Jump to content

Κάρτες γραφικών: Αγορές, προβλήματα, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά μια ερώτηση, είναι επείγον. Ενός φίλου το PC ανοίγει κανονικά αλλά δε δείχνει τίποτα η οθόνη, σα να παραμένει σβηστή. Έβγαλε και ξανάβαλε τα καλώδια, πάλι τίποτα. Τι είναι; Πρόβλημα με τη κάρτα γραφικών;

EDIT: Παρατήρησε ότι δε λειτουργεί το ανεμιστηράκι της κάρτας όταν ανοίγει το PC.

Πατάει καλά μέσα η κάρτα?

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Πατάει καλά μέσα η κάρτα?

Απ' ότι κατάλαβα ναι γιατί μου είπε ότι κούνησε λίγο τη κάρτα και ξεκίνησε πάλι να δουλεύει το ανεμιστηράκι. Απλά απ' ότι κατάλαβα του κάνει κάτι περίεργα τώρα με τα γραφικά αλλά δε ξέρω ακόμα τι. Μόλις μου πει θα σου στείλω ΠΜ Νίκο ;)

Απ' ότι κατάλαβα ναι γιατί μου είπε ότι κούνησε λίγο τη κάρτα και ξεκίνησε πάλι να δουλεύει το ανεμιστηράκι. Απλά απ' ότι κατάλαβα του κάνει κάτι περίεργα τώρα με τα γραφικά αλλά δε ξέρω ακόμα τι. Μόλις μου πει θα σου στείλω ΠΜ Νίκο ;)

Οκ Άλκη, περιμένω.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

• 1 month later...
Είναι "κάρτες" γραφικών ενσωματωμένες στον επεξεργαστή. Για βασικές εργασίες και παιχνίδια χαμηλών απαιτήσεων/αναλύσεων είναι μια χαρα. Φυσικά η 4600 είναι καλύτερη της 4000
Shit Happens!!!

Είναι "κάρτες" γραφικών ενσωματωμένες στον επεξεργαστή. Για βασικές εργασίες και παιχνίδια χαμηλών απαιτήσεων/αναλύσεων είναι μια χαρα. Φυσικά η 4600 είναι καλύτερη της 4000

επειδη θελω να αγορασω λαπτοπ αλλα να παιζει και βαρια παιχνιδια. ποια καρτα γραφικων μ προτηνεις να κοιταξω να εχει μεσα ?

επειδη θελω να αγορασω λαπτοπ αλλα να παιζει και βαρια παιχνιδια. ποια καρτα γραφικων μ προτηνεις να κοιταξω να εχει μεσα ?

Επειδή είμαι της άποψης οτι laptop και παιχνίδια δεν συμβαδίζουν, δεν το έχω ψάξει σε αυτήν την κατηγορία. Ίσως κάποιος άλλος συμφορουμίτης να μπορεί να βοηθήσει :)

Shit Happens!!!

Παιδια εχω ενα θεμα με την καρτα μου. καηκε πηρα καινούρια και αναβοσβηνει συνεχως το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη. σε αλλο υπολογιστη δουλευει κανονικα, εβαλα κ αλλη καρτα παλι τα ιδια. τροφοδοτικο φοραει 400 ωστοσο εβαλα κ 420, 450, 530 τα ιδια πάλι.(σταθερος υπολογιστης))

καμια ιδέα??

μνήμες άλλαξες; δουλεύουν αλλού ;

• 2 weeks later...
Παιδια εχω ενα θεμα με την καρτα μου. καηκε πηρα καινούρια και αναβοσβηνει συνεχως το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη. σε αλλο υπολογιστη δουλευει κανονικα, εβαλα κ αλλη καρτα παλι τα ιδια. τροφοδοτικο φοραει 400 ωστοσο εβαλα κ 420, 450, 530 τα ιδια πάλι.(σταθερος υπολογιστης))

καμια ιδέα??

