Jump to content

Κάρτες γραφικών: Αγορές, προβλήματα, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παρόλα αυτά ρε συ και το Innovator 450W εντάξει 350-400 τα κρατάει (που δε θα 'ναι τόσο το σύστημα του παιδιού.. :p ).Καλό είναι να δρομολογίσεις την αγορά ενός καλού τροφοδοτικού..Προσωπικά θα το προτιμούσα αντι για κάρτα..Γιατι αν σκάσει το Innovator ίσως να πάρει και τα υπόλοιπα εξαρτήματα μαζί του..Εγώ πάντως δε θα το ρίσκαρα :p Δε χρειάζεσαι κάτι ακριβό..Και με 70-100€ κάνεις τη δουλειά και πάρα πολύ καλά μάλιστα..Ψάξε για κάτι έως 550-600W το πολύ..Enermax,Silverstone,PCP&C,CoolerMaster,Corsair..Μερικές απ' τις πλέον γνωστές και αξιόπιστες μάρκες.

• 3 weeks later...

Παιδια μιας και λετε για τροφοδοτικα τι λετε για αυτο? εχει πεσει η τιμη του λογω της εμφανισης νεας σειρας απο την TAGAN. Θελω να στησω ATI Crossfire κ γενικα εχω ενεργοβορο συστημα. Ειναι καλες οι επιλογες συνδεσιμοτητας που δινει? πως το βλεπετε?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?p...75E6A687E8CB59

η μηπως αυτο που ειναι ο αντικαταστατης που ελεγα:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?p...75E6A687E8CB59

Ισως τελικα να μην στησω crossfire αλλα να παρω αυτη:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1235591&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE2701845D8B9B5BFC719EE80CCEA5F550D72490D05CA148173A39D46E8CA0F35506536CC524A3D0DE6F49CDB48293AC130F49BE1B8A940CF97272D95CE6EF578E65091B092A18AE4976A960B9B2119256DDFCCB996D97C690B76C5E778AFFC95660AC419FFD3C395D696430352C582DC75E4200E3086564B2

Οχι στην εξωφρενικη τιμη του πλαισιου ομως.. Τι γνωμη σας!!!

Και προτεινετε κ κανα μαγαζακι απο uk κυριως!! ;)

Shit Happens!!!

Δεν ειναι η καλυτερη εποχη για αγορα καρτας. Σε λιγο βγαινει η νεα σειρα απο ΑΤΙ και nVidia (μεσα Απριλη) οποτε οι τωρινες θα πεσουν στην τιμη.

Υπομονη:)

ΥΓ: Τα 2 Link για τα τροφοδοτικα δεν μου ανοιγουν.

τοτε θα θελω τις καινουριες που θα ειναι ακομα πιο ακριβες!! :( καλυτερα να βιαστω μάλλον ;)

εδω τα 2 λινκ:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1209566&Manufacturer=Tagan&category=69977705&catalog=20

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1222864&Manufacturer=Tagan&category=69977705&catalog=20

Shit Happens!!!

Δεν ειναι η καλυτερη εποχη για αγορα καρτας. Σε λιγο βγαινει η νεα σειρα απο ΑΤΙ και nVidia (μεσα Απριλη) οποτε οι τωρινες θα πεσουν στην τιμη.

Υπομονη:)

ΥΓ: Τα 2 Link για τα τροφοδοτικα δεν μου ανοιγουν.

χμμμ,,και σκευτομουν να εδινα 450 ευρω για την 4870χ2....

:ninja:

Μια γενικη ερωτηση για τους gamers ,πιστευεται οτι αξιζει καποιος να δωσει 400+ ευρω για μια καρτα;;; ως τωρα εχω δωσει μεχρι 250πανω κατω...αξιζει λετε γενικα στον χρονο;

με την 4870χ2 τι τροφοδοτικο προτεινεται;;

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

τοτε θα θελω τις καινουριες που θα ειναι ακομα πιο ακριβες!! :( καλυτερα να βιαστω μάλλον ;)

εδω τα 2 λινκ:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1209566&Manufacturer=Tagan&category=69977705&catalog=20

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1222864&Manufacturer=Tagan&category=69977705&catalog=20

Γαιτι τόσα πολλά watt??

χμμμ,,και σκευτομουν να εδινα 450 ευρω για την 4870χ2....

:ninja:

Μια γενικη ερωτηση για τους gamers ,πιστευεται οτι αξιζει καποιος να δωσει 400+ ευρω για μια καρτα;;; ως τωρα εχω δωσει μεχρι 250πανω κατω...αξιζει λετε γενικα στον χρονο;

με την 4870χ2 τι τροφοδοτικο προτεινεται;;

Δεν νομίζω ότι αξίζει 4870x2...Μία απλή 4870 1GB κάνει μια χαρά την δουλειά της..Τροφοδοτικό κάτι παραπάνω από 600w θα κάνει δουλειά...

Yamaha Crypton R 2006

Fiat Stilo 1.2 2004

Για οθόνες 24+ ιντσών οπου η ανάλυση είναι 1920*1200 πιστεύω οτι οι ultra high end κάρτες γραφικών δεν πάνε καθόλου χαμένες..

Όποιος έχει τη δυνατότητα να πάρει GTX295 την προτιμά σε σχέση με τη 4870Χ2..Είχα τη 295 και τώρα δοκιμάζω τη 4870Χ2..Στα benchmarks υπάρχει προβάδισμα ελαφρώς της Χ2 αλλα στα παιχνίδια αποδίδει καλύτερα η 295..

Όποιος μπορεί περιμένει για καινούργιες σειρές..Όποιος όχι παίρνει είτε 4870Χ2 είτε 295..Προσωπικά ποτέ δεν ήμουν fan της υπομονής :D

Eγώ θεωρώ από τις κορυφαίες επιλογές και σε προσιτή τιμή για τα χαρακτηριστικά της την Asus GTX 285.Η 295 σίγουρα είναι η καλύτερη,αλλά αρκετά ακριβή.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Εγω ξερω οτι η 295 ειναι η πιο ισχυρη μονοπυρινη καρτα αλλα σαν καρτα καλυτερη ειναι η 4870χ2 αρκει βεβαια να εκμεταλευτουν οι 2 πυρινες απο το εκαστοτε παιχνιδι...επισης σε θεματα βιντεο η ατι τα παει καλυτερα ή κανω λαθος;;

Ο λογος που θα ηθελα μια τοσο καλη καρτα γραφικων δεν ειναι μονο για τις επιδοσεις σε μεγαλες αναλυσεις αλλα και για την διαρκεια στο χρονο,,,πχ σε 2 χρονια να παιζει αξιοπρεπως τα παιχνιδια που θα βγουν,για να μην αλλαζω καθε τοσο.

Αναλυσεις παιζω τωρα σε 1680X1050 αλλα σκοπευω να περασω σε 1920 X 1080 σε λιγο καιρο..

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Πιστεύω πως η ΑΤΙ είναι αρκετά μπροστά απο την Nvidia σε σχέση απόδοση/τιμής στα προϊόντα της..H Nvidia πλάσαρε την σειρά GTX29χ με σκοπό να χτυπήσει την ΑΤΙ αλλά οι τιμές είναι απαγορευτικές..Σε ανάλυση 1680χ1050 μια 4870 1Gb κάνει χρυσές δουλειές..Εφόσον ανεβούμε σε ανάλυση και θέλουμε Games/video edit κτλ σε τέρμα γραφικά βάζουμε 2x 4870 σε CrossFire ή προτιμάμε την δυπήρινη 4870x2 με κάποιο κόστος φυσικά...Το CrossFire είναι μια πιο οικονομική λύση με εντυπωσιακά αποτελέσματα...

Yamaha Crypton R 2006

Fiat Stilo 1.2 2004

Γιατί να βάλεις 2 4870 σε Crossfire (τιμή περίπου 400-420€ με τα σημερινά δεδομένα) και παραπάνω ζέστη στο κουτί (2 κάρτες γάρ) και να μην προτιμήσεις με 390κάτι τη Χ2..? :)

Εγω παλι θεωρουσα την 4870 best value for money μεχρι που ειδα μερικα εντυπωσιακα συγκριτικα με την 260 στα 55nm.. ναι ναι, 260!! Επισης μια 4850x2 ειναι πολυ δυνατοτερη!! Αλλα κ ακριβοτερη.. ;) μια 4870x2 κοντραρει τις νεοτερες 285 κ 295 αρκετα φιλοτιμα κ μονο σε πολυ απαιτητικα παιχνιδια μενει πολυ πισω.. εν κατακλειδι πιστευω οτι το SLI-Crossfire ειναι η καλυτερη λυση για να βλεπουμε το fraps και να χαιρομαστε! Κ επειδη μια 4870 ειναι καλη αρχη λεω να ξεκινησω απο εκει και με τις νεες σειρες κ κατ΄επεκταση πτωση τιμων να αγορασω κ μια δευτερη. Γιαυτο κ τα πολλα watt στο τροφοδοτικο (ΑΤΙ= ενεργοβορες) αλλα κ για να μην την πατησω οπως ενα χρονο πριν που εδωσα 120€ για 450watt κ τωρα δεν σηκωνει καμμια επεκταση! Λοιπον καλη η Sapphire Toxic 1gb? H Sapphire vaporX?? καπου εκει θα παιξω..
Shit Happens!!!

Εγω ειμαι κατα των x2 καρτων και κατα των SLI-CF. Θορυβος, υψηλες θερμοκρασιες κτλ.

Αγοραζεις μια 4850-4870 και κανεις την δουλεια σου. Σε λιγο βγαινει η 4890 που ειναι (απ'οσα λενε) 20-30% πιο γρηγορη απο την 4870. Ακομα πιο μετα που ερχονται τα Win 7 και το dx11, θα σκασουν και οι νεες γενιες καρτων απο ATI και nVidia.

Οποτε εκει αλλαζεις και καρτα. Το να παρεις αλλη μια 4870 για CF δεν ειναι συνετο. Με max 250 ευρω, θα εχεις νεα γενια, καλυτερη και αθορυβη/ψυχροτερη απο οτι 2x4870.

Προσωπικες αποψεις παντα. Ο καθενας κανει κουμαντο στην τσεπη του και στο συμφερον του:)

Καλα σιγουρα για το τελευταιο! Αλλα θεωρεις οτι με 250€ θα μπορω να παρω μια 4890?? Η τις επιδοσεις 2Χ4870?? Δυσκολο.. Μπορεις να δωσεις καποιο λινκ με πληροφοριες για τις νεες καρτες?

PS: DirectX11 δεν θα υποστηριζουν τα Vista??

Shit Happens!!!

Η 4890 1GB πωλειται στο εξωτερικο (προς το παρον μονο Κινα-Hong Kong) στα 260 δολλαρια. Τωρα ποσο θα ερθει Ελλαδα, δεν ξερω. Αλλα πιστεω οτι δεν θα ξεπερασει τα 250 ευρω καθως μετα παραμονευει και η nVidia με την 260 και την 275 που θα βγαλει και αυτη σε λιγες μερες.

Για τις νεες γενιες (dx11) δεν εχει παρει το ματι μου τιποτα ακομα. Αν βεβαια τα Win 7 βγουν προς το τελος του χρονου, ε καπου εκει θα βγουν και οι καρτες.

Η 4890 σιγουρα δεν θα ξεπερνα σε επιδοσεις την 4870χ2. Αλλα αν ισχυει το +20% απο την 4870, ε δεν χανεις και πολλα;)

Εγω στη θεση σου θα πηγαινα σε 4870 (κατω απο 200 ευρω πλεον) και μετα αλλαγη με τον ερχομο των dx11 καρτων. Αλλωστε η 4870 δεν μασαει πουθενα.

Οπως σκεφτομαι κ εγω.. Κατι σε 4870 1gb προς το παρον. Sapphire Toxic η VaporX!! Καλη κ η 260 αλλα.. ασχημη!! χεχεχε! ;)
Shit Happens!!!

Για να κάνω και εγώ μια ερώτηση να με βοηθήσει κάποιος.Πάίζω παιχνίδια στον υπολογιστή και βέβαια εδώ προκείπτουν τα θέματα της κάρτας γραφικών.Και εξηγούμαι:για να παιξω το Bioshock 'αλλαξα την παλιά μου κάρτα με μια μεταχειρισμένη 7600 GT AGP (να πω εδώ ότι έχω 2 G μνήμη και δύπήρινο στα 2.00 και το motherboard είναι το μοντέλο που παίρνει και PCI και AGP κάρτες,α το τροφοδοτικό είναι 500W.)Η καημένη η κάρτα με υπηρέτησε πιστά τόσον καιρό και τώρα που πάω να παιξω το FAR CRY 2 δείχνει την ηλικία της και κολλάει...Θέλω να δώσω γύρω στα 120 ευρώ και ξεχώρισα την Shappire 4850HD Dual Slot στα 512.Και εδώ είναι η απορ΄'ια μου.Να την αγοράσω ή όχι;Θα κρατήσει κανα δυο χρόνια όσο η γριά μου η 7600 ή να ψάξω πάλι στο ebay για καμιά μεταχειρισμένη και ποια να είναι αυτή;(και την 7600 από συμβουλή την έψαξα και την αγόρασα και τελικά βγήκε κανόνι)¨εχω παλιάς τεχνολογίας οθόνη Philips 107P4 17αρα οπότε θέλω να παίζω τα παιχνίδια στα 1152 επί 768 και τίποτα παραπάνω(overclocking και λοιπά)Αν κάποιος ξέρει και θέλειι να με συμβουλέψει τον ευχαριστώ προκαταβολικά....

Μανόλης

Πολυ ενδιαφεροντα τα νεα που μας ερχονται! Τελικα η 4890 ειναι κανονι! Και η 275gtx ομως ειναι δυναμη.. Μπερδευτικα :( Τελικα θα παιξει ρολο μου φαινεται σε καποιον αν ειναι fan της NVIDIA ή της ATI κ τιποτα παραπανω.. Δειτε συγκριτικά:

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4890-review-test/17

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-275-review-test/19

Και δειτε και ποσο φτανει η πολυ ακριβοτερη 285gtx:

http://www.guru3d.com/article/bfg-geforce-gtx-285-ocx-review/19

Shit Happens!!!

Για να κάνω και εγώ μια ερώτηση να με βοηθήσει κάποιος.Πάίζω παιχνίδια στον υπολογιστή και βέβαια εδώ προκείπτουν τα θέματα της κάρτας γραφικών.Και εξηγούμαι:για να παιξω το Bioshock 'αλλαξα την παλιά μου κάρτα με μια μεταχειρισμένη 7600 GT AGP (να πω εδώ ότι έχω 2 G μνήμη και δύπήρινο στα 2.00 και το motherboard είναι το μοντέλο που παίρνει και PCI και AGP κάρτες,α το τροφοδοτικό είναι 500W.)Η καημένη η κάρτα με υπηρέτησε πιστά τόσον καιρό και τώρα που πάω να παιξω το FAR CRY 2 δείχνει την ηλικία της και κολλάει...Θέλω να δώσω γύρω στα 120 ευρώ και ξεχώρισα την Shappire 4850HD Dual Slot στα 512.Και εδώ είναι η απορ΄'ια μου.Να την αγοράσω ή όχι;Θα κρατήσει κανα δυο χρόνια όσο η γριά μου η 7600 ή να ψάξω πάλι στο ebay για καμιά μεταχειρισμένη και ποια να είναι αυτή;(και την 7600 από συμβουλή την έψαξα και την αγόρασα και τελικά βγήκε κανόνι)¨εχω παλιάς τεχνολογίας οθόνη Philips 107P4 17αρα οπότε θέλω να παίζω τα παιχνίδια στα 1152 επί 768 και τίποτα παραπάνω(overclocking και λοιπά)Αν κάποιος ξέρει και θέλειι να με συμβουλέψει τον ευχαριστώ προκαταβολικά.... Μανόλης

Ποιο dual core εχεις? Υπαρχει περιπτωση ο επεξεργαστης σου να εχει προβλημα στα βαρια παιχνιδια, οποτε αμα παρεις την 4850, δεν θα παρεις το 100% της δυναμης της. Κοινως θα σε φρεναρει ο επεξεργαστης.

Επισης, σε αυτη την αναλυση, η 4850 ειναι πολυτελεια.

Με λιγα λογια, η 4850 ειναι δυνατη καρτα. Αν σκοπευεις στο κοντινο μελον να παρεις αλλη οθονη (19"-21") με μεγαλυτερη αναλυση και μια μικρη αναβαθμιση στον επεξεργαστη, χτυπα την.

Αν οχι, τσαμπα τα 120 ευρω. Εκτος αν βρεις καποια μτχ με 80-90 ευρω.

Ναι τις ειδα :) το overclockers εχει και μερικες 275gtx απο 240 λιρες ;) Τι να κανωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω :(

Η Sapphire Toxic 1gb στο e-shop μονο 209€!! 50€ κατω με το που ηρθαν οι 4890!!

Shit Happens!!!

Εγω εχω τα ultimate 64-bit και αντιμετωπιζω προβλημα με την οθονη,σβηνει ξαφνικα στο ασχετο.Driver εχω τον τελευταιο για την καρτα γραφικων ενω να σας πω οτι το κανει και σε ασφαλη λειτουργια αλλα χτες μου το εκανε και στην αρχη οταν βγαζει την εικονα της μητρικης.Τα windows λειτουργουν κανονικα παντως γιατι οταν συμβαινει αυτο παταω το κουμπι που ανοιγει το pc και ακουω απο τα ηχεια κανονικα το θορυβο απενεργοποιησης των windows.Τι λετε να συμβαινει?
Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]