Jump to content

Ταξίδι στην πόλη του φωτός

JustMe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα ήθελα να φτιάξουμε εδώ ένα ταξιδιωτικό οδηγό για τον οποιονδήποτε ταξιδεύει στη Γαλλία. Άκουσα πολλούς φίλους που θα πάνε και θα ήθελα να ακούσω και εμπειρίες από κάποιους που έχουν πάει.

Εγώ σπουδάζω εκεί και θα πάω και διακοπές με την οικογένεια στο παρίσι σε 10 μερούλες. Έχω να προτείνω ανεπιφύλακτα το πάρκο του Αστερίξ (περίπου 1 μέρα φτάνει) και την Eurodisney φυσικά (2 μέρες τουλάχιστον).

Ακόμη το μουσείο του George Pombidou μου αρέσει και το Λούβρο στο οποίο φυσικά θα δείτε την εξωπραγματική αφροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης. Οι γάλλοι από πολιτισμό = 0!

Ακούω κι άλλες προτάσεις λοιπόν!

Ανάβαση στο ψηλότερο σημείο του πύργου του Άιφελ, επίσκεψη στην επιβλητική Παναγία των Παρισίων και την Αψίδα του Θριάμβου, βόλτα με καραβάκι στο Σηκουάνα, επίσκεψη τόσο στο παλάτι όσο και στους κήπους των Βερσαλιών, ψώνια στα Γκαλερί Λαφαγιέτ και τέλος, μια νύχτα στο Moulin Rouge!

Ήμουν στο Παρίσι για 6 ημέρες την περίοδο των Χριστουγέννων και πέρασα ανεπανάληπτα. :)

Currently using:

Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch

Νίκος

Ανάβαση στο ψηλότερο σημείο του πύργου του Άιφελ, επίσκεψη στην επιβλητική Παναγία των Παρισίων και την Αψίδα του Θριάμβου, βόλτα με καραβάκι στο Σηκουάνα, επίσκεψη τόσο στο παλάτι όσο και στους κήπους των Βερσαλιών, ψώνια στα Γκαλερί Λαφαγιέτ και τέλος, μια νύχτα στο Moulin Rouge!

Ήμουν στο Παρίσι για 6 ημέρες την περίοδο των Χριστουγέννων και πέρασα ανεπανάληπτα. :)

Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο ταξιδίου που επιλέξαμε. Είναι πράγματι υπέροχο το παρίσι, για διακοπές όμως, όχι για σπουδές (άσχετο) :p

Για τις βερσαλίες μας είπαν να μην πάμε, είναι ένα συνηθισμένο παλάτι και δεν αξίζει να χάσεις τόσο χρόνο (είναι και οι αποστάσεις τεράστιες...) για να δεις απλώς ένα ... παλάτι σαν όλα τα άλλα.

Egw piga propersi me tous goneis mou Parisi...perasa katapliktika!!

5 meres Parisi..k pou den pigame!K 3 meres "agrio spasimo" stin Eurodisney!! :p

Proswpika apo eurwpi exw episkeutei Londino, Parisi, Rwmi k Barceloni.To Parisi einai to kati allo!Foveri poli!!

Apla an den kses gallika oi ntopioi enw se katalavainoun sta agglika sou apantoun sta gallika!!Eutuxws eixa ti mana mou!:p

Ta akrws aparaitita gia episkepsi einai auta pou anafereis nikoleon!

:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Luau! If you're hungry for hunk of fat and juicy meat,

Eat my buddie Pumbaa here cuz he is a treat! A hundred dollar dine, a tasty swine, all you gotta do is get in line. Are ya achin'?

Εγώ από την άλλη έχω έναν φίλο μου γάλλο που μπορεί να με φιλοξενήσει,τα φράγκα για τα εισιτήρια δεν έχω :lol: Βρε παιδιά εσείς που θα πάτε για πείτε μας ποσο κοστίζει;
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Den kserw na sou pw times, pantws polles aeroporikes etairies prosferoun arketa xamila eisitiria!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Luau! If you're hungry for hunk of fat and juicy meat,

Eat my buddie Pumbaa here cuz he is a treat! A hundred dollar dine, a tasty swine, all you gotta do is get in line. Are ya achin'?

Ακόμη το μουσείο του George Pombidou μου αρέσει και το Λούβρο στο οποίο φυσικά θα δείτε την εξωπραγματική αφροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης. Οι γάλλοι από πολιτισμό = 0!

E;;; :confused:

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Ti eee?Αυτό που άκουσες :p Τίποτα...Μόνο κάτι κούρους έχουν.Όχι ακριβώς πολιτισμό, εννοώ πως από γλυπτά και μνημεία και τέτοια τίποτα!

Λοιπόν τιμές ακούστε...

2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Disneyland

5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στο Παρίσι (4 αστέρια στο παρίσι είναι το τοπ)

Πρόγευμα

Όλα τα μεταφορικά (λεωφορεία κλπ)

Πάσο 3 ημερών για disneyland

Ημερήσιο πάσο για πάρκο αστερίξ

Εισητήριο Λάρνακα-Παρίσι-Λάρνακα

Σύνολο 1100 ευρώ

Νομίζω είναι πολύ καλή τιμή. Για πείτε κ σεις.

Ti eee?Αυτό που άκουσες :p Τίποτα...Μόνο κάτι κούρους έχουν.Όχι ακριβώς πολιτισμό, εννοώ πως από γλυπτά και μνημεία και τέτοια τίποτα!

Εντελως φιλικα, μου ακουστηκε πολυ οξυμωρο να μιλας για 0 πολιτισμο και ακριβως απο πανω να αναφερεις ποσο υπεροχα ειναι τα μουσεια τους και το Παρισι... Αυτο που εννοουσες, προφανως, ειναι πως δεν αναγνωριζεις τιποτα -περαν της αρχαιοτητας- ως πολιτισμο... Δηλαδη η μεταγενεστερη αρχιτεκτονικη και ζωγραφικη και οι λοιπες τεχνες τι ειναι;

Τελος παντων, το Παρισι ειναι ενα τεραστιο εργο τεχνης και σε καθε γωνια βρισκεις κατι να θαυμασεις. Ειναι μια απο τις Ευρωπαικες πολεις που ΠΡΕΠΕΙ να επισκευθει κανεις. Για οσους αγαπουν τα μουσεια, απλα ειναι παραδεισος! Στο Λουβρο μπορεις ανετα να 'χαλασεις' μια εβδομαδα. Η Νικη της Σαμοθρακης, απεριγραπτη. Ηταν ενα απο τα εργα τεχνης που απο μικρος εβλεπα σε βιβλια και ηθελα πολυ να δω απο κοντα. Οταν τα καταφερα, μου κοπηκε η ανασα! Ξεπερασε καθε προσδοκια, γιατι μπορεσα να δω λεπτομεριες που φυσικα χανονται σε μια φωτογραφια.

Τα μουσεία τους είναι υπέροχα γιατί όλα εκεί μέσα είναι κλεμμένα. Όπως αναφέρεις και συ την νικη της σαμοθράκης έτσι την αναφέρουν όλοι ως ένα από τα ωραιότερα. Και όπως γνωρίζεις είναι ελληνικό! Όχι γαλλικό. Οι γάλλοι τι γλυπτά και μνημεία έχουν να επιδείξουν?

Φέτος το Πάσχα πήγα ταξίδι Ιταλία-Γαλλία κ 2 μέρες κάτσαμε Γαλλία(Νότια-Νίκαια,Κάννες,Μονακό,Μόντε Κάρλο).Ξετρελάθηκα μ'αυτα τα μέρη πραγματικά!Βέβαια οι Γάλλοι δε μου άφησαν κ την καλύτερη εντύπωση μου φάνηκαν λίγο πίσω.Δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε με τίποτα μαζί τους δεν ήξερε κανείς αγγλικά κ μου έκανε εντύπωση σε σχέση με τους Ιταλούς.

αχ ζηλευω πραγματικα θελω πολυ να παω γαλλια και θα το κανω συντομα ελπιζω.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Οι γάλλοι τι γλυπτά και μνημεία έχουν να επιδείξουν?

Κανεις πλακα τωρα, ετσι; Ελα τωρα, να μην καταστρεψουμε το θρεντ που εσυ ξεκινησες...

Τα μουσεία τους είναι υπέροχα γιατί όλα εκεί μέσα είναι κλεμμένα.

Γουατεβερ. Φιλε μου, ας ανοιξουμε αλλο θρεντ αν θες να συζητησουμε γι'αυτο.

Όχι γιατί το καταστρέφουμε? Αφού γίνεται μία ήρεμη συζήτηση που αφορά τη γαλλία γιατί είναι καταστροφή. Ε λοιπόν εγώ πιστεύω πως εκτός από τον πύργο του Άιφελ δεν έχουν κάτι άλλο να επιδείξουν. Στα μουσεία τους δεν βλέπεις τίποτα γαλλικό, μόνο ελληνικά και ρωμαϊκά (δηλαδή ελληνικά) άντε και αιγυπτιακά. Όλα κλεμμένα δηλαδή. Τα γαλλικά δεν είναι πουθενά...

Οκ, συμφωνώ ότι το δεν έχουν τίποτα να επιδείξουν είναι σωστό, αλλά η Ελλάδα έχει πολλά περισσότερα, τα οποία εάν δεν μας κλέβανε πιθανό να είχαμε εμείς να περηφανευόμαστε για να μην πω ότι ίσως είχαμε και το βιοτικό επίπεδο που έχουν αυτοί (τώρα πάω πολύ μακριά,το ξέρω)

... μια νύχτα στο Moulin Rouge!

To LIDO, που ειναι στο κεντρο του Παρισιου, ειναι σαφως καλυτερο ;)

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Διαχείριση Πολυκατοικίας