Jump to content

Πρόγραμμα για «συγχρονισμό» δύο HDD

kotetsi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο τίτλος ενδέχεται να μην είναι και ο πλέον αντιπροσωπευτικός, παρ' όλα αυτά θα κάνω αναλυτική περιγραφή του τι θέλω να κάνω για να μου προτείνετε λύσεις, αν υπάρχουν:

So, here's the deal: Έχω έναν σκληρό δίσκο D στο notebook κι έναν G εξωτερικό. Και οι δύο δίσκοι έχουν από ένα φάκελο Music με τους ίδιους υποφακέλους μέσα. Τα τραγούδια που περνάω στον Η/Υ τα τοποθετώ στον G:/Music και κατ' επέκτασιν στον ανάλογο υποφάκελο. Τον δε D:/Music τον ανανεώνω μια φορά στο τόσο (ανά μήνα ή ανά δίμηνο φερ' ειπείν) κάνοντας την εξής χρονοβόρα διαδικασία: Σβήνω τα περιεχόμενα του Music από τον D και τα ξαναπερνώ από τον G, γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να θυμάμαι πού έχω τοποθετήσει τι και αν έχω αλλάξει properties κλπ (συνήθως βρίσκω BPM και Cue Points στα τραγούδια, το οποία «κρατιούνται στη μνήμη του κομματιού» κι έτσι αν πάρω τα τραγούδια μου σε έναν άλλον Η/Υ με αντίστοιχο πρόγραμμα αυτά θα βγουν όπως και στο δικό μου, έτοιμα και δε θα χρειάζονται επεξεργασία).

Ψάχνω λοιπόν για ένα πρόγραμμα, το οποίο θα μπορεί να βλέπει τους δύο φακέλους στον D και στον G, να εντοπίζει τις αλλαγές (δηλαδή αν προστέθηκαν καινούρια τραγούδια στον G:/Music/Unsorted και να τα αντιγράφει και στον D:/Music/Unsorted ή να μπορεί να βλέπει αν άλλαξαν τα properties/filesize/tags κάποιου τραγουδιού και να το αντιγράφει στον άλλον σκληρό στη θέση του παλαιότερου αρχείου) και να «συγχρονίζει» τα περιεχόμενα των δύο σκληρών έτσι ώστε να μπορώ να έχω τα ίδια αρχεία και στον D και στον G κατά βούληση.

Προτάσεις;

:shifty:

Μια λυση ειναι να χρησιμοποιησεις το itunes και να κανεις το εξης:

Βαζεις ενα κομματι στον G, αφου το εχεις βαλει και εχεις τακτοποιημενα τα tags του τα κανεις add στη music library του itunes. Απο τα properties του itunes καθοριζεις το folder της library να ειναι το D:/Music (δε θυμαμαι που ακριβως ειναι, γιατι εχω καιρο να το δουλεψω) οποτε να στο αντιγραψει και στον D. Τα tags πρεπει να ειναι οπωσδηποτε φτιαγμενα γιατι το indexing το κανει συμφωνα με αυτα! ;)