ήταν πάρα πολύ κοντά με ελάχιστες διαφορές. Οπότε μάλλον για Optio 60 πήγαινα ή S45 (με πολύ δυσκολία και ζόρι S55).

Εκεί όμως φτάνεις στα 200-250 Ε και λέω δεν κοιτάς και κάτι άλλο?

Η κοπέλα μου έχει τη Sony DSC-S40 που την έχουμε/έχω χρησιμοποιήσει αρκετά και πιστεύω ότι βγάζει πάρα πολύ καλές φωτογραφίες! Είχαμε βγάλει φωτογραφίες από τις διακοπές και όσοι τις βλέπανε με ρωτάγανε με τι ψηφιακή είναι τραβηγμένες (πολύ καλή ποιότητα)! Οπότε λέω μπαίνουν και η Sony στο παιχνίδι!

Εκεί λοιπόν έχουμε τις DSC-S60 και DSC-S90. Προτιμώ λοιπόν DSC-S90 καθότι μεγαλύτερη οθόνη και φορτιστή και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες στο κουτί! Και η διαφορά στην τιμή είναι μικρή αλλά οριακή (δεν μπορώ να πάω παραπάνω). Συνεπώς είναι πλήρης σαν πακέτο και το μόνο που χρειάζεσαι είναι μνήμη-θήκη!

Επίσης διάβασα το RAM που έχει το test (thank you φίλε Epicouros - όπως και το PC Magazine έχει ένα test) και από άλλα tests στο net, κατέληξα ότι η Optio (όλες ίσως) είναι μάλλον λίγο αργές σαν μηχανές (ταχύτητα αποθήκευσης, απόκρισης κτλ κτλ - η S40 ας πούμε είναι ταχύτατη και δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι και τα μεγαλύτερα μοντέλα δεν θα είναι). Επίσης έχει usb 2.0 (ταχύτατο επίσης - πέταγε τις photo στο pc σφαίρα) και καλύτερο video στα specs (δεν το έχω δοκιμάσει στην πράξη). Για αυτούς τους λόγους κατέληξα στην DSC-S90 την οποία τη βρήκα 220 σε μαγαζί στην Αθήνα ετοιμοπαράδοτη (ίδια τιμή με Pixmania το οποίο έχει αναμονή 1 μήνα) και μάλλον θα τη χτυπήσω και εγώ εντός των ημερών, οπότε ξαναμιλάμε με εντυπώσεις!

Ελπίζω να βοήθησα και όπως και να έχει καλές αγορές να έχουμε! :) :D

ΥΓ. Πίστεψε με ότι και εγώ για αυτή την αγορά έχω σπάσει το κεφάλι μου και έχω λιώσει στο διάβασμα και στο ψάξιμο (τιμές-τεστ κτλ κτλ)!

Mobiles: Samsung Galaxy Nexus

Για την Fujifilm FinePix E550 τι γνωμη εχεις?μου εχει πει νας φωτογραφος τα καλυτερα.

προσθεσε επισης οτι ειναι και κατασχημη...πολυ κακη δουλεια απο τους σχεδιαστες της fuji.........!εγω προσωπικα δεν θα την διαλεγα ποτε λογο της εμφανισης της.για αλλους μπορει να μην ειναι σημαντικο αλλα για μενα ειναι αρκετα... ;)

συμφωνω κι εγω οτι ειναι πολυ ασχημη.θα πρεπε να της εχουν δωσει περισσοτερο βαση στην εμφανιση. :)

Για την Fujifilm FinePix E550 τι γνωμη εχεις?μου εχει πει νας φωτογραφος τα καλυτερα.

Ψάξε και μάθε για την Fujifilm FinePix E900 η 550 είναι παλιό μοντέλο(2004)βέβαια είναι και φθηνότερη κατά 100 ευρό περίπου και δεν ξέρω κατά πόσο καλύτερη είναι η 900 εκτός οτι έχει το 5ης γενιάς CCD και 9 mp :) .

παιδια εμενα θα με βοηθησετε? :)

και κατι αλλο,ειναι προτιμοτερο να παρω καρτα sd ή mmc στα 512mb?

ποιος τυπος απο αυτες ειναι ο καλυτερος(και γρηγοροτερος)?

Αν αναφέρεσαι στην πανοραμική φωτό τότε να ξέρεις οτι το φλας δεν βοηθάει σε τίποτα σε τέτοιες αποστάσεις,αυτό που χρειάζεσαι είναι μια μηχανή που να τραβάει καλές φωτό σε υψηλό iso (δλδ να μην παρουσιάζει πολύ θόρυβο) αυτές που το έχουν καταφέρει καλύτερα απο όλες τις compact μηχανές είναι η Fuji απο εκεί και πέρα δεν ξέρω να σου πώ.Για τις κάρτες νομίζω οτι η sd είναι φθηνότερη χωρίς να σημαίνει οτι είναι χειρότερη τις mmc,ταχύτητα διαλέγεις εσυ.

SD na pareis alla fast, diladi apo 50x kai ano.

Βγηκε τιμη και για την Ν1. 468 ο Κατερελλος την εχει, τελος Νοεμβριου διαθεσιμοτητα. Για να δουμε.