Jump to content

Aikido

HellasLover
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

skeftomai na mathw aikido...! yia osous de kseroun einai martial arts alla perisotero yia amuna, yia osous kseroun thelw na akousw gnwmes. einai vlakeia h aksizei na mathei kapoios? mias kai den eimai kai poly flexible kai ektos formas nomizw pws einai kati pou mou tairiazei....episis hremei to pneuma kai sou mathainei na zeis mia armonikh zwh:happy:

http://video.google.com/videoplay?docid=-3513342517064590001&q=aikido

I don't live in Greece, Greece lives in me...

mpa den antexw...kapnizw kai poly...kai oute thelw na skotwsw kanenan h na skotwthw :p muay thai den einai pou mathainoun oi rwssoi stratiwtes ?

Den xerw ti kanei o Russian Military, alla an den kanw lathos h kathgoria K1 pou paizei o Mixalhs Zampidhs einai Muay Thai Kick Boxing!

An den thes den katevaineis se agwnes kai apla kaneis proponiseis!(ara den skotwnesai, ektos an eisai atzamhs kai ampalos)

Kai ama einai na arxiseis sovara mia polemikh texnh KOPSE to KAPNISMA!!:X

e to tsigaro egine sunithia..makari na to kova...kai de lew na asxolithw sovara twra 20 egina tha exw alla na asxolithw sti zwh mou :p apla yia kanena xrono na mathw kati kalo tha nai...muay thai poly varvaro einai! kati san to aikido psaxnw h kati paromoio san self defense etc..kamia protasi?

Kati tetoio prepei na einai kai to ziou zitsou(e den xerw pws grafetai, sorry kiolas!)!

Epishs to judo(den mou aresei)!

Twra to kung fu den einai akrivws defence alla einai polu kalo giati apoktas polu kalh fusikh katastash!(esy, o Bruce Lee kai merikoi akoma!)

Sorry an exw petaxei kamia mparoufa, etsi?!:p

Από έναν φίλο μου που ξέρω που πήγαινε αϊκίντο, μου έλεγε ότι είναι εξαρθρώσεις και τέτοια. Δεν έχει πολύ ξύλο. Ο Στήβεν Σιγκάλ που γυρίζει ταινίες στο Χόλυγουντ έχει ως τέχνη το αϊκίντο. Γι'αυτό είναι λίγο ατσαλάκωτος.. Του επιτίθενται κι αυτός χαλαρός τους βγάζει τον ώμο και ησυχάζουν...
Ψάχνω με τα μάτια κάποια μάτια να με ψάχνουν..

Το Aikido είναι ιαπωνική πολεμική τέχνη, η οποία βασίζεται σε λαβές, ανατροπές και εξαρθρώσεις.

Η βασική φιλοσοφία της, είναι η χρησιμοποίηση της ορμής του αντιπάλου με τέτοιο τρόπο ώστε τελικά να βρεθεί σε «άβολη» θέση και, πρακτικά να... σπάσει τα μούτρα του. :p

Εάν προσεγγίσουμε το Aikido με πιο φιλοσοφική διάθεση, όπως οι περισσότερες πολεμικές τέχνες έτσι και αυτό βασίζεται στην θεωρία του Yin και του Yang. Αν και ένα forum δεν είναι και ό,τι πιο κατάλληλο για τέτοιες απαντήσεις, πολύ χοντρικά μπορώ να πω ότι εάν ο αντίπαλος είναι «πολύ Yin», ο γνώστης του Aikido θα χρησιμοποιήσει ανάλογο Yang ώστε να «εξισοροπήσει» την ενέργεια του αντιπάλου και να τον «εκμηδενίσει» ή, αλλιώς, να τον θέσει εκτός μάχης.

Πρακτικά, όπως είπα και στην αρχή, αυτό μεταφράζεται σε λαβές, ανατροπές και εξαρθρώσεις.

Επίσης, κάποτε πρέπει να σταματήσει ο μύθος σχετικά με τις απαιτήσεις των ΠΤ. Ναι, οι ΠΤ είναι ΠΟΛΥ απαιτητικές, ναι καλό είναι ο ασκούμενος να ζει όσο πιο υγιεινά μπορεί, αλλά σε καμία περίπτωση η ηλικία ή οι όποιες συνήθειες του καθενός δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο για να ασχοληθεί με αυτές.

Εάν κάποιος νιώθει ότι οι ΠΤ τον ελκύουν, ας μην χάνει χρόνο και ας ασχοληθεί αμέσως. Τα οφέλη είναι πραγματικά τεράστια.

Κλείνοντας, να αναφέρω ότι ειδικά για το Aikido, ο μαθήτής χρειάζεται ΚΥΡΙΩΣ να έχει (είτε να αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου):

α) Καλή βάση. Να κουνιέται πολύ δύσκολα από την θέση του, χαμηλό κέντρο βάρους.

β) Ηρεμία και διαύγεια πνεύματος.

γ) Γρήγορα και σωστά συγχρονισμένα αντανακλαστικά.

Εν κατακλείδι, το Aikido μπορεί να μην είναι θεαματικό όπως πχ το Kung Fu, ή να μην είναι τόσο «βίαιο» όπως πχ το Μουάι Τάι, ωστόσο αποτελεί ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη η οποία όταν γίνει κτήμα του μαθητή μπορεί να είναι και ΠΟΛΥ αποτελεσματική.

Κλείνοντας, ορισμένες συμβουλές προς όσους δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τις ΠΤ:

1. Μην μπερδεύετε τις Πολεμικές Τέχνες με τα Μαχητικά Αθλήματα.

2. Να κοιτάτε ΠΑΝΤΑ εάν ο Δάσκαλος είναι όντως ΔΑΣΚΑΛΟΣ. Ένας αληθινός Δάσκαλος των Πολεμικών Τεχνών έχει πολλά να σας δώσει (φυσική κατάσταση, αυτοάμυνα, φιλοσοφία, εσωτερική αυτογνωσία κτλ), αρκεί να τον πείσετε ότι το αξίζετε.

Εάν δείτε «δασκάλους» που από την αρχή σας τάζουν λαγούς με πετραχείλια, ΦΥΓΕΤΕ ΜΑΚΡΥΑ.

3. ΒΑΛΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ, ότι για να κατακτήσετε μια Πολεμική Τέχνη θα χρειαστείτε ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ και ΚΟΠΟ. Μην περιμένετε ότι μέσα σε μερικούς μήνες θα γίνετε super μαχητές.

Αυτά :)

Na pw epishs oti gia na mporeseis na gineis kalos px sto Kung Fu prepei na arxiseis apo polu mikros!Prepei to swma sou na mathei na askhtai se tetoious ruthmous prin akoma apo thn efhvia!

Antitheta Px sto Kick Boxing den paizei TOSO polu rolo h hlhkia alla to talento h diathesh kai h swmatikh ikanothta!

Gia mena to Muay Thai einai h kaluterh polemikh texnh giati mporeis na antimetopiseis ton opoiondhpote! Vevaia epeidh den exw asxolithei katholou den xerw ti paizei stis proponhseis alla akouzetai oti einai polu sklhra ta pragmata !

Na pw epishs oti gia na mporeseis na gineis kalos px sto Kung Fu prepei na arxiseis apo polu mikros!Prepei to swma sou na mathei na askhtai se tetoious ruthmous prin akoma apo thn efhvia!

Άλλος ένας μύθος που ΔΕΝ ισχύει. Εγώ ξεκίνησα στα 20 μου και μια χαρά τα καταφέρνω. :)

Το ξαναλέω. Όποιος θελήσει να ασχοληθεί με τις ΠΤ, ΜΗΝ διστάζει λόγω ηλικίας ή οτιδήποτε άλλο.

TN97 με τι πολεμική τέχνη ασχολείσαι; Αθήνα;

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

TN97 με τι πολεμική τέχνη ασχολείσαι; Αθήνα;

Kung Fu, Αθήνα.

Ωστόσο, δεν έχω σκοπό να αναφέρω το που.

Άλλος ένας μύθος που ΔΕΝ ισχύει. Εγώ ξεκίνησα στα 20 μου και μια χαρά τα καταφέρνω. :)

Το ξαναλέω. Όποιος θελήσει να ασχοληθεί με τις ΠΤ, ΜΗΝ διστάζει λόγω ηλικίας ή οτιδήποτε άλλο.

Milaw gia panellinio kai pagosmio epipedo kai oxi gia kati topika protathlimatakia!

TN97 Katevaineis se agwnes sto kleisto tou Douka?

εγω εκανα Tae Kwo Do παλιοτερα αλλα το σταματησα γιατι ο δασκαλος αποδειχτηκε πως δεν ηταν δασκαλος,οπως ειπε κ ο TN97.

αλλα μου λειπει παααρα πολυ,ειναι ωραιο να κανεις μια πολεμικη τεχνη.

φετος λεω να ξαναρχισω.δεν με ενδιαφερει να περνω ζωνες κ να προχωραω,το θελω μονο για ασκηση,να μπορω να υπερασπιζομαι τον εαυτο μου κ για χομπυ.

το μου προτεινετε?το κακο ειναι πως εδω που ειμαι δεν εχω κ πολλες επιλογες.

Milaw gia panellinio kai pagosmio epipedo kai oxi gia kati topika protathlimatakia!

TN97 Katevaineis se agwnes sto kleisto tou Douka?

Το είπα και πριν, ας μην μπερδεύουμε τις Πολεμικές Τέχνες με τα Μαχητικά Αθλήματα. Οι ΠΤ δεν έχουν σχέση με πρωταθλητισμό, αγώνες, κανονισμούς και ρινγκ.

Το είπα και πριν, ας μην μπερδεύουμε τις Πολεμικές Τέχνες με τα Μαχητικά Αθλήματα. Οι ΠΤ δεν έχουν σχέση με πρωταθλητισμό, αγώνες, κανονισμούς και ρινγκ.

Ama to exeis san hobbie nai!

Den mou apanthses omws katevaineis stous agwnes pou diorganwnontai sto Douka?

Eixe erthei kai o pagosmios prwtathliths prin merikous mhnes(o amerikanos) kai epaixe me enan filo mou!

Ama to exeis san hobbie nai!

Den mou apanthses omws katevaineis stous agwnes pou diorganwnontai sto Douka?

Eixe erthei kai o pagosmios prwtathliths prin merikous mhnes(o amerikanos) kai epaixe me enan filo mou!

Σου απάντησα έμμεσα, λέγοντάς σου ότι οι ΠΤ δεν έχουν σχέση με αγώνες. Επομένως, εάν εγώ ασκώ μία ΠΤ, δεν κατεβαίνω. :)

Σου απάντησα έμμεσα, λέγοντάς σου ότι οι ΠΤ δεν έχουν σχέση με αγώνες. Επομένως, εάν εγώ ασκώ μία ΠΤ, δεν κατεβαίνω. :)

Telos pantwn, ama autes einai oi ideologikes sou apopseis paw paso!:p

Ama kateveis pantos pes mou na erthw(:lol: )!

Mhpws pas sto zen fight club?Lew mhpws!:D

Telos pantwn, ama autes einai oi ideologikes sou apopseis paw paso!:p

Ama kateveis pantos pes mou na erthw(:lol: )!

Mhpws pas sto zen fight club?Lew mhpws!:D

Όχι, αλλά ομολογώ ότι το Fight Club (η ταινία) μου άρεσε πολύ. :D

Όχι, αλλά ομολογώ ότι το Fight Club (η ταινία) μου άρεσε πολύ. :D

Kai emena!

Twra to eida!Kaneis 10 xronia kung fu?Logika prepei twra na exeis maurh zwnh!:ninja:

βασικα το καλυτερο ειναι το ninjutsu για οσους εχουν ακουστα οταν ειμουν 20 μεχρι τα 24 υπηρχε ενας ιαπωνας που το διδασκε παρανομα μαλλν διοτι μετα απο 13 χρονια λειτουργιας το εκλεισε και μολις πατησε το ποδι του στην ιαπωνια τον εφαγαν για λογους τιμης (ετσι ειπαν τουλαχιστον αυτοι που μας ενημερωσαν)

1. Μην μπερδεύετε τις Πολεμικές Τέχνες με τα Μαχητικά Αθλήματα.

2. Να κοιτάτε ΠΑΝΤΑ εάν ο Δάσκαλος είναι όντως ΔΑΣΚΑΛΟΣ. Ένας αληθινός Δάσκαλος των Πολεμικών Τεχνών έχει πολλά να σας δώσει (φυσική κατάσταση, αυτοάμυνα, φιλοσοφία, εσωτερική αυτογνωσία κτλ), αρκεί να τον πείσετε ότι το αξίζετε.

Εάν δείτε «δασκάλους» που από την αρχή σας τάζουν λαγούς με πετραχείλια, ΦΥΓΕΤΕ ΜΑΚΡΥΑ.

3. ΒΑΛΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ, ότι για να κατακτήσετε μια Πολεμική Τέχνη θα χρειαστείτε ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ και ΚΟΠΟ. Μην περιμένετε ότι μέσα σε μερικούς μήνες θα γίνετε super μαχητές.

Αυτά :)

Συμφωνώ απόλυτα...:)

this is how we do...

Kati tetoio prepei na einai kai to ziou zitsou(e den xerw pws grafetai, sorry kiolas!)!

Epishs to judo(den mou aresei)!

Sorry an exw petaxei kamia mparoufa, etsi?!:p

Ninjitsu vre c! Afto pou les einai masaz..lol

Mutilator :shifty:

h kathgoria K1 pou paizei o Mixalhs Zampidhs einai Muay Thai Kick Boxing!

γκουχου-γκουχου... Εχω δει πολλες ωρες Κ1 στο γιουροσπορ. Ζαμπιδη δεν ειδαι πουθενα. Αντιθετως, τον ειδα πολλες φορες στο νεανικο δελτιο του σταρ. :cool: