Jump to content

Εμφάνιση της ιστοσελίδας (κωδικοποίηση)

akiskis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΟ WEB PAGE MAKER ΚΑΘΩΣ ΕΧΩ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ HTML. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΑΛΛΑΖΩ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ BROWSER ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ TA KEIMENA ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ: ÅÉÍÁÉ ÄÕÍÁÌÇ ÁÍÁÐÔÕÎÇÓ

THANKS ANYWAY

Δε μας δίνεις πολλές πληροφορίες :(

Όπως και να έχει, η σωστή κωδικοποίηση για τα ελληνικά είναι η ISO-8859-7 και την ορίζεις με meta tag στην HTML, ως εξής:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-7"/>

Μετά είναι θέμα του browser να δει το meta tag και να μεταφράσει τη σελίδα βάση της σωστής κωδικοποίησης (ο IE δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα :p )

Nai alla den xeroume an mporei na allaxei to HTML code afou einai WYGIWYS programma

Σωστό! Καλύτερα να μην μπλέξει ο φίλος μας με κώδικα μιας και δεν ξέρει καθόλου.

Συνήθως η κωδικοποίηση σε WYGIWYS προγράμματα αλλάζει από τα Properties της ΗΤΜL σελίδας που φτιάχνεις. Ψάξτο λίγο και θα το βρεις.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Είναι WYSIWYG και βγαίνει από το What You See Is What You Get.

Τα αρχεία html είναι αρχεία κειμένου, με έναν απλό text editor μπορεί να ανοίξει το αρχείο και να αλλάξει το meta tag σε αυτό που έχει δώσει ο eye.

Nai kai sinithws oi WYSIWYG vgazoume ena kodika pou thes na travas ta mallia sou (oxi tou kefaliou sou.. allis perioxis) gia na diorthwseis.. auto enoousa..

Είναι WYSIWYG και βγαίνει από το What You See Is What You Get.

Τα αρχεία html είναι αρχεία κειμένου, με έναν απλό text editor μπορεί να ανοίξει το αρχείο και να αλλάξει το meta tag σε αυτό που έχει δώσει ο eye.

Χρησιμοποιούνται και τα δυο mcde εννοώντας το ίδιο πράγμα. ;) http://en.wikipedia.org/wiki/WYGIWYS

Δεν αμφιβάλλει κανένας ότι με έναν text editor μπορείς να το κάνεις αυτό αλλά το παλικάρι είπε ότι είναι αρχάριος σε ότι αφορά τις ιστοσελίδες.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Nai kai sinithws oi WYSIWYG vgazoume ena kodika pou thes na travas ta mallia sou (oxi tou kefaliou sou.. allis perioxis) gia na diorthwseis.. auto enoousa..
Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Mε ένα καλό πρόγραμμα όπως το dreamweaver, έχεις κώδικα που είναι κατανοητός αρκεί να έχεις μια ελάχιστη γνώση. Αλλά και πάλι αυτό που του είπαμε να αλλάξει είναι μια γραμμή που είναι πάντα στην αρχή του κώδικα και μπορεί να τη βρει εύκολα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ. eLeKtriK EyE Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ "charset=ISO-8859-1". ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΟ "charset=ISO-8859-7" ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΟ "charset" ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ charset=WINDOWS-1253" ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΑΛΛΑΖΩ. ΑΥΤΟ ΤΟ HTML EDITOR ΕΙΝΑΙ... ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ THANK YOU ALL.

Το σωστό είναι το ISO και όχι αυτό των Windows. Άλλωστε το δεύτερο εμφανίζει προβλήματα με κάποιους κεφαλαίους τονούμενους χαρακτήρες. Μείνε με το ISO-8859-7.

Επίσης μην γράφεις με κεφαλαία, είναι πολύ κουραστικό στην ανάγνωση, είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται από τους Όρους Πρόσβασης και Χρήσης.