Jump to content

Nέος υπολογιστής / Αναβάθμιση: Σύνθεση, προτάσεις, αγορές, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και που είναι το θέμα;

κάποιος που δε ξέρει και πάει με τα μάτια κλειστά στο πλαίσιο δεν θα έπρεπε να ξέρει;

Αν και έχει γραφτεί πολλές φορές στο παρελθόν, στο forum δεν μπορούν να φιλοξενηθούν καταγγελίες για καταστήματα κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να διερευνηθούν. Επομένως παρακαλώ να μην συνεχίσετε.

• Απαντήσεις 3,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

corsair cxm 80+ bronze

intel core i7 5820k

msi x99s gaming 7

ddr4 corsair 4x4

ssd samsung 250 sata III 840 evo

msi gtx 970

corsair obsidian window 450 d

zalman cnps10x optima

samsung 27" s27D590P

Αγορά απο πλαίσιο. Τελικό κόστος 2000 ευρω.

Για χρήση απο 3d animator και gamer!

Δε μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά αν ο 5820Κ είναι κατάλληλος ή αρκούσε και ένας 4790Κ για 3d animation, οι περισσότεροι πυρήνες θα βοηθήσουν λογικά. Για gaming είσαι καλυμμένος πάντως.

Ericsson 788 , Ericsson T10 , Nokia 5210 , Nokia 6020 , Nokia 6151 , Nokia N73 , Nokia E52, Xiaomi Redmi Note 4X

Αν και έχει γραφτεί πολλές φορές στο παρελθόν, στο forum δεν μπορούν να φιλοξενηθούν καταγγελίες για καταστήματα κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να διερευνηθούν. Επομένως παρακαλώ να μην συνεχίσετε.

Είδες να αναφέρω πουθενά να κάνουν καταγγελίες;

Προσωπικά γνωρίζω τι συμβαίνει με το εν λόγω κατάστημα,αλλά βλέπω πως πολλοί όχι.

Xiaomi 12 Pro

Προσωπικά γνωρίζω τι συμβαίνει με το εν λόγω κατάστημα,αλλά βλέπω πως πολλοί όχι.

Δεν είναι κατάλληλος τόπος για τέτοιες συζητήσεις, όποιος διαθέτει ένα τυπικό IQ και ψάξει τιμές μπορει να κατάλαβει τι συμβαίνει, τα υπόλοιπα μόλις την πατήσει! Κανείς δε κατήγγειλε τίποτα, αλλά και να το έκανε δε θα άλλαζε τίποτα.

Ericsson 788 , Ericsson T10 , Nokia 5210 , Nokia 6020 , Nokia 6151 , Nokia N73 , Nokia E52, Xiaomi Redmi Note 4X

Απλά ανέφερα μια κατάσταση που ναι γνωστή σε πολλους εδώ και σχεδον 10 χρόνια, και πέρα από πολλες αναφορές και στο ιντερνετ κι απο γνωστούς, ανέφερα και προσωπική μου εμπειρία προσφατη, επειδή συζητήθηκε το συγκεκριμένο κατάστημα. Ας μην το συνεχίσουμε και ας μείνουμε στο θεμα μας.

Είναι προφανές ότι τη λέξη "καταγγελίες" τη χρησιμοποίησα με την ευρύτερη έννοια. Ας σταματήσουμε εδώ :)

Δε μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά αν ο 5820Κ είναι κατάλληλος ή αρκούσε και ένας 4790Κ για 3d animation, οι περισσότεροι πυρήνες θα βοηθήσουν λογικά. Για gaming είσαι καλυμμένος πάντως.

Εννοείς οτι αρκούσε και ο 4790κ; Ή οτι δεν ειναι κατάλληλος ο 5820κ κ θα εχω πρόβλημα;

Εννοείς οτι αρκούσε και ο 4790κ; Ή οτι δεν ειναι κατάλληλος ο 5820κ κ θα εχω πρόβλημα;

Kατάλληλος είναι, αλοίμονο! Δε θα έχεις πρόβλημα, απλώς λέω ότι κατα πόσο χρήση 3d animation κάνεις για να έχεις ανάγκη 6πύρηνο, αν και απ ότι βλέπω η διαφορά με τον 4790Κ δε ειναι μεγάλη στη τιμή, τα υπόλοιπα κοστίζουν μνήμες-μητρική. Απλώς μήπως θέλει καλύτερη κάρτα γραφικών με περισσότερα bit κλπ. Δε μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά γτ δε ξέρω τις απαιτήσεις για 3d animation, κάποιος που έχει δουλέψει κάτι τέτοιο θα ξέρει και θα ξέρει και τα προγράμματα που δουλεύεις, ο 6πύρηνος πάντως είναι 6πύρηνος! Λίγο που έψαξα σε ξένα forum προτάσεις που κάνουν για pc 3d animation/rendering/gaming κάτω 2000δολλάριων, προτείνουν Χeon 4cores ή μεγαλύτερους αναλογα τον προυπολογισμο του συστηματος. Ψάξτο λίγο και περίμενε μήπως σου απαντήσει καποιος που γνωρίζει καλύτερα!

Edited by madwalker

Οι περισσότερες εφαρμογές 3D animation απ όσο ξέρω έχουν hardware acceleration για GPU, άρα ο επεξεργαστής δεν μετράει

Εννοειται μετραει, αλλα ο 4790 ειναι προφανως υπεραρκετος :)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Εννοειται μετραει, αλλα ο 4790 ειναι προφανως υπεραρκετος :)

Καλά ναι, δε θα παρει επεξεργαστή των 50€, αλλα και με έναν κατω των 100€ τη δουλεια του την κανει και με το παραπάνω

Mε τα χρήματα που θα γλυτώσει με το σετ 1150 θα μπορούσε να βάλει καλύτερη κάρτα γραφικών, αν πραγματικά οι εφαρμογές αυτές έχουν ανάγκη απο καλό GPU.

κάποια καλή και αθόρυβη λύση για ψύξη του amd 8320 έχει να προτείνει κάποιος? Ευχαριστώ πολύ :)

μέχρι πόσα λεφτά θέλεις να διαθέσεις. και αν σε ενδιαφέρει αερόψυξη ή υδρόψυξη

τα λεφτά δεν είναι θέμα :p

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να ακούγεται όσο λιγότερο γίνεται. Για παράδειγμα την h60 την θεωρώ θορυβώδη ψύξη. Οι περισσότερες καλές αερόψυκτες που έχω ακούσει είναι και πιο φτηνές και πιο ήσυχες. Μας ενδιαφέρει η ησυχία εδώ. Ίσως μια h60 με πιο ήσυχο ανεμιστήρα?

κάποια καλή και αθόρυβη λύση για ψύξη του amd 8320 έχει να προτείνει κάποιος? Ευχαριστώ πολύ :)

Thermaltake

Arctic

και Akasa

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να ακούγεται όσο λιγότερο γίνεται. Για παράδειγμα την h60 την θεωρώ θορυβώδη ψύξη. Οι περισσότερες καλές αερόψυκτες που έχω ακούσει είναι και πιο φτηνές και πιο ήσυχες. Μας ενδιαφέρει η ησυχία εδώ. Ίσως μια h60 με πιο ήσυχο ανεμιστήρα?

be quiet DARK ROCK PRO 3 ή Arctic Cooling Freezer 13pro

ωραία φαίνεται η be quiet! χαμηλά τα db. και αυτές από το eshop επίσης ήσυχες φαίνονται. Η bequiet ξεφεύγει πάντως σε σχέση με τις υπόλοιπες. Αν ειναι να φτάσω εκεί, η λύση μια υδρόψυξη + ήσυχο φαν για το ψυγείο? πως σας φαίνεται?

Η ARCTIC COOLING FREEZER A30 που ανέφερε ένας παραπάνω είναι πολύ καλή, αλλά εφόσον δε σ ενδιαφέρουν τα χρήματα, πάρε αυτό http://www.e-shop.gr/thermalright-hr-02-macho-reva-cpu-cooler-p-PER.640566 .

για να μην παρεξηγούμαι σχετικά με τα χρήματα αυτό που λέω είναι ότι δεν έχω θέμα να πάρω κάτι καλό/θέλω να πάρω κάτι καλό. αλλά όχι να πάρω κάτι με 80 ευρώ όταν την ίδια δουλειά την κάνω με 40 ας πούμε.. σχετικά με συνδιασμό υδρόψυξης και ησυχου ανεμιστήρα?

για να μην παρεξηγούμαι σχετικά με τα χρήματα αυτό που λέω είναι ότι δεν έχω θέμα να πάρω κάτι καλό/θέλω να πάρω κάτι καλό. αλλά όχι να πάρω κάτι με 80 ευρώ όταν την ίδια δουλειά την κάνω με 40 ας πούμε.. σχετικά με συνδιασμό υδρόψυξης και ησυχου ανεμιστήρα?

Φϊλε κοίταξε αυτή που σου στειλα. Και νορμάλ τιμή, κι αθόρυβη και με παρα πολύ καλή απόδοση. Δεν αξίζει να πας σε ψυγείο, θα πρεπει να πληρώσεις πολλαπλασια για αθόρυβη αντλία.

To θόρυβο δε τον κάνει μόνο ο ανεμιστήρας στην υδρόψυξη αλλά και η αντλία, που μπορεί να είναι και πιο ενοχλητικός.

Θα το κοιτάξω αυτό. Μου είχε σχηματιστεί η εντύπωση απο μια h60 που έχω πρόσβαση οτι ο ανεμιστήρας κανει την ζημιά. Θα τον σταματήσω να δω τι διαφορα κανει. Αν με ικανοποιεί θα επανελθω αλλιως θα επιλεξω κάτι απο αυτά που μου στειλατε!! Ευχαριστώ πολύ :)

Θα το κοιτάξω αυτό. Μου είχε σχηματιστεί η εντύπωση απο μια h60 που έχω πρόσβαση οτι ο ανεμιστήρας κανει την ζημιά. Θα τον σταματήσω να δω τι διαφορα κανει. Αν με ικανοποιεί θα επανελθω αλλιως θα επιλεξω κάτι απο αυτά που μου στειλατε!! Ευχαριστώ πολύ :)
Κι η αντλία είναι, την H60 την έχει φίλος μου κι όντως κάνει λίγο θόρυβο. Η αντλία έχει σταθερό θόρυβο που ξεπερνάει σίγουρα τον ανεμιστήρα όταν αυτός δουλεύει χαμηλά. Δίνουν 31dB γι αυτή. Η αερόψυκτρα που σου δειξα παραπάνω, έχει 20dB μέγιστο, και σπάνια θα χρειαστεί να δουλέψει στο μέγιστο. Κι έχει ανεμιστήρα 14cm αντί 12cm, μεγαλύτερη απόδοση, χαμηλότερες στροφές και θόρυβος

Τα 30db είναι μεγάλο νούμερο για θόρυβο pc! Οι ανεμιστήρες αυτοί είναι 12αρηδες πολύστροφοι και γι'αυτό κάνουν πολύ θόρυβο, έχω εμπειρία με ανεμιστήρες Corsair. Συνήθως χαμηλότερο θόρυβο βρίσκεις σε 14αρη ή ανεμιστήρα PWM, κάποιοι 12αρηδες όπως έχει και η Corsair τέτοιους με χαμηλή απόδοση αλλά και χαμηλό θόρυβο. Καλύτερα να προτιμήσεις αντλία με PWM έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα ρύθμιση των στροφών της όπως η Corsair H80i, υπάρχει software για την ρύθμιση αντλίας και ανεμιστήρα. Σε αερόψυξη προσωπικά θα προτιμούσα την Be Quite Dark Pro 3 ή τη φθηνότερη Dark 3 ή κάποια Cryorig ή Νoctua, παρότι αξιόλογη επιλογή σε καλή τιμή και η Thermalright, παλιό μοντελο βέβαια. Προσοχή με τις ψύκτρες να είναι κατάλληλες σε μέγεθος σε σχέση με το κουτί, μην βρεθείς προ εκπλήξεως!