Jump to content

SOS πώς αφαιρώ αυτό το 'κακόβουλο' πρόγραμμα?

niknik
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επίσης να σημειώσω οτι λίγο πριν απ'αυτό εγκατέστησα το Firefox (Bon Echo) και τώρα προσπαθώ να απεγκαταστήσω και αυτόν και δεν βγαίνει με τίποτα (και αυτός) !?!?!?!

Ακόμα όταν ανοίγω IE δεν μου κρατάει με τίποτα την homepage και μου βγάζει αυτή >>> http://www.securitysafeguards.net/

Δοκίμασε σε safe mode (F8) και δες αν μπορει να ανοίξει το επίσημο πρόγραμμα antivirus που έχεις (παντα σε safe mode)...Τα spybot και αντίστοιχα δεν κάνουν συνήθως πλήρες scan σε όλα τα σημεία του σκληρού....Mετα κάνε ένα restore σε προηγούμενο "καθαρό" σημείο και ...έτοιμος ο κύριος!!!:)
http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif

Μου εμφανίσθηκε ξαφνικά και δεν βγαίνει με τίποτα? Τί μπορώ να κάνω?

Γεία χαρά...

Κάνε ένα scanning με κάποιο AntiSpyware όπως το XoftSpy και Spybot-Search & Destroy και μετά όπως αναφέρει και ο φίλος ποιό κάτω...

Δοκιμασες να μπεις με safe mode και να το κανεις unistall απο την προσθαφαιρεση;

Δοκίμασε να μπείς με Ασφαλή Λειτουργία ;)

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Δοκίμασε σε safe mode (F8) και δες αν μπορει να ανοίξει το επίσημο πρόγραμμα antivirus που έχεις (παντα σε safe mode)...Τα spybot και αντίστοιχα δεν κάνουν συνήθως πλήρες scan σε όλα τα σημεία του σκληρού....Mετα κάνε ένα restore σε προηγούμενο "καθαρό" σημείο και ...έτοιμος ο κύριος!!!:)

Γεία χαρά...:happy:

Έχω μία απορία :blink:

Τί εννοείς όταν λές "Mετα κάνε ένα restore σε προηγούμενο "καθαρό" σημείο"?

Μπορείς να γίνεις ποιό σαφής?;)

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Αναφέρεται στην δυνατότητα «Επαναφορά συστήματος» ή για τους κατόχους και χρήστες αγλλόφωνων windows «System Restore». Niknik, όπως ο mcde είπε, δοκίμασε τις δύο εφαρμογές. Είναι από τις καλύτερες εφαρμογές που κυκλοφορούν. Aν δεν πιάκει, εδώ είμαστε και πάλι.

:)

Δεν έφυγε με Norton Antivirus σε SafeMode. Θα δοκιμάσω και τα Spyware Doctoρ - Spysweeper σε SafeMode. Αν κάνω System Restore χωρίς να έχει βγει θα πετύχω τίποτα. Αν το μετανοιώσω ή δεν δουλέψει σωστά για τον χ λόγο μπορώ να επιστρέψω σε προ System Restore κατάσταση ?

Καλημέρα...:happy:

Δεν νομίζω πως η επαναφορά συστήματος είναι και ότι καλύτερο ;)

Συνήθως χειροτερεύει την κατάσταση:wacko:

Εμένα προσωπικά όσες φορές την έχω χρησιμοποιήσει τα πράγματα έχουν γίνει ποιό άθλια απ ότι ήταν;)

Καλημέρα...:happy:

Δεν νομίζω πως η επαναφορά συστήματος είναι και ότι καλύτερο ;)

Συνήθως χειροτερεύει την κατάσταση:wacko:

Εμένα προσωπικά όσες φορές την έχω χρησιμοποιήσει τα πράγματα έχουν γίνει ποιό άθλια απ ότι ήταν;)

Eγώ και πολλοί άλλοι έχουμε πετύχει επιτυχή και οριστική απομάκρυνση του προβλήματος....Το συνιστώ ανεπιφύλακτα....Try it....:D

http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif

Eγώ και πολλοί άλλοι έχουμε πετύχει επιτυχή και οριστική απομάκρυνση του προβλήματος....Το συνιστώ ανεπιφύλακτα....Try it....:D

Αν θες ρίξε μια ματιά στα ποιό κάτω post...;)

xoris na eimai idimonas kana antispam dokimases?(spybot i kati tetoio) kane kai ena katharisma registry me katallilo programma kai an den fygei poly fovamai kati allo.

Δοκίμασε επίσης το Spyware Doctor και το Spysweeper.

Το νόημα που βγαίνει είναι απλό...:happy: ]

Έτσι φαντάζομαι και εγώ...Αλλά δεν νομίζω πως κάνοντας επαναφορά συστήματος μπορεί να σβηστεί κάποιο όπως στην περίπτωση υποτιθέμενο trojan ή spyware...;)

Εφυγαν πάρα πολλά αλλά το αρχικό πρόβλημα δυστυχώς παραμένει...

Σημ. δεν έκανα επαναφορά συστήματος.

Εννοείς πως παραμένει το γεγονός ότι στον IE σου έχει σαν αρχική τη σελίδα που μας έχεις αναφέρει σε παραπάνω post?;)

Η επαναφορά του συστήματος επαναφέρει όπως και αναφέρει την κατάσταση των εγκατεστημένων προγραμμάτων και ρυθμίσεων των windows. Tα αρχεία δεδομένων δε χάνονται και παραμένουν οπότε ένας trodjian ή κάποιο άλλο κακόβουλο πρόργραμμα δύσκολα φεύγει με επαναφορά συστήματος. Την επαναφορά τη συνιστώ ανεπιφύλακτα σε περίπτωση που γίνει καμιά χαζή ρύθμιση του συστήματος ή γίνει καμιά εγκατάσταση προγράμματος το οποίο προκαλεί προβλήματα...

tin registry tin katharises me ccleaner i registry mechanic kati tetoio?

http://www.microsoft.com/antispyware (ΚΑΙ ΝΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ GIANT ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΠΑΔΕΣ! :p)

http://www.lavasoft.com <-ad-aware personal

Αμα παραμεινει μετα τοτε εχουμε να κανουμε με το Messanger Service!

Επιλυση προβληματος

1)start->control panel->administrative tools->services

2)Βρισκεις αυτο που λεει messanger και το κανεις disable. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με το msn messanger. Απλα ειναι μια μπουρδα της μαπασοφτ (βασικα εχει καποια χρησιμοτητα αλλα τεσπα) την οποια εκμεταλευονται πολλοι spammers. :)

To defender το έχω εγκαταστήσει.

Το messenger είναι disable.

Θα δοκιμάσω και το ad-aware personal.

Επαναφορά μάλλον δεν κάνω.

Δεν έχω καθαρίσει την registry.

To πρόβλημα της homepage λύθηκε.

Παραμένει το πρώτο εικονίδιο... και το alert που πετάει συνέχεια για εγκατάσταση προγράμματος...

Το μαραφέτι πιθανώς σου πρόσθεσε (και θα σου προσθέτει εκτός κι αν αφαιρεθεί πλήρως) στον φάκελο Windows/System32 ένα αρχείο υπό το όνομα hp(xxxx).tmp. Στη θέση του xxxx βρισκονται τυχαίοι χαρακτήρες.

Σύμφωνα με τη Symantec, ένα trojan (το ονόμασαν), κάνει αυτή τη δουλειά.

Σύμφωνα με κάποια άλλη σελίδα:

http://www.pesosforpenguins.com/2006/03/02/securitysafeguardsnet-removal/

θα δεις οδηγίες που ίσως δεν πιάσουν, ίσως δεν πιάσουν...

Αλλοι λένε πως το Spybot το αφαίρεσε πλήρως (το πλήρως ειναι υποκειμενικό θέμα)

Να ρωτήσω τι τελικά «έτρεξες» ως εφαρμογή;

:)