kormos Δημοσιεύτηκε July 1, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 1, 2006 Έχω ένα Desktop με μία ασύρματη κάρτα δικτύου...(Είναι της Asus...)To laptop έχει μια ασύρματη κάρτα δικτύου pcmia d-link (802,11b)...To πρόβλημμα είναι πως γίνεται τα pc να έχουν δεί τις κάρτες δικτύου αλλά να μην μπορούν να συνδεθούν...?Κάτω δεξιά στην γραμμή έναρξης έχει στη σύνδεση ένα x...Έκανα όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις αλλά τίποτα...Να σημειώσω ότι έχω και άλλο ενα laptop με ενσωματομένη ασύρματη κάρτα δικτύου αλλά ούτε αυτό μπαίνει...Τι μπορώ να κάνω..??? Τους έκανα και τις αυτόματες ρυθμίσεις αλλά τίποτα...Κάθε βοήθεια δεκτή... Ευχαριστώ εκ των προτέρων "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Tο συνηθέστερο λάθος είναι ότι αφήνετε την σύνδεση σε Infrastructure ενώ πρέπει να το γυρίσετε σε ad-hox Πήγαινε στο http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=141935 που το συζητάμε τώρα :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
libido Δημ. August 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2006 ερώτηση. στο λαπτοπ που έχω στις ιδιότητες του πρωτόκολλου Internet tcp/ip η διεύθυνση Ip η μάσκα υποδικτύου προεπιλεγμένη πύλη προτιμώμενος διακομιστής και εφεδρικός θα είναι ίδια και απαράλλαχτα με αυτά που έχω στο desktop στις ιιδιότητες? όποιος έχει speedtouch 585 ας μου μιλήσει και πριβέ. Κακοποίηση,Γενική γραμματεία ισότητας,Εμπορία ανθρώπων - trafficking παιδιά SOS 1056, 11012 cyberkid Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mpierettis Δημ. August 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2006 ερώτηση. στο λαπτοπ που έχω στις ιδιότητες του πρωτόκολλου Internet tcp/ip η διεύθυνση Ip η μάσκα υποδικτύου προεπιλεγμένη πύλη προτιμώμενος διακομιστής και εφεδρικός θα είναι ίδια και απαράλλαχτα με αυτά που έχω στο desktop στις ιιδιότητες? όποιος έχει speedtouch 585 ας μου μιλήσει και πριβέ. Αν στον router έχεις επιλεγμένο το DHCP τότε στο laptop θα επιλέξεις "Obtain an IP address automatically" και "Obtain DNS server address automatically" και δε χρειάζεται να βάλεις τίποτα εσύ. Aν δεν το έχεις ενεργο και από τη στιγμή που θα παίρνεις internet από το speedtouch, το μόνο που θα αλλαξεις στο laptop σου θα είναι η ΙΡ. Αν για παράδειγμα αυτή του desktop σου είναι 192.168.1.1, βάλε του laptop 192.168.1.2. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
libido Δημ. August 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2006 ναι! με επιλογή αυτόματα συνδέθηκα.ευχαριστώ!!! να κάνω άλλη μία ερώτηση . προσπάθησα να βάλω΅ενα κλειδάκι ""encryption"" με wpa . και δεν γίνεται. πρέπει να κάνω κάτι συγκεκριμμένο; Κακοποίηση,Γενική γραμματεία ισότητας,Εμπορία ανθρώπων - trafficking παιδιά SOS 1056, 11012 cyberkid Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mpierettis Δημ. August 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2006 Παρακαλώ! Εννοείς στον Router ή στο laptop πήγες να βάλεις το wpa? Δεν πιστεύω να εννοείς wep encryption έτσι? Γινεσαι λίγο πιο συγκεκριμένη? :wink2: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
libido Δημ. August 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2006 wpa εννοώ και ενω κανω καποιες ρυθμισεις μεχρι που δηλωνω 13 channel μετα τιποτα... ισως χρειαστεί να πάρω στικακι?? Κακοποίηση,Γενική γραμματεία ισότητας,Εμπορία ανθρώπων - trafficking παιδιά SOS 1056, 11012 cyberkid Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
uoc Δημ. September 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2006 pedia 3erete pou mporo na brw tis ri8miseis gia to SPEEDTOUCH 585 (gia ton sindesi ote) eyxaristo.... tosa lefta gia kagkela tosa kagkela gia ta lefta Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bau_05 Δημ. September 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2006 Παρενθεση: Ψαχνω για modem/router με 4* LAN +ασυρματο, κατι σαν το SPEEDTOUCH 585. Μπορει καποιος να μου δωσει διευθυνσεις για να το παραγγειλω? ευχαριστω >Undead< Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Georgekatz Δημ. September 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2006 Παρενθεση: Ψαχνω για modem/router με 4* LAN +ασυρματο, κατι σαν το SPEEDTOUCH 585. Μπορει καποιος να μου δωσει διευθυνσεις για να το παραγγειλω? ευχαριστω εδώ ή εδώ Time is what keeps everything from happening at once. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bau_05 Δημ. September 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2006 εδώ ή εδώ Ευχαριστω για τη βοήθεια >Undead< Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