Μνήμες ή μεγαλύτερο τροφοδοτικό ή δεν υποστηρίζεται η κάρτα από το μηχανημά σου

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Μνήμες ή μεγαλύτερο τροφοδοτικό ή δεν υποστηρίζεται η κάρτα από το μηχανημά σου

το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη λεει αναβοσβηνει... πως μπορει να φταιει το τροφοδοτικο αν δοκιμασε 550αρι και ακομα το εκανε(δεδομενου οτι για να λειτουργουν ολα με 400αρι τροφοδοτικο οτι εχει μετρια καρτα) επισης αν δεν υποστηριζεται η καρτα γτ να αναβοσβηνει το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη?το ιδιο και για τις μνημες... (εγκυκλοπαιδικα ρωταω γτ μου φαινεται περιεργο)

Nvidia mx440 βγαζει VGA και s video.

Τι καλωδιο πρεπει να παρω για να δω εικονα σε τηλεοραση?

Αν υποστηρίζει s video η tv , τότε το αντίστοιχο καλώδιο.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη λεει αναβοσβηνει... πως μπορει να φταιει το τροφοδοτικο αν δοκιμασε 550αρι και ακομα το εκανε(δεδομενου οτι για να λειτουργουν ολα με 400αρι τροφοδοτικο οτι εχει μετρια καρτα) επισης αν δεν υποστηριζεται η καρτα γτ να αναβοσβηνει το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη?το ιδιο και για τις μνημες... (εγκυκλοπαιδικα ρωταω γτ μου φαινεται περιεργο)

Επειδή δεν αναφέρει ο φίλος μας ποια κάρτα έχει βάλει και σε ποιά μητρική, εγκυκλοπαιδικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω φίλε μου. Πάρε παράδειγμα όμως μια gt 640 2 gb ram που θέλει 350 watt power supply + Athlon II X2 280 Dual Core που θέλει 65 watt + όλα τα υπόλοιπα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Αν υποστηρίζει s video η tv , τότε το αντίστοιχο καλώδιο.

τι καλωδιο δηλαδη;

και τι θυρες να εχει η τιβι; εχει κατι σε κιτρινο, ασπρο, κοκκινο :p κανει;

Vga έχει η τηλεόραση;

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Έχει vga. Πας και αγοράζεις ένα καλώδιο (φτηνό είναι), το συνδέις μεταξύ κάρτας και τηλέορασης και είσαι έτοιμος. Σημείωση:μόνο εικόνα θα έχεις (σε περίπτωση που δεν το ξέρεις).

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

τι καλωδιο ακριβως ειναι;

επισης δεν εχω μονιτορ. θα χρειαστει για να κανω τιποτα ρυθμισεις; ή απλα κουμπωνω το καλωδιο και τελος;

http://www.skroutz.gr/c/700/audio-video-kalodia.html?from=catspan&keyphrase=vga

Δεν χρειάζεται τίποτα, έτσι και αλλιώς σαν μόνιτορ θα το έχεις όταν θα τον δουλεύεις.Το μόνο που ίσως θα θέλει ρύθμιση είναι η ανάλυση.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Ελπίζω να γίνει η δουλειά. Θέλω να κάνω τον παλιό desktop, media pc.

Με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω καλώδιο. Πιστεύω να χουν σε πλαίσιο η κάνα media markt

Ελπίζω να γίνει η δουλειά. Θέλω να κάνω τον παλιό desktop, media pc.

Με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω καλώδιο. Πιστεύω να χουν σε πλαίσιο η κάνα media markt

Με vga θα έχεις την χειρότερη δυνατή ποιότητα εικόνας.

Ειδικά σε HD αναρωτιέμαι τι θα βλέπεις.

Άσε την κατανάλωση ρεύματος του pc αν σκοπεύεις να το αφήνεις ανΟιχτό πολλές ώρες.

Amazon Fire stick 4k max

Δε παίζει ρόλο η ανάλυση που βγάζει η κάρτα?

Θα το ανοίγω μόνο όταν θέλω να το δουλέψω. Δε θα χει νόημα να μένει ανοιχτό συνέχεια.

Δε παίζει ρόλο η ανάλυση που βγάζει η κάρτα?

Θα το ανοίγω μόνο όταν θέλω να το δουλέψω. Δε θα χει νόημα να μένει ανοιχτό συνέχεια.

Παίζει ρόλο η σύνδεση.

HD μόνο μέσω HDMI ή DVI θα δεις.

Οπότε αν δεν έχει κάτι από αυτά η tv δεν αξίζει για media.

Amazon Fire stick 4k max

Σιγά μωρέ μην ξοδευτει για κάρτες, μια χαρά είναι.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν