PMNEDM Δημ. June 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Μέχρι την προηγούμενη βδομάδα η απάντηση των καθηγητών για το θέμα των επί πτυχίω ήταν ότι αν γίνει κατάληψη δεν θα γίνουν εξετάσεις για κανέναν. Και εκτός αυτού.. Ποιός είναι επί πτυχίω? Αυτός που τελειώνει τώρα τα 4 είναι επί πτυχίω? Τυπικά όχι! Τι γίνεται όμως αν έχει κανονίσει να φύγει για μεταπτυχιακό Σεπτέμβρη? Άρα όταν λέμε επί πτυχίω εννοούμε και το 4ο έτος. Φαντάζεσαι να γίνουν εξετάσεις για ένα έτος μόνο? Χλωμό. Δεν έχει γίνει ποτέ! =================================================== Το Μακεδονίας έχει ένα Σύλλογο και όχι ανα τμήμα. Η απόφαση πάρθηκε για όλους. Τυπικά θα έπρεπε να εφαρμοστεί και για τα τμήματα της Νάουσας και της Έδεσσας, αλλά ποιός θα τρέξει εκεί να στηρίξει την κατάληψη? ==================================================== PMNEDM τι τμήμα ήσουν? (Πρώην ΔΕΟΠΣίτης εδώ :p) Επι πτυχιω θεωρειται μονο οποιος εχει συμπληρωσει ηδη τα κανονικα χρονια της φοιτησης (τα "ν" που λενε ολοι!) και ετσι, οντως θα αδικηθουν τα ατομα που ειναι στο τεταρτο ετος, αν και θα εχουν μια ευκαιρια τον Σεπτεμβριο. Επισης, ειλικρινα δεν ξερω τι θα ισχυσει, αλλα και εγω ευελπιστω οτι θα βρεθει μια συμββαστικη λυση για οσους χρωστανε ενα- δυο μαθηματα και θελουν να πανε για μεταπτυχικο κτλ (αν και δεν το βλεπω :( ) Ναι, για ολο το Πα.Μακ παρθηκε η αποφαση, αλλα με αυτην την λογικη θα επρεπε να εχουν και αναλογη ψηφοφορια και στα τμηματα στις αλλες πολεις και να προσμετρηθουν τα αποτελεσματα τους. Ξερει κανεις αν εγινε αυτο; Εφαρμοσμενη Πληροφορικη ημουν CarpeNoctum :) Ούτε κάτι τέτοιο λέει. Λέει μάλιστα το ακριβώς αντίθετο για το αν κοπείς 3 φορές: Και μάλιστα έρχεται ως συμπλήρωμα της πρότασης για την κατάργηση των αιώνιων φοιτητών. Οπότε λένε, για να μην είναι ο φοιτητής έρμαιο κάθε καθηγητή που μπορεί να είναι δύστροπος, προτείνουμε αυτό. Για τους μόνιμους φοιτητές μεριμνεί για τους εργαζόμενους. Είδατε που μερικά πράγματα σας τα λένε αλλιώς? Γενικα η συζητηση ειναι μεγαλη για το θεμα, οποτε θα απανταω μονο αν καποιος αλλος θετει ερωτηματα-θεματα. Δεν νομιζω οτι βοηθαει το οτι θα εξεταζεται απο επιτροπη, εστω και χωρις τον ιδιο τον καθηγητη. Παλι συναδελφοι του (του καθηγητη) θα ειναι, ατομα με τα οποια συναναστρεφεται καθημερινα επι χρονια, και στην ουσια θα ειναι σαν να αμφισβητουν τις αποφασεις του. Αν καποιος κοβει 90 ατομα αδικα και οι επιτροπη περναει τους 85, πως θα φαινεται μετα αυτος; Επισης, αν εγω εχω περασει τα 57 απο τα 59 μαθηματα μου, και σε ενα απο τα 2 τελευταια κοπω για τεταρτη φορα, τι κανω; Αυτοκτονω; Περναω σε αλλη σχολη δινοντας πανελληνιες; Πιανω δουλεια και λεω "Σιγα μωρε, εχασα απλα 4-6 χρονια"; :confused: @my_highness: Η τακτική του να έρχεται ένα νομοσχέδιο στο θερινό τμήμα είναι παλιά και οι λόγοι για τους οποίους γίνεται είναι αυτοί που ανέφερες. Παρόλα αυτά, μέσα στη Βουλή δε νομίζω ότι θα υπάρχουν πολλές αντιδράσεις. Οι αντιδράσεις είναι έξω. Και αν το σκέφτονταν καλύτερα, θα είχαν μικρότερο αντίκτυπο οι καταλήψεις αν γίνονταν το Φεβρουάριο, παρά τώρα που γίνονται στην εξεταστική. Απλα τωρα κανει τα μπανια του ο λαος, οι μαθητες (που αυτους αφορα ουσιαστικα) εδιναν μεχρι τωρα πανελληνιες, και τωρα θα τρεχουν στα νησια, θα συνεδριαζει το θερινο τμημα της Βουλης, κτλ...Επισης, οπως λεει και ο My_highness, ισως δεν περιμεναν τοση μαζικοτητα ειδικα εφοσον θα χασουν οι φοιτητες την εξεταστικη τους. Και επειδή δεν θέλω να είμαι μηδενιστής, νομίζω ότι το πρόβλημα είναι η αντίδραση για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια. Τίποτα άλλο. Το οποίο κι αυτό είναι μέγα θέμα συζήτησης. Προσωπικα, εν γενει συμφωνω με την προταση για μη κρατικα πανεπιστημια και διαφωνω με μεγαλο μερος των υπολοιπων...(οι υπολοιποι παλι, κανουν οπως λες το αντιθετο, ή διαφωνουν με την ολοτητα του πλαισιου) :cool: Δε διαφωνώ. Δεν υποστηρίζω την αψήφιστη αποδοχή του ό,τι μας σερβίρουν. Και γω τα φαγα τα χρόνια μου στο ελληνικό πανεπιστήμιο και μέσα στο φοιτητικό/συνδικαλιστικό κίνημα. Ξέρω πώς είναι. Και το ΠΑΜΑΚ το ξέρω απ' έξω κι ανακατωτά. Αλλά διαπιστώνω ότι γενικά υπαρχει μια περιρέουσα έλλειψη πληροφόρησης... Και δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε κάποιον εδώ μέσα. Βασικη μου ενσταση ως προς το νομο ειναι η απολυτη ελλειψη συζητησης με τους φοιτητες για ενα ζητημα που τους αφορα αμεσα. Δεν μπορει να αποφασιζεις για μενα....χωρις εμενα! Χωρις να γνωριζεις στην ουσια ποια ειναι τα πραγματικα προβληματα και ποιες οι εφικτες λυσεις... Πιστεύεις ότι θα επιτευχθεί κάτι με τις καταλήψεις? Εγώ θυμάμαι όταν ήμουν φοιτητής τότε με τις αποχές των μελών ΔΕΠ πάνω στις εξεταστικές τίποτα δεν είχε γίνει. Ίσα ίσα σταμάτησαν την αποχή μια βδομάδα πριν το τέλος της εξεταστικής και μας έβαλαν σε δέκα μέρες να δώσουμε όλα τα μαθήματα. Αν και δεν αναφερεσαι σε μενα, θα απαντησω! :p Οχι, πιθανολογω οτι δεν θα γινει τιποτα. Αλλα αν υπαρχει μια μορφη αντιδρασης που θα επιφερει την αλλαγη αυτη θα προελθει μονο μεσω της μαζικοτητας, σε ολες τις εκφανσεις τις (πορειες, διαμαρτυριες, καταληψεις) Και αυτο μεχρι τωρα συμβαινει. Κατα την αποψη μου, αυτο που μπορει να κατορθωσει να γυρει την πλαστιγγα ειναι να συμμετεχουν πλεον και οι μαθητες, το εργατικο κινημα, οι γονεις των φοιτητων, κτλ...Να επηρεασει δηλαδη και αλλους κοινωνικους τομεις. Και για να ειμαι ειλικρινης, αν δεν ηταν το προσφατο παραδειγμα της Γαλλιας, ουτε καν αυτο δεν θα πιστευα...:O Υ.Γ: CarpeNoctum, sorry αν σε ολα τα quotes μου αναφερομαι σε δικα σου Posts, απλα ετυχε να συμμετεχεις ιδιαιτερως δυναμικα στη συζητηση και να μου δινεις "πατημα" :) Οχι.Αυτό σίγουρα δεν το ξέρει κανείς.Εχει αποφασιστεί, όπως θα ξέρεις, και νέα γενική συνέλευση για την Παρασκευή, στην οποία οι φοιτητές θα αποφασίσουν και πάλι για το αν θέλουν την συνέχιση της κατάληψης. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσοι θα έρθουν να ψηφίσουν ή εάν ορισμένοι θα μας αφήσουν νωρίς για να κάνουν τετραήμερο.Ελπίζω πως όλοι θα είναι και πάλι εκεί. Εδω αφού αποφασίστηκε κατάληψη και στο ΠΑ.ΜΑΚ μιλάμε για θαύμα.Η διαφορά πάντως είναι μεγάλη.Τώρα αν ορισμένοι δεν έρθουν στη νέα Γ.Σ, όπως οφείλουν, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Υ.Γ Για να αποφασίστηκε κατάληψη και στο ΠΑ.ΜΑΚ ανησυχώ μήπως αύριο έρχεται πράγματι η δευτέρα παρουσία.Μετανοείτε Εχεις δικιο, αλλα και η σημερινη ταλαιπωρια δεν βοηθαει και πολυ προςτην κατευθυνση του να ξαναερθουν οι φοιτητες να ψηφισουν...;) Υπερβαλλεις...εγω παντως για καλο και για κακο, καθως γυρνουσα απο τη συνελευση, εριξα και μια ματια στο φουρνο της γειτονιας μου. :lol: Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gattis Δημ. June 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Οχι.Αυτό σίγουρα δεν το ξέρει κανείς.Εχει αποφασιστεί, όπως θα ξέρεις, και νέα γενική συνέλευση για την Παρασκευή, στην οποία οι φοιτητές θα αποφασίσουν και πάλι για το αν θέλουν την συνέχιση της κατάληψης.Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσοι θα έρθουν να ψηφίσουν ή εάν ορισμένοι θα μας αφήσουν νωρίς για να κάνουν τετραήμερο.:rolleyes: Ελπίζω πως όλοι θα είναι και πάλι εκεί. einai tosh h diafora pou kai h misoi na pame k pali yper 8a pshfisoume...ase pou oi polloi dapites 8a pshfisoun kai aytoi nai gia na fygoun ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
my_highness Δημ. June 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Μακάρι, αλλά ας δούμε πρώτα πόσοι πηγαίνουν και στηρίζουν την κατάληψη (γιατί αυτό είναι ο αγώνας) και πόσοι είναι Χαλκιδική... Και δεύτερον, όταν οι καταλήψεις στα πανώ μέσα στο ΠΑΜΑΚ διαφημίζονται ως ένα πάρτυ, τότε sorry παίδες αλλά έχουμε χάσει το νόημα... Θα συμφωνήσω οτι εάν στηρίζεις την κατάληψη το δείχνεις έμπρακτα, και δεν απολαμβάνεις τα μπάνια του λαού. Πάντως η κατάληψη δεν διαφημίζεται ως πάρτυ.Ε, τώρα αν πιεί κανείς και καμμιά μπύρα δεν έγινε θέμα. Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. June 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Γενικα η συζητηση ειναι μεγαλη για το θεμα, οποτε θα απανταω μονο αν καποιος αλλος θετει ερωτηματα-θεματα. Δεν νομιζω οτι βοηθαει το οτι θα εξεταζεται απο επιτροπη, εστω και χωρις τον ιδιο τον καθηγητη. Παλι συναδελφοι του (του καθηγητη) θα ειναι, ατομα με τα οποια συναναστρεφεται καθημερινα επι χρονια, και στην ουσια θα ειναι σαν να αμφισβητουν τις αποφασεις του. Αν καποιος κοβει 90 ατομα αδικα και οι επιτροπη περναει τους 85, πως θα φαινεται μετα αυτος; Επισης, αν εγω εχω περασει τα 57 απο τα 59 μαθηματα μου, και σε ενα απο τα 2 τελευταια κοπω για τεταρτη φορα, τι κανω; Αυτοκτονω; Περναω σε αλλη σχολη δινοντας πανελληνιες; Πιανω δουλεια και λεω "Σιγα μωρε, εχασα απλα 4-6 χρονια"; :confused: Βασικά η πρόταση λέει ότι δεν υποχρεούται να εξεταστεί από επιτροπή, αλλά ότι έχει δικαίωμα να το ζητήσει. Παίδες.. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Απλά εδώ το ξεκαθαρίζει για να σου πει ότι ενώ λέμε όχι στους αιώνιους φοιτητές προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι ένας φοιτητής δε θα γίνει αιώνιος λόγω ενός καθηγητή. Δες το quote που έκανα για να το δεις αυτό. Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris84 Δημ. June 5, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Μαζί σου σε αυτό. Αλλά για το θέμα των καταλήψεων τώρα κάτι με τρώει ότι οι περισσότεροι ενδιαφέρονται περισσότερο για τα πρόωρα καλοκαιρινά μπάνια παρά για το νομοσχέδιο. Και μακάρι να βγω ψεύτης. Φοβάμαι όμως πως έτσι έχουν τα πράγματα δυστυχώς. Aυτο που λες δεν στεκει,γιατι αν θα δωσουμε το Σεπτεμβρη θα ειναι χειροτερα,θα κοψουμε τις διακοπες προωρα(για να διαβασουμε καθως μετα θα ακολουθησει και η επαναληπτικη εξεταστικη)>Οποτε δεν υπαρχει θεμα 'κανουμε καταληψεις-απεργιες'για να παμε διακοπες.Κατι τετοιες εκφρασεις μου θυμιζουν απολιθωμενες αποψεις μεγαλυτερων τυπου 'στα δικα μας τα χρονια ολα ηταν καλυτερα ενω οι νεοι σημερα ειναι αχρηστοι'κλπ κλπ... Παράθεση Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed. James Bond:And the second? Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris84 Δημ. June 5, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Το 4+2 ναι αναφέρεται.. και αν θες την άποψή μου καιρός ήταν... Όσο για την μεταφορά δεν το είδα πουθενά. Μήπως μπορείς να μου πεις πού είναι? Και για τα παιδια που εργαζονται?Ξερεις ποσους γνωστους και φιλους εχω που επειδη εργαζονται(κανονικα,σε πληρη απασχοληση,οχι κοροιδιες)μπορουν να περνουν π.χ.3 μαθηματα το εξαμηνο??Για αυτους τι γινεται? Για το δευτερο,ισως πρεπει να ξανακοιταξεις πιο προσεκτικα το πλαισιο Φιλε CarpeNoctum,η ελληνικη πραγματικοτητα ειναι πολυ διαφορετικη απο την αγγλικη,σε ολες της τις εκφανσεις... Παράθεση Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed. James Bond:And the second? Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. June 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Βασικά η πρόταση λέει ότι δεν υποχρεούται να εξεταστεί από επιτροπή, αλλά ότι έχει δικαίωμα να το ζητήσει. Παίδες.. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Απλά εδώ το ξεκαθαρίζει για να σου πει ότι ενώ λέμε όχι στους αιώνιους φοιτητές προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι ένας φοιτητής δε θα γίνει αιώνιος λόγω ενός καθηγητή. Δες το quote που έκανα για να το δεις αυτό. ...τι εννοεις; Προφανως και δεν θα σε αναγκασει να περασεις απο επιτροπη, αλλα θα σου δωσει το "δικαιωμα". Απλα αυτο το "δικαιωμα" αποτελει "δικαιωμα" οσο και το να σου λεω, εχοντας βαλει ενα μαχαιρι στο λαιμο σου: "Ή θα κανεις το x, ή θα σου κοψω το λαιμο" Προφανως και ο φοιτητης αντιμετωπιζοντας τον κινδυνο να τον διαγραψουν απο τη σχολη, θα προτιμησει αν εξεταστει απ οεπιτροπη. Εκτος και αν η διαφωνια σου ειναι στο οτι δεν αναφερεται - οντως- οτι θα διαγραφεται ο φοιτητης μετα απο 3 αποτυχημενες εξετασεις, το οποιο ομως νομζω οτι εχει προταθει προφορικως απο τον Βερεμη, και σιγουρα εχει γραφει στις εφημεριδες. Και για τα παιδια που εργαζονται?Ξερεις ποσους γνωστους και φιλους εχω που επειδη εργαζονται(κανονικα,σε πληρη απασχοληση,οχι κοροιδιες)μπορουν να περνουν π.χ.3 μαθηματα το εξαμηνο??Για αυτους τι γινεται? 1.Ανώτατο χρονικό όριο φοίτησης στις προπτυχιακές σπουδές είναι ο ελάχιστος αριθμός εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου προσαυξανόμενος κατά 50% ή, προκειμένου για εργαζόμενους φοιτητές ή για γονείς ανήλικων τέκνων, διπλασιαζόμενος. 2. Εργαζόμενος θεωρείται ο φοιτητής που κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε, αθροιστικά επί τουλάχιστον ένα έτος, πλήρη απασχόληση με ασφαλιστική κάλυψη ή εάν πιστοποιείται με άλλο τρόπο η πλήρης απασχόληση, σε συνδυασμό με δυσχερή οικονομική κατάσταση του φοιτητή, όπως προκύπτει από την ατομική και οικογενειακή φορολογική δήλωση. 3. Ο φοιτητής έχει το δικαίωμα να διακόπτει, με έγγραφη δήλωσή του προς τη γραμματεία του Τμήματος, τις σπουδές του για ένα έως τέσσερα το πολύ εξάμηνα, συνεχόμενα ή μη, που δεν θα προσμετρώνται στον παραπάνω ανώτατο χρόνο σπουδών. Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. June 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Και για τα παιδια που εργαζονται?Ξερεις ποσους γνωστους και φιλους εχω που επειδη εργαζονται(κανονικα,σε πληρη απασχοληση,οχι κοροιδιες)μπορουν να περνουν π.χ.3 μαθηματα το εξαμηνο??Για αυτους τι γινεται? Για το δευτερο,ισως πρεπει να ξανακοιταξεις πιο προσεκτικα το πλαισιο Φιλε CarpeNoctum,η ελληνικη πραγματικοτητα ειναι πολυ διαφορετικη απο την αγγλικη,σε ολες της τις εκφανσεις... Προβλέπει και για τους εργαζόμενους. Να σου κάνω quote το συγκεκριμένο κομμάτι? Εδιτ.. το έκανε ο PMNEDM PMNEDM.. εγώ στο νόμο δε βρήκα το κομμάτι που λέει ότι αν κοπείς τρεις φορές μετά σε διώχνουν. Που είναι? Δεν το παραθέτεις να το δω? Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris84 Δημ. June 5, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 1.Ανώτατο χρονικό όριο φοίτησης στις προπτυχιακές σπουδές είναι ο ελάχιστος αριθμός εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου προσαυξανόμενος κατά 50% ή, προκειμένου για εργαζόμενους φοιτητές ή για γονείς ανήλικων τέκνων, διπλασιαζόμενος. 2. Εργαζόμενος θεωρείται ο φοιτητής που κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε, αθροιστικά επί τουλάχιστον ένα έτος, πλήρη απασχόληση με ασφαλιστική κάλυψη ή εάν πιστοποιείται με άλλο τρόπο η πλήρης απασχόληση, σε συνδυασμό με δυσχερή οικονομική κατάσταση του φοιτητή, όπως προκύπτει από την ατομική και οικογενειακή φορολογική δήλωση. 3. Ο φοιτητής έχει το δικαίωμα να διακόπτει, με έγγραφη δήλωσή του προς τη γραμματεία του Τμήματος, τις σπουδές του για ένα έως τέσσερα το πολύ εξάμηνα, συνεχόμενα ή μη, που δεν θα προσμετρώνται στον παραπάνω ανώτατο χρόνο σπουδών. Στα λογια καλοι ειναι οι νομοι.Δηλαδη παιδια που δουλευουν,τους 'βγαινει ο πατος' στη δουλεια(συγνωμη για την εκφραση,ειναι ομως παραστατικη) αλλα εχουν ολιγομηνες συμβασεις δεν θεωρουνται εργαζομενοι ετσι??Π.χ. φιλος μου που δουλεψε φετος νοσηλευτης σε νοσοκομειο με 8μηνη συμβαση δεν θεωρειται εργαζομενος.Επιλεον,ξερουμε πολυ καλα,οτι η αναγκη ωθει τους περισσοτερους εργαζομενους φοιτητες στο να δουλευουν πολλες φορες(μην πω τις περισσοτερες)χωρις ασφαλιστικη καλυψη,σε μερικη απασχοληση και με μισθους αναγκης-πεινας ισα ισα για να βγαλουν τα προς το ζην.Στα λογια καλοι ειμαστε,το θεμα ειναι τι ισχυει στην πραξη,στην πραγματικοτητα,οχι στα χαρτια. Παράθεση Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed. James Bond:And the second? Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. June 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 PMNEDM.. εγώ στο νόμο δε βρήκα το κομμάτι που λέει ότι αν κοπείς τρεις φορές μετά σε διώχνουν. Που είναι? Δεν το παραθέτεις να το δω? Εκτος και αν η διαφωνια σου ειναι στο οτι δεν αναφερεται - οντως- οτι θα διαγραφεται ο φοιτητης μετα απο 3 αποτυχημενες εξετασεις, το οποιο ομως νομζω οτι εχει προταθει προφορικως απο τον Βερεμη, και σιγουρα εχει γραφει στις εφημεριδες. [/i] ;) (τα bold τα εβαλα τωρα για να τονισω τα σημεια που απαντουν στην ερωτηση σου) Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. June 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Οκ.. άρα η πρόταση νόμου δε λέει τίποτα τέτοιο. good. Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris84 Δημ. June 5, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Πολλα πραγματα δεν χρειαζεται να τα λεει ευθαρσως,περνουν κρυφα σε 'παραθυρακια' Παράθεση Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed. James Bond:And the second? Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. June 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Πολλα πραγματα δεν χρειαζεται να τα λεει ευθαρσως,περνουν κρυφα σε 'παραθυρακια' Όπως είδες εδώ δεν πρόκειται για παραθυράκι, αλλά για πρόταση του Βερεμή. Δεν είναι κάτι που αναφέρει όυτε καν αόριστα η πρόταση. Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris84 Δημ. June 5, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Όπως είδες εδώ δεν πρόκειται για παραθυράκι, αλλά για πρόταση του Βερεμή. Δεν είναι κάτι που αναφέρει όυτε καν αόριστα η πρόταση. Ο Βερεμης ειναι προεδρος του ΕΣΥΠ και ενας απο τους κυριους συντακτες του νομου Παράθεση Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed. James Bond:And the second? Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. June 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Ακριβώς αυτό λέω. Άρα αν ένας 4οετής που δε χρωστάει και έχει κανονίσει μεταπτυχιακό για Σεπτέμβρη δε μπορεί να δώσει και χάνει μια χρονιά! Αν περάσει όλα τα μαθήματα το Σεπτέμβρη δε χάνει τη χρονιά. ;) Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. June 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Αν περάσει όλα τα μαθήματα το Σεπτέμβρη δε χάνει τη χρονιά. ;) Και αν τα μαθήματα που χρωστάει στο πρόγραμμα μπουν τέλη Σεπτεμβρίου και το Master ξεκινάει στις 15, άντε συνενοήσου μετά. Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. June 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Και αν τα μαθήματα που χρωστάει στο πρόγραμμα μπουν τέλη Σεπτεμβρίου και το Master ξεκινάει στις 15, άντε συνενοήσου μετά. Η δουλειά γίνεται πάντως, αν επείγει τόσο πολύ το μεταπτυχιακό. Ούτως ή άλλως κανένας χρόνος δεν πάει χαμένος... Τι υλιστική άποψη είναι αυτή; Ακόμα και αν αργήσεις για ένα χρόνο το μεταπτυχιακό, μπορείς να κάνεις πολλά δημιουργικά πράγματα, όπως πχ μπορείς να βρεις κάποια καλή πρακτική για απόκτηση εμπειρίας αλλά και για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, μπορείς να κάνεις ένα Erasmus το χειμερινό εξάμηνο που έρχεται, μπορείς να κάνεις ένα Leonardo, μπορείς να ψάξεις για εποχιακή δουλειά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα. Είναι πολύ πιο σημαντικό να μαζεύουμε εμπειρίες από το να τρέχουμε να προλάβουμε με αυστηρά χρονοδιαγράμματα τις σπουδές. Η ζωή είναι όλη μπροστά μας (και όπως φαίνεται μας περιμένουν πάνω από 35 χρόνια δουλειάς μέχρι να βγούμε στη σύνταξη). Δε μας κηνυγάει κανένας τώρα. ;) Αυτά. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. June 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 AΣΟΕΕ: 1. ΠΑΣΠ, ΑΡΕΝΑ (Δίκτυο), ΡΑΣ-ΕΑΑΚ, Ανεξάτητοι: 1389 ψήφοι 2. ΠΚΣ: 212 ψήφοι Η ΔΑΠ κατέβηκε, αλλά μετά τις πρώτες τομάτες αποχώρησε... Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
my_highness Δημ. June 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2006 AΣΟΕΕ: 1. ΠΑΣΠ, ΑΡΕΝΑ (Δίκτυο), ΡΑΣ-ΕΑΑΚ, Ανεξάτητοι: 1389 ψήφοι 2. ΠΚΣ: 212 ψήφοι Η ΔΑΠ κατέβηκε, αλλά μετά τις πρώτες τομάτες αποχώρησε... Μπράβο ποσοστά:blink: Υποθέτω οτι η ΔΑΠ δεν έχει μεγάλη απήχηση στην ΑΣΟΕΕ. Για να φανταστεί κανείς την σημασία του αποτελέσματος στο ΠΑ.ΜΑΚ, η ΔΑΠ πήρε στις προηγούμενες εκλογές 61%.Και απ' ότι διάβασα και εδώ πρέπει να είναι η πρώτη φορά που το ΠΑ.ΜΑΚ αποφασίζει κατάληψη.Γράφτηκε ιστορία:D Απ' ότι βλέπω η ΠΚΣ παντού κατεβαίνει μόνη της.Πάντως στο ΠΑ.ΜΑΚ αν δεν υπήρχε τόση μεγάλη διαφορά, ποιός το περίμενε :blink:, θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα. Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris84 Δημ. June 6, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2006 γενικα φετος γραφεται ιστορια.αυτα για οσους πιστευαν οτι οι φοιτητες ειμαστε αχρηστα παρταλια που κοπροσκυλιαζουν... Παράθεση Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed. James Bond:And the second? Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. June 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2006 Μπράβο ποσοστά:blink: Υποθέτω οτι η ΔΑΠ δεν έχει μεγάλη απήχηση στην ΑΣΟΕΕ. Για να φανταστεί κανείς την σημασία του αποτελέσματος στο ΠΑ.ΜΑΚ, η ΔΑΠ πήρε στις προηγούμενες εκλογές 61%.Και απ' ότι διάβασα και εδώ πρέπει να είναι η πρώτη φορά που το ΠΑ.ΜΑΚ αποφασίζει κατάληψη.Γράφτηκε ιστορία:D Απ' ότι βλέπω η ΠΚΣ παντού κατεβαίνει μόνη της.Πάντως στο ΠΑ.ΜΑΚ αν δεν υπήρχε τόση μεγάλη διαφορά, ποιός το περίμενε :blink:, θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα. Μην το λες για τη ΔΑΠ στην ΑΣΟΕΕ. Πέρυσι κέρδισε με 1%, και φέτος έχασε με 3%. Η ΑΣΟΕΕ τα τελευταία χρόνια πάει 2 χρόνια στην ΠΑΣΠ και 1 στη ΔΑΠ. Είναι ελαφρώς πράσινη. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
my_highness Δημ. June 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2006 Για μένα αυτά τα αποτελέσματα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους ισχυρίζονταν οτι τις αποφάσεις για καταλήψεις τις παίρνουν μειοψηφίες, που επιβάλουν στους άλλους φοιτητές την άποψη τους, ενώ η πλειοψηφία των φοιτητών είναι αντίθετη.Νομίζω η διαφορά μιλάει απο μόνη της.Ειδικά όταν μιλάμε για ΠΑ.ΜΑΚ.Τους λόγους τους εξήγησα παραπάνω. Εδώ μέχρι και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ήταν παρών.Δεν ξέρω αν έκανε και σε άλλα πανεπιστήμια...την τιμή:rolleyes: Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris84 Δημ. June 6, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2006 Για μένα αυτά τα αποτελέσματα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους ισχυρίζονταν οτι τις αποφάσεις για καταλήψεις τις παίρνουν μειοψηφίες, που επιβάλουν στους άλλους φοιτητές την άποψη τους, ενώ η πλειοψηφία των φοιτητών είναι αντίθετη.Νομίζω η διαφορά μιλάει απο μόνη της.Ειδικά όταν μιλάμε για ΠΑ.ΜΑΚ.Τους λόγους τους εξήγησα παραπάνω. Εδώ μέχρι και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ήταν παρών.Δεν ξέρω αν έκανε και σε άλλα πανεπιστήμια...την τιμή:rolleyes: Σωστος...Και σε μας στη Φιλοσοφικη Αθηνων που καθε χρονο βγαινει η ΔΑΠ,τα αποτελεσματα σημερα για εκεινην ηταν συντριπτικα(κατα της) Παράθεση Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed. James Bond:And the second? Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NoNaMe3 Δημ. June 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2006 παιδια αν και γνωριζω τι αποφασισε η γενικη συνελευση των φοιτητων του Πα.Μακ. εμεις εδω στη Ναουσα μαλλον ζουμε σε αλλο κοσμο! Αν θέλετε οι φοιτητές νωρίτερα συνέλευση απαιτήστε το! Συνέλευση μπορείτε να συγκαλέσετε και οι ίδιοι οι φοιτητές πέρα από τους εκπροσώπους απλά πρέπει μόνοι σας να την οργανώσετε. Κανονίστε και καμιά πορεία!Αντε να δούμε και στη Νάουσα μια πορεία για την παιδεία και όχι για την ανεργία.Ενημερώστε μας πρώτα για να κατέβουμε μαζί σας:D Παράθεση "I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
my_highness Δημ. June 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2006 O Bερέμης ήταν τώρα στη ΝΕΤ.Επανέλαβε τις ίδιες ασυναρτησίες και ανοησίες.Δήλωσε και πάλι οτι την κατάληψη την κάνει μια μειοψηφία, αναφέροντας οτι οι 100 φοιτητές του είναι υπέρ των μέτρων.Ενδεικτικότατο δείγμα οι φοιτητές του Βερέμη.:lol: Την κατάληψη λέει την κάνει μια μικρή ομάδα της ΠΑΣΠ, απο τη στιγμή που η ΔΑΠ είναι αντίθετη και για την ΠΚΣ δεν είναι σίγουρος.Μάλλον ο κύριος Βερέμης είναι ανενημέρωτος και δεν γνωρίζει τα αποτελέσματα των Γ.Σ. Ηταν και ο Μαίστρος γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ αν δεν κάνω λάθος, ο οποίος του ανέφερε την χθεσινή διαδικασία στο ΠΑ.ΜΑΚ και τον όγκο των φοιτητών που ήταν υπέρ των κινητοποιήσεων.Ο Βερέμης φάνηκε να μην έχει ιδέα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε, πάντως, η δήλωση Βερέμη οτι στην Ευρώπη, παρ' όλο που επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, δεν λειτουργεί ούτε ένα. Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts