Jump to content

Πρόβλημα με disc defragmenter

AngelPrincess
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!Έχω ένα πρόβλημα με το disc defragmenter.Βασικά πάω να κάνω defragment και μου βγάζει το εξής μήνυμα: "Disk defragmenter has detected that chkdsk is scheduled to run on volume ©.Please run chkdsk/f."

Ξέρει κανείς γιατί μου το βγάζει αυτό;Και πώς κάνω chkdsk/f;Έκανα format στο pc γι'αυτό το λόγο αλλά και μετά το format το ίδιο μου βγάζει.Help anyone?

Καλησπέρα σε όλους!Έχω ένα πρόβλημα με το disc defragmenter.Βασικά πάω να κάνω defragment και μου βγάζει το εξής μήνυμα: "Disk defragmenter has detected that chkdsk is scheduled to rub on volume ©.Please run chkdsk/f."

Ξέρει κανείς γιατί μου το βγάζει αυτό;Και πώς κάνω chkdsk/f;Έκανα format στο pc γι'αυτό το λόγο αλλά και μετά το format το ίδιο μου βγάζει.Help anyone?

Δεξί κλικ στο C -->properties-->tools--check now και τσεκάρεις τα 2 κουτάκια. Κάνε restart και άστο. Θα κάνει 20' περίπου.

start-> run -> cmd -> chkdsk /f

Σε περιπτωση που σου γραψει το παρακατω :

Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process. Would you like to schedule this volume to be checked the next time the system restarts? <Y/N>

πατας Υ και ENTER, κανεις restart και θα αρχισει η διαδικασια! :)

Guest valeria
Καλησπέρα σε όλους!Έχω ένα πρόβλημα με το disc defragmenter.Βασικά πάω να κάνω defragment και μου βγάζει το εξής μήνυμα: "Disk defragmenter has detected that chkdsk is scheduled to rub on volume ©.Please run chkdsk/f."

Αν κάνεις τώρα restart σου βγάζει μία μπλε οθόνη που σου λέει ότι θα ελεγχθεί ο σκληρός σου για errors και μετά ξεκινάει αυτή η διαδικασία;Αν όχι,ας δοκιμάσεις να το κάνεις χειροκίνητα.Κάνε δεξί κλικ στο Local Disk(C:)->Properties->Tools και στο Error Checking επέλεξε Check Now και τικάρισε και τις δύο επιλογές.Θα σου πει αν θες να προγραμματιστεί checking μετά από την επόμενη επανεκκίνηση πάτα ναι και κάνε restart.Άστο να κάνει την διαδικασία,θα πάρει κάποια ώρα,και μπες να ξανακάνεις defragmenting.Πες μας αν τα καταφέρεις! :)

Kαταρχήν ευχαριστώ που απαντήσατε!Κατά δεύτερον θα σας πω τι έκανα.

Αρχικά το πήγα μέσω C->Properties->Tools κτλ. οπότε μου βγάζει το εξής μήνυμα:"The disc check could not be performed because the disc check utility needs exclusive access to some Windows files on the disc.These files can be accessed only by restarting Windows.Do you want to schedule this disc check to occur the next time you restart the computer?" Πατάω yes κάνω restart μου βγάζει μια μπλέ οθόνη η οποία λέει:Checking file system on C:... The type of the file system is NTFS. Cannot open volume for direct access.Windows has finished checking the disc.Και με αφήνει στα κρύα του λουτρού!Και φυσικά ακομα μου βγάζει το ίδιο μήνυμα οταν πάω να κάνω defragmentation.

Μετά είπα να το πάω μέσω start->run->cmd->chkdsk/f που ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα με άλλο τρόπο,έτσι;Μου βγάζει λοιπόν το εξής:"The type of the file system is NTFS.Cannot lock current drive." και από κάτω "Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process. Would you like to schedule this volume to be checked the next time the system restarts? <Y/N>.Πατάω Y,Enter κάνω restart αλλά τίποτα!Ούτε καν μπλέ οθόνη αυτή τη φορά!Εννοείται ότι ακόμα δεν μπορώ να κάνω defragmentation!

Sorry αν σας κούρασα! Έχεις κανείς ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;

Αρχικά το πήγα μέσω C->Properties->Tools κτλ. οπότε μου βγάζει το εξής μήνυμα:"The disc check could not be performed because the disc check utility needs exclusive access to some Windows files on the disc.These files can be accessed only by restarting Windows.Do you want to schedule this disc check to occur the next time you restart the computer?" Πατάω yes κάνω restart μου βγάζει μια μπλέ οθόνη η οποία λέει:Checking file system on C:... The type of the file system is NTFS. Cannot open volume for direct access.Windows has finished checking the disc.Και με αφήνει στα κρύα του λουτρού!Και φυσικά ακομα μου βγάζει το ίδιο μήνυμα οταν πάω να κάνω defragmentation.

Μετά είπα να το πάω μέσω start->run->cmd->chkdsk/f που ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα με άλλο τρόπο,έτσι;Μου βγάζει λοιπόν το εξής:"The type of the file system is NTFS.Cannot lock current drive." και από κάτω "Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process. Would you like to schedule this volume to be checked the next time the system restarts? <Y/N>.Πατάω Y,Enter κάνω restart αλλά τίποτα!Ούτε καν μπλέ οθόνη αυτή τη φορά!Εννοείται ότι ακόμα δεν μπορώ να κάνω defragmentation!

Με κάποιο defrag utility γίνεται κάτι? Το δοκίμασες? Υπάρχουν πολλά... να ένα απ' αυτά http://www.topshareware.com/Defragmenter-Pro-download-1732.htm

κάνε μια δοκιμή μήπως και... τι να πω

AngelPrincess σου είναι εύκολο να πάρεις ένα screenshot με τα processes που τρέχουν στον υπολογιστή μήπως και μπορέσουμε να καταλάβουμε ποιο είναι αυτό που χρησιμοποιεί το δίσκο; Ίσως αν το κλείσεις να μπορέσεις να τρέξεις το defragmentation.

Μπορείς επίσης να τρέξεις το HDTune http://www.hdtune.com/ για να δεις τι τρέχει με το σκληρό σου.

Τέλος αν μπορείς πήγαινε στη registry (γράφεις στο Run, regedit και ανοίγει ο Editor) στο KEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session

Manager και πες μας τι value υπάρχει στο BootExecute. (κανονικά είναι autocheck autochk*)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Guest valeria
Ό,τι έκανες με command ξανακάντο και αντί για chkdsk/f γράψε chkdsk/r κάνε restart και δες αν γίνεται κάτι.:) Δοκίμασε αν δεν γίνει κάτι με αυτό να απενεργοποιήσεις ό,τι έχεις σε firewall,anti-spyware,antivirus που τρέχει στην εκκίνηση.Μερικά από αυτά τα progs,κλειδώνουν το δίσκο κατά το bootαρισμα,πριν ξεκινήσει η διαδικασία,κι έτσι δεν μπορεί να γίνει check.

Λοιπόν παιδιά η valeria είχε εν μέρει δίκιο.Έφταιγε ένα αρχείο του spyware doctor.Το βρήκα σε ένα άλλο forum.

http://forums.microsoft.com/WindowsOneCare/ShowPost.aspx?PostID=362915&SiteID=2

Ευτυχώς γιατί είχαν αρχίσει να μου σπάνε τα νεύρα!Ευχαριστώ για τη βοήθεια! :)

Έχω και εγω ένα σχετικό μικροπρόβλημα οπότε ας μην ανοίγω νέο θέμα.

Λοιπόν,κάθε φορά που βootάρουν τα XP λαμβάνω το εξης μήνυμα:

"C:\Windows\...\autochk.exe could not load, skipping disk checking" και εκκινούν κανονικά τα XP. Το μήνυμα αυτο το λαμβάνω σε παράθυρο μετα το Windows logo και πριν την welcome screen, στο κλασσικό παραθύρο του checkdisk ας πούμε. Το πράγμα δεν έχει καμμια επίπτωση στο σύστημα μου, απλά καθυστερέι το boot κατά... 2 sec! Γνωρίζει κανεις πως να το αφαιρέσω;

Ευχαριστω!

• 6 months later...
Ξερεις κανεις εφαρμογες που να κανουν καλυτερη δουλεια απο αυτη των windows στο defragment?Ευχαριστω

Υπάρχει το Diskeeper pro που μοιάζει με αυτό της Microsoft αλλά είναι καλύτερο, όπως και το O&O Defrag, επίσης καλό.

Προσωπικά πιστεύω ότι και της Microsoft μια χαρά είναι, και δεν χρειάζεται να το τρέχει περισσότερο από 5-6 φορές το χρόνο. Συχνότερα απλά ταλαιπωρείς το δίσκο.

βασικα εγω παντα χρησιμοποιω της microsoft αλλα τωρα εκανα 2-3 φορες ανασυγκροτηση και καποια αρχεια να τα συμαζευει. υπαρχει καποια αλλη λυση με των windows?

ειναι εμπιστο η θα μου διαλυσει το δισκο υπαρχει τετοιος φοβος?να χρησιμοποιησω την trial εκδοση?

Από προσωπική εμπειρία λέω πως είναι έμπιστο. Και δεν είμαι ο μόνος. Από κει και μετά δε ξέρω...

Υπάρχει το Diskeeper pro που μοιάζει με αυτό της Microsoft αλλά είναι καλύτερο, όπως και το O&O Defrag, επίσης καλό.

Προσωπικά πιστεύω ότι και της Microsoft μια χαρά είναι, και δεν χρειάζεται να το τρέχει περισσότερο από 5-6 φορές το χρόνο. Συχνότερα απλά ταλαιπωρείς το δίσκο.

Αυτό της O&O χειρότερα μου φαίνεται τα έκανε τα πράγματα. Πάντα χαμηλότερες επιδόσεις έβλεπα μετά από κάθε defrag :O

Το καλύτερο είναι 1 φορα το χρόνο, με το format :lol: