Jump to content

Διεύρυνση εμβέλειας wireless modem-router

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω ένα ασύρματο modem-router το οποίο δεν φθάνει για να μου καλύψει ασύρματα όλο το σπίτι.

Τι προτείνετε για να μεγαλώσω την κάλυψη;

1) Να βάλεις το wireless router σου στο "κέντρο" του σπιτιού

2) Να βάλεις μεγαλύτερη κεραία στο wireless router σου

3) Να βάλεις δεύτερο ΑΡ μέσα στο σπίτι, είτε συνδέοντας το ασύρματα με WDS, είτε με καλώδιο με τον router και παίζοντας σε διαφορετικό φυσικά κανάλι.

Να βάλεις δεύτερο ΑΡ μέσα στο σπίτι, συνδέοντας το ασύρματα με WDS,

Πως γίνεται αυτό;

Όλοι υπήρξαμε άσχετοι, και κάποιοι εξακολουθούμε να είμαστε :P

Πάντως σοβαρά σου λέω να κοιτάξεις τις οδηγείες και να είναι του ιδίου κατασκευαστή, γιατί έχει διαφορές από τον ένα στον άλλο, και φυσικά incompatibilities. Πάντως δεν είναι δύσκολο να το φτιάξεις :)

Πάντως θεωρώ ποιό εύκολη λύση την τοποθέτηση στο κέντρο του σπιτιού με μεγαλύτερη εξωτερική κεραία. Εχει εσωτερικού χώρου μέχρι 9db ! (από 2 που έχουν συνήθως, 7db διαφορά είναι 3χ η ισχύς)

Παιδιά θέλω να βάλω μια εξωτερική κεραία...τι να προτιμήσω???Μου δίνετε ορισμένα sites και γνώμες??

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Όλοι υπήρξαμε άσχετοι, και κάποιοι εξακολουθούμε να είμαστε :P

Πάντως σοβαρά σου λέω να κοιτάξεις τις οδηγείες και να είναι του ιδίου κατασκευαστή, γιατί έχει διαφορές από τον ένα στον άλλο, και φυσικά incompatibilities. Πάντως δεν είναι δύσκολο να το φτιάξεις :)

Πάντως θεωρώ ποιό εύκολη λύση την τοποθέτηση στο κέντρο του σπιτιού με μεγαλύτερη εξωτερική κεραία. Εχει εσωτερικού χώρου μέχρι 9db ! (από 2 που έχουν συνήθως, 7db διαφορά είναι 3χ η ισχύς)

Έχω ένα Zyxel prestige 650HW wireless router.

Tο θέμα είναι ότι δεν έχει κεραία αλλα pcmcia κάρτα.

Για να αυξήσω το range, μπορώ να βάλω μια κεραιουλα σε αυτή τη μικρή υποδοχή της κάρτας που έχει εσωτερικά?

Να ανοίξω δηλαδή την κάρτα μου μπροστά και να συνδέσω μια κεραιούλα στη μικρή τρυπούλα που έχει μπροστά.

Δε θυμάμαι πως λέγεται αυτή η υποδοχή.

υποδοχή της κάρτας που έχει εσωτερικά?

Να ανοίξω δηλαδή την κάρτα μου μπροστά και να συνδέσω μια κεραιούλα στη μικρή τρυπούλα που έχει μπροστά.

ΝΑΙ

Δεν θυμάμαι τι έχουν τα zyxell, mmcx, mUfl, MC card (δύσκολα)

Βγάλε φώτο :)

Αν θέλεις να επεκτείνεις την ασύρματη κάλυψη σε ένα άλλο σπίτι που είναι 20 μέτρα μακριά τι ακριβώς χρειάζεσαι;;

Διάφορες λύσεις υπάρχουν.

Καλύτερη από όλες είναι καλώδιο στο άλλο σπίτι, και άμα θες να έχεις και εκεί ασύρματο, βάζεις ένα δεύτερο ΑΡ επάνω στο καλώδιο.

Τώρα για να το κάνεις ασύρματα, είναι ανάλογα το τι παρεμβάλετε στην μέση.

θέλω να έχω σήμα στο διπλανό σπίτι . παρεμβάλλονται 2 τοίχοι από εκεί που έχω εγώ το ασυρματο modem μου

Καλύτερα να βάλεις καλώδιο, 2 τοίχοι εξωτερικοί, μπορεί να μην αφήνουν να περάσει αρκετό σήμα. Δοκίμασε να βάλεις το "ασύρματο μόντεμ" σου δίπλα στον τοίχο, και πήγαινε δίπλα να δεις αν πιάνεις τίποτα...

• 2 months later...
ΝΑΙ

Δεν θυμάμαι τι έχουν τα zyxell, mmcx, mUfl, MC card (δύσκολα)

Βγάλε φώτο :)

Έβγαλα μερικές φωτό για να με βοηθήσεις.

φωτο1

φωτό2

φωτό3

Επίσης, αν μπορείς να μου πεις που μπορώ να βρω μια τέτοια κεραιούλα.

Στον κατουμά?

Ευχαριστώ a priori.

Είσαι άτυχος.

Το γνωρίζω το βύσμα αλλά δεν θυμάμαι πως το λένε. Το έχουν και cisco & Orinoco (οι καινούργιες) καρτούλες, και δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα τέτοιο βύσμα.

Αν έχεις ένα access point που δε βγαίνουν οι κεραίες του (3com) για να βάλεις εσωτερική κεραία, να υποθέσω ότι αναγκάζεσαι να αγοράσεις άλλο access point που να παίρνει εξωτερική κεραία;

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Είσαι άτυχος.

Το γνωρίζω το βύσμα αλλά δεν θυμάμαι πως το λένε. Το έχουν και cisco & Orinoco (οι καινούργιες) καρτούλες, και δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα τέτοιο βύσμα.

Με έκανες ράκος! :( :cry:

Βρήκα αυτό.

Λέει ότι κάνει για Orinoco. Τι λες?

Πες μου μια καλή κουβέντα! :D

Λυπάμαι.....

Δεν μπορώ να σου πω καλύ κουβεντούλα.

Ούτε και αυτό κάνει.

Τα ΜC Card είναι το παλιό βύσμα που είχαν οι orinoco και οι κλώνοι τους.

Εχω και εγώ 2 καινούργες orinoco abg pcmcia, και έχουν τέτοιο βύσμα και δεν είχα βρει, μέχρι που αγόρασα άλλη κάρτα για να κάνω την δουλειά μου και έδωσα 90€...

Λυπάμαι.....

Δεν μπορώ να σου πω καλύ κουβεντούλα.

Ούτε και αυτό κάνει.

Τα ΜC Card είναι το παλιό βύσμα που είχαν οι orinoco και οι κλώνοι τους.

Εχω και εγώ 2 καινούργες orinoco abg pcmcia, και έχουν τέτοιο βύσμα και δεν είχα βρει, μέχρι που αγόρασα άλλη κάρτα για να κάνω την δουλειά μου και έδωσα 90€...

Το βρήκα!!! :D :D

Η υποδοχή αυτή λέγεται U.FL και με ένα απλό pigtail U.FL σε RP-SMA μπορώ να ενώσω μια RP-SMA κεραία και είμαι μια χαρά!

Σε ευχαριστώ πάντως!