PrivateeR Δημοσιεύτηκε May 18, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 18, 2006 Οποιος έχει κάνει κατι παρόμοιο η ξέρει ας δώσει μια χείρα βοηθείας... Εχω 2 DSL συνδέσεις connex με την λ@λ@κία router speedtouch 536i και στα 2. Αυτό που θέλω να κάνω είναι το PC που είναι στο μέρος Α και βγαίνει με την μια DSL να κλείνει VPN με το PC που είναι στο μέρος Β και βγαίνει με την άλλη DSL. Αυτά τα speedtouch μπορούν να κλείσουν VPN μεταξύ τους?? έχει ασχοληθεί κανεις? Αν όχι, ξέρετε κάνα καλό πρόγραμμα τύπου openvpn που μπορώ να το στήσω στα PC και να κλείνουν VPN μέσω αυτού? Τι προτέινετε?? Thanx in Advance Παράθεση "Imagination Im More Importnant Than Knowledge" Albert... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. May 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2006 Νομίζω ότι πρέπει να ρυθμίσεις το port forwarding για να δουλέψει το vpn. Δες http://www.portforward.com Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PrivateeR Δημ. May 19, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2006 Thanx mcde. Ενδιαφέρον site. Το Hamachi το ξέρει κανείς? Το δοκίμασα και μου φάνηκε οτι δουλεψε καλά (με απλό modem, όχι με το speedtouch.) Αυτο που θέλω να κάνω είναι (μάλλον με το Hamachi) τα 2 PC να κλείνουν VPN και στην συνέχεια με το VNC να remote-αρω απο το ενα pc στο άλλο και να βλέπω το desktop του. Έκανα μια δοκιμη με αυτά σπίτι μου με 2 pc και έπαιξε.. υπάρχει το εξής πρόβλημα όμως. Θέλω στο ένα desktop όπου έχω μια usb camera μέσω του VNC να βλέπω τι δέιχνει απο το άλλο Pc. Ενώ συνδέεται όμως και βλέπω το dekstop ,ανοίγω το s/w που παιζει το video της cameras και παίρνω μαύρη οθόνη σαν για κάποιο λόγο να μη μπορώ να δώ το video μεσω του VNC. Ξέρει κανείς κάτι επι τούτου?? Thanx/ Παράθεση "Imagination Im More Importnant Than Knowledge" Albert... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. May 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2006 To Hamachi το εχω δει και επαιξε πολύ καλά. Για remote desktop δουλεύω το netop xωρίς vpn (κάνει encrypt μόνο του). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Flyboy Δημ. May 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2006 Δε χρειάζεται να κάνεις vpn για να χρησιμοποιήσεις το vnc. Το μόνο που χρειάζεται είναι ξέρεις την ip του υπολογιστή που τρέχει το vnc, και αν είναι δυναμική και ανανεώνεται συχνά κάνε register στο no-ip.org για να πάρεις domain name χωρίς να χρείαζεται να ξέρεις κάθε φορά την ip. Επίσης το vnc δε μπορεί να σου δείξει οτιδήποτε είναι overlay, δηλαδή βίντεο. Τέλος να επιμένεις στη λύση του vpn μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον server των windows. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xpuser Δημ. May 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2006 Λοιπόν έχουμε και λέμε.... Αν είναι μόνο να κάνεις remote use στο μηχανάκι σου , θα πρέπει να κάνεις port forwarding στο ρούτερ πάνω στο οποίο πέφτει το πισί που θέλεις να ελέγχεις.. Το σάιτ που σου δώσαν τα παιδιά, είναι πολύ καλό και αν θες κάποια βοήθεια, μπορώ να σε βοηθήσω. Αφού λοιπόν κάνεις forward πχ την πόρτα 4899, εγκαθιστείς μια εφαρμογή (netop, pc anywhere, remote administrator) και την configurareis να ακούει σε αυτήν την πόρτα. Κάθε έκδοση από αυτές που ανέφερα, έχουν ένα client κομμάτι και ένα server (host) κομμάτι. Θα εγκαταστήσεις το Host στο μηχάνημα που θέλεις να βλέπεις. Όσο για το VPN, είναι κάτι διαφορετικό. Παρόλα αυτά και αυτό γίνεται, αλλά δεν είναι ανάγκη να ενώσεις και τους 2 routers, αλλά μπορείς να το κάνεις on demand. Αυτό προυποθέτει ενεργοποίηση ρυθμίσεων vpn στον ρούτερά σου και μετά δημιουργείς μια σύνδεση (σαν dialup) από τα windows. Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα.... Αν χρειαστείς κάποια βοήθεια, πες μας. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PrivateeR Δημ. May 20, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2006 Παιδια ευχαριστω για τις απαντήσεις. Θα τα κοιτάξω αυτα και αν υπαρχει κάποιο πρόβλημα θα σας πω. Πάντως είναι σίγουρο ότι ενα remote admin πρόγραμμα δεν μπορεί να δείξει Overlay/video?? Δηλαδή προφανώς μόνο με ip camera θα παιξει ετσι όπως λεώ.. Παράθεση "Imagination Im More Importnant Than Knowledge" Albert... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts