sv2evs Δημ. January 16, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2008 Παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή ===================== From Magnesia_Hams group: Παραθέτω την QSL κάρτα απο τον Echolink κόμβο SU5HR συναδέλφου από την Αίγυπτο μέσω του οποίου έγινε επαφή των SV4FFL, SW4LAX(mobile) με τον SU3AS Mahmut. Αναφέρομαι σ'αυτή την επικοινωνία για να αφυπνίσω όσους συνάδελφους επιθυμούν, να προσφέρουν λίγο χρόνο για επικοινωνία, ιδίως σε ραδιοχώρες που ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι στο ξεκίνημά του. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που το Echolink θα συνεχίσει την παρουσία του στον επαναλήπτη μας. 73 Costas J. Dovas SV4FFL Loc: KM19li e-mail: sv4ffl@... web: http://www.sz4srm.gr http://www.danasoft.com/sig/CostasJDovas.jpg ============ 73 de SV2EVS Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. February 20, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2008 Γνωρίζει κανείς αν τελικά το battery pack του VX-3, "κουμπώνει" και στο vx-2; Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimarasss Δημ. February 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2008 Γνωρίζει κανείς αν τελικά το battery pack του VX-3, "κουμπώνει" και στο vx-2; Φίλε μου, δεν γνωρίζω αυτό που θέλεις μιας και είμαι ''Kenwoodάκιας''. Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι αν τελικά ο BZQ του οποίου παραθέτεις ενημέρωση παρετήθηκε τελικά απο τη θέση του ή όχι. Γιατί έμαθα οτι υπάρχουν μπερδέματα εκεί στη Θεσσαλονίκη. Αν δεν θες να μου απαντήσεις εδώ στείλε μου p.m.. 73 SW7NHN QTH:Serres Δημήτρης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. February 23, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2008 Δεν γνωρίζω αν ο Γιώργος έχει παραιτηθεί απο μέλος της ΕΡΒΕ ή απο τις επιτροπές..υπήρξαν προβλήματα και πολλοί δηστυχώς είναι δυσαρεστημένοι.Συμβαίνει παντού. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. February 27, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2008 Γνωρίζει να μου πει κανείς link που υπάρχουν για το R5 του βόλου; Ευχαριστώ. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimarasss Δημ. March 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2008 Έλα συνάδελφε. Αυτά που γνωρίζω εγώ είναι τα: Συχνοτητα Τόνος Τοποθεσία 430.750 82,5 Ρίο 430.500 82,5 Έδεσσα 430.900 82,5 Αττική 432.600 88,5 Κοζάνη 430.900 88,5 Σέρρες 73 SW7NHN Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. March 1, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2008 Έλα συνάδελφε. Αυτά που γνωρίζω εγώ είναι τα: Συχνοτητα Τόνος Τοποθεσία 430.750 82,5 Ρίο 430.500 82,5 Έδεσσα 430.900 82,5 Αττική 432.600 88,5 Κοζάνη 430.900 88,5 Σέρρες 73 SW7NHN Καλημέρα, Σε ευχαριστώ πολύ. Είναι χρήσιμο να ξέρεις που μπορείς να βρεις σημεία για επικοινωνία με όλη την Ελλάδα. Δεν βλέπω κάτι προς αλεξανδρούπολη (απο τις δικές σου συχνότητες που ξέρεις).Άραγε οι συνάδελφοι εκεί περνάνε μόνο με την "διάδοση";:confused: Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimarasss Δημ. March 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2008 Όχι, όχι. Τώρα που το είπες και έψαξα τα αρχεία μου, υπάρχει λινκ στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα 430.475 Τ82,5. Βασικά 2 πολύ καλά βοηθήματα είναι αυτό ---> http://www.berovalis.gr/modules.php?name=News&new_topic=20 και αυτό ---> http://homepages.pathfinder.gr/axcostacosta/repeaters-1.html? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. March 1, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2008 Ευχαριστούμε για την ενημέρωση..οτι υπάρχει απο πληροφορία είναι καλό. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. March 7, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 Ξέρει κανείς να μας πει αν η Kenwood σκοπεύει να βγάλει κανένα μηχάνημα που να υποστηρίζει τεχνολογία bluetooth? Ήδη η yaesu έβγαλε ένα. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimarasss Δημ. March 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 Θα ψάξω για αυτό που λές. Μήπως ξέρεις ποιά μπορεί να είναι η χρήση μιας τέτοιας τεχνολογίας? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. March 7, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 Το συγκεκριμένο μηχάνημα της Yaesu, χρησιμοποιεί οποιδήποτε bluetooth ακουστικό για ptt. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimarasss Δημ. March 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 Τότε λοιπόν προβλέπω να γίνει...η νούμερο 1 επιλογή των mobile σταθμών:lol: Πολύ καλό χαρακτηριστικό ιδιαίτερα οπως είπα για κινητούς σταθμούς, το οποίο πιστεύω σιγά σιγά θα μπεί σε όλες τις εταιρίες! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. March 8, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 Ναι, ελπίζω να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρίες γιατί αυτό πραγματικά στο αυτοκίνητο βοηθάει πάρα πολύ. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. March 13, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2008 GREEK ISLANDS ON THE AIR GIOTA SOUTHERN AEGEAN SEA DODEKANISOS DKS REFERENCE NUMBER DKS 063 ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟN AGATHONISION SX5AI Οι δύο συνήθεις ύποπτοι του Ανατολικού Αιγαίου καί μέλη του Aegean DX group, SV8CYR Αλέξανδρος και SV8CYV Βασίλης, όπως και οι SV5CJQ Βαγγέλης, SV4CGC Κώστας, SV8IJZ Γιώργος, SW8MFE Μιχάλης, SW8MFF Γιάννης, θα επισκεφθούν το Αγαθονήσι πού βρίσκεται στα Βόρεια Δωδεκάνησα, 3 μίλια από την μεθόριο πού χωρίζει την Ελλάδα από την Τουρκία και είναι ένα από τά φυσικά σύνορα της Ευρώπης με την Ασία. Η ενεργοποίηση του νησιού θα γίνει για τις ανάγκες του Greek Islands On The Air � GIOTA award programme, από τις 21 έως τις 25 Μαρτίου, με το ιδικό χαρακτηριστικό κλήσεως SX5AI Θα εκπέμψουμε γύρω από τις παρά κάτω συχνότητες και modes. Κατά σειρά προτεραιότητας: 14260 up 5-10 SSB 7055 up 3 SSB 3785 up 3 SSB 14070 PSK 14080 RTTY 7035 RTTY 3570 PSK 3580 RTTY Εάν υπάρξει άνοιγμα 21260 up 5 SSB . 28460 up 5 SSB 50150 SSB Προβλέπουμε να εγκατασταθούν δύο σταθμοί, ένας portable με ηλεκτρογεννήτρια και ένας στο κατάλυμά μας, πού θα λειτουργούν εκ περιτροπής. See you in the pile up !!! 73s de SV8CYV Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. March 16, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2008 καλά, τώρα βάζουμε και Link απο επαναλήπτη uhf στα VHF σε simplex...Έλεος !!! Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimarasss Δημ. March 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2008 :lol::lol: Που έγινε πάλι αυτο? Anyway. Κατι πήρε το αυτί μου για hamfest βέροιας. Ξέρεις ημερομηνία? (11 Μαϊου??) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. March 20, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2008 Αυτό γίνεται κάπου στην περιοχή sv7 κάπου..λειτουργεί κάποιος επαναλήπτης και έκαναν Link στα vhf και ακούγεται στην θεσ/νίκη !! Έλεος ! Όχι, για το hamfest βέροιας δεν πήρε το αυτί μου τίποτα, δεν έχω πληροφορίες και αν υπάρχει κάτι ας το κάνει post κάποιος να το γνωρίζουμε. 73 de SV2EVS Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimarasss Δημ. March 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2008 :confused::confused: Πες μου λίγο σε παρακαλώ και σιγκεκριμένα, διοτι εδώ στην περιοχή μου (Σέρρες) υπάρχει κάποιο τέτοιο κρούσμα (γινεται απο συνάδελφο,για μια μικρη ομάδα συναδέλφων οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στον RU88 (δεν έχει καμία σχέση ο Σ.Ρ.Ν.Σ.)), αλλα δεν πηγαίνει το μυαλό κανενώς οτι βγαίνει εκτός του Νομού!!!!! Σε παρακαλώ λοιπόν,πές μου.....:worry: αν μιλάς για το RU88, για να τεθεί το θέμα σε συζήτηση :X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. March 21, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2008 Η συχνότητα για την οποία μιλάω οτι ακούγεται είναι το 144.875. Αν βγαίνει εκεί λοιπόν το λινκ, σε παρακαλώ ενημέρωσε σχετικά τους συναδέλφους οτι η συχνότητα χρησιμοποιείται εδώ και 9 χρόνια τουλάχιστον και συστηματικά/καθημερινά. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimarasss Δημ. March 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2008 Η συχνότητα για την οποία μιλάω οτι ακούγεται είναι το 144.875. Αν βγαίνει εκεί λοιπόν το λινκ, σε παρακαλώ ενημέρωσε σχετικά τους συναδέλφους οτι η συχνότητα χρησιμοποιείται εδώ και 9 χρόνια τουλάχιστον και συστηματικά/καθημερινά. Ουφ...ευτυχώς δεν είναι αυτό που λέω εγώ. Το λινκ του συναδέλφου στον RU88 παίζει αν θυμάμαι καλά στους 144,200 και είναι σε QRP. Επείσης αυτό ξεκίνησε πριν απο 3 περίπου μήνες. θα συντονιστώ στη συχνότητα και θα σου πώ. Λογικά αν είναι απο περιοχή 7 και περνάει θεσσ/νικη είναι ή απο Σέρρες ή Δράμα-Καβάλα. Για ποιο πάνω δεν πιστεύω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. March 21, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2008 Ναι, θα ήθελα να μου πεις τι ακους και εσύ μήπως βγάλουμε καμιά άκρη ! Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. March 27, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2008 Το δοκίμασες να μου πεις τι ακούς τελικά ? Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DIMITRIS_sparti Δημ. March 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2008 Κύριοι καλησπέρα σας . είμαι γενικός αντιπρόσωπος μεγάλης κινητής τηλεφωνίας αλλά μέσα μου πάντα είχα και τη θέληση να μαθό και να ασχοληθώ με τα VHF .{πρώην νταλικέρης} Μια καλή αφορμή είναι ότι πηρά ένα VHF η μαλών μου το έδωσε κάποιος που μου χρεώσταγε λεφτά και πιο συγκεκριμένα ένα Kenwood th-f7 στην ουσία μου είναι άχρηστο διότι δεν το ανοίγω φοβάμαι διότι έχω ακούσει πολλά και δεν θέλω μπλεξίματα . Από εσάς εφόσον έκανα και μεγάλο πρόλογο ζήτω να με κατατοπίσετε το πώς η το που θα πάω για την απαραίτητη αδεία για να είμαι νόμιμος . Θα χαρώ πολύ να μάθω νέα σας Δημήτρης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. March 29, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2008 Από εσάς εφόσον έκανα και μεγάλο πρόλογο ζήτω να με κατατοπίσετε το πώς η το που θα πάω για την απαραίτητη αδεία για να είμαι νόμιμος . Θα χαρώ πολύ να μάθω νέα σας Δημήτρης Για αρχή εφόσον έχεις ίντερνετ δες στα 2 παρακάτω sites ανάλογα βέβαια που μένεις...υποθέτω όμως οτι θα πάρεις πληροφορίες για το πως γίνεσαι ραδιοερασιτέχνης..λοιπόν: Αθήνα: http://www.raag.org Θεσσαλονίκη:http://www.targ.gr υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, αν βρίσκεσαι σε κάποια άλλη μπορούμε να ψάξουμε να δούμε που υπάρχει σύλλογος. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts