Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα ηθελα και εγω τις πολυτιμες συμβουλες σας.

Ψαχνω για ψηφ. φωτογραφικη με τιμη περιπου 350ευρω, και θελω να εχει τα παρακατω:

1) Οχι κατω απο 3mp

2) Να παιρνει βιντεο με ηχο

4) οπτικο ζοομ

5)Αν γινεται, με καποιο προγραμμα να μπορει να χρησιμοποιηθει ως web cam

6) Επισης με ενδιαφερει να μπορει να ανταποκριθει καλα σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου (χωρις την χρηση του φλας). Το λεω αυτο γιατι η παλια μηχανη που ειχα δεν εβγαζε σχεδον τιποτα χωρις το φλας :mad:

Εχω κανει μια ερευνα αγορας και εχω καταληξει στην sony cyber-shot DSC-P73S με 4.1mp στα 319ευρω τελικη.

Ξερει κανεις αν υπαρχει κατι καλυτερο?

Η συγκεκριμενη τι λεει?

Τα 3 πρωτα σημεια που εθεσα τα καλυπτει... για τα υπολοιπα κανεις?

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dinosss ( 3 Ιούλ. 2004 , 04:56)

Εχω κανει μια ερευνα αγορας και εχω καταληξει στην sony cyber-shot DSC-P73S με 4.1mp στα 319ευρω τελικη.

Ξερει κανεις αν υπαρχει κατι καλυτερο?

Η συγκεκριμενη τι λεει?

Τα 3 πρωτα σημεια που εθεσα τα καλυπτει... για τα υπολοιπα κανεις?

Ri3e mia matia kai se autes

4 Megapixel Consumer

Kodak CX7430

5-6 Megapixel Consumer

HP Photosmart R707

Ultra Compact - Pocketable

Konica Minolta DiMAGE Xt

An mporeis na simvivasteis me Memory stick(Pro) tote einai kali...

Nexus 4 & iPad mini

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michalis_10 ( 3 Ιούλ. 2004 , 08:14)

Ri3e mia matia kai se autes

4 Megapixel Consumer

Kodak CX7430

5-6 Megapixel Consumer

HP Photosmart R707

Ultra Compact - Pocketable

Konica Minolta DiMAGE Xt

An mporeis na simvivasteis me Memory stick(Pro) tote einai kali...

Ευχαριστω για τις συμβουλες, θα τις κοιταξω. Εσυ ποια προτεινεις απο ολες?

Επισης τι το κακο εχει η Memory stick(Pro)???

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος unforgiven ( 2 Ιούλ. 2004 , 18:15)

Πού έκανες την ερώτηση και δεν τη βρίσκω; :)

Εν πάση περιπτώσει, δες εδώ

to link mou vgazei minima lathous. an mporeis sinoptika na mou peis ti akrivos simbainei?

tin erotisi tin ekana stis psifiakes sony stin katigoria dss p8-p10

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dinosss ( 4 Ιούλ. 2004 , 04:26)

Επισης τι το κακο εχει η Memory stick(Pro)???

Poli akrivotero apo ola ta alla mesa apothikeusis KAI mono se siskeves Sony(me kapoies e3aireseis) mporei na xrisimopoiithei...

Nexus 4 & iPad mini

Οχι πια ,διότι το έβγαλαν πια και οι υπόλοιπες μεγάλες εταιρίες όπως Sandisk ,Lexar και η τιμή πέφτει συνέχεια ,όσο πουλά η Sony (που κτυπά από περσι την Canon για την πρώτη θέση σε πωλήσεις στις ψηφιακές φωτο)

Μέχρι όμως να φτάσουν τα MS στα επίπεδα των CF, θα περάσει πολύς καιρός. Για παράδειγμα:

-Compact Flash Lexar 256 $48, Lexar 512 40X $105, Lexar 1GB 40X $193

-Memory Stick Lexar 256 $85, 512 $230, 1GB $446

Πολύ μεγάλες διαφορές!

Για εμένα το μεγάλο μειονέκτημα των MS είναι ότι το υποστηρίζει ουσιαστικά μόνο η Sony, δεν έχουν ενσωματωμένο controler με αποτέλεσμα να έχουν ασυμβατότητες μεταξύ τους και κυκλοφορούν σε πάρα πολλές μορφές που δεν είναι συμβατές (MS, MS PRO, MS Select, MS Duo, MS Duo PRO και έπεται συνέχεια...)

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος tron ( 4 Ιούλ. 2004 , 10:31)

to link mou vgazei minima lathous. an mporeis sinoptika na mou peis ti akrivos simbainei?

tin erotisi tin ekana stis psifiakes sony stin katigoria dss p8-p10

Κάποιο πρόβλημα υπάρχει :(

Αντιγράφω αυτό που σου έγραψε ο Niknik στο Dpgr:

Υπάρχει μια μεγάλη σύγχιση με τα dpi που βγάζει το exif στις φωτογραφικές μηχανές. Για να ξεδιαλύνουμε τα πράγματα: 1) Η ανάλυση που αναγράφεται στο exif ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ για την ποιότητα της φωτογραφίας. 2) Απλά, η αναγραφόμενη στο exif ανάλυση λέει στη συσκευή οπτικοποίησης (οθόνη ή εκτυπωτή) πόσο μεγάλη θέλουμε να είναι η εικόνα. Διαιρώντας τα pixel της μιας διάστασης της φωτογραφίας διά την αντίστοιχη ανάλυση βρίσκουμε το μήκος σε ίντσες. Π.χ. ανάλυση 72 dpi με μέγεθος 1024 pixels δίνει 14.22 ίντσες. Το θέμα είναι ότι οι οθόνες και οι εκτυπωτές δε συμμορφώνονται με την υπόδειξη του exif και κάνουν τις δικές τους ρυθμίσεις της ανάλυσης και, επομένως, μεγέθους της εικόνας. ’ρα, και πάλι ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Βρηκα την Sony Cyber-Shot DSC-P73S σε προσφορα στα 250ευρω! Πριν λιγες μερες την ειχα δει στα 319. Να την παρω λετε και να γλυτωσω την επιπλεον διαφορα για την μνημη(Memory stick Pro);

H μηπως να παρω καποια αλλη στα 300 με φθηνοτερη μνημη?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος unforgiven ( 5 Ιούλ. 2004 , 20:07)

Μέχρι όμως να φτάσουν τα MS στα επίπεδα των CF, θα περάσει πολύς καιρός. Για παράδειγμα:

-Compact Flash Lexar 256 $48, Lexar 512 40X $105, Lexar 1GB 40X $193

-Memory Stick Lexar 256 $85, 512 $230, 1GB $446

Πολύ μεγάλες διαφορές!

Για εμένα το μεγάλο μειονέκτημα των MS είναι ότι το υποστηρίζει ουσιαστικά μόνο η Sony, δεν έχουν ενσωματωμένο controler με αποτέλεσμα να έχουν ασυμβατότητες μεταξύ τους και κυκλοφορούν σε πάρα πολλές μορφές που δεν είναι συμβατές (MS, MS PRO, MS Select, MS Duo, MS Duo PRO και έπεται συνέχεια...)

Tις CF φαίνεται όμως ότι αρχίζουν και τις εγκαταλείπουν οι εταιρίες

σιγά σιγά . Η Νikon στα νέα μοντέλα της compact, τις κατάργησε ,επειδή άλλοι γραφουν ότι δεν είναι γρήγορες ,άλλοι λένε λόγω μεγέθους.....

Οι τιμές ετσι και αλλιώς στην Ελλάδα είναι τσιμπημένες σε οτιδήποτε αξεσουαρ γύρω από Sony . Σε ξένα eshop η διαφορά είναι μικρότερη ,αλλά μην ξεχνάμε ότι μόλις αρχές του 2002 άρχισαν να βγαίνουν ΜS από άλλες εταιρίες,προφανώς η περιορισμένη διαθεση τους,ακόμα κρατά υψηλές τις τιμές .

Το πιό διεδομένο ΜS είναι το απλό και το Pro. -Αν δεν θέλει κανείς τα top design προιόντα της εταιρίας Sony που χρησιμοποιουν τα υπόλοιπα ΜS λόγω μικρού όγκου,δεν υπάρχει πρόβλημα...

Times kartwn se megalh alisida tis Italias me fpa!Apla gia kapoious pou eipan oti einai pio akribes oi MS,egw edw blepw pio akribes tis xD!Parola ayta thelw na rwthsw diafora anamesa se 8x kai 40x (gia tis CF) kai aplh me PRO (gia tis MS)!

LEXAR Picture Card Compact Flash 256Mb 8X 61,20

LEXAR Picture Card Compact Flash 256Mb 40X 95,52

LEXAR Memory Stick 256 MB 106,08

LEXAR Memory Stick PRO 256 MB 106,08

LEXAR XD Picture Card 256 MB 125,76

:)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Gary Kokkin ( 6 Ιούλ. 2004 , 05:01)

Tις CF φαίνεται όμως ότι αρχίζουν και τις εγκαταλείπουν οι εταιρίες

σιγά σιγά . Η Νikon στα νέα μοντέλα της compact, τις κατάργησε ,επειδή άλλοι γραφουν ότι δεν είναι γρήγορες ,άλλοι λένε λόγω μεγέθους.....

:wacko:

Από που το συμπέρανες αυτό;

Δεν έχω στατιστικά για να το υποστηρίξω (so take my word for it) αλλά η CF είναι το πιο διαδεδομένο είδος μνήμης flash, καθώς και το παλιότερο που υπάρχει (μετά τις κάρτες PCMCIA φυσικά). Το μοναδικό μειονέκτημα τους είναι το μέγεθος, στις πολύ μικρές μηχανές απλά δεν χωράνε καθόλου. Από εκεί και πέρα όμως είναι οι φτηνότερες ανά ΜΒ (και θα συνεχίσουν να είναι αν το καλοσκεφτείς), οι πιο διαδεδομένες (οπότε έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να κρατήσεις τις μνήμες σου καθώς αλλάζεις εξοπλισμό), υπάρχουν σε μεγαλύτερες χωρητικότητες, είναι για την ώρα οι ταχύτερες και μάλλον θα συνεχίσουν ακόμα να είναι λόγω του ενσωματωμένου controller...

Motorola Razr i XT890 + Alcatel 2005D + Samsung GT-N5110

Θα διαφωνησω και εγω για την καταργηση των cf. Οι περισσοτερες επαγγελματικες και ημιεπαγγελματικες ψηφιακες μηχανες οπως οι ΝΙΚΟΝ D70 ή η Canon EOS 300D ή η Olympus 8080 χρησιμοποιουν cf για πολλους λογους:

α) Χαμηλοτερη τιμη αγορας

β) Υψηλοτερες ταχυτητες αναγνωσης-εγγραφης

γ) Χωρητικοτητας, υπαρχουν cf μεχρι και 8 gb

Οποτε θα συμφωνησω με τον φιλο παραπανω οτι το μονο μεινεκτημα ειναι το μεγεθος τους. ;)

Δεν ειναι το ζητούμενο η σύγκριση φορματ καρτών μνήμης/τιμή σαν κριτήριο επιλογής ψηφ. μηχανής. Περι φορματ μνημης εδώ

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?board=81

Βλέπω όμως στις νέες Νικοn 2200/3200/5200 οι CF καταργήθηκαν,και για πρωτη φορά (?) η Nikon από CF περνά σε άλλο format μνημης !

Δεν είναι ίδια καταναλωτική κατηγορία οι επαγγελμaτικές και οι compact μηχανές για να γίνεται σύγκριση. Οι Cοmpact μηχανές είναι το 80% των πωλήσεων.

Μην ξεχνάμε ότι μόλις αρχές του 2002 άρχισαν να βγαίνουν πχ ΜS από άλλες εταιρίες,προφανώς η περιορισμένη διαθεση τους,ακόμα κρατά υψηλές τις τιμές, δεν είναι μέτρο σύγκρισης με ένα άλλο είδους προιόντος όπως η CF που έχει "στρώσει" η παραγωγή του εδώ και 5 έτη και είναι το πρώτο πρότυπο που βγήκε....αλλα όταν η Sony πουλάει τρελά τελευταία άμα δει κανείς σε σχετικά forum, τι να υποθέσει κανείς για το μέλλον ?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος azeppos ( 6 Ιούλ. 2004 , 17:36)

γ) Χωρητικοτητας, υπαρχουν cf μεχρι και 8 gb

12GB :happy:

http://server5.uploadit.org/files/indigo77-pretec12gb1.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος unforgiven ( 5 Ιούλ. 2004 , 20:23)

Κάποιο πρόβλημα υπάρχει :(

Αντιγράφω αυτό που σου έγραψε ο Niknik στο Dpgr:

ego thelo na po oti i mixani travaei se auta ta dpi.

eno i canon se 180 dpi

Όπως είδες στην παράθεση που σου έδωσα, δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία το νούμερο που αναφέρει το exif. Είτε 72, είτε 572, το ίδιο είναι από τη στιγμή που η ανάλυση μετριέται σε pixels.

Σκέφτομαι να αγοράσω μια φτηνή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή το πολύ με 180 Ευρώ. Επειδή δεν έχω ξαναασχοληθεί με ψηφιακές μηχανές και πριν αγοράσω θέλω πάρω ότι καλύτερο υπάρχει σε αυτή την τιμή. Ποια μου προτείνετε; Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις απλώς θέλω να έχει μια αξιοπρεπή ποιότητα εικόνας για να βγάζω απλές φωτογραφίες. Ευχαριστώ :)

Des sto sxetiko thread pou leei agora psifiakis mexri 200 evro... Exoume grapsi ki ekei...

PORSCHE BoxsterS 3.2

Mini CooperS

KAWASAKI ZX10 07 muzzy's full exhaust, PCIII, K&N

Είμαι πλέον ευτυχισμένος.....:D

Επειδή ξέρω ότι πολλοί είσαστε megapixeλοφάγοι, να σας πω ότι η Sony το Σεπτέμβρη κυκλοφορεί την P150 στα... 7.2MP! Τιμή, $500...

Ε, ρε τι έχουν να δουν τα μάτια μας! :worry:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος unforgiven (22 Ιούλ. 2004 , 12:47)

Επειδή ξέρω ότι πολλοί είσαστε megapixeλοφάγοι, να σας πω ότι η Sony το Σεπτέμβρη κυκλοφορεί την P150 στα... 7.2MP! Τιμή, $500...

Ε, ρε τι έχουν να δουν τα μάτια μας! :worry:

Egw to brhskw lathos na eimaste megapixelofagoi (oreos orismos pantos) giati ta Mpixel rihmizoun mono to megethos ektyposeis kai tiptoa parapanw!

:)