Jump to content

Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών

con
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χμ... Δεν πρέπει να είναι από την vodafone... Ο αριθμός που σε κάλεσε ποιός ήταν;

Δεν ξέρω, ήταν με απόκρυψη.

Σου τα' δωσα όλα όχι όμως και το θάνατό μου. Αυτό άσε με να το κρατήσω εγώ.

http://img412.imageshack.us/img412/1559/28923n.gif

Καλό Πάσχα!

Εαν δεχτείς να είσαι προσεκτικός όταν έρθει η ώρα να υπογράψεις κάτι και να πάρεις όλες τις υποσχέσεις γραπτώς.

Panagioth συμφέρει η cosmote ειδικά στο 45 απεριόριστα,στα 120 ευρώ που δίνουν επιδότηση είναι μέσα και το ΦΠΑ 19%?

Σε συμφέρει εαν έχεις πολλούς στην Κοσμοτέ όπως συμφέρει και το αντίστοιχο της vf και της wind εαν οι περισσότερες επαφές σου είναι εντός δικτύου.

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Έλαδα ένα μύνημα το απόγευμα από έναν αριθμό ''12574'' και λέει: '' Vodafone:ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΤΟ 13830. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ'' .. Να το αγνοήσω?? Αν ήθελαν κάτι δεν θα έπαιρναν αυτοί τηλέφωνο?

Υπό φυσιολογικές συνθήκες εγώ θα το αγνοούσα, διότι όντως σε καλούν οι ίδιοι και δεν αποστέλλουν μήνυμα. Αν θέλεις όμως, κάλεσε στο 13830 να τους το αναφέρεις, μπορεί να πρόκειται για hoax.

Συμβαίνει. Όταν σε καλούν και δε σε βρίσκουν. Μου έχει συμβεί με το ADSL.

Κάποτε ήμουν moderator. Τώρα απλώς μεγάλωσα 😎

Πράγματι έτσι ήταν.. από τη Vodafone ήταν, απλώς δεν με βρισκαν..

Ο αριθμός 12574 είναι δικός τους.

Και η διατύπωση ήταν ακριβώς αυτή;

...ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ...

:rolleyes:

"όπως επικονωνήσετε"; :lol:

Και η διατύπωση ήταν ακριβώς αυτή;

:rolleyes:

"όπως επικονωνήσετε"; :lol:

Ναι, έτσι ακριβώς όπως το έγραψα.. Και εγώ γελάω κάθε φορά :lol: Έτσι ακριβώς τα λέει.. Και μια άλλη φορά που είχα πάει σε ένα Vodafone Shop για ένα αίτημα αλλαγής Α.Φ.Μ., το αντίγραφο χαρτί με το αίτημα που μου έδωσαν έγραφε ''ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩς ΓΙΝΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΦΜ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗ ..... ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ'' Οπότε το χω συνηθίσει.. Πάντα έτσι μιλάνε στη Vodafone :lol::lol:

Δεν ξέρω αν είναι σωστή αυτή η σύνταξη, αλλά πάντα έτσι μιλάνε... Έχει πολύ γέλιο κάθε φορά που βλέπω παρόμοια σύνταξη :p

Edited by Alex0077

^ Δεν ξέρω αν είναι καθαρεύουσα ή ακόμα παλιότερος τύπος, πάντως είναι κάπως απαρχαιωμένη αυτή η σύνταξη, αλλά δεν νομίζω να είναι λάθος! Απλώς μου φαίνεται ότι είναι "δεινόσαυρος" και δεν ταιριάζει με το "μοδέρνο" προφίλ μιας πολυεθνικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας :).

Κάτι άλλο:

Έχει βγει από τον Οκτώβριο η επιδότηση του πατέρα μου, κάπου 80€ χωρίς να κάνουμε παζάρια, αν ζητήσουμε αναθεώρηση κάτι παραπάνω θα πάρουμε υποθέτω.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι εμείς βαριόμαστε να ασχοληθούμε με την έρευνα αγοράς κινητού -αφού δεν χρειαζόμαστε άμεσα κάποια συσκευή, ούτε πρόκειται να μπούμε στην διαδικασία να πάρουμε συσκευή για να την πουλήσουμε ή για να την βάλουμε στο συρτάρι.

Ο πατέρας μου δεν σκοπεύει να αλλάξει ή να διακόψει το παλιό καλό πρόγραμμα V240 που έχει και που τον καλύπτει σαν χρόνος ομιλίας -μόνο που στέλνει επιπλέον κάποια sms και κάποιες άλλες κλήσεις που του τις καλύπτει η έκπτωση από την Vodafone-Diners.

Η επιδότηση δεν συσσωρεύεται -από όσο έχω καταλάβει- οπότε όσο δεν την παίρνουμε χαμένοι είμαστε.

Έκπτωση αντί επιδότησης δεν δικαιούται το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η αδερφή μου θα ήθελε στο μέλλον να πάρει, λέει, blackberry αλλά όχι ακόμα. (Αλήθεια, το αγορασμένο στην Ελλάδα-Vodafone blackberry θα παίζει με την sim της T-mobile στις ΗΠΑ; ).

Θα μπορούσα να κάνω κάτι; Κάπως να καβατζώσω την φετινή επιδότηση και να την αθροίσω με την επόμενη;

Να πάρω κάτι άλλο εκτός από συσκευή;

Καμιά άλλη ιδέα για να μην κάθεται εκεί αναξιοποίητη η επιδοτησούλα;

Edited by tseapis

Θέλω να κάνω ένα πρόγραμμα στην Vodafone για Iphone. Το πρόγραμμα θα αφορά αποκλειστικά internet, καθώς έχω και άλλη εταιρική σύνδεση, η οποία με καλύπτει απόλυτα στο θέμα των τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων.

Συνεπώς μιλάμε για 2 αριθμοί σε μία SIM.

Τι με συμφέρει να κάνω? Να κάνω το πρόγραμμα iphone basic ή 100 light (που απ'ότι μου είπαν τηλεφωνικά δεν έχει έκπτωση εάν δεν σου επιδοτήσουν την συσκευή) ή το surf and talk 100 light που έχει έκπτωση??

Παίζει επίσης κάποια προσφορά με διπλασιασμό των προσφερόμενων mb σε κάποιο πρόγραμμα?

Καλησπέρα σας,

υπενθυμίζω το ποστ μου εδώ που μου ήρθε τελικά ο αναλυτικός λογαριασμός.

Τελικά δεν έχω πακέτο mobile Internet που λέτε κι ούτε ενδιαφέρομαι να βάλω και σας γράφω τι έδειξε ο αναλυτικός λογαριασμός ως εξής:

Πλοήγηση WAP

Πλοήγηση VL Live!

internet.vodafone

WAP και internet.vodafone δεν ξέρω πως συνδεόμουν, μήπως όποτε συνδεόμουν στο WiFi να με χρέωναν?

Από τότε που μου είχε έρθει ο λογαριασμός με το μεγάλο ποσό μέχρι τώρα δεν συνδεόμουν καθόλου στο WiFi μήπως και με χρέωναν και τελικά ο επόμενος λογαριασμός ήρθε με λιγότερο ποσό.

Σε αυτή την περίπτωση τι κάνω λοιπόν? Να πληρώσω τελικά το ποσό αλλά πως θα ξέρω ότι δεν θα χρεώνομαι τόσα μέσω WiFi?

Αν αγόρασες συσκευή υποχρεούσαι να επιστρέψεις όλο το ποσό της επιδότησης.

Δηλαδή επιστρέφοντας όλο το ποσό της επιδότησης (δλδ 80€) θα μπορέσω να κάνω διακοπή?

Μη μου άπτου!

Καλησπέρα σας,

υπενθυμίζω το ποστ μου εδώ που μου ήρθε τελικά ο αναλυτικός λογαριασμός.

Τελικά δεν έχω πακέτο mobile Internet που λέτε κι ούτε ενδιαφέρομαι να βάλω και σας γράφω τι έδειξε ο αναλυτικός λογαριασμός ως εξής:

Πλοήγηση WAP

Πλοήγηση VL Live!

internet.vodafone

WAP και internet.vodafone δεν ξέρω πως συνδεόμουν, μήπως όποτε συνδεόμουν στο WiFi να με χρέωναν?

Από τότε που μου είχε έρθει ο λογαριασμός με το μεγάλο ποσό μέχρι τώρα δεν συνδεόμουν καθόλου στο WiFi μήπως και με χρέωναν και τελικά ο επόμενος λογαριασμός ήρθε με λιγότερο ποσό.

Σε αυτή την περίπτωση τι κάνω λοιπόν? Να πληρώσω τελικά το ποσό αλλά πως θα ξέρω ότι δεν θα χρεώνομαι τόσα μέσω WiFi?

Δηλαδή επιστρέφοντας όλο το ποσό της επιδότησης (δλδ 80€) θα μπορέσω να κάνω διακοπή?

Καλησπέρα και πάλι :) Όταν συνδέεσαι με Wi-Fi δεν υπάρχει περίπτωση να χρεωθείς, διότι η σύνδεση δε γίνεται μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας( Vodafone στην προκειμένη περίπτωση), αλλά μέσω του modem με το οποίο συνδέεσαι. Προφανώς, όταν δε συνδεόσουν με κάποιο Wi-Fi modem, έμπαινες στο ίντερνετ και γι'αυτό χρεώθηκες.

Το vf live είναι το γνωστό μενού του vodafone live. Τα vf wap και internet.vodafone.gr είναι όλα τα υπόλοιπα sites που επισκέφθηκες όταν δε συνδεόσουν μέσω Wi-Fi.

Για να κάνεις διακοπή υποχρεούσαι να επιστρέψεις καποιο μέρος του ποσού επιδότησης ( εντός του 1ου εξαμήνου είναι όλο το ποσό) και φυσικά υποχρεούσαι να εξοφλήσεις και οποιοδήποτε ανεξόφλητο υπόλοιπο.

Μια ερωτηση παιδια.

Αποφασισα να απαλλαγω απο το συμβολαιο που εχω (Vodafone 240)

Λεω να το κανω καρτοκινητο Vodafone. Η τελευταια ανανεωση εγινε Ιουλιο. Μπορω να διακοψω τωρα η πρεπει να περιμενω ως τοτε..?

Μια ερωτηση παιδια.

Λεω να το κανω καρτοκινητο Vodafone. Η τελευταια ανανεωση εγινε Ιουλιο. Μπορω να διακοψω τωρα η πρεπει να περιμενω ως τοτε..?

μπορεις να διακοψεις οποτε θελεις, απλα θα πληρωσεις καποιο ποσο απο την επιδοτηση που πηρες. στο συμβολαιο που υπεγραψες θα υπαρχει λογικα καποιος πινακας αποσβεσης

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μια ερωτηση παιδια.

Βάσει του πίνακα απόσβεσης επιδότησης, χοντρικά να υπολογίζεις πως αν διακόψεις τώρα θα επιστρέψεις το 70% του συνολικού ποσού. Αν μας δώσεις περισσότερα στοιχεία, θα μπορούμε να μιλάμε πιο συγκεκριμένα( ημερομηνία ανανέωσης συμβολαιου, ημερομηνία που σκοπεύεις να προβείς σε μετατροπή καρτοκινητού κλπ.)

Βάσει του πίνακα απόσβεσης επιδότησης, χοντρικά να υπολογίζεις πως αν διακόψεις τώρα θα επιστρέψεις το 70% του συνολικού ποσού. Αν μας δώσεις περισσότερα στοιχεία, θα μπορούμε να μιλάμε πιο συγκεκριμένα( ημερομηνία ανανέωσης συμβολαιου, ημερομηνία που σκοπεύεις να προβείς σε μετατροπή καρτοκινητού κλπ.)

τοσο πολυ?για το σχεδον 1/3 του συμβολαιου θα πληρωσει το 70% της επιδοτησης?

[sIGPIC][/sIGPIC]

To συμβολαιο το ανανεωσα στις αρχες Ιουλιου. Η επιδοτηση που ειχα ηταν 90 ευρω αλλα μετα απο παραπονα που εκανα στην εξυπηρετηση εγινε 170 :p .

Δηλαδη θα πρεπει να πληρωσω περιπου στα 120 ευρω για να κανω την αλλαγη ? :wacko:

Δεν βιαζομαι για την αλλαγη αλλα θελω να ελεγχω κατα καποιο τροπο τα χρηματα που δινω για το κινητο. Με τα προγραμματα που υπαρχουν στην καρτοκινητη για αγορα χρονου ομιλιας (150 λεπτα--> 12 ευρω), δεν εχει νοημα να δινω 40αρια καθε μηνα...

Ένας καλός τύπος υπολογισμού του ποσού είναι ο εξής:

Επιστρεφόμενο ποσό = ( 2 * ποσό επιδότησης * εναπομείναντες ημέρες ) / 365

Σκέψου επίσης ότι αν διακόψεις εντός του 1ου εξαμήνου επιστρέφεις το 100% του ποσού και για κάθε μήνα που περνά έπειτα, το ποσό μειώνεται περίπου 16 - 17% σε σχέση με το ποσό του περασμένου μήνα.

π.χ. τον 7ο μήνα πληρώνεις το 83%, τον 8ο μήνα το 66% κλπ,κλπ

Δεν βιαζομαι για την αλλαγη αλλα θελω να ελεγχω κατα καποιο τροπο τα χρηματα που δινω για το κινητο. Με τα προγραμματα που υπαρχουν στην καρτοκινητη για αγορα χρονου ομιλιας (150 λεπτα--> 12 ευρω), δεν εχει νοημα να δινω 40αρια καθε μηνα...

το συγκεκριμενο στο οποιο αναφερεσε εχει πολλες ιδιαιτεροτητες οποτε πριν διακοψεις το συμβολαιο σου ψαξτο καλα, για να μην μετανιωνεις αργοτερα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μαλιστα..

Σε ευχαριστω φιλε..

Υπαρχει πουθενα αυτος ο πινακας που ανεφερες. Εψαξα στο σαιτ της Βονταφον αλλα δεν βρηκα κατι.

Μαλιστα..

Σε ευχαριστω φιλε..

Υπαρχει πουθενα αυτος ο πινακας που ανεφερες. Εψαξα στο σαιτ της Βονταφον αλλα δεν βρηκα κατι.

δες στο αντιγραφο του συμβολαιου που σου εδωσαν οταν εκανες ανανεωση

[sIGPIC][/sIGPIC]

το συγκεκριμενο στο οποιο αναφερεσε εχει πολλες ιδιαιτεροτητες οποτε πριν διακοψεις το συμβολαιο σου ψαξτο καλα, για να μην μετανιωνεις αργοτερα

Δηλαδη..??

Αν για παραδειγμα μετατρεψω τη συνδεση μου σε καρτοκινητο, και αγορασω πακετο χρονου ομιλιας 150' προς ολους, πληρωνω 12 ευρω, σωστα..? Μεσα στο μηνα αν τελειωσει αυτο το πακετο μπορω να αγορασω κι αλλο οπως λεει στο σαιτ, αρα 300 λεπτα με 24 ευρω

http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=7541

Συν 30 μηνυματα με 2 ευρω, στα 26 ευρω το μηνα..

Υπαρχουν κρυφες χρεωσεις.? :confused:

Δηλαδη..??

Αν για παραδειγμα μετατρεψω τη συνδεση μου σε καρτοκινητο, και αγορασω πακετο χρονου ομιλιας 150' προς ολους, πληρωνω 12 ευρω, σωστα..? Μεσα στο μηνα αν τελειωσει αυτο το πακετο μπορω να αγορασω κι αλλο οπως λεει στο σαιτ, αρα 300 λεπτα με 24 ευρω

http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=7541

Συν 30 μηνυματα με 2 ευρω, στα 26 ευρω το μηνα..

Υπαρχουν κρυφες χρεωσεις.? :confused:

στα σουπερ πακετα, υπαρχει η ελαχιστη χρεωση των 3 λεπτων. δηλαδη αν μιλησεις 3 δευτερολεπτα θα σου αφαιρεθουν 3 λεπτα. οπως καταλαβαινεις με 10 κλησεις των 30 δευτερολεπτων τα σουπερ πακετα αχρηστευονται. στην συνδεση η ελαχιστη χρεωση ειναι τα 45 δευτερολεπτα. μεγαλη διαφορα δηλαδη

[sIGPIC][/sIGPIC]

στα σουπερ πακετα, υπαρχει η ελαχιστη χρεωση των 3 λεπτων. δηλαδη αν μιλησεις 3 δευτερολεπτα θα σου αφαιρεθουν 3 λεπτα. οπως καταλαβαινεις με 10 κλησεις των 30 δευτερολεπτων τα σουπερ πακετα αχρηστευονται. στην συνδεση η ελαχιστη χρεωση ειναι τα 45 δευτερολεπτα. μεγαλη διαφορα δηλαδη

Το εχω υποψιν μου αυτο. Αλλα νομιζα οτι στο συμβολαιο, η ελαχιστη χρεωση ειναι 30 δευτερολεπτα.

Συνδυασμος του Σουπερ πακετου με αλλες υπηρεσιες (οπως 1 λεπτο το λεπτο) γινεται..?

^ Δεν ξέρω αν είναι καθαρεύουσα ή ακόμα παλιότερος τύπος, πάντως είναι κάπως απαρχαιωμένη αυτή η σύνταξη, αλλά δεν νομίζω να είναι λάθος! Απλώς μου φαίνεται ότι είναι "δεινόσαυρος" και δεν ταιριάζει με το "μοδέρνο" προφίλ μιας πολυεθνικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας :).

Κάτι άλλο:

Έχει βγει από τον Οκτώβριο η επιδότηση του πατέρα μου, κάπου 80€ χωρίς να κάνουμε παζάρια, αν ζητήσουμε αναθεώρηση κάτι παραπάνω θα πάρουμε υποθέτω.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι εμείς βαριόμαστε να ασχοληθούμε με την έρευνα αγοράς κινητού -αφού δεν χρειαζόμαστε άμεσα κάποια συσκευή, ούτε πρόκειται να μπούμε στην διαδικασία να πάρουμε συσκευή για να την πουλήσουμε ή για να την βάλουμε στο συρτάρι.

Ο πατέρας μου δεν σκοπεύει να αλλάξει ή να διακόψει το παλιό καλό πρόγραμμα V240 που έχει και που τον καλύπτει σαν χρόνος ομιλίας -μόνο που στέλνει επιπλέον κάποια sms και κάποιες άλλες κλήσεις που του τις καλύπτει η έκπτωση από την Vodafone-Diners.

Η επιδότηση δεν συσσωρεύεται -από όσο έχω καταλάβει- οπότε όσο δεν την παίρνουμε χαμένοι είμαστε.

Έκπτωση αντί επιδότησης δεν δικαιούται το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η αδερφή μου θα ήθελε στο μέλλον να πάρει, λέει, blackberry αλλά όχι ακόμα. (Αλήθεια, το αγορασμένο στην Ελλάδα-Vodafone blackberry θα παίζει με την sim της T-mobile στις ΗΠΑ; ).

Θα μπορούσα να κάνω κάτι; Κάπως να καβατζώσω την φετινή επιδότηση και να την αθροίσω με την επόμενη;

Να πάρω κάτι άλλο εκτός από συσκευή;

Καμιά άλλη ιδέα για να μην κάθεται εκεί αναξιοποίητη η επιδοτησούλα;

Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει μία επιδότηση και χρησιμοποιήσεις μετά την επόμενη , ζητάς απλά αύξηση της επιδότησης και τους λες αυτό, ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει την προηγούμενη.. Αν συσσωρεύονται θα σου κάνουν καλύτερη επιδότηση λογικά..

Εκτός κι αν πας σε φορητότητα και σε πάρουν τηλέφωνο και σου ανεβάσουνε με αυτόν τον τρόπο την επιδότηση..

• The title was changed to Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών