my_highness Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Και το άλλο το θέμα είναι επίσης σοβαρό, κατά πόσο η επιστημονική έρευνα στα πανεπιστήμια θα ακυρώνει ή όχι την ιδιωτική έρευνα και τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό. Εκτός του ότι σίγουρα καμιά σοβαρή εταιρία δεν θα κάνει έρευνα μόνο χρηματοδοτώντας Ελληνικά πανεπιστήμια (βλέπε μπάχαλο, καταλήψεις, διακοπές ρεύματος, διακοπές και κυρίως COPYRIGHT) εκεί μπαίνει και η ανάγκη θεσμικού ελέγχου. Πείτε το λογοκρισία, πείτε το κατάργηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, πείτε το όπως θέλετε! Εγώ το λέω έλεγχο! Όταν θα γίνεται έρευνα ακόμη και χρηματοδοτούμενη από ιδιωτικά κεφάλαια να υπάρχει ανταποδοτικότητα στην κοινωνία (δημοσιεύσεις σε journals ας πούμε). Κάτι τέτοιο δεν γίνεται σήμερα. Πολλές κρυφές έρευνες χρημοτοδοτούμενες από ιδιώτες όμως γίνονται (ζήτω το άσυλο...) και φυσικά τα αποτελέσματα δεν δημοσιεύονται πουθενά, ούτε υπάρχει κάποια άλλη έστω χορηγία προς το πανεπιστήμιο. Κάποια από τα αποτελέσματα, προς Θεού δε λέω να υποχρεώσουμε όλες τις έρευνες να είναι πλήρως ανοιχτές γιατί τότε κανείς ιδιώτης δεν θα επενδύει. Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο.Αυτό ακριβώς θέλουμε, τα αποτελέσματα της έρευνας να είναι στην υπηρεσία της κοινωνίας και οχι της εκάστοτε επιχείρησης που την χρηματοδοτεί. Ο ιδιώτης όταν χρηματοδοτεί μία έρευνα θέλει αποκλειστικά αυτός να καρπωθεί τα αποτελέσματα της και να μη δημοσιευθεί η έρευνα έτσι ώστε να μην επωφεληθούν και οι ανταγωνιστές του, ούτε να χρησιμοποιηθούν τα αποτελέσματα της σε άλλες έρευνες που δεν τις ελέγχει ο ίδιος. Παρουσιάστηκε και συμφωνητικό χθές σε εκπομπή της ΝΕΤ μεταξύ πανεπιστημίου και επιχείρησης που απαγόρευε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας και την περαιτέρω χρησιμοποίηση των αποτελεσμάτων της. Ο ιδιώτης χρηματοδοτεί μία έρευνα για δικό του αποκλειστικό όφελος και όχι προς όφελος της κοινωνίας. Το άσυλο πάντως ποιά ακριβώς σχέση έχει με το ζήτημα;:confused: Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 nik εγω βλεπω οτι μιλαω με εναν οργισμενο εφηβο κατα του κατεστημενου κι οσων συμβαινουν. Παντα τι ηλικια εχουν τα παιδια που μου λες ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 ακουσα εχθες ενα ωραιο παραδειγμα που σχετιζεται με την αρση της ασυλιας οπως αυτη οριζεται απο την ελευθερη διακινηση ιδεων και πληροφοριων. πριν 4-5 χρονια η θυγατρικη της ΝΟΥΝΟΥ ζητησε απο το χαροκοπειο πανεπιστημιο να διεξαγει μια ερευνα σχετικα με τη ποιοτητα των προιοντων της. η φιρμα θα πληρωνε την ερευνα με μοναδικη παραμετρο την μη δημοσιοποιηση των ερευνων στα μεσα και κατα συνεπεια στο λαο. η συμφωνια αυτη προφανως και δεν εγινε καθως κατι τετοιο ειναι εναντια στη κοινωνικη πολιτικη του πανεπιστημιου. με λιγα λογια, προταθηκε σε ενα πανεπιστημιο να διεξαγει μια ερευνα χωρις να κοινοποιηση τα αποτελεσματα. αυτο ειναι το ασυλο, οχι απο τη πλευρα της αρσης των εκαστοτε καληψεων αλλα απο τη κοινωνικη ευθυνη του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο.Αυτό ακριβώς θέλουμε, τα αποτελέσματα της έρευνας να είναι στην υπηρεσία της κοινωνίας και οχι της εκάστοτε επιχείρησης που την χρηματοδοτεί. Ο ιδιώτης όταν χρηματοδοτεί μία έρευνα θέλει αποκλειστικά αυτός να καρπωθεί τα αποτελέσματα της και να μη δημοσιευθεί η έρευνα έτσι ώστε να μην επωφεληθούν και οι ανταγωνιστές του, ούτε να χρησιμοποιηθούν τα αποτελέσματα της σε άλλες έρευνες που δεν τις ελέγχει ο ίδιος. Παρουσιάστηκε και συμφωνητικό χθές σε εκπομπή της ΝΕΤ μεταξύ πανεπιστημίου και επιχείρησης που απαγόρευε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας και την περαιτέρω χρησιμοποίηση των αποτελεσμάτων της. Ο ιδιώτης χρηματοδοτεί μία έρευνα για δικό του αποκλειστικό όφελος και όχι προς όφελος της κοινωνίας. Το άσυλο πάντως ποιά ακριβώς σχέση έχει με το ζήτημα;:confused: Αυτό ακριβώς γράφω! Ο ιδιώτης δεν θα δώσει λεφτά για έρευνα για "την ψυχή της μάνας του". Για το κέρδος θα τα δώσει, και αυτό είναι υποχρέωσή του άλλωστε! Και δεν γίνεται να κάνεις κάτι και για τους ανταγωνιστές σου φυσικά. Οταν διοικείς μια βιομηχανία είσαι υποχρεωμένος να φροντίσεις να μην πέσει έξω και χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι και το κοινωνικό σύνολο χάσει την προσφορά της! Γιατί καλώς ή κακώς οι εταιρείες προσφέρουν και στο κοινωνικό σύνολο. Με το αζημίωτο. Και αυτό γράφω ότι γίνεται σήμερα στα δημόσια ΑΕΙ και ότι μάλιστα αυτό αποτελεί τον κανόνα παγκοσμίως. Είτε μας αρέσει είτε όχι (εμένα δεν). Μπορούμε όμως να επιβάλλουμε το να υπάρχει κάποια ανταποδοτικότητα, είτε με την μορφή υποτροφιών σε φοιτητές, είτε με χρηματοδότηση υποδομών, είτε με την ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα και παράλληλων κατευθύνσεων. Αυτό εν μέρει συμβαίνει, κάποια αποτελέσματα (που δεν παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον είτε είναι ήδη γνωστά "στην πιάτσα") δημοσιεύονται αλλά δεν είναι αρκετό. Θα μπορούσε να επιβληθεί κάποια ανταποδοτικότητα αλλά αυτό θα σήμαινε έλεγχο στην έρευνα και δεν μπορώ να φανταστώ ποιός θα μπορούσε να το κάνει....εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος και αξιολόγηση, μου φαίνεται δύσκολο να ανακαλύψουμε τον ηθικό και αδιάφθορο superman που θα μπορεί να το κάνει αλλά κάποιοι φίλοι (σε προσωπική συζήτηση) το θεώρησαν παραβίαση του ασύλου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Εννοείται ότι δεν πρέπει να καταργηθεί η χρηματοδότηση για "μη εμπορικές" έρευνες, κάθε άλλο, πιστεύω ότι οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις και εξελίξεις γίνονται τότε. Και δυστυχώς εκεί μόνο το κράτος (η κοινωνία, εμείς δηλαδή...) βάζει το χέρι στην τσέπη. Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panda Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Παντα τι ηλικια εχουν τα παιδια που μου λες ? από 20-25 ετών είναι xristinoula,και δεν αναφέρομαι σε άτομα τα οποια έχουν την δουλειά τους και παράλληλα κάνουν master η κάποιο πτυχίο αλλα άτομα που κάνουν σπουδές και δουλεύουν να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές αυτές, που για τους περισσοτερους είναι πρώτο πτυχίο Παράθεση Δώσε στους άλλους αυτό που θέλουν να δούν,και κάντους να πιστέψουν αύτο που βλέπουν. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Kι πως παρακουλουθουν τα μαθηματα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panda Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Kι πως παρακουλουθουν τα μαθηματα? part time job χριστίνα και σαββατοκύριακα,η οποια όμως part time job δεν έχει καμια σχέση με αυτό που εννοούμε εμείς στην Ελλάδα τόσο από πλευρά αποδοχών αλλα και υποχρεώσεων. Παράθεση Δώσε στους άλλους αυτό που θέλουν να δούν,και κάντους να πιστέψουν αύτο που βλέπουν. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Αρα τα πραγματα στην Αγγλια ειναι αλλιως πιο βοηθητικα για τα παιδια απο οτι εδω κι εχω ακουσει κι για πανεπιστημια που το μαθημα το καταγραφουν κι μπορεις να το παρακουλουθησεις ακομη κι αν δεν εισαι εκει.Μην συγκρινεται Ελλαδα με Αγγλια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panda Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Αρα τα πραγματα στην Αγγλια ειναι αλλιως πιο βοηθητικα για τα παιδια απο οτι εδω κι εχω ακουσει κι για πανεπιστημια που το μαθημα το καταγραφουν κι μπορεις να το παρακουλουθησεις ακομη κι αν δεν εισαι εκει.Μην συγκρινεται Ελλαδα με Αγγλια Πάλι κανεις λάθος μιας και σε αυτό το πανεπιστήμιο που πάνε τα παιδιά στα οποια αναφέρομαι τα πάντα έινια υποχρεωτικά και παίρνονται παρουσίες σε όλα τα μαθήματα.Και αυτό ισχύει σε όλα τα πανεπιστήμια από όσο ξέρω στην Αγγλία.Αυτό μάλλον το μπερδεύεις με part time studies που εκεί για να πας σε ένα σοβαρό πανεπιστήμιο να κανεις part time studies υπάρχουν άλλες προϋποθέσεις πολύ αυστηρές και δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα,και βεβαί αυτό εφαρμόζεται κυρίως σε master και σε ελάχιστες εξαιρέσεις σε προπτυχιακά μαθήματα. Τώρα όσος αφορά τα βοηθητικά στην Αγγλία όσο αφορά τις οικονομικές απολαβές που μπορεί να έχει κάποιος από μια part time job εκμηδενίζονται από το κόστος διαβίωσης(γιατί αν παίρνεις 600 λίρες=900 euro τον μηνα από μια part time job και θες να δώσεις τα 500 euro μονο για ενοίκιο μάλλον θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν και τόσες τρομερές διαφορες με την Ελλάδα) ,αλλα αυτό είναι άλλο θεμα Παράθεση Δώσε στους άλλους αυτό που θέλουν να δούν,και κάντους να πιστέψουν αύτο που βλέπουν. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Δεν βγαινει αυτο που λες πως ζουν? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panda Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Δεν βγαινει αυτο που λες πως ζουν? Μερικά άτομα ίσως να ζουν δύσκολα(σε αυτό παίζει πολύ ρολο οι ανάγκες του καθενός) και βεβαια υπάρχουν τρομερές διαφορες στην ζωή της Ελλάδας με την Αγγλία αφού εδώ θα σου δώσω το πιο απλό παράδειγμα.Όταν ήμουν Ελλάδα για καφέ κάθε μηνα πήγαινα περισσότερες φορες από ότι έχω βγει όσο καιρό είμαι αγγλία,και κάτι τελευταίο και πίστεψε με είναι παράλογο αλλα το κόστος για φαγητό που έχω στην αγγλία έιναι το ίδιο με αυτό που είχα όταν ήμουν Xανιά,μιας και οι τιμές στα προϊόντα είναι σε φυσιολογικές βεβαια το να τως καθε μερα εξω στοιχιζει(αν και για αυτό αμφιβάλλω γιατί στα Χανιά στην παλιά πολύ δεν έινια και τόσο φτηνά) πράγμα το οποιο είναι δύσκολο εάν έχεις συνηθίσει την Ελληνική κουζίνα. Τέλος να πω ότι για ακόμα μια φορα και εγώ για την αγγλία ότι αυτό που πίστευα είναι άκρως αντίθετο με αυτό που βρήκα,όχι ότι δεν έχουν κακά πράγματα(μιας και μου έχουν βγάλει το λάδι σε διαφορα διαδικαστικά θέματα με την εξωφρενική τυπικότητα τους και ασυνεννοησία, σε σημείο που να έχω επιθυμήσει την γραφειοκρατία της Ελλάδας:lol: ),αλλα μακάρι να μπορούσαμε να εφαρμόσουμε τα καλά τους που έινια παρα πολλά κυρίως στο eκπαιδευτικό μας σύστημα. PS:και για να μην παρεξηγηθώ να σου πω ότι δεν σπουδάζω στην αγγλία(και το λέω αυτό για να σου δείξω ότι προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα ,ούτε από την πλευρά του Έλληνα φοιτητή στην Αγγλία αλλα ούτε και από την πλευρά του Έλληνα φοιτητή στην Ελλάδα,αλλα σαν ένα τρίτο πρόσωπο θέλοντας να επισημάνω τα καλά και κακά που βλέπω και στα 2 συστήματα) αλλα συνεργάζομαι με έναν καθηγητή,ενός πανεπιστημιου και βλέπω αυτά τα οποιο σου αναφέρω,όσο αφορά τα αγγλικά πανεπιστήμια Παράθεση Δώσε στους άλλους αυτό που θέλουν να δούν,και κάντους να πιστέψουν αύτο που βλέπουν. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NickTG Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 nik εγω βλεπω οτι μιλαω με εναν οργισμενο εφηβο κατα του κατεστημενου κι οσων συμβαινουν. Παντα τι ηλικια εχουν τα παιδια που μου λες ? Εγω βλεπω οτι προσπαθεις να αποφυγεις οτι λεω. Τουλαχιστον αν δεν εχεις κατι να πεις μη λες τοσο κλισε φρασεις χρησιμοποιοντας την ηλικια μου(την οποια και δεν κρυβω). Παράθεση Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS ..... PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Sτην Ελλαδα με part job μην σου πω κι με κανονικο συχνα δεν ζεις ουτε δυσκολα.Θεωρω κι εεγω οτι εχουμε μεγαλα βηματα να κανουμε για να φτασουμε στο επιπεδο της Αγγλιας ως προς το τροπο ζωης ερκει σαφως κι δεν ειναι οπως εδω που ειναι απαγορευτκα πολλα για πολλους.Να φανταστωω βεβαια οτι εκτος απο τους φοιτητες σεβονται κι τους ηλικιωμενους . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 νικ μου κι με αλλα παιδια συνενοουμαι ανετα οπως βλεπεις κι απαντω σε οτι με ρωτανε αρα δεν τρεχει τετοιο ζητημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panda Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Sτην Ελλαδα με part job μην σου πω κι με κανονικο συχνα δεν ζεις ουτε δυσκολα.Θεωρω κι εεγω οτι εχουμε μεγαλα βηματα να κανουμε για να φτασουμε στο επιπεδο της Αγγλιας ως προς το τροπο ζωης ερκει σαφως κι δεν ειναι οπως εδω που ειναι απαγορευτκα πολλα για πολλους.Να φανταστωω βεβαια οτι εκτος απο τους φοιτητες σεβονται κι τους ηλικιωμενους . Κοίταξε Xριστίνα όπως σου είπα πριν μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε μονο τα καλά τους,αλλα κατά την γνώμη αυτό μονο του δεν γίνεται , βεβαί έχουν πολλά άσχημα και πολλές φορες με έχουν φέρει στον αμήν(και αφορά θέματα που είχαν να κάνουν με το πανεπιστήμιο στο οποιο είναι ο καθηγητής που συνεργάζομαι).Τώρα όσο αφορά τον τρόπο ζωής,μακάρι να μη τον φτάσουμε ποτε:lol: ,μιας και είναι η μέρα με την νύχτα με την Ελληνική ζωή από άποψη διασκέδασης αλλα και διαβίωσης. Τώρα για το άλλο όσο αφορά το θέμα σεβασμού απλά είναι πολύ τυπολάτρεις στα πάντα και για οποιοδήποτε άτομο ,οποιαδήποτε ηλικίας. Βεβαια όλα αυτά από άποψη σεβασμού αναιρούνται όταν πέσει το σκοτάδι και αρχίσουν να μαζεύονται στα bar και πίνουν:X ,μιας και έχω δει μέσα σε μισό χρόνο όσα δεν είδα στην Ελλάδα μαζεμένα 23:X ,:lol: αυτό βεβαια εξαρτάται και από την περιοχή(τρομερές διαφορες ανάμεσα σε σκοτσέζους-άγγλους -ιρλανδούς,όσο αφορά τους ντόπιους) μιας και εδώ που είμαι εγώ είναι πολύ αναπτυγμενες οι βιομηχανίες πετρελαιου ,και βλέπεις άτομα από όλο τον κόσμο που μόλις φύγουν από τις πλατφόρμες και έρθουν στην πόλη γίνεται πανικός:worry: Παράθεση Δώσε στους άλλους αυτό που θέλουν να δούν,και κάντους να πιστέψουν αύτο που βλέπουν. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NickTG Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 νικ μου με αλλα παιδια συνενοουμαι ανετα οπως βλεπεις κι απαντω σε οτι με ρωτανε αρα δεν τρεχει τετοιο ζητημα. Παιζει ρολο και τι σε ρωτανε. Δεν ειπα πουθενα οτι δεν απαντας γενικα. Οτι σε συμφερει..... Και μετα το εριξες στον οργισμενο εφηβο. :lol: :lol: Παράθεση Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS ..... PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Αππανταω στα παντα απλα θεωρω οτι δεν θα δεχτεις τις απαντησεις μου φιλικα παντα.:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NickTG Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Αππανταω στα παντα απλα θεωρω οτι δεν θα δεχτεις τις απαντησεις μου φιλικα παντα.:lol: Αρα δεν απαντας. Παράθεση Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS ..... PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
my_highness Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Θα μπορούσε να επιβληθεί κάποια ανταποδοτικότητα αλλά αυτό θα σήμαινε έλεγχο στην έρευνα και δεν μπορώ να φανταστώ ποιός θα μπορούσε να το κάνει.... Σε κάθε αγορά προιόντος ή υπηρεσίας ο αγοραστής είναι αυτός που αξιολογεί την ποιότητα.Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανεξάρτητου ή επιπρόσθετου ελέγχου πέρα από αυτόν που θα κάνει ο αγοραστής όταν θα λάβει στα χέρια του το προιόν ή θα κάνει χρήση της υπηρεσίας. Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 ακουσα εχθες ενα ωραιο παραδειγμα που σχετιζεται με την αρση της ασυλιας οπως αυτη οριζεται απο την ελευθερη διακινηση ιδεων και πληροφοριων. πριν 4-5 χρονια η θυγατρικη της ΝΟΥΝΟΥ ζητησε απο το χαροκοπειο πανεπιστημιο να διεξαγει μια ερευνα σχετικα με τη ποιοτητα των προιοντων της. η φιρμα θα πληρωνε την ερευνα με μοναδικη παραμετρο την μη δημοσιοποιηση των ερευνων στα μεσα και κατα συνεπεια στο λαο. η συμφωνια αυτη προφανως και δεν εγινε καθως κατι τετοιο ειναι εναντια στη κοινωνικη πολιτικη του πανεπιστημιου. με λιγα λογια, προταθηκε σε ενα πανεπιστημιο να διεξαγει μια ερευνα χωρις να κοινοποιηση τα αποτελεσματα. αυτο ειναι το ασυλο, οχι απο τη πλευρα της αρσης των εκαστοτε καληψεων αλλα απο τη κοινωνικη ευθυνη του. Den mporw na katalavw ti sxesi exei to asulo me afto paradeigma. An to Panepistimio den thelei na kanei mia sugekrimeni erevna, pws epireazetai apo tin uparksi h mi asulou sto an tha tin kanei? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Den mporw na katalavw ti sxesi exei to asulo me afto paradeigma. An to Panepistimio den thelei na kanei mia sugekrimeni erevna, pws epireazetai apo tin uparksi h mi asulou sto an tha tin kanei? αν ομως οι οικονομικοι μανατζερ δεχτουν τη πραγματοποιηση αναλογων ερευνων. προσπαθω να σου εξηγησω οτι το ασυλο δεν ειναι εννοια που περιοριζεται σε τοιχους και καταληψεις, ειναι ευρυτερη εννοια.:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Αντιγράφω από αλλού: Αποκλεισμένοι στην αίθουσα όπου συνεδρίαζαν, προκειμένου να αποφασίσουν πως θα ρυθμιστεί το θέμα της εξεταστικής, βρίσκονται την Τρίτη ο πρύτανης και τα μέλη της συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ. Ομάδα φοιτητών κρατά «ομήρους» τους διδάσκοντες, ζητώντας να υιοθετηθεί η δική της θέση για το ζήτημα της εξεταστικής. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου σπουδαστές κρατούσαν τον πρόεδρο του ιδρύματος και άλλα δέκα μέλη που συμμετείχαν σε συνεδρίαση για την εξεταστική περίοδο. Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη θα συνεδριάσει η σύκλητος του Πολυτεχνείου Χανίων, που λειτουργεί κανονικά μετά από πέντε εβδομάδες κατάληψης. "Σας κλειδωνουμε μεχρι να αποφασισετε(?) αυτο που θελουμε εμεις" http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=782870&lngDtrID=244 Ζήτω η δημοκρατία θα προσέθετα :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 αν ομως οι οικονομικοι μανατζερ δεχτουν τη πραγματοποιηση αναλογων ερευνων. προσπαθω να σου εξηγησω οτι το ασυλο δεν ειναι εννοια που περιοριζεται σε τοιχους και καταληψεις, ειναι ευρυτερη εννοια.:D Δε διαφωνώ ότι το άσυλο είναι ευρύτερη έννοια, αλλά συνεχίζεις να μπλέκεις 2 πράγματα άσχετα μεταξύ τους: το άσυλο και την οικονομική/διοικητική αυτοτέλεια των πανεπιστημίων. εχω φιλους που δουλευουν 8ωρα κι 10ωρα κι δεν μπορουν να πανε στην σχολη σε καποια μαθηματα.Αλλο να δοθλευεις κι για το χαρτζηλικι σου κι σε αλλη χωρα κι να ρχονται κι τσεκ απο το σπιτι κι αλλο να χεις να ζησεις family η κι τον εαυτο σου εδω. xristinoula Μα τι κοινωνικός ρατσισμός είναι αυτός; Όποιος δουλεύει στην Ελλάδα δουλεύει για να ζήσει ενώ όποιος σπουδάζει στο εξωτερικό είνα αργόσχολος και του έρχονται τα λεφτά έτοιμα κι αν δουλεύει δουλεύει για χαρτζηλίκι. Δλδ αργόσχολοι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και βιοπαλεστές στο εξωτερικό; Έλεος!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Georgios1974 Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Sτην Ελλαδα με part job μην σου πω κι με κανονικο συχνα δεν ζεις ουτε δυσκολα.Θεωρω κι εεγω οτι εχουμε μεγαλα βηματα να κανουμε για να φτασουμε στο επιπεδο της Αγγλιας ως προς το τροπο ζωης ερκει σαφως κι δεν ειναι οπως εδω που ειναι απαγορευτκα πολλα για πολλους.Να φανταστωω βεβαια οτι εκτος απο τους φοιτητες σεβονται κι τους ηλικιωμενους . βρε συ χριστίνα ,έλεος το έσκασες το παληκάρι, πόσα παιδιά που δεν πληρώνουν μερικά εκατομμύρια στα φρoντιστήρια, μαθαίνουν ξένη γλώσσα και περνούν στις περιζήτητες σχολές? δηλαδή τι κάνουν, δουλεύουν στο Λύκειο, πληρώνουν το φροντιστήριο και δίνουν και λεφτά στη μαμά? - ούτε ο Βασιλάκης Καίλας δεν τα κανε αυτά. Αν αρχίζεις και κάνεις προσθέσεις πόσο κοστίζει σε έναν γονιό η δωρεάν παιδεία μέχρι το πανεπιστήμιο...δεν θα κάνεις ποτέ παιδιά :rolleyes: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Georgios1974 Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 Θεωρω κι εεγω οτι εχουμε μεγαλα βηματα να κανουμε για να φτασουμε στο επιπεδο της Αγγλιας ως προς το τροπο ζωης ερκει σαφως κι δεν ειναι οπως εδω που ειναι απαγορευτκα πολλα για πολλους.Να φανταστωω βεβαια οτι εκτος απο τους φοιτητες σεβονται κι τους ηλικιωμενους . Κοίτα οι Βρεττανοί αλλά και άλλοι ευρωπαίοι της 'παλιάς ευρώπης' , ιδίως οι Γάλλοι, έχουν πολύ μεγαλύτερα κοινωνικά στεγανά από ότι οι νότιοι λαοί και εμείς ειδικότερα - δεν θα δεις αυτό που βλέπεις στην Ελλάδα να υπάρχουν π.χ μπουζούκια περιωπής όπου θα πάει ο 'λεφτάς' , είτε είναι σωματέμπορος είτε φρουτέμπορας είτε εφοπλιστής και θα πάει στον εξώστη και ο φοιτητής και η κομμώτρια. Πας σε κλασικό κλαμπ? θα δείς άτομα μέχρι ένα επίπεδο κοινωνικό και όχι παραπάνω και σου φαίνονται όλα περίεργα, να σου χουφτώνουν τώρα τον **** κοριτσάκια και να σου ζητάνε pills (..) Απλά στην Αγγλία, Γαλλία κτλ, υπάρχει σεβασμός για το δικαίωμα όλων στη ζωή και στη δουλειά, είτε είναι μεγαλύτεροι είτε μαμάδες με καροτσάκια, είτε ανάπηροι είτε φοιτητές που θέλουν να κάνουν μάθημα (το έπιασες το υπονοούμενο εεεεε?) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts