TrobocopR Δημ. August 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2008 Vasika o fakos prepei na einai idios. Kai exei aprosdokita kali apodosi gia ta lefta tou.kai kalo video episis. Pare tote tin L16 pou einai neotero montelo Τελικά τα πήρα και τα δυο. Ο εκτυπωτής και η ΗΡ θα μείνουν στον ανηψιό και η Νίκον σε μένα για ώρα ανάγκης. Για την ΗΡ δεν μπορώ να πω κάτι ακόμα γιατί προτίμησα να μην ανοίξω την συσκευασία μια και πάει για δώρο. Η δε Νίκον, ενω απο μια πρώτη επαφή και κάποιες λήψεις μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, όπως και η τεράστια οθόνη της, κατασκευαστικά μου φάνηκε μάλλον ψέυτικη, αλλά από την άλλη για τα λεφτά της και για ρεζέρβα που την θέλω υποθέτω είναι πολύ καλά. Πληροφοριακά, όσον αφορά την προσφορά από το e-shop, η συσκευασία περιέχει ένα φορτιστή 4 θέσεων (2xAA+2xAAA) της VARTA και δυο μπαταρίες της ίδιας εταιρείας των 2100 MAh (+2 απλές αλκαλικές της Panasonic). Επίσης ένα θηκάκι της Νίκον, που όμως ο Κωτσόβολος το έδινε 18 ευρώ μόνο του... :down: Από ό,τι κατάλαβα είναι τυποποιημένη συσκευασία οπότε άλλες παρόμοιες προσφορές θα έχουν το ίδιο περιεχόμενο λογικά. Ευχαριστώ όσους απάντησαν. :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. August 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2008 Τελικά τα πήρα και τα δυο. Ο εκτυπωτής και η ΗΡ θα μείνουν στον ανηψιό και η Νίκον σε μένα για ώρα ανάγκης. Για την ΗΡ δεν μπορώ να πω κάτι ακόμα γιατί προτίμησα να μην ανοίξω την συσκευασία μια και πάει για δώρο. Η δε Νίκον, ενω απο μια πρώτη επαφή και κάποιες λήψεις μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, όπως και η τεράστια οθόνη της, κατασκευαστικά μου φάνηκε μάλλον ψέυτικη, αλλά από την άλλη για τα λεφτά της και για ρεζέρβα που την θέλω υποθέτω είναι πολύ καλά. Εντάξει, πλαστική είναι, ούτε κρύο ούτε ζέστη από θέμα κατασκευής. Ο φακός είναι καλός, αλλά με το μόνιμο και γνωστό πρόβλημα της Nikon να εστιάσει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού(πού ισχύει για όλες τις compact της Nikon ). Κατά τα άλλα μια χαρά, αν και απουσιάζει δυστυχώς ο σταθεροποιητής(αν δεν κάνω λάθος). Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lalakis Δημ. August 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2008 Οι fuji είναι οι ιδανικότερες σε αυτές τις κατηγορίες φωτογραφικών. Προσοχη, οχι ολες οι φουτζι, μονο οσες εχουν το super ccd, και εχω την εντυπωση οτι τα τελευταια μοντελα της δεν το εχουν. Πρεπει να το παρατησαν απο τη στιγμη που μπηκαν στο χορο των πολλων ΜΡ (9+). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. August 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2008 θελω πολυ συγκεκριμενα πραγματα απο τη μηχανη μου καθαρες φωτογραφιες, νυχτερινες τραβαω πολλες αλλα στο 90 % ΧΩΡΙΣ ΦΛΑΣ , αρα με ενδιαφερουν τα iso και το αποτελεσμα τους. Μικρο μεγεθος και να χει δυνατοτητα για 16/9 ληψη ... Στο iso ίδιες είναι (η Fuji φτάνει σε τρελά νούμερα σε λίγα megapixels :X ) αλλά για το αποτέλεσμα αυτού (η Sony πράγματι έχει "κακό" όνομα στο θόρυβο λόγω iso αλλά) ... . Η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η επίσκεψη σε κατάστημα φωτογραφικών μηχανών και δοκιμή. 16/9 έχει μόνο η Sony. Πάντως είναι πολύ δύσκολη επιλογή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplip Δημ. August 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2008 Προσοχη, οχι ολες οι φουτζι, μονο οσες εχουν το super ccd, και εχω την εντυπωση οτι τα τελευταια μοντελα της δεν το εχουν. Πρεπει να το παρατησαν απο τη στιγμη που μπηκαν στο χορο των πολλων ΜΡ (9+). The Fuji Finepix F100fd's major features include: 12 Megapixels SuperCCD SR sensor. εχει αυτη. Αρα μαλλον ειναι σε καλη πορεια. Ειδα και καποια sample pics και πραγματικα φαινονται εκπληκτικα Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. August 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2008 Κατά τα άλλα μια χαρά, αν και απουσιάζει δυστυχώς ο σταθεροποιητής(αν δεν κάνω λάθος). Όχι, δεν απουσιάζει, αλλά δεν μπορώ και να αξιολογήσω την απόδοσή του σε σχέση με αντίστοιχα συστήματα άλλων μηχανών της κατηγορίας. ...ενώ η λειτουργία Anti-shake AE αντισταθμίζει αυτόματα το κούνημα της μηχανής κατά την ανίχνευση της κίνησης του θέματος... Εντάξει, με τα λεφτά που έδωσα πιστεύω και πάλι ικανοποιημένος πρέπει να είμαι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lalakis Δημ. August 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2008 [quote=tazio;2447918 16/9 έχει μόνο η Sony. . Και ολες οι πανασονικ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. August 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2008 Και ολες οι πανασονικ. Αναφέρομαι στο ζευγάρι των συγκρινόμενων μόνο. Νόμιζα ότι είναι προφανές. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. August 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2008 Όχι, δεν απουσιάζει, αλλά δεν μπορώ και να αξιολογήσω την απόδοσή του σε σχέση με αντίστοιχα συστήματα άλλων μηχανών της κατηγορίας. Μια χαρά τότε!! Με βλέπω να παίρνω και εγώ μια:) Εντάξει, με τα λεφτά που έδωσα πιστεύω και πάλι ικανοποιημένος πρέπει να είμαι. Και 100 ευρώ παραπάνω να έδινες δεν θα έβλεπες διαφορά που να αξίζει αυτά τα επιπλέον χρήματα.;) Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thomas_t_t_t Δημ. August 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2008 Kαλησπέρα! Επειδή είμαι ολίγον άσχετος με το αντικείμενο και ακούω πολλές και διαφορετικές γνώμες από γνωστούς και φίλους...θα ήθελα τη γνώμη σας για μια φωτογραφική(ελέω διακοπών) γύρω στα 100-120Ευρώ. Καλά λόγια έχω ακούσει και διαβάσει για την nicon L18 και PENTAX OPTIO M40.Κάθε βοήθεια......δεκτή. thanks α και τη fujifilm J10. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. August 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2008 Kαλησπέρα! Επειδή είμαι ολίγον άσχετος με το αντικείμενο και ακούω πολλές και διαφορετικές γνώμες από γνωστούς και φίλους...θα ήθελα τη γνώμη σας για μια φωτογραφική(ελέω διακοπών) γύρω στα 100-120Ευρώ. Καλά λόγια έχω ακούσει και διαβάσει για την nicon L18 και PENTAX OPTIO M40.Κάθε βοήθεια......δεκτή. thanks α και τη fujifilm J10. Εγω σε αυτη την κατηγορια τιμης! απεκτησα προσφατα της pentax e-50 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και ειδικα σε απολυτο σκοταδι δεν περιμενα να βγαζει τοσο καλες φωτογραφιες. επισης η αποδοση της με απλες αλκαλικες μπαταριες ειναι παρα πολυ καλη.να φανταστεις οτι γεμισα μια καρτα του 1gb με φωτογραφιες αναλυσης (5mp) και η μπαταρια κρατησε. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lalakis Δημ. August 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2008 Εγω σε αυτη την κατηγορια τιμης! απεκτησα προσφατα της pentax e-50 . +1 νομιζω καλυτερα πενταξ απο νικον σε αυτη την κατηγορια... η νικον τις ειχε παρατημενες τις P&S τα τελευταια χρονια... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thomas_t_t_t Δημ. August 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2008 Απο οτι ειδα στο e-shop εχει τις καλυτερες τιμες για τις E50 ,M40 ,V10. Δεν εχουν πολυ μεγαλη διαφορα στις τιμες τους. Ποια πιστευετε πως αξιζει καλυτερα βαση τιμης-αποδοσης? thanks a lot παντως για τις info....δε θα την παλευα μονος μου.Λες και εδινα test ηταν με τοσες γνωμες "ειδικων"-πωλητων!!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. August 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2008 Kαλησπέρα! Επειδή είμαι ολίγον άσχετος με το αντικείμενο και ακούω πολλές και διαφορετικές γνώμες από γνωστούς και φίλους...θα ήθελα τη γνώμη σας για μια φωτογραφική(ελέω διακοπών) γύρω στα 100-120Ευρώ. Καλά λόγια έχω ακούσει και διαβάσει για την nicon L18 και PENTAX OPTIO M40.Κάθε βοήθεια......δεκτή. thanks α και τη fujifilm J10. Μεταξύ αυτών την Fuji. Μόνο στο video υστερεί, αλλά εδώ μιλάμε για φωτογραφικές μηχανές. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. August 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2008 Εγω φιλε πηρα την Ε-50 γιατι παιρνεις απλες αλκαλικες μπαταριες.οι αλλες 2 εχουν επαναφορτιζομενη. επισης ηθελα και καλο βιντεο.εχεις την δυνατοτητα να βιντεοσκοπεις σε 640χ480 και 32 καρε.και η καρτα που παιρνει sd ειναι πολυ φθηνες. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. August 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2008 Εγω φιλε πηρα την Ε-50 γιατι παιρνεις απλες αλκαλικες μπαταριες.οι αλλες 2 εχουν επαναφορτιζομενη. επισης ηθελα και καλο βιντεο.εχεις την δυνατοτητα να βιντεοσκοπεις σε 640χ480 και 32 καρε.και η καρτα που παιρνει sd ειναι πολυ φθηνες. Επιλογές είναι αυτές κι εγώ είπα τι θα έπαιρνα εγώ. Ο καθένας μαζεύει γνώμες, κρίνει, και αγοράζει ότι νομίζει ότι του ταιριάζει καλύτερα. :) Για εμένα π.χ. το να μην έχει μια φωτογραφική επαναφορτιζόμενη μπαταρία είναι μειονέκτημα και το ψάχνω σε όσες θέλω να αγοράσω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. August 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2008 Επιλογές είναι αυτές κι εγώ είπα τι θα έπαιρνα εγώ. Ο καθένας μαζεύει γνώμες, κρίνει, και αγοράζει ότι νομίζει ότι του ταιριάζει καλύτερα. :) Για εμένα π.χ. το να μην έχει μια φωτογραφική επαναφορτιζόμενη μπαταρία είναι μειονέκτημα και το ψάχνω σε όσες θέλω να αγοράσω. Το ξερω.απλα του διευκρινιζω του φιλου την διαφορα των 3 μηχανων! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lalakis Δημ. August 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2008 +1 νομιζω καλυτερα πενταξ απο νικον σε αυτη την κατηγορια... η νικον τις ειχε παρατημενες τις P&S τα τελευταια χρονια... Ξαναβλεποντας λιγο τα χαρακτηριστικα η νικον L18 έχει 35αρη φακο εναντι 38ρη της πενταξ, το ιδιο φωτεινοι και οι δυο στο wide με f2.8, η πενταξ ειναι λιγο πιο γρηγορη με 1/2000 εναντι 1/1500 αλλα η νικον εχει 3" οθονη με 230.000 πιξελ εναντι 2,5" και 110.000 της πενταξ... Και οι 2 περνουν αλκαλικες μπαταριες και SD καρτα.... κοινως... βρασε ρυζι.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. August 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2008 Ξαναβλεποντας λιγο τα χαρακτηριστικα η νικον L18 έχει 35αρη φακο εναντι 38ρη της πενταξ, το ιδιο φωτεινοι και οι δυο στο wide με f2.8, η πενταξ ειναι λιγο πιο γρηγορη με 1/2000 εναντι 1/1500 αλλα η νικον εχει 3" οθονη με 230.000 πιξελ εναντι 2,5" και 110.000 της πενταξ... Και οι 2 περνουν αλκαλικες μπαταριες και SD καρτα.... κοινως... βρασε ρυζι.... H οθόνη της L18 είναι πράγματι εντυπωσιακή! Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή αλλά σημαντική παράμετρος: Τόσο η νίκον όσο και η πένταξ δεν έχουν συμβατικό viewfinder. Συνεπώς, ο μόνος τρόπος να βγάλεις φωτογραφίες είναι με την οθόνη. Όσο μεγαλύτερη όμως, τόσο περισσότερο καταναλώνει. Μεγαλύτερη κατανάλωση=λιγότερες φωτογραφίες. Κοινώς: Μηδεν καλόν αμιγές κακού (ή το αντίστροφο :p ) Τι εννοείς ότι και οι δυο παίρνουν αλκαλικές μπαταρίες? Τι σε εμποδίζει δλδ να βάλεις επαναφορτιζόμενες? :worry: Το ότι παίρνουν SD κάρτες νομίζω είναι υπέρ αμφότερων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lalakis Δημ. August 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2008 Τι εννοείς ότι και οι δυο παίρνουν αλκαλικές μπαταρίες? Τι σε εμποδίζει δλδ να βάλεις επαναφορτιζόμενες? :worry: Το ότι παίρνουν SD κάρτες νομίζω είναι υπέρ αμφότερων. Καπου παραπανω ειχε αναφερθει μονο για την μια οτι περνει αλκαλικες (ή επαναφορτιζομενες) και απλα συμπληρωσα τι ισχυει και για την αλλη. Το θεμα της μπαταριας εχει συζητηθει πολυ και ακρη δεν βγαινει αν κατι ειναι καλυτερο απο κατι αλλο.... Υπαρχουν υποστηρικτες των επαναφορτιζομενων απο την μηχανη π.χ. γιατι δεν εχουν περιτα εξοδα (φορτιστες κτλ) και υποστηρικτες των αλκαλικων , γιατι δεν εχουν κινδυνο να μεινουν απο μπαταρια (ενα περιπτερο παντα θα υπαρχει ευκαιρο). Οπότε ο καθε ενας παει με το τι τον βολευει... Για το SD κι εγω σαν συν το ανεφερα γιατι ειναι οι φτηνοτερες καρτες, γρηγορες και με μεγαλη χωρητικοτητα (αρκει να την υποστηριζει η μηχανη). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lalakis Δημ. August 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2008 Απο οτι ειδα στο e-shop εχει τις καλυτερες τιμες για τις E50 ,M40 ,V10. Δεν εχουν πολυ μεγαλη διαφορα στις τιμες τους. Ποια πιστευετε πως αξιζει καλυτερα βαση τιμης-αποδοσης? thanks a lot παντως για τις info....δε θα την παλευα μονος μου.Λες και εδινα test ηταν με τοσες γνωμες "ειδικων"-πωλητων!!!!! Δεν βλεπω μεγαλες διαφορες σε τεχνικα/ουσιαστικα θεματα, παρα μονο στην ποιοτητα της οθονης τους... παρε την φτηνοτερη ή αν οντως ειναι κοντα σε τιμη, παρε οποια ειναι καλυτερη στο... "ματι" (και το χερι). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. August 12, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2008 Το θεμα της μπαταριας εχει συζητηθει πολυ και ακρη δεν βγαινει αν κατι ειναι καλυτερο απο κατι αλλο.... Υπαρχουν υποστηρικτες των επαναφορτιζομενων απο την μηχανη π.χ. γιατι δεν εχουν περιτα εξοδα (φορτιστες κτλ) και υποστηρικτες των αλκαλικων , γιατι δεν εχουν κινδυνο να μεινουν απο μπαταρια (ενα περιπτερο παντα θα υπαρχει ευκαιρο). Οπότε ο καθε ενας παει με το τι τον βολευει... Α, οκ δεν το κατάλαβα. Απλώς διάβασα ότι παίρνουν αλκαλικές και απόρησα για ποιον λόγο δεν παίρνουν επαναφορτιζόμενες. Δεν έπιασα τον διαχωρισμό. :O Σίγουρα ο καθένας όπως βολεύεται. Απλώς επαναφορτιζόμενες (ΑΑ κοινώς) δέχονται και οι δυο συγκεκριμένες μηχανές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thomas_t_t_t Δημ. August 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2008 Επιλογές είναι αυτές κι εγώ είπα τι θα έπαιρνα εγώ. Ο καθένας μαζεύει γνώμες, κρίνει, και αγοράζει ότι νομίζει ότι του ταιριάζει καλύτερα. :) Για εμένα π.χ. το να μην έχει μια φωτογραφική επαναφορτιζόμενη μπαταρία είναι μειονέκτημα και το ψάχνω σε όσες θέλω να αγοράσω. Φυσικα ο καθενας λεει τι προσωπικη του αποψη και ειλικρινα με βοηθησατε πολυ.. Οι γνωμες καποιων που εχουν εμπειρια βοηθουν πολυ αν και την τελευταια αποφαση την παιρνει παντα....ο αγοραζων! Αλλωστε, αν υπηρχε το "τελειο" θα υπηρχε μια μαρκα και θα την αγοραζαμε ολοι! Θα παω αυριο να τις δω απο κοντα και να παραγγηλω... Τhanks....everybody! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. August 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2008 Για εμένα π.χ. το να μην έχει μια φωτογραφική επαναφορτιζόμενη μπαταρία είναι μειονέκτημα και το ψάχνω σε όσες θέλω να αγοράσω.Υπάρχει ψηφιακή που να μην παίρνει επαναφορτιζόμενη(ες) μπαταρία(ες); :blink: :worry: Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. August 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2008 Υπάρχει ψηφιακή που να μην παίρνει επαναφορτιζόμενη(ες) μπαταρία(ες); :blink: :worry: Υπαρχει! κι εμενα η ψηφιακη παιρνει επαναφορτιζομενη αλλα μονο ΑΑ.και να τελειωσεις απο μπαταρια..αγοραζεις απο το περιπτερο :p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts