Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Ρε παιδια καλημερα! Ηθελα την αποψη σας για την sony T500!

Ακουω γνωμες και φυσικα εντυπωσεις απο ατομα που την εχουν στην κατοχη τους!!!Σας ευχαριστω προκαταβολικα!!!!

Πολλά λεφτά για το τίποτα.

@aelaraole

Βασικά εσύ την πήρες, εσύ πρέπει να μας πείς εντυπώσεις.

Και εγώ ψηνόμουνα να την πάρω μια και είναι οικονομική και στα χαρτιά φαίνεται να τα έχει όλα αλλά δέν είναι έτσι.

Πήγα σε ένα μαγαζάκι και την δοκίμασα βάζοντας την κάρτα απο το κινητό μου.

Βίντεο υπέροχο!!! Autofocus συνεχές στην διάρκεια της λήψης, καλός καθαρός ήχος (αν και μονοφωνικός), Η264 encoding για μικρά μεγέθη αρχείων... μιλάμε στον τομέα του βίντεο η σόνυ είναι πολύ μπρόστα, ίσως ακόμη και απο την πανασόνικ τζ7 (μόνο ζούμ στο βίντεο δεν έχει).

Τώρα οι φωτογραφίες με απογοήτευσαν τραγικά. Μιλάμε ακόμη και μέσα στο μαγαζί που ήμουν πρωί πρωί και ο θόρυβος ήταν τρελός!!! Χαλαρά η περίπτωση που ο αισθητήρας δέν μπορεί να σηκώσει 12mp.

Όχι τίποτε άλλο αλλά η w170 είχε πάρει καλές κρητικές σαν all-around camera. Μιλάμε για χειρότερα πράγματα.

Αν θές πάντως για να με πείσεις μπορείς να ανεβάσεις μερικές φώτος σε ένα rapidshare!

Ψάχνω και εγώ μια κάμερα για γενική χρήση με καλό HD video. Καλοκοιτάω την LX3 που είναι φανταστική αλλά δυστυχώς το βίντεό της πάσχει απο αισχρό μικρόφωνο και μή αποδοτική συμπίεση αααα και δέν εχει συνεχή εστίαση στο βίντεο! Προσπαθώ να κρατηθώ για την LX4!!!

Πολλά λεφτά για το τίποτα.

θα μου τη φερουν απο εξωτερικο σε μια εβδομαδα με αποτελεσμα τα 225 ευρω που στοιχιζει να μοιαζουν λιγα για τις δυνατοτητες που εχει!!!

Γιατι στα ιδια λεφτα δεν πρεπει να υπαρχει κατι καλυτερο!!!!!!

Ετσι πιστευω!!!!

sorry Geopro,

Νόμιαζα πως απαντούσα στον φίλο πιο πάνω που ρωτούσε για την w290

Οσο για την t500 ειναι συμπαθητική επιλογή. Καλούτσικες φωτογραφίες και τρομερό βίντεο στέρεο και δυνατότητα ζοομ! Το μοναδικό κακό είναι η κάτω του μετρίου μπαταρία της. Για τα λεφτά που λές ότι την βρηκες πάντως είναι καλή επιλογή κυρίως αν σε ενδιαφέρει το βίντεο. Αν όχι παρε μια canon προηγούμενης γενιάς!

barret, θα συμφωνίσω,πολύ καλό video αλλά όχι και τόσο καλές φωτογραφίες. από δοκιμή που έκανα νύχτα ήταν καλή μέχρι αρκετά καλή,όχι όμως όσο περίμενα. ακόμα είναι αρκετά φτηνη για της δυνατότητες της.

θα την δοκιμάσω και την μέρα και θα σας πω την αποψή μου

barret, θα συμφωνίσω,πολύ καλό video αλλά όχι και τόσο καλές φωτογραφίες. από δοκιμή που έκανα νύχτα ήταν καλή μέχρι αρκετά καλή,όχι όμως όσο περίμενα. ακόμα είναι αρκετά φτηνη για της δυνατότητες της.

θα την δοκιμάσω και την μέρα και θα σας πω την αποψή μου

Κάνε μου την χάρη και όταν βρείς τον χρόνο ανέβασε μερικές full size φωτογραφίες που τράβηξες ημέρα (έτσι έξω στον δρόμο χύμα) σε κανα rapidshare. Θέλω να δώ πως τα πάει στο καλό φως. Αν και μάλλον θα απογοητευτώ πάλι. Κρίμα γιατί μου άρεσε ιδιάιτερα αυτή η κάμερα και ακόμη το σκέφτομαι να την χτύπήσω... και να κρατηθώ με αυτή μέχρι να βγεί μια LX4! :D

εγω απο αγγλια τσιμπησα την LX3 για 330 ευρω :p

Ebay ή άλλο ηλεκτρονικό μαγαζί ή είχες πάει εσυ?

BTW για όσους ενδιαφέρονται για την sony w270,

edw exw merika samples που πήρα μέσα στο πλαίσιο με δική μου κάρτα.

*ttp://rapidshare.com/files/212004653/sony_w270_samples.zip

Δεν λένε και τπτ οι φωτογραφίες αλλά θα ήθελα να δώ τί γίνεται και σε ηλιόλουστη μέρα. Πάντως το βίντεο τα σπάει!!!

Ebay ή άλλο ηλεκτρονικό μαγαζί ή είχες πάει εσυ?

warehouse express :)

το μονο προβλημα που εντοπισα ειναι ενα καμενο pixel κατα πασα πιθανοτητα πανω δεξια στην lcd. βεβαια δινει 1 χρονο warranty

Καλησπέρα! Θέλω να αγοράσω ψηφιακή, δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις απο τεχνικά χαρακτηριστικά οπότε και δεν ξέρω τί είναι αυτό που κάνει μια ψηφιακή καλή.. Ιδιαίτερες απαιτήσεις δεν έχω, να τραβάει καλές φωτογραφίες, να έχει καλή τιμή και να είναι αρκετά compact.

Έψαξα λοιπόν λιγάκι και βρήκα την εξής (olympus 500WP) η οποία μου φάνηκε ενδιαφέρουσα επειδή είναι και waterproof. Reviews της προκοπής δεν βρήκα πουθενά, προφανώς δεν είναι οτι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά αλλά δεν με απασχολεί αυτό, με νοιάζει αν θα αξίζει τα λεφτά της, αν θα βγάζει καλές φωτογραφίες και αν θα καλύπτει τις απαιτήσεις μου, οπότε αν θέλει κάποιος που να ξέρει και κάτι παραπάνω απο μένα, ας ρίξει μια ματιά στα χαρακτηριστικά να μου πεί:

http://www.e-germanos.gr/e-germanos/products/showCloseUp.eg?productListId=48106&selectedCategoryId=13

http://www.dcresource.com/reviews/cameraDetail.php?cam=1290

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Καλησπέρα.Εχω την OLYMPUS FE-190 και παρουσιάζει ένα πρόβλημα.Στην προεπισκόπηση της φωτογραφίας είναι κανονικά αλλά όταν την βγάζω-φωτογραφίσω παρουσιάζει κάποιες γραμμές οριζόντιες που τρεμοπαίζουν.

Σαν την ακτινοβολία όταν πας να φωτογραφίσεις οθόνη υπολογιστή απο κάμερα.

Τωρα παρατήρησα ακόμη ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο όταν φωτογραφίζεις περιοχές με φως απο λάμπα.

Σε σκοτεινά μέρη και κοντινές επιφάνεις δε το παρουσιάζει

Καλημέρα,

Αποφάσισα να αγοράσω μια superzoom κάμερα.

Ανακοινώθηκαν τώρα τελευταία οι Nikon P90 & Pentax X70.

Προτείνετε κάποια απ' αυτές ή να κοιτάξω μια απο τις παλιότερες (Canon SX10 IS, Olympus SP-565UZ, Panasonic Lumix DMC-FZ28);

Τείνω προς την Pentax (με μόνη πληροφόρηση τα χαρακτηριστικά που έχουν ανακοινωθεί), θα ήθελα όμως και μια 2η γνώμη.

Ευχαριστώ

παντως εγω που εχω παρει την canon sx-10is δεν το μετανιωνω ουτε στιγμη, η μηχανη ειναι αψογη

θελω να αγορασω ψηφιακη η οποια να ειναι καλη σε ποιοτητα φωτογραφιας, να τραβαω κυριως τοπια, να βγαζει καθαρα κ χωρις κοκο σε χαμηλο φωτισμο,να ειναι με λιγα λογια παραπανω απο την κομπακτ olympus που εχω μεχρι σημερα. Εχω καταληξει σε 3 μοντελα κ θελω την γνωμη σας. Canon sx10 ή Nikon p81 ή fuji s100?

θελω να αγορασω ψηφιακη η οποια να ειναι καλη σε ποιοτητα φωτογραφιας, να τραβαω κυριως τοπια, να βγαζει καθαρα κ χωρις κοκο σε χαμηλο φωτισμο,να ειναι με λιγα λογια παραπανω απο την κομπακτ olympus που εχω μεχρι σημερα. Εχω καταληξει σε 3 μοντελα κ θελω την γνωμη σας. Canon sx10 ή Nikon p81 ή fuji s100?

Αν ειναι να πας σε αυτα τα χρηματα η γνωμη μου ειναι να σκεφτεις να αγορασεις μια dslr. Εγω εχω την canon powershot s5 αλλα αν αγοραζα ξανα την 1η μου μηχανη θα επαιρνα κατευθιαν μια dslr. Δεν ειναι ασχημη αυτη που εχω τωρα αλλα σε χαμηλους φωτισμους υστερει οπως ολες οι compact. Πανω απο 200 iso ολες οι compact υποφερουν απο θορυβο και η μονη λυση ειναι να ανεβασεις τον χρονο εκθεσης αλλα αν θες να τραβηξεις καποια γρηγορη εικονα ειναι σιγουρο οτι θα την χασεις γιατι θα βγει θολη.

Να και μερικες προτασεις απο εμενα σε dslr

Nikon d80 (εγω για αυτην μαζευω χρηματα)

olympus e-520

Canon EOS 450 D

Αν ειναι να πας σε αυτα τα χρηματα η γνωμη μου ειναι να σκεφτεις να αγορασεις μια dslr. Εγω εχω την canon powershot s5 αλλα αν αγοραζα ξανα την 1η μου μηχανη θα επαιρνα κατευθιαν μια dslr. Δεν ειναι ασχημη αυτη που εχω τωρα αλλα σε χαμηλους φωτισμους υστερει οπως ολες οι compact. Πανω απο 200 iso ολες οι compact υποφερουν απο θορυβο και η μονη λυση ειναι να ανεβασεις τον χρονο εκθεσης αλλα αν θες να τραβηξεις καποια γρηγορη εικονα ειναι σιγουρο οτι θα την χασεις γιατι θα βγει θολη.

H DSLR τραβάει πολύ καλύτερες εικόνες αλλά.... δέν χωράει σε τσέπη!!!!!!

Απο μένα απο άπειρες φωτογραφίες/δείγματα που έχω δει - η καλύτερη μηχανή στο όριο compact είναι η panasonic lx3. Αν διαθετεις ~400 ευρώ και δέν σε ενδιαφέρει το ζούμ (x2.5 μόνο) την αγοράζεις με κλειστά τα μάτια και δέν το μετανιώνεις ποτέ.

Το ότι στο flickr.com υπάρχουν πάνω απο 100.000 posts με lx3 κάτι σημαίνει απο μόνο του!

barret αν δεις τις μηχανες που ειπε οτι σκεφτεται να αγορασει ο jonnylo θα δεις οτι δεν ειναι ακριβως τσεπης... η κατηγορια που κοιταει ειναι bridge η αλλιως super zoom.

Παντως για μενα μου φενεται ανοητο να δωσει καποιος 400+ ευρω και να μην παρει dslr.

barret αν δεις τις μηχανες που ειπε οτι σκεφτεται να αγορασει ο jonnylo θα δεις οτι δεν ειναι ακριβως τσεπης... η κατηγορια που κοιταει ειναι bridge η αλλιως super zoom.

Παντως για μενα μου φενεται ανοητο να δωσει καποιος 400+ ευρω και να μην παρει dslr.

Και πάλι δέν συγκρίνεται με τον όγκο μιας slr. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι θέλει compact! Τωρα το αν θέλει κάποιος ζουμ ή όχι είναι άλλο θέμα. ΠΡοσωπικά θεωρώ το ζουμ p;anc apo x5 άχρηστοκαι υποβαθμίζει το image quality....εκτός κι άν έχει κάποιος γειτόνισσα που κάνει προβα το strip-show sto παράθυρο! LOL!!!

Ναι αν δεν ενδιαφερετε για μεγαλα ζουμ μια dslr ειναι μια καλη προταση σε αυτα τα λεφτα αλλα αν ο φιλος θελει και μεγαλο ζουμ η/και δεν ειναι διατεθιμενος να χωσει λεφτα στο σπορ (γιατι κακα τα ψεματα οι dslr εχουν καλυτερη ποιοτητα αλλα για να την πετυχεις χρειαζετε περα απο το αρκετο ψαξιμο με τις ρυθμισεις να βαλεις και αρκετα βαθια το χερι στη τσεπη καποια στιγμη) τοτε μια απο τις παραπανω μηχανες ισως του κανει. Οσο για την απωλεια ποιοτητας λογω ζουμ,εαν αυτο ειναι οπτικο και οχι ψηφιακο δεν βλεπω με ποιο τροπο υποβαθμιζει το image quality.

Οσο για την απωλεια ποιοτητας λογω ζουμ,εαν αυτο ειναι οπτικο και οχι ψηφιακο δεν βλεπω με ποιο τροπο υποβαθμιζει το image quality.

Αν προσέξεις σε όλες τις μηχανές όταν ζουμάρεις σκουραίνει λίγο η εικόνα! Αυτό γίνεται γιατί μικραίνει το apertute πχ. απο f/2.8 μπορεί να γίνει F/6 που σημαίνει ότι συλλέγει λιγότερο φώς κτλ! Κάποιες μηχανες μάλιστα λόγω κακών οπτικών και κακού image stabilization όσο ζουμάρεις εμφανίζεται παραμόρφωση/θόλωμα! Με τίποτα δέν λέω ότι δέν είναι χρήσιμη μια μηχανή με καλό οπτικό ζουμ, ειδικά σε ταξιδιώτες...απλώς συνήθως ένας φακός με τρελό ζουμ σημαίνει και υποβάθμιση της ποιότητας!

Η καλύτερη compact superzoom θεωρείται αυτή τη στιγμή η panasonic TZ7.

Γενικά πιστέυω ότι πρέπει να έχει κανείς μια DSLR που τραβάει φωτογραφίες με @@ αλλά και μια μικρή με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα που να μπορεί να κουβαλάει πάντα μαζί (σε πάρτυ πχ.) χωρίς να αναρωτιούνται οι άλλοι - τι κάνει ο τύπος με το bazooka!!?!!?!

καλησπερα παιδια!!!!επειδη μολις αγορασα την πρωτη μου ψηφιακη που τραβαει HD videos θελω τη βοηθεια σας!!!πως μπορω να δω το video που τραβηξα στον υπολογιστη μου σε HD αναλυση???ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια προκαταβολικα!!!!εχω την sony t500.

καλησπερα παιδια!!!!επειδη μολις αγορασα την πρωτη μου ψηφιακη που τραβαει HD videos θελω τη βοηθεια σας!!!πως μπορω να δω το video που τραβηξα στον υπολογιστη μου σε HD αναλυση???ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια προκαταβολικα!!!!εχω την sony t500.

Κατέβασε το δωρεάν VLC player (θα το βρείς με search στο google) και είσαι ΟΚ!!!

Μεγειά!