GR.04 Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Μπα?? Και ο διευθυντής του νοσοκομείου στο δημοτικό συμβούλιο τι έκανε? Ήπιε καφέ?? Το πρόβλημα δεν είναι οι βλάχοι που γκάριζαν στο δρόμο. Το πρόβλημα είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που ομόφωνα απαγόρευσαν τον ξενώνα παρά την πλήρη ενημέρωση από τον επίσημο εκπρόσωπο. Δουλειά του ψυχιατρείου δεν είναι να οργανώνει