Jump to content

O σκληρός μου δεσμεύει 30GB.τι φταει και πως θα το φτιά

opethh
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω βάλει εναν σκληρό 160Gb ομως τον εμφανίζει σαν 130Gb....Ti φταει?το ειχε ξανακανει με τον παλιο δισκο αλλα με το cd των windows σε ενα format τα αποδεσμευσα..Το θεμα ειναι οτι οταν πηγα να το κανω αυτο και παλι,βαζοντας το cd με οδηγει για εγκατάσταση των xp εκ νεου στον παλιο δίσκο,κ ετσι δεν εχω την επιλογή να επιλέξω τον καινουργιο,και να αποδεσμεύσω τα 30 GB....τι να κανω?

Ευχαριστω

Έχεις περάσει το SP2; Aν όχι, βρες ένα cd με το sp2 και πέρασέ το, θα αναγνωρίσουν τον σκληρό κανονικά τα windows.

Εχω βάλει εναν σκληρό 160Gb ομως τον εμφανίζει σαν 130Gb....Ti φταει?το ειχε ξανακανει με τον παλιο δισκο αλλα με το cd των windows σε ενα format τα αποδεσμευσα..Το θεμα ειναι οτι οταν πηγα να το κανω αυτο και παλι,βαζοντας το cd με οδηγει για εγκατάσταση των xp εκ νεου στον παλιο δίσκο,κ ετσι δεν εχω την επιλογή να επιλέξω τον καινουργιο,και να αποδεσμεύσω τα 30 GB....τι να κανω?

Ευχαριστω

Όταν φορτώνει το BIOS βλέπει τον σκληρό (;) σαν 160άρη; Από κει θα πρέπει να ξεκινήσεις... Αν όχι τότε κάτι συμβαίνει με τις καλωδιώσεις/παροχή ρεύματος/jumber (για pata σκληρό) ή τον ίδιο το σκληρό. Εάν ναι, είναι σίγουρο ότι με κάποιο τρόπο μέσα από τα μενού εγκατάστασης των ΧΡ θα μπορέσεις να επαναφέρεις σε διαθεσιμότητα όλο το χώρο αποθήκευσης του σκληρού σου. Τελευταία λύση θα μπορούσε να είναι το Partition Magic το οποίο και βλέπει οτιδήποτε υπάρχει στο σκληρό (εφόσον βέβαια τον βλέπει το bios)...

Στ.

:yinyang:

Παρόλο που έχει ειπωθεί αρκετές φορές. Ένας σκληρός δίσκος δεν έχει ποτέ την ονομαστική χωρητικότητά του. Παρόλο που τα 30 gb που φαίνονται να λείπουν είναι πολλά. Σε έναν 160άρη θα πρέπει να βλέπουν τα windows σαν συνολικό μέγεθος ~149gb. Αυτό διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή αλλά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Αν είναι western digital θα βλέπουν συνολικό χώρο ακριβώς 149.

Παρόλο που έχει ειπωθεί αρκετές φορές. Ένας σκληρός δίσκος δεν έχει ποτέ την ονομαστική χωρητικότητά του. Παρόλο που τα 30 gb που φαίνονται να λείπουν είναι πολλά. Σε έναν 160άρη θα πρέπει να βλέπουν τα windows σαν συνολικό μέγεθος ~149gb. Αυτό διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή αλλά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Αν είναι western digital θα βλέπουν συνολικό χώρο ακριβώς 149.

Καλημέρα...

Συμφωνώ απολύτως....:p

Και εγώ έχω έναν Western Digital 160GB αλλά δεν τον βλέπει όσο λέει...

Όπως επίσης και σε έναν Maxtor 80GB στη δουλεία μου που τον βλέπει 74,4GB :O

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Αυτό το πρόβλημα είναι τις περισσότερες φορές θέμα windows κι εφόσον η μητρική δεν είναι πολύ παλιά βέβαια. Χρειάζεται το SP2, δεν είναι κάτι περίεργο.

Για να μπορέσει ο δίσκος σου φίλε μου να δουλέψει, εαν έχεις παλιά μητρική θέλεις το sp2, μην σου πω και update το BIOS. Επίσης να ξέρεις ότι εάν το FORMAT είναι σε NTFS θα δεσμευτούν αυτόματα 8 ΜΒ μέγιστο. Βέβαια υπάρχει και το PARTITION MAGIC το οποίο θα σου δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του δίσκου σου.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Για να μπορέσει ο δίσκος σου φίλε μου να δουλέψει, εαν έχεις παλιά μητρική θέλεις το sp2, μην σου πω και update το BIOS. Επίσης να ξέρεις ότι εάν το FORMAT είναι σε NTFS θα δεσμευτούν αυτόματα 8 ΜΒ μέγιστο. Βέβαια υπάρχει και το PARTITION MAGIC το οποίο θα σου δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του δίσκου σου.

Τι λέτε ρε παιδιά; δεν είναι ούτε θέμα windows ούτε sp2 ούτε φυσικά χρειάζεται update το BIOS ή format.

Απλά μαθηματικά είναι:

160.000.000.000/1024/1024/1024=149

Η ονομαστική χωρητικότητα που αναφέρουν οι κατασκευαστές είναι ως γνωστόν πλασματική. Θα έπρεπε να είναι 160Χ1,000,000,000 bytes αλλά δεν είναι έτσι λόγω του οτι ως γνωστόν έχουμε 1024Bytes=1KByte.

Δεν μας είπες opethh πόσο συνολικό μέγεθος σου δείχνει. Είναι 149;

Αυτά που γράφεις ισχύουν, αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με το πρόβλημα του opeth. Το πρόβλημα του opeth είναι γνωστό και έχει να κάνει με τα SP των windows. Αν δεν έχεις SP1/SP2 ότι δίσκο και να του βάλεις (>140GB), θα τον εμφανίζουν με χωρητικότητα περίπου 137GB. Είναι γνωστό bug, ψάξε αν θέλεις στη βάση δεδομένων της microsoft να το διαπιστώσεις.

Για αρχή διάβασε αυτό, λέει τι να κάνεις για να ''δουν'' τα windows+SP1 δίσκους με χωρητικότητα>137GB:

http://support.microsoft.com/kb/303013/en-us

H διαδικασία που περιγράφεται γίνεται αυτόματα αν βάλεις το Sp2 και αναγνωρίζεται κανονικά ο δίσκος.

Αυτά που γράφεις ισχύουν, αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με το πρόβλημα του opeth. Το πρόβλημα του opeth είναι γνωστό και έχει να κάνει με τα SP των windows. Αν δεν έχεις SP1/SP2 ότι δίσκο και να του βάλεις (>140GB), θα τον εμφανίζουν με χωρητικότητα περίπου 137GB. Είναι γνωστό bug, ψάξε αν θέλεις στη βάση δεδομένων της microsoft να το διαπιστώσεις.

Για αρχή διάβασε αυτό, λέει τι να κάνεις για να ''δουν'' τα windows+SP1 δίσκους με χωρητικότητα>137GB:

http://support.microsoft.com/kb/303013/en-us

H διαδικασία που περιγράφεται γίνεται αυτόματα αν βάλεις το Sp2 και αναγνωρίζεται κανονικά ο δίσκος.

Έτσι είναι φυσικά. Η υποστήριξη μεγαλύτερων δίσκων όμως έχει λυθεί ήδη με sp1. Το πιο πιθανό όμως είναι ότι ο opeth έχει τουλάχιστον sp1 και απλά περίμενε να δει όσα αναφέρει ο κατασκευαστής.

Αλλά την απορία θα μας την λύσει ο ίδιος αν απαντήσει

Έτσι είναι φυσικά. Η υποστήριξη μεγαλύτερων δίσκων όμως έχει λυθεί ήδη με sp1. Το πιο πιθανό όμως είναι ότι ο opeth έχει τουλάχιστον sp1 και απλά περίμενε να δει όσα αναφέρει ο κατασκευαστής.

Αλλά την απορία θα μας την λύσει ο ίδιος αν απαντήσει

Δεν έχει

To paidi exei provlima me tin anagnorisi apo ta Windows tou "48-Bit" acess.Einai thema me tin pyknotita twn "Bits & Bytes" ston skliro disko. Einai ek's orismou energopoihmenh sta winXP SP2 & SP1 kai kalo einai na energopoieitai apo thn egkatastash twn windows afou meta mporei na dhmioiurghsei kai provlimata. Afto einai dynato mono me ena CD Windows XP Me ensomatomeno to Service Pack 1 i To SP2.
Watch When You Stray My Friend...

1) phgaine sto bios, sthn acces mode tou sklhrou vale AUTO, oute lba oute tpt allo

2) vale sp1 h sp2 h sygkekrimeno patch (~5mb nomizw) gia aythn thn douleia, vara ena format ston disko kai eisai etoimos

3) oso gia ton xoro pou 8a leipei kai meta, 8a einai reserved gia ton hd map ;)