libido Δημ. October 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2006 και πάλι εδώ. λοιπόν το laptop μου βλέπει ασύρματα το speedtouch.πατάω σύνδεση αλλά δεν την κάνει. τί να κάνω;παρεπιπτόντως μέχρι χθες το βράδυ συνδεόμουνα κανονικά ασύρματα. απλά τα τελευταία δύο βράδυα στης 10 νταν γινότανε αποσύνδεση. το επόμενο πρωϊ μπορούσα να συνδεθώ ασύρματα και πάλι.σήμερα όμως τίποτα. όλα αυτά χωρίς να πειράξω κάτι. Κακοποίηση,Γενική γραμματεία ισότητας,Εμπορία ανθρώπων - trafficking παιδιά SOS 1056, 11012 cyberkid Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redalert19882000 Δημ. October 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2006 και πάλι εδώ. λοιπόν το laptop μου βλέπει ασύρματα το speedtouch.πατάω σύνδεση αλλά δεν την κάνει. τί να κάνω;παρεπιπτόντως μέχρι χθες το βράδυ συνδεόμουνα κανονικά ασύρματα. απλά τα τελευταία δύο βράδυα στης 10 νταν γινότανε αποσύνδεση. το επόμενο πρωϊ μπορούσα να συνδεθώ ασύρματα και πάλι.σήμερα όμως τίποτα. όλα αυτά χωρίς να πειράξω κάτι. Εκανες καμια αναβαθμηση στο firmware του modem σου?? Δοκιμασε το αυτο... Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimpanourgias Δημ. October 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2006 και πάλι εδώ. λοιπόν το laptop μου βλέπει ασύρματα το speedtouch.πατάω σύνδεση αλλά δεν την κάνει. τί να κάνω;παρεπιπτόντως μέχρι χθες το βράδυ συνδεόμουνα κανονικά ασύρματα. απλά τα τελευταία δύο βράδυα στης 10 νταν γινότανε αποσύνδεση. το επόμενο πρωϊ μπορούσα να συνδεθώ ασύρματα και πάλι.σήμερα όμως τίποτα. όλα αυτά χωρίς να πειράξω κάτι. Το πρώτο πράγμα που κοιτάμε όταν δεν παίζει το Wireless, είναι να δούμε αν το router είναι πράγματι συνδεδεμένο. Διοτι αν δεν είναι δεν φταίει το wireless, αλλα το ίδιο του ρούτερ. Γι αυτό μόλις αντιληφθούμε οτι ασύρματα δεν έχουμε ίντερνετ, α) βγαίνουμε σε DOS και κάνουμε ping 192.168.1.1 (για να δούμε αν μας απαντάει ο ρούτερ ή όχι) β) Κάνουμε disable και enable ξανά την κάρτα δικτύου. γ) Τσεκάρουμε μηπως υπάρχει κάποιο firewall ενεργοποιημένο απο την μεριά του pc. ΠΡΟΣΟΧΗ : το τυχόν firewall του ρουτερ, δεν το πειράζουμε ούτε το απενεργοποιούμε. Δεν έχει την λογική "αφήνω τους χάκερς απέξω κ περνάω μόνο το ίντερνετ". Εχει την λογική της διευθυνσιοδότησης και το "μοίρασμα" του ίντερνετ σε όλο το δίκτυο. Αν όλα αυτά δεν πιάσουν, δ) συνδέουμε το laptop ενσύρματα με το ρούτερ, και προσπαθούμε να δούμε ίντερνετ ή να μπούμε στο web interface (192.168.1.1). Αν μπούμε στο Web Int. ξαναρυθμίζουμε το ρούτερ, και ξανακάνουμε ένα connect. Κατι άλλο τώρα για την ασύρματη κάρτα δικτύου.... 1000 φορές καλύτερα είναι να δίνουμε καρφωτές ip's και DNS. Δλδ πάμε properties στην κάρτα δικτύου, properties στο tcp/ip και στην κατηγορία IP ADDRESS δίνουμε μια ip μεγαλύτερη απο την gateway. Δλδ : ip address : 192.168.1.5 (1.6, 1.7 κοκ) subnet mask : 255.255.255.0 default gateway : 192.168.1.1 Kαι απο κάτω τα DNS της εταιρείας μας. Για οτενετ πχ : 195.170.0.1, 195.170.2.2 Εχει παρατηρηθεί οτι χωρίς καρφωτές ip's και DNS, ορισμένα δίκτυα δεν παίζουν. Η δεν παίζουν πάντα. Γι'αυτό είναι πολύ καλύτερο να δίνουμε συγκεκριμένες τιμές. Το κακό είναι οτι όταν θες να μεταφερθείς σε άλλο ασύρματο δίκτυο... θα πρέπει πάλι να τις αλλάξεις, γιατι δεν ξέρεις αν παίζουν στο "δίκτυο" 192.168.1.1 (αλλα και να παίζουν δεν γνωρίζεις αν η ip 192.168.1.5 -ή οποιαδήποτε άλλη έχεις - είναι ελέυθερη.) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. October 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2006 Eπείσης αλλάζουμε και κανα κανάλι μην έχουμε θόρυβο... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts