bianca76 Δημ. April 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2008 Η οικογενεια δεν ειναι προσωπικη αναγκη. Θεωρω οτι θελει στηριξη οικονομικη. Κι αν δεν μπορει ο εργοδοτης ας την δωσει το κρατος. Παράθεση http://img403.imageshack.us/img403/8225/cae7gdirjo3.jpg http://www.hdgr.eu http://photoxstation.googlepages.com Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν, πολύ σύντομος για όσους χαίρονται και αιώνιος για όσους αγαπούν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. April 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2008 Εγώ πάλι θεωρώ, ότι πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν αξιοπρεπείς μισθούς, ανάλογα με τη δουλειά που κάνουν. Οποιος θέλει να δημιουργήσει οικογένεια ας το κάνει. Ο εργοδότης πρέπει να βοηθάει την οικογένεια (άδειες μητρότητας, πρακτικά μετρα, ευέλικτη εργασία). Το κράτος αν θέλει να ενισχύσει το θεσμό της οικογενειας ας δώσει κίνητρα μέσω φοροαπαλλαγών. Μέσα όμως στους χώρους εργασίας, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο δημόσιο, δε θα πρέπει να γίνεται οικονομική διάκριση (δεν εννοώ τις διαφορες διεκολύνσεις) με βάση την οικογενειακή κατάσταση του καθενός, γιατί πρόκειται για discrimination και για όλους τους άλλους λόγους που εξήγησα σε προηγούμενα μηνύματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. April 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2008 Συμφωνώ με τον gmac και είναι κάτι που το ζω προσωπικά στην δουλειά μου.Κάποιος που είναι ισάξιος με μένα στο θέμα απόδοσης δουλειάς παίρνει 10% παραπάνω επειδή είναι παντρεμένος ενώ εγώ όχι. Ο σκοπός είναι σωστός (υπογεννητικότητα κλπ),ο τρόπος όμως είναι λάθος.Θα μπορούσε αυτό το επίδομα (που τελικά δεν είναι και τίποτα σπουδαίο) να δοθεί από το κράτος με άλλη μορφή στον εργαζόμενο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billakosss Δημ. April 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2008 Συμφωνώ με τον gmac και είναι κάτι που το ζω προσωπικά στην δουλειά μου.Κάποιος που είναι ισάξιος με μένα στο θέμα απόδοσης δουλειάς παίρνει 10% παραπάνω επειδή είναι παντρεμένος ενώ εγώ όχι. Ο σκοπός είναι σωστός (υπογεννητικότητα κλπ),ο τρόπος όμως είναι λάθος.Θα μπορούσε αυτό το επίδομα (που τελικά δεν είναι και τίποτα σπουδαίο) να δοθεί από το κράτος με άλλη μορφή στον εργαζόμενο. γι'αυτο σου λεω...παντρεψου!! δεν μ'ακους! :p Παράθεση Never Give Up:!: Join friend! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makis_thess Δημ. April 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 9, 2008 οποιος παντως απο τον Νομο θεσσαλονικης ειναι να κανει γαμο,και θελει να ''κερδισει'' δωρεαν: Γαμήλια τελετή & γαμήλια δεξίωση 200 ατόμων (χώρος, catering, service) που θα διεξαχθεί το βράδυ. - Μουσική επιμέλεια & φωτισμός της δεξίωσης. - Ο στολισμός (εκκλησίας και χώρου δεξίωσης) . - Μεταφορά με το StarFM Hummer - Γαμήλια Σουίτα σε ξενοδοχειο. - Κομμωτήριο, Ένδυση γαμπρού - Νυφικό της σχεδιάστριας Denise Ελευθερίου - Προσκλήσεις , Φωτογραφηση & Βιντεοσκόπηση. - Αεροπορικα εισητήρια και 4 διανυκτερεύσεις σε πολυτελές οίκημα στην Σαντορίνη. μπορει να μπει στο Γάμος ala StarFm που εχει ενα διαγωνισμο ! :D τι αλλο θα κανουνε ! Παράθεση :up: Myphone Meeting @ Thessaloniki 14/12/14 ! XARISETO.GR Μην το πετάς... XariseTo.gr ! 2030.gr Οδηγος camping Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evvi Δημ. April 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 9, 2008 αν ενα ζευγαρι συζει η διαφορα που θα εχει αν παντρευτει (χωρισ παιδια) ειναι μονο στα χαρτια και επαιδη ειμαι στην ιδια φαση γι αυτο το λεω αποφασισαμε με τον αρραβωνιαστικο μου να συζησουμε αλλα εφοσον η τραπεζα πιεζει θα παντρευτουμε κιολας δεν θα αλλαξει τιποτα ισα ισα λιγοτερα εξοδα θα εχουμε γιατι δεν θα βγαινουμε τοσο συχνα και ουτε θα πηγαινουμε εξω για φαϊ Παράθεση ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!!!!!!!!!:hunter: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. April 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 9, 2008 αν ενα ζευγαρι συζει η διαφορα που θα εχει αν παντρευτει (χωρισ παιδια) ειναι μονο στα χαρτια και επαιδη ειμαι στην ιδια φαση γι αυτο το λεω αποφασισαμε με τον αρραβωνιαστικο μου να συζησουμε αλλα εφοσον η τραπεζα πιεζει θα παντρευτουμε κιολας δεν θα αλλαξει τιποτα ισα ισα λιγοτερα εξοδα θα εχουμε γιατι δεν θα βγαινουμε τοσο συχνα και ουτε θα πηγαινουμε εξω για φαϊ σας πιεζει η τραπεζα να παντρευτειτε???:confused: αρχισαν οι περικοπες ακομα δεν βαλατε στεφανι? :lol: Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c00kiE Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 αν ενα ζευγαρι συζει η διαφορα που θα εχει αν παντρευτει (χωρισ παιδια) ειναι μονο στα χαρτια και επαιδη ειμαι στην ιδια φαση γι αυτο το λεω αποφασισαμε με τον αρραβωνιαστικο μου να συζησουμε αλλα εφοσον η τραπεζα πιεζει θα παντρευτουμε κιολας δεν θα αλλαξει τιποτα ισα ισα λιγοτερα εξοδα θα εχουμε γιατι δεν θα βγαινουμε τοσο συχνα και ουτε θα πηγαινουμε εξω για φαϊ Αυτό να πω την αλήθεια ούτε εγώ το κατάλαβα..Πως γίνεται να σε πιέζει η τράπεζα να παντρευτείς?!? Δεν ξέρω και πως εννοείς αυτό το ότι δεν θα αλλάξει τίποτα..Έχεις συζήσει ποτέ σου?!?Δλδ έχεις γυρίσει ψόφια από την δουλειά με άπειρα νεύρα και να μπαίνεις σε ένα σπίτι που δεν είσαι μόνη σου και που θα πρέπει να σκεφτείς και τον άλλον?!? (είναι λίγο ακραίο το παράδειγμα το ξέρω αλλά επειδή τελευταία ακούω διάφορα περί γάμου και συγκατοίκησης για αυτό το έγραψα) Παράθεση 2 hearts are beating together, I'm in love I'm in love Is this forever and ever ?? I'm in love I'm in love Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trenakias Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 Μήπως εννοεί ότι θέλει να πάρει δάνειο να φτιάξει ένα σπίτι? Γιατί σε αυτήν την περίπτωση εννοείται πως 2 εισοδήματα είναι καλύτερα από 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evvi Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 σας πιεζει η τραπεζα να παντρευτειτε???:confused: αρχισαν οι περικοπες ακομα δεν βαλατε στεφανι? :lol: οταν παντρευεσαι κανεις μια φορολογικη δηλωση και εχεις ενα εισοδημα ετσι η τραπεζα δινει πιο ευκολα το δανειο γιατι αν δεν εισαι παντρεμενος φαινεται απλα οτι δυο ξενοι περνουν μαζι δανειο και δεν θα εχουμε και προβλημα με την εφορια Αυτό να πω την αλήθεια ούτε εγώ το κατάλαβα..Πως γίνεται να σε πιέζει η τράπεζα να παντρευτείς?!? Δεν ξέρω και πως εννοείς αυτό το ότι δεν θα αλλάξει τίποτα..Έχεις συζήσει ποτέ σου?!?Δλδ έχεις γυρίσει ψόφια από την δουλειά με άπειρα νεύρα και να μπαίνεις σε ένα σπίτι που δεν είσαι μόνη σου και που θα πρέπει να σκεφτείς και τον άλλον?!? (είναι λίγο ακραίο το παράδειγμα το ξέρω αλλά επειδή τελευταία ακούω διάφορα περί γάμου και συγκατοίκησης για αυτό το έγραψα) εννοω οτι δεν εχει διαφορα στα εξοδα αν συζεις και αν εισαι παντρεμενος χωρις παιδια μονο στα χαρτια εχει διαφορα Παράθεση ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!!!!!!!!!:hunter: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c00kiE Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 οταν παντρευεσαι κανεις μια φορολογικη δηλωση και εχεις ενα εισοδημα ετσι η τραπεζα δινει πιο ευκολα το δανειο γιατι αν δεν εισαι παντρεμενος φαινεται απλα οτι δυο ξενοι περνουν μαζι δανειο και δεν θα εχουμε και προβλημα με την εφορια Α οκ...Είπα και εγώ...Πράγματι δάνειο παίρνεις πιο εύκολα παντρεμένη από ότι ελεύθερη... Απορία: αν υπογράψεις το συμφωνητικό ελεύθερης συμβίωσης τι προνόμια ακριβώς αποκτάς?!?Δλδ μπορείς να πάρεις δάνειο εύκολα ή όχι?Θεωρείται σαν πολιτικός γάμος ή όχι? Παράθεση 2 hearts are beating together, I'm in love I'm in love Is this forever and ever ?? I'm in love I'm in love Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evvi Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 Α οκ...Είπα και εγώ...Πράγματι δάνειο παίρνεις πιο εύκολα παντρεμένη από ότι ελεύθερη... Απορία: αν υπογράψεις το συμφωνητικό ελεύθερης συμβίωσης τι προνόμια ακριβώς αποκτάς?!?Δλδ μπορείς να πάρεις δάνειο εύκολα ή όχι?Θεωρείται σαν πολιτικός γάμος ή όχι? δεν γνωριζω αλλα για καποια ζευγαρια που εχουν σκοπο αργοτερα να κανουν θρησκευτικο δεν βλεπω διαφορα αναμεσα στον πολιτικο και στον συμφωνητικο Παράθεση ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!!!!!!!!!:hunter: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trenakias Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 δεν γνωριζω αλλα για καποια ζευγαρια που εχουν σκοπο αργοτερα να κανουν θρησκευτικο δεν βλεπω διαφορα αναμεσα στον πολιτικο και στον συμφωνητικο Εφόσον όμως έχεις σκοπό να παντρευτείς αργότερα με θρησκευτικό, γιατί να το ρισκάρεις και να μην κάνεις πολιτικό γάμο? Θέλω να πω αν θέλει κάποιος να κάνει ένα τέτοιο βήμα δε θα ήταν καλύτερο να ακολουθήσει το δρόμο του πολιτικού? (που ξέρουμε τι ορίζει) Νομίζω πως είναι λίγο ρευστά τα πράγματα γύρω από το συμμφωνητικό ακόμη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c00kiE Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 Η αλήθεια είναι πως δεν έχω σκοπό να παντρευτώ γενικότερα αλλά είχα απορία αν το συμφωνητικό είναι σαν τον πολιτικό γάμο.. Αν θα παντρευτώ θα το κάνω μόνο και μόνο για να μπορέσει να το δηλώσει ο καλός μου στην εργασία του.. Παράθεση 2 hearts are beating together, I'm in love I'm in love Is this forever and ever ?? I'm in love I'm in love Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 Θεωρείς λοιπόν ότι ο εργοδότης έχει υποχρέωση να σε πληρώνει περισσότερο η λιγότερο ανάλογα με τις προσωπικές σου ανάγκες; Εξαρταται το κρατος στο οποιο ζεις. Σε ενα εντελως φιλελευθερο κρατος οχι. Σε ενα κρατος που εχει στοιχειωδεις κοινωνικες παροχες ναι. Το καλο σε καθε περιπτωση, ειναι οτι τους κανονες δεν τους βαζει ο εργοδοτης (τρεμω και που το σκεφτομαι) αλλα η οργανωμενη πολιτεια, και ο εργοδοτης το γνωριζει αυτο εκ των προτερων. Αν δεν γουσταρει μπορει να παει να επενδυσει σε κρατη που τετοια discriminations δεν υφιστανται - οπως και κανει. Βεβαια, κι εκει υπαρχουν discrimination, οπως best blowjob discrimination, i work for a dollar per day cause i'm starving discrimination, i fire you cause you re 50 y.o and you cost too much discrimination, κλπ. Αλλα οι καριοληδες οι παντρεμενοι παντως δεν παιρνουν φραγκο για τα κουταβια τους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 η λεξη διακριση μια χαρα ειναι...πηξαμε στα discriminations ...και μετα γκρινιαζουν ορισμενοι για τα γκρικλις :whistle: Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 Εξαρταται το κρατος στο οποιο ζεις. Σε ενα εντελως φιλελευθερο κρατος οχι. Σε ενα κρατος που εχει στοιχειωδεις κοινωνικες παροχες ναι. Το καλο σε καθε περιπτωση, ειναι οτι τους κανονες δεν τους βαζει ο εργοδοτης (τρεμω και που το σκεφτομαι) αλλα η οργανωμενη πολιτεια, και ο εργοδοτης το γνωριζει αυτο εκ των προτερων. Αν δεν γουσταρει μπορει να παει να επενδυσει σε κρατη που τετοια discriminations δεν υφιστανται - οπως και κανει. Βεβαια, κι εκει υπαρχουν discrimination, οπως best blowjob discrimination, i work for a dollar per day cause i'm starving discrimination, i fire you cause you re 50 y.o and you cost too much discrimination, κλπ. Αλλα οι καριοληδες οι παντρεμενοι παντως δεν παιρνουν φραγκο για τα κουταβια τους. Στην Αγγλία πάντως που έχω προσωπική εμπειρία και είναι πιο φιλελεύθερη οικονομία (από ότι η Ελλάδα), ούτε απολύονται οι 50αρηδες, ούτε το best b***job discrimination ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι αλλου. Αν δεν γουσταρει μπορει να παει να επενδυσει σε κρατη που τετοια discriminations δεν υφιστανται - οπως και κανει.Αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι το κάνει. Και μετά παραπονιόμαστε ότι δεν έχουμε δουλειές, αλλα τουλάχιστον ο παντρεμένος παίρνει 10% παραπάνω - κι ας μην έχει κουτάβια. Και κάτι άλλο. Φυσικά τους κανόνες τους βάζει η πολιτεία. Η οποια όμως πρέπει να σκέφτεται και τις συνέπειες (άμεσες και έμμεσες) των πράξεων της. Για παράδειγμα μπορώ να βγάλω ένα νομο που να απαγορεύει η να κάνει εξαιρετικά δύσκολες τις απολύσεις. Η θετική συνέπεια είναι ότι ο εργαζόμενος δε θα χάνει εύκολα τη δουλειά του. Η αρνητική είναι ότι αν έχω ένα μαγαζί και θέλω να προσλάβω ένα παραπάνω άτομο επειδή η δουλειά πάει καλά, θα το σκεφτώ διπλα. Αν μετά από λίγα χρονια οι δουλειές δεν πάνε καλά, δε θα μπορώ να κάνω μείωση προσωπικού. Μήπως να μη σε προσλάβω καθόλου Μήπως να σε προσλάβω με μια συμβασιούλα; Αν όντως δεν πάνε οι δουλειές καλά και δεν μπορώ να κάνω μείωση προσωπικού (αποζημιώσεις, συνδικάτα και και) μήπως θα το κλείσω τελείως κι αντί για να διώξω 2 θα χάσουν τη δουλειά τους και οι 20; Φυσικά και υπεραπλοποιώ την κατάσταση, αλλα πρέπει το ζήτημα να το βλέπουμε πολυδιάστατα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos16 Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 η λεξη διακριση μια χαρα ειναι...πηξαμε στα discriminations ...και μετα γκρινιαζουν ορισμενοι για τα γκρικλις :whistle: Χαίρομαι που το πρόσεξες. Έλεος δηλαδή, Έλληνες είστε, ΞΥΠΝΗΣΤΕ! :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niki2405 Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 1 στους 3 γαμους π γινονται πια διαλυονται... μωρε, την καρδια περιβολι μας εκανες...:rolleyes: :) συγχαρητηρια ladybird, κι οτι αλλο επιθυμεις :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. April 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2008 Χαίρομαι που το πρόσεξες. Έλεος δηλαδή, Έλληνες είστε, ΞΥΠΝΗΣΤΕ! :rolleyes: Εσύ δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλα κάποιοι από εμάς είμαστε μόνιμοι κάτοικοι στο εξωτερικό. Μην αρχίσουμε τώρα τα "έλεος" και τις υπερβολές επειδή μας ξέφυγε μια λέξη στα αγγλικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. April 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2008 Θεωρητικα, ο φιλελευθερισμος εχει αγαθες προθεσεις. Στοχος του ειναι να αυξησει το εισοδημα μεσω του ανταγωνισμου και της παραγωγικοτητας. Αυτο, σε καποιες χωρες με συγκεκριμενους θεσμους και περισσοτερο με συγκεκριμενες νοοτροπιες μπορει να εχει απο υποφερτα εως καλα αποτελεσματα. Αν και τα καινουρια trend (part time, outsourcing και flexicurity) μαλλον δεν θα πολυαρεσουν στους εργαζομενους. Ομως, αν μιλαμε για ελλαδα και εχουμε στο νου μας οτι οι εργοδοτες θα ανταμοιψουν τον καλο βασει παραγωγικοτητας κλπ, λεμε απλως ανεκδοτα. Οι εργοδοτες αν μπορουσαν θα εδιναν σε ολους 700. Εδω πολυεθνικες δινουν κατω απο τη συλλογικη συμβαση και συζηταμε αν ο καλος ανταμοιβεται; Ουδεις αναντικαταστατος, αυτο ειναι το μονο σλογκαν τους. Κι αν ποτε τους φυγει και κανενας καλος, κανουν παρτι γιατι παιρνουν καποιον φτηνοτερο χωρις να δωσουν αποζημιωση. Οταν λοιπον μιλαμε θεωρητικως για οικονομικα συστηματα, αμοιβες και λυσεις προβληματων πρεπει να εχουμε στο νου μας την κοινωνια για την οποια συζηταμε. Επισης, 8α πρεπει να βλεπουμε λιγο παραπερα απο την προσωπικη μας εμπειρια. Προσωπικα ημουν τυχερος στην μεχρι τωρα εργασιακη μου πορεια και απεχω παρα πολυ απο το να ανηκω στο ΠΑΜΕ. Αλλα εχοντας ζησει καλα τις στρεβλωσεις της ελληνικης αγορας εργασιας εχω αναθεωρησει πολλα απο τα πιστευω που ειχα οταν ζουσα στο UK. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos16 Δημ. April 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2008 Εσύ δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλα κάποιοι από εμάς είμαστε μόνιμοι κάτοικοι στο εξωτερικό. Μην αρχίσουμε τώρα τα "έλεος" και τις υπερβολές επειδή μας ξέφυγε μια λέξη στα αγγλικά. Ε όχι κ μια λέξη, some people εδώ μέσα το χουν κάνει έλεος το πράγμα και φυσικά δεν μιλάω συγκεκριμένα για σένα αλλά και για άλλους "μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού" (και άλλους που ζουν μεν στην Ελλάδα αλλά το μυαλό τους είναι "μόνιμος κάτοικος του εξωτερικού"). Είναι πολύ pathetic, you know? Ακόμα πιο έλεος είναι όταν γράφουν λέξεις στα Αγγλικά οι οποίες προέρχονται απο την Ελληνική :lol: So, πλιζ καταλάβετε ότι είστε Έλληνες και ομιλείτε Ελληνικά τουλάχιστον όταν χρησιμοποιείτε τον καθημερινό λόγο. You know what I'm sayin'? Ξεφύγαμε ελαφρώς απο το θέμα βέβαια :whistle: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. April 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2008 Εσύ δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλα κάποιοι από εμάς είμαστε μόνιμοι κάτοικοι στο εξωτερικό. Μην αρχίσουμε τώρα τα "έλεος" και τις υπερβολές επειδή μας ξέφυγε μια λέξη στα αγγλικά. :confused::confused:σου ερχεται η αγγλικη λεξη πρωτα στο μυαλο,οκ το καταλαβαινω,κι εγω το παθαινω..αλλα για να την γραψεις κιολας ,αλλαζεις γραμματοσειρα απο ελληνικα σε αγγλικα..2 κλικ ειναι βεβαια,αλλα...never mind!!:p Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. April 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2008 Θεωρητικα, ο φιλελευθερισμος εχει αγαθες προθεσεις. Στοχος του ειναι να αυξησει το εισοδημα μεσω του ανταγωνισμου και της παραγωγικοτητας. Αυτο, σε καποιες χωρες με συγκεκριμενους θεσμους και περισσοτερο με συγκεκριμενες νοοτροπιες μπορει να εχει απο υποφερτα εως καλα αποτελεσματα. Αν και τα καινουρια trend (part time, outsourcing και flexicurity) μαλλον δεν θα πολυαρεσουν στους εργαζομενους. Ομως, αν μιλαμε για ελλαδα και εχουμε στο νου μας οτι οι εργοδοτες θα ανταμοιψουν τον καλο βασει παραγωγικοτητας κλπ, λεμε απλως ανεκδοτα. Οι εργοδοτες αν μπορουσαν θα εδιναν σε ολους 700. Εδω πολυεθνικες δινουν κατω απο τη συλλογικη συμβαση και συζηταμε αν ο καλος ανταμοιβεται; Ουδεις αναντικαταστατος, αυτο ειναι το μονο σλογκαν τους. Κι αν ποτε τους φυγει και κανενας καλος, κανουν παρτι γιατι παιρνουν καποιον φτηνοτερο χωρις να δωσουν αποζημιωση. Οταν λοιπον μιλαμε θεωρητικως για οικονομικα συστηματα, αμοιβες και λυσεις προβληματων πρεπει να εχουμε στο νου μας την κοινωνια για την οποια συζηταμε. Επισης, 8α πρεπει να βλεπουμε λιγο παραπερα απο την προσωπικη μας εμπειρια. Προσωπικα ημουν τυχερος στην μεχρι τωρα εργασιακη μου πορεια και απεχω παρα πολυ απο το να ανηκω στο ΠΑΜΕ. Αλλα εχοντας ζησει καλα τις στρεβλωσεις της ελληνικης αγορας εργασιας εχω αναθεωρησει πολλα απο τα πιστευω που ειχα οταν ζουσα στο UK. Την προσωπική μου εμπειρία την ανέφερα στο κομμάτι που μιλούσαμε για "κρατη που τετοια discriminations δεν υφιστανται". Δεν έχω καμια ψευδαίσθηση για την ελληνική αγορά εργασίας ούτε η (υπεραπλουστευμένη) άποψη που εξέφρασα περί φιλελευθερισμού σημαίνει ότι θεωρώ ότι μπορούν τα πάντα να βρούν εφαρμογή στην πράξη (στην Ελλάδα η αλλου). Και για την ακρίβεια διαφωνώ μαζί σου στο κομμάτι "Θεωρητικα, ο φιλελευθερισμος εχει αγαθες προθεσεις". Ο φιλελευθερισμός αναγνωρίζει ότι οι εργοδότες και αυτοί με το κεφαλαιο είναι κατά βάση παρτακηδες, καθάρματα και ενδιαφέρονται μονο για την τσέπη τους. Με αυτό σα γεγονός, δεν μπορεί κανένας νομος να προστατέψει τον εργαζόμενο, γιατί πάντα θα υπάρχουν παράθυρα και τρόποι να τους αποφύγεις. Δηλαδή ο (ιστορικά) υπερπροστατευτισμός της ελληνικής οικονομίας βοηθησε κάπου τους εργαζομενους; Μάλλον κακό έκανε η στην καλύτερη των περιπτώσεων μια τρυπα στο νερό. Δεν θέλω να στηρίζομαι σε κανενός τις καλές προθέσεις. Θέλω το συμφέρον της τσέπης τους να συμπίπτει (όσο είναι δυνατόν) με το δικό μου. Στο παράδειγμα που αναφέρεις (με τον καλο "παλιό" που φεύγει και παίρνουν φθηνότερο). Αν αντί ο νέος να παίρνει 700 και ο παλιός να παίρνει 900, παίρνουν και οι 2 (από το νομο) 800 ελάχιστο χωρίς επιδόματα (άρα ίδιο κόστος για τον εργοδότη ΣΥΝΟΛΙΚA) τι συμφέρον έχει να διώξει τον παλιό Τι είναι δηλαδή τόσο ουτοπικό σε αυτή την πολύ απλή πρόταση, που δε μπορεί να εφαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα; Τέλος, επειδή μέσω της δουλειάς μου συνεργάζομαι με ελληνικές επιχειρήσεις (κυρίως πολυεθνικές) τολμώ να πω ότι δεν είναι όλες πέρα βρέχει και ότι υπάρχει ελπίδα ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. April 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 11, 2008 :confused::confused:σου ερχεται η αγγλικη λεξη πρωτα στο μυαλο,οκ το καταλαβαινω,κι εγω το παθαινω..αλλα για να την γραψεις κιολας ,αλλαζεις γραμματοσειρα απο ελληνικα σε αγγλικα..2 κλικ ειναι βεβαια,αλλα...never mind!!:p Για την ακρίβεια, στην περίπτωση του "discrimination" δε μου ήρθε πρώτα η αγγλική λέξη στο μυαλό. Μου ήρθε μονο αυτή. Με τίποτα δε μου ερχόταν το "διάκριση". Επίσης, όλα σε greeklish τα γράφω και μετά τα μετατρέπω με αυτό: http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp Όχι επειδή έχω κάποιο βίτσιο, απλά δεν έχω ελληνικά στο pc της δουλειάς. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts