Jump to content

Roomba - η ρομποτική σκούπα

blackup
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γειά χαρά παιδιά. :)

Έχεις κανείς εμπειρία με κάποια από τις ρομποτικές σκούπες Roomba;

http://www.irobot.com/sp.cfm?pageid=122

Μπορεί σε μερικούς να φαίνεται αστεία η αγορά μιας τέτοιας, αλλά όποιος είναι (όπως εγώ) αλλεργικός υψηλού βαθμού στην οικιακή σκόνη καταλαβαίνει το νοήμα μιας τέτοιας αγοράς.

Ευχαριστώ. ;)

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." George Bernard Shaw

• 7 months later...

Γειά και πάλι. :)

Επαναφέρω ένα παλιότερο ερώτημα μήπως και υπάρχει εμπειρία από κανένα χρήστη, επειδή σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά της Roomba SE (2η γενιά).

Ευχαριστώ. :)

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." George Bernard Shaw

Την έχει πάρει από εξωτερικό ο αδερφός μου.Πες μου τι θες να μάθεις να σου πω.Το μόνο μείον της για μένα είναι ότι κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο από όσο θα έπρεπε ίσως.Να μου πεις σκούπα είναι δεν μπορεί να είναι και αθόρυβη.. :p

Θόρυβο περιμένω να κάνει ως σκούπα, χεχε. :p

Έτσι κι αλλιώς θα την αφήνω να σκουπίζει όταν λείπω από το σπίτι. Γι' αυτό άλλωστε επιλέγω ρομποτική, για το ότι δεν χρειάζεται να ασχολούμαι πολύ.

Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν όντως κάνει καλή δουλειά και αν είναι αξιόπιστη σαν συσκευή, αν βγάζει προβλήματα. Γιατί είναι αρκετά χρήματα, μη βγεί off μετά το πέρας της εγγύησης.

Ευχαριστώ για την απάντηση. :)

Όσο καιρό την έχει,γύρω στο 3μηνο αν θυμάμαι καλά δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό.Κάνει δουλειά απλά θέλει τον χρόνο της μέχρι να "χαρτογραφήσει" την περιοχή στην οποία θα κινείται ούτως ώστε να μη βρίσκει συνέχεια σε εμπόδια.Θα ρωτήσω για ανταλλακτικά,γιατί δεν θυμάμαι αν υπάρχει κάποιος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.

Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για την Roomba, γενικώς κάνει δουλειά; Δηλαδή σκουπίζει ένα σπίτι άνετα και ικανοποιητικά; Γενικώς είναι ευχαριστημένος ο αδερφός σου;

Το "άνετα και ικανοποιητικά" είναι λίγο υποκειμενικό.Η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κανονική σκούπα με τίποτα.Εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να πάει σε όλα τα σημεία.Αλλά ότι κάνει δουλειά κάνει.Την αφήνεις στο πάτωμα και φεύγεις.Φροντίζεις όσο το δυνατόν να μην υπάρχουν καλώδια κάτω και ξεκινά να σκουπίζει.Πιστεύω θα έχετε διαβάσει το πως δουλεύει και πως σκανάρει όλο τον χώρο για να μπορεί να θυμάται που βρίσκει τα εμπόδια,σε ποια σημεία έχει περάσει κλπ. Και μόλις η μπαταρία της αρχίζει να πέφτει πάει μόνη της στον φορτιστή,συνδέεται και φορτίζει για την επόμενη κουραστική μέρα :p

• 1 year later...

Καλησπέρα!

Το ξεθάβω το θέμα γιατί μόλις τώρα και εγώ είδα γι αυτή την σκούπα και αρχικά μου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις. Βρήκα στο ebay αρκετούς πωλητές που την στέλνουν Ελλάδα σε πολύ καλη τιμή (σε αυτό θα οφείλεται βεβαίως κ η πτώση του δολλαρίου) ωστόσο όμως δεν έχω καταφέρει να βρω αν θα υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη στην Ελλάδα σε θέματα αναλώσιμων αξεσουάρ. Ο πωλητής από το ebay δεν αναλαμβάνει κάτι τέτοιο. Επίσης η μαμα-εταιρεία από ότι είδα στο site της δεν στέλνει Ελλάδα. Όποιος την έχει αγοράσει (γιατί κάτι τέτοιο έχει αναφερθεί) θα μπορούσε να με πληροφορήσει τι έχει κάνει πάνω σε αυτό το ζήτημα; Λ.χ. αν χρειαστεί μπαταρία, ή φίλτρο τι κάνουμε. Υπάρχει αντιπροσωπεία εδώ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

http://briefcase.pathfinder.gr/download/despangel/35639/476962/1/2003_9_johnnycash912.jpg R.I.P. - m8

• 1 month later...

Υπάρχει τέτοια σκούπα και της KARCHER φίλε μου και έχει άριστη υποστήριξη στην Ελλάδα!

http://www.karcher.gr/gr/Products/katanalotik_prgramma/Indoor_gia_esoteriko_chroy/Robocleaner/12691010.htm

και εδώ:

http://www.robocleaner.gr

:blink:

Μακάρι να ήταν όμως και η τιμή της άριστη!!! Δυστυχώς είναι πάρα πολύ πιο ακριβή από την Roomba
http://briefcase.pathfinder.gr/download/despangel/35639/476962/1/2003_9_johnnycash912.jpg R.I.P. - m8

Α ναι ε; Δεν το ήξερα! Πόσο κάνει η μία και πόσο η άλλη;

Χωρίς να ξέρω τη roomba πάντως, δεν νομίζω να έχει την αξιοπιστία της karcher... Δεν το έχω ψάξει πάντως το θέμα...

• 2 weeks later...
Επισκέπτης
Α ναι ε; Δεν το ήξερα! Πόσο κάνει η μία και πόσο η άλλη;

Χωρίς να ξέρω τη roomba πάντως, δεν νομίζω να έχει την αξιοπιστία της karcher... Δεν το έχω ψάξει πάντως το θέμα...

1.300 ευρουλάκια η karcher! Με πολύ λιγότερα πληρώνεις καθαρίστρια!

:lol:

1.300 ευρουλάκια η karcher! Με πολύ λιγότερα πληρώνεις καθαρίστρια!

:lol:

Αν είναι ΔΥΝΑΜΟΝ! Πανάκριβη! Ούτε 300 ευρώ δεν έδινα για τετοιες βλακείες. Απορώ πόσοι ψωνισμένοι να την έχουν αγοράσει...

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
γεια σας παιδια θελω να ρωτησω για την irobot Roomba SE απο που μπορω να την αγορασω? κανενα καταστημα ή ηλεκρονικο ακομα(εκτως ebay).υπαρχουν αντιροσωποι στην ελλαδα για ανταλακτικα? και οτι αλλο μπορειτε να μου πειτε

• 3 years later...

Ξεθάβω λίγο το θέμα. Υπάρχει κανείς που να έχει εμπειρία από ρομποτικές σκούπες; Κάνουν καλή δουλειά; Έχουν βελτιωθεί πολύ τελευταία διαβάζω, απλά ψάχνω να βρω κριτικές. Επίσης κυκλοφορούν πάρα πολλές πλέον στην αγορά, στο ebay βρίσκεις και κινέζικες με φθηνότερη τιμή και γενικά δε γνωρίζω πώς μπορείς να επιλέξεις κάτι.

Υπάρχουν και κάποιες που σκουπίζουν, σφουγγαρίζουν και στεγνώνουν ταυτόχρονα. Αυτό θα ήταν ιδανική λύση. Αν γνωρίζει κάποιος ας μας απαντήσει.

Εγώ έχω πάρει την asus e-cleaner και κάνει καλή δουλίτσα όποτε λείπει η γυναίκα μου από το σπίτι, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη χειροκίνητη.

Πλεονεκτήματα :

Βάζεις ηλεκτρική και πίνεις καφέ τις πρώτες φορές, μετά μπορείς και να φεύγεις από το σπίτι.

Δεν κάνει τόση φασαρία όσο μια άλλη ηλεκτρική.

Έχει πλάκα !!!

Τα μειονεκτήματα :

Αργεί πολύ, θέλει 2 ώρες για 100 τμ περίπου αν την αφήσεις μόνη της.

Μπορεί να κολλήσει σε διάφορα σημεία, ειδικά αν βρει τίποτα κρόσια από ριχτάρια και τέτοια το πλευρικό σκουπάκι της. Αυτό σημαίνει ότι τις πρώτες φορές δεν την αφήνεις μόνη της, αλλά την παρακολουθείς ώστε να βρεις τα πιθανά κολλήματα της και να τα διορθώνεις (δηλαδή να σηκώνεις τα κρόσια για παράδειγμα).

Στα "χοντρά" χαλιά δεν μπορεί να ανέβει, αυτά τα κάνεις χειροκίνητα με το τηλεκοντρόλ της.

Συνοπτικά, είναι καλή αν βαριέσαι να σκουπίσεις με την κανονική. Το αποτέλεσμα της είναι απλώς καλύτερο από ότι ήταν πριν σκουπίσεις και προσωπικά το βρίσκω πολύ ικανοποιητικό.

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

τελικά αγόρασα την iRobot Roomba 780 στα 599€ από pixmania. Τσιμπημένη τιμή αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω με κινέζικα προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας.

• 4 weeks later...
Φίλε Munich θέλεις να μοιραστείς μαζί μας τις εμπειρίες σου από τη χρήση της και κατά πόσο είναι αποτελεσματική;