Jump to content

Πρόβλημα με dvd-recorder Plextor

Dimitris79
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σημερα αγορασα ενα dvd-recorder Plextor,το μοντελο 750-κατι...ενω λοιπον διαβαζε κανονικα τα dvd,δεν μπορουσε να γραψει με τιποτα!!!Κατεβασα λοιπον ενα firmware update απ'το σαιτ της Plextor,αλλα ουτε κι αυτο δεν μπορουσα να το περασω!Κλεινω για λιγο το pc & το ξανανοιγω,αλλα dvd-recorder...παπαλα!!!Ουτε καν δουλευε!!!Δοκιμασα ν'αλλαξω το slave με το master,μπας & φταιει αυτο (μιας & εχω κι αλλο ενα απλο dvd),αλλα παλι τιποτα.Και ρωταω τωρα:μηπως το συγκεκριμενο μοντελο ειναι ελαττωματικο?Κι αν τους το γυρισω στο Πλαισιο θα μου το αλλαξουν με καποιοι αλλο,ή θα πουν οτι δεν ειναι δικη τους ευθυνη?:mad:

Μήπως δεν πέρασες σωστά το firmware; Δοκίμασε να το ξαναπεράσεις το προηγούμενο πριν το πας πίσω, αν και φοβάμαι οτι το χάλασες τελείως.

Το firmware δεν μπορεσα να το περασω καθολου!Μου εβγαζε ενα error κατα το upgrade.Παντως υποψιαζομαι οτι ηταν εξαρχης προβληματικο,αφου δεν μπορουσε με τιποτα να γραψει dvd!Και μετα σου λεει παρε plextor για να γλιτωσεις απ'τα κορεατικα...:X

Αν δεν είναι πρόβλημα του software που χρησιμοποιείς (αν έχεις παλιά έκδοση του Nero ας πούμε, μπορεί να μην το βλέπει σωστά), τότε πιθανότατα το drive να ήταν προβληματικό από την αρχή. Λογικά έχει on-site εγγύηση, οπότε αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τη σχετική φόρμα στο site της plextor και να ακολουθήσεις τις οδηγίες. Αν δεν έχει αλλάξει η διαδικασία από τότε που χρειάστηκε να την ακολουθήσω, θα επικοινωνήσεις με την DHL η οποία αναλαμβάνει να στείλει το drive στο Bέλγιο. Επειδή το μηχάνημα είχε πρόβλημα από την αρχή, μάλλον θα στο αντικαταστήσουν με άλλο καινούργιο (γιατί μερικές φορές στέλνουν επισκευασμένα).

Από εκεί και πέρα, έχουμε γράψει πολλές φορές στο computing ότι εδώ και μερικά χρόνια τα Plextor δεν έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής από τα υπόλοιπα drives.

Eprepe na to pareis apo tin arxi gia antikatastasi!

Kai elpizw to neo firmware na piges na to peraseis se safe mode!

Αν δεν είναι πρόβλημα του software που χρησιμοποιείς (αν έχεις παλιά έκδοση του Nero ας πούμε, μπορεί να μην το βλέπει σωστά), τότε πιθανότατα το drive να ήταν προβληματικό από την αρχή. Λογικά έχει on-site εγγύηση, οπότε αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τη σχετική φόρμα στο site της plextor και να ακολουθήσεις τις οδηγίες. Αν δεν έχει αλλάξει η διαδικασία από τότε που χρειάστηκε να την ακολουθήσω, θα επικοινωνήσεις με την DHL η οποία αναλαμβάνει να στείλει το drive στο Bέλγιο. Επειδή το μηχάνημα είχε πρόβλημα από την αρχή, μάλλον θα στο αντικαταστήσουν με άλλο καινούργιο (γιατί μερικές φορές στέλνουν επισκευασμένα).

Από εκεί και πέρα, έχουμε γράψει πολλές φορές στο computing ότι εδώ και μερικά χρόνια τα Plextor δεν έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής από τα υπόλοιπα drives.

Kαι πρεπει να κανω ολη αυτη τη διαδικασια για να μου το αντικαταστησουν (ασε που δε θελω,αφου μετα απ'αυτο ουτε να τα βλεπω δε θελω τα πλεξτορ:mad: )?Αν το παω πισω στο Πλαισιο με την αποδειξη δε θα μου το αλλαξουν?

Πολλές φορές στο Πλαίσιο σου δίνουν πιστωτικό ίδιας αξίας (με το οποίο μπορείς να αγοράσεις ό,τι θέλεις) αν επιστρέψεις κάποιο προϊόν σαν ελαττωματικό. Ίσως να κάνουν το ίδιο και τώρα, αν και τα plextor είναι διαφορετική υπόθεση επειδή ακριβώς έχουν on-site εγγύηση.

Για ελαττωματικά προϊόντα ου αγοράστηκαν λίγες μέρες από την παρουσίαση του ελαττώματος (μέχρι κ 2 βδομάδες νομίζω) είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν καινούριο ή και τα λεφτά σου αν θέλεις...

Σημερα αγορασα ενα dvd-recorder Plextor,το μοντελο 750-κατι...ενω λοιπον διαβαζε κανονικα τα dvd,δεν μπορουσε να γραψει με τιποτα!!!Κατεβασα λοιπον ενα firmware update απ'το σαιτ της Plextor,αλλα ουτε κι αυτο δεν μπορουσα να το περασω!Κλεινω για λιγο το pc & το ξανανοιγω,αλλα dvd-recorder...παπαλα!!!Ουτε καν δουλευε!!!Δοκιμασα ν'αλλαξω το slave με το master,μπας & φταιει αυτο (μιας & εχω κι αλλο ενα απλο dvd),αλλα παλι τιποτα.Και ρωταω τωρα:μηπως το συγκεκριμενο μοντελο ειναι ελαττωματικο?Κι αν τους το γυρισω στο Πλαισιο θα μου το αλλαξουν με καποιοι αλλο,ή θα πουν οτι δεν ειναι δικη τους ευθυνη?:mad:

Plextor .........μια ζωη προβληματικα............παρε τα λευτα σου πισω και πηγαινε παρε κανα αλλο γιατι δε σε βλεπω καλα.............παρε κανα nec που αξιζουν...........ενας γνωστος μου εχει αλαξει 7 μεχρι τωρα.........και ακομα περνει plextor ο αχριστος.......δε με ακουει.......;) ;) ;)

Καλησπέρα...

Συμφωνώ με τον mcde επειδή πρόσφατα είχα κάποιο πρόβλημα με το δικό μου DVD-ROM και ήταν 2 εβδομάδων το πολύ αν θυμάμαι καλά...

Δεν ξέρω αν ήταν παράβλεψη του πωλητή και δεν σε ενημέρωσε αλλά δεν επιστρέφονται χρήματα...

Επικοινωνείς εσύ ο ίδιος με την PLEXTOR και στην φόρμα απο το SITE τους αναφέρεις το πρόβλημα , η διαδικασία για την συννενόηση διαρκεί 2 ημέρες και σου στέλνουν καινούργιο μέσα σε μία ημέρα με την DHL *

*σε τρείς ημέρες το πολύ έχεις το καινούργιο σπίτι σου... :p

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Plextor .........μια ζωη προβληματικα............παρε τα λευτα σου πισω και πηγαινε παρε κανα αλλο γιατι δε σε βλεπω καλα.............παρε κανα nec που αξιζουν...........ενας γνωστος μου εχει αλαξει 7 μεχρι τωρα.........και ακομα περνει plextor ο αχριστος.......δε με ακουει.......;) ;) ;)

Εχω και απ'τα δυο, Nec 3520 και Plextor PX-708A. Μια χαρα και τα δυο μονο που το Plextor ειναι πολυ αργο(οχι σε ταχυτητες). Απο την στιγμη που θα βαλω το cd μεσα οτι και να ναι (cd/dvd) κανει γυρω στο μισο λεπτο για να βρει τι ειναι. Το Nec κανει γυρω στα 10sec

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Τελικα το αλλαξα μ'ενα Νεκ 4551 ή κατι τετοιο...εχω ομως ενα προβλημα και μ'αυτο:γραφω τα dvd με το Nero 6 & ενω η εγγραφη τελειωνει κανονικα,οταν το βαζω να παιξει λεει οτι το δισκακι ειναι αδειο (0 bytes)!!!Χρησιμοποιω τα dvd-r +...λετε να πρεπει να δοκιμασω με τα -,ή εχει προβλημα το dvdrecorder??:worry:

Τελικα το αλλαξα μ'ενα Νεκ 4551 ή κατι τετοιο...εχω ομως ενα προβλημα και μ'αυτο:γραφω τα dvd με το Nero 6 & ενω η εγγραφη τελειωνει κανονικα,οταν το βαζω να παιξει λεει οτι το δισκακι ειναι αδειο (0 bytes)!!!Χρησιμοποιω τα dvd-r +...λετε να πρεπει να δοκιμασω με τα -,ή εχει προβλημα το dvdrecorder??:worry:

Εκανες καμια επανεκκινηση?

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

Ελπίζω να χρησιμοποιείς την πιο πρόσφατη έκδοση του Nero 6.6 ή αυτή που είχε μαζί του το drive (αν είχε cd).

Ναι,χρησιμοποιω την εκδοση που ειχε μεσα το dvdrecorder...θα δοκιμασω & με -,αν και δε νομιζω να φταιει αυτο...:worry:

Τα Cd τα γραφεις κανονικα?

mcde αν εχει την 6.6 του cd, δεν φταιει αυτο.

Τελικα το προβλημα ηταν οτι γραφει μονο dvd -...:rolleyes:
Mπααααα το έχω και εγώ και γράφει και τα + και τα - χωρίς πρόβλημα ή κάποια extra ρύθμιση.

Καλημέρα...

Αν έχετε το ίδιο τότε Dimitris79 δοκίμασε να αλλάξεις και μία καλωδιοταινία...;)

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"