Jump to content

Περί... Cosmote γενικά

dreamacid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

On 14/11/2024 at 7:52 ΜΜ, elkons said:

https://www.ot.gr/2024/11/14/epixeiriseis/tilepikoinonies/kostas-nempis-ote-estiazoume-se-optiki-ina-5g-programmata-ict-kai-tileoptiki-platforma/

Δε σας δίνω ένα ξερό λινκ ,μια σύντομη περίληψη για όσους βαριούνται να διαβάσουν το site.

Ο CEO του ΟΤΕ, Κώστας Νεμπής, δήλωσε ότι η εταιρεία εστιάζει σε στρατηγικούς τομείς όπως τα δίκτυα οπτικών ινών (FTTH), το 5G, τις υπηρεσίες ICT και την Cosmote TV. Στόχος του ΟΤΕ είναι να επεκτείνει τις ψηφιακές υπηρεσίες και να καλύψει πάνω από 1,7 εκατομμύρια οικίες με FTTH. Επιπλέον, επενδύει σε γεωγραφική επέκταση και βελτίωση εμπειρίας πελάτη. Τέλος, αναμένεται ότι η νέα υποδομή και συμφωνίες, όπως με την Nova, θα ενισχύσουν την ανάπτυξη.

Αυτά γενικά. Καλό 2090😅

Ας ρίξει το Starlink την τιμή στα 25-30 και θα σου πω εγώ τι θα κάνουν οι περιοχές που βρίσκονται εκτός των "κέντρων"

21 minutes ago, zerokill said:

Ας ρίξει το Starlink την τιμή στα 25-30 και θα σου πω εγώ τι θα κάνουν οι περιοχές που βρίσκονται εκτός των "κέντρων"

Στην Ελλάδα εκτός κάποια νησιά έχει πέσει στα 40 ε το μήνα το οικιακό πακέτο 

On 14/11/2024 at 7:55 ΜΜ, Harry636 said:

Τρέχουν και δεν φτάνουν λόγω ΔΕΗ ή ΔΕΗ έχει ξεκινήσει και βάζει οπτική από της κολώνας ( όπως κάθε σοβαρό κράτος ακόμα και Ιαπωνία) και δεν ξέρουν που να κρυφτούν 

Τι εννοείς από τις κολόνες; Δεν έχει σχέση το δίκτυο ηλεκτρισμού με τις οπτικές.. Κανονικά σκάψιμο, καφαο κλπ είναι οι ίνες της. Ανταγωνισμό να φοβηθούν τη ΔΕΗ, δε νομίζω.. Μου ακούγεται δύσκολο. Όμως είναι θετικό ότι υπάρχει ανταγωνισμός που μέσα στις δυο μεγαλουπολεις, πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε, αν και η χονδρική θα είναι του ΟΤΕ πάλι... 

13 minutes ago, johnny_htc said:

Τι εννοείς από τις κολόνες; Δεν έχει σχέση το δίκτυο ηλεκτρισμού με τις οπτικές.. Κανονικά σκάψιμο, καφαο κλπ είναι οι ίνες της. Ανταγωνισμό να φοβηθούν τη ΔΕΗ, δε νομίζω.. Μου ακούγεται δύσκολο. Όμως είναι θετικό ότι υπάρχει ανταγωνισμός που μέσα στις δυο μεγαλουπολεις, πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε, αν και η χονδρική θα είναι του ΟΤΕ πάλι... 

η οπτική ίνα πάει σε κάθε σπίτι και μετά στα κεντρικά 

Στις περισσότερες χώρες έρχεται από την κολόνα όπως είναι τα καλώδια είναι και από κάτω η οπτική ίνα ή καλωδιακή 

και αυτό έχει ξεκινήσει η ΔΕΗ ποιο γρήγορα ποιο φθηνά 

1 hour ago, johnny_htc said:

Η ΔΕΗ μπορεί να μην έχει ακόμα ούτε έναν συνδρομητή, αλλά έχει με διαφορά τον μεγαλύτερο ρυθμό εγκατάστασης νέων ινών στην χώρα. Ένας από τους λόγους της ταχύτητας, είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των ινών της αναρτάται στις κολώνες διανομής ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ. Έχει και υπόγεια υποδομή, αλλά σε πολύ λιγότερο μήκος από την εναέρια. Είναι δε σχεδόν βέβαιο ότι οι ανακοινώσεις για πενταπλασιασμό του upload και νέων πακέτων μεγαλύτερων από 1Gbps κοιτάνε λοξά προς την ΔΕΗ...

Περισσότερα και εδώ:
https://myphone.gr/forum/topic/203051/

1 hour ago, minast said:

Η ΔΕΗ μπορεί να μην έχει ακόμα ούτε έναν συνδρομητή, αλλά έχει με διαφορά τον μεγαλύτερο ρυθμό εγκατάστασης νέων ινών στην χώρα. Ένας από τους λόγους της ταχύτητας, είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των ινών της αναρτάται στις κολώνες διανομής ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ. Έχει και υπόγεια υποδομή, αλλά σε πολύ λιγότερο μήκος από την εναέρια. Είναι δε σχεδόν βέβαιο ότι οι ανακοινώσεις για πενταπλασιασμό του upload και νέων πακέτων μεγαλύτερων από 1Gbps κοιτάνε λοξά προς την ΔΕΗ...

Περισσότερα και εδώ:

Βέβαια η υπόγεια υποδομή είναι κλάσεις ανώτερη από την υπέργεια . Για αυτό και η ΔΕΗ, έχει υπόγεια τα καλώδια από τις καμπίνες προς τα πίσω. Και μόνο το last  mile είναι εναέριο. 

Τσεκαρετε τι έστειλαν στον πατέρα μου 

IMG_20241117_152454_331.thumb.jpg.36048d36a13f1f652a378d80ebf82dc6.jpg

Έχει και σταθερή στο όνομα του είναι και 20χ+ συνδρομητής. 

Πως το έπαθαν τέτοια τιμή;

Έχουν μαζί one με τη μάνα μου αλλά εκείνη πήρε χάλια τιμή το ειχα πει. Έχουν μαζί One και διαφορετικό Cosmote id.

Τι να κάνει; μήπως να κάνει μεταβίβαση στο όνομα του πατέρα; ή να τα έχουν σε ένα id; για καλύτερες τιμές το λέω. 

54 minutes ago, elkons said:

IMG_20241117_152454_331.thumb.jpg.36048d36a13f1f652a378d80ebf82dc6.jpg

Έχει και σταθερή στο όνομα του είναι και 20χ+ συνδρομητής. 

Πως το έπαθαν τέτοια τιμή;

Έχουν μαζί one με τη μάνα μου αλλά εκείνη πήρε χάλια τιμή το ειχα πει. Έχουν μαζί One και διαφορετικό Cosmote id.

Τι να κάνει; μήπως να κάνει μεταβίβαση στο όνομα του πατέρα; ή να τα έχουν σε ένα id; για καλύτερες τιμές το λέω. 

Για τσέκαρε μήπως είναι η τιμή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα;;;;Έτυχε σε φίλο με φοιτητικό να του δίνουν κάτι γελοίες τιμές/προσφορές για ανανέωση και μια μέρα του πρόσθεσαν μια ακόμη:20 GB με 19,80 ευρώ. Όταν πήγε να την κλείσει έλεγε ότι η τιμή ίσχυε τους πρώτους 7 μήνες και μετά διαμορφώνεται στα 27 ευρώ(χώρος επιδότηση κι ολας)

5 minutes ago, aektzhs 1 said:

Για τσέκαρε μήπως είναι η τιμή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα;;;;Έτυχε σε φίλο με φοιτητικό να του δίνουν κάτι γελοίες τιμές/προσφορές για ανανέωση και μια μέρα του πρόσθεσαν μια ακόμη:20 GB με 19,80 ευρώ. Όταν πήγε να την κλείσει έλεγε ότι η τιμή ίσχυε τους πρώτους 7 μήνες και μετά διαμορφώνεται στα 27 ευρώ(χώρος επιδότηση κι ολας)

Πάντα κάνουν προσφορές μετά από καιρό ή άμα έχεις πολλά συμβόλαια κλπ 

κάπου είχα δει ( νομίζω το καλοκαίρι) κάνανε και συμβόλαιο όλα απεριόριστα με 12,5 €

20 ώρες πριν, minast said:

Περισσότερα και εδώ:

19 ώρες πριν, TakeOverNet said:

Βέβαια η υπόγεια υποδομή είναι κλάσεις ανώτερη από την υπέργεια . Για αυτό και η ΔΕΗ, έχει υπόγεια τα καλώδια από τις καμπίνες προς τα πίσω. Και μόνο το last  mile είναι εναέριο. 

Οκ, χρησιμοποιεί λοιπόν τις κολόνες του ρεύματος για διανομή, αλλά δεν το κάνει όπως ο ΟΤΕ που το πολύ να διανείμει σε τρία οικήματα από μια κολόνα τηλεφώνου, αλλά πάει για αρκετό μήκος η ίνα. Όλα αυτά συντελούν στο να αναπτύξει γρήγορα το δίκτυο. Θετικό για να μπεις γρήγορα στην αγορά, μου ακούγεται όμως πολύ κακό από την άποψη του ότι πχ πολλές κολόνες ρεύματος, ειδικά οι μπετενιες, είναι έτοιμες για αλλαγή. Έχει φανεί ο οπλισμός τους και γενικά είναι σε μαύρο χάλι, αργά ή γρήγορα θα τις αλλάξουν. Εκεί η ίνα που κρέμεται, θα γίνει χαρταετός και θα καταστραφεί από τα πολλά πέρα δώθε, εκτός και αν έχουν μεριμνήσει τόσο πολύ για όλα. Επίσης γενικότερα και σε μέρη τα οποία τα χτυπάει πολύ ο καιρός, δε νομίζω πως είναι καλό να κρέμεται η ίνα. Εύχομαι να μην είναι προχειροδουλεια, γιατί θα πρέπει να υπάρχει και μια αξιοπιστία στην διασύνδεση με τους καταναλωτές.. 

9 minutes ago, Harry636 said:

Πάντα κάνουν προσφορές μετά από καιρό ή άμα έχεις πολλά συμβόλαια κλπ 

κάπου είχα δει ( νομίζω το καλοκαίρι) κάνανε και συμβόλαιο όλα απεριόριστα με 12,5 €

https://techmaniacs.gr/cosmote-gigamax-unlimited-me-12-50-eyro-mono-o-neos-typos-prosforon/

3 ώρες πριν, elkons said:

Έχουν μαζί One και διαφορετικό Cosmote id.

Γνωρίζει κάποιος;

Και εγώ με τη κοπέλα μου διαφορετικά id

εγώ έχω το κινητό μου (συμβόλαιο) και σταθερό [στο όνομα και και σε δικό μου id]

ενώ στο όνομα της και διαφορετικό id (δικό της) έχει κινητό της (συμβόλαιο) και 2 καρτοκινητά.

Καλύτερα σε ίδιο id όλα για καλύτερες τιμές ή παίζει ρόλο σε ποιο όνομα είναι; 

Παίζει ρόλο αν είναι ένα id για όλα ανεξάρτητα σε ποιανού όνομα; 

*σημείωση έχουμε One σε όλα τα νούμερα.

Edited by elkons

2 ώρες πριν, johnny_htc said:

Οκ, χρησιμοποιεί λοιπόν τις κολόνες του ρεύματος για διανομή, αλλά δεν το κάνει όπως ο ΟΤΕ που το πολύ να διανείμει σε τρία οικήματα από μια κολόνα τηλεφώνου, αλλά πάει για αρκετό μήκος η ίνα. Όλα αυτά συντελούν στο να αναπτύξει γρήγορα το δίκτυο. Θετικό για να μπεις γρήγορα στην αγορά, μου ακούγεται όμως πολύ κακό από την άποψη του ότι πχ πολλές κολόνες ρεύματος, ειδικά οι μπετενιες, είναι έτοιμες για αλλαγή. Έχει φανεί ο οπλισμός τους και γενικά είναι σε μαύρο χάλι, αργά ή γρήγορα θα τις αλλάξουν. Εκεί η ίνα που κρέμεται, θα γίνει χαρταετός και θα καταστραφεί από τα πολλά πέρα δώθε, εκτός και αν έχουν μεριμνήσει τόσο πολύ για όλα. Επίσης γενικότερα και σε μέρη τα οποία τα χτυπάει πολύ ο καιρός, δε νομίζω πως είναι καλό να κρέμεται η ίνα. Εύχομαι να μην είναι προχειροδουλεια, γιατί θα πρέπει να υπάρχει και μια αξιοπιστία στην διασύνδεση με τους καταναλωτές.. 

Η υπόγεια δεν είναι κλάσεις ανώτερη, και η εναέρια δεν είναι τόσο ευπαθής. Όλος ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι πιστοποιημένος για τέτοια χρήση και σημαντικά πιο ανθεκτικός σε τάνυση και κραδασμούς από τον αντίστοιχο υπόγειο. Επίσης δεν θα την κόψει κατά λάθος ο επόμενος που θα σκάψει στον δρόμο 😉.

Κάθε μέθοδος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Βασικά πλεονεκτήματα της εναέριας είναι ότι δεν απαιτούνται άδειες για σκαψίματα, δεν χαλάει την άσφαλτο, και ολοκληρώνεται και ταχύτερα. Βασικό μειονέκτημα (για εμένα) ότι είναι αντιαισθητική.

7 ώρες πριν, Harry636 said:

Cosmote 12,50€; Δε νομίζω, Τάκη.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Και 1.248€ επιδότηση 😅

Το είδα στην εικόνα αλλά παίζει να χρειάζομαι γυαλιά 12.50€ Cosmote αρνούμαι να το πιστέψω 

Γιατί όχι; 

Μία στις τόσες. 

Δεν είχαμε δει nova Unlimited με 6.50€ εδώ στο φόρουμ; 

Ποιος το πίστευε κανείς. 

Μέχρι και τηλέφωνα στην εταιρία και έλεγαν δεν έχουμε δώσει ποτέ τα 6.50€. 

Άρα γιατί όχι και Cosmote στα 12.50€

Καμία σχέση nova με cosmote, καμία όμως: τόσο σε απόδοση όσο και σε τιμολόγηση / προσφορές.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

6 ώρες πριν, AlexM2 said:

14,79 πληρώνω εγώ unlimited Cosmote από την αρχή. 

Και για τους 24μηνες;;

6 ώρες πριν, AlexM2 said:

14,79 πληρώνω εγώ unlimited Cosmote από την αρχή. 

Τι τους έκανες; 😂

Σταθερή τιμή 24 μήνες ή όχι 😛

Τους έδειρες;; για πεςς

2 ώρες πριν, elkons said:

Τι τους έκανες; 😂

Σταθερή τιμή 24 μήνες ή όχι 😛

Τους έδειρες;; για πεςς

Και το 12.5€ στο άρθρο με την φωτογραφία αληθινό ήτανε. 

Συμβαίνουν και αυτά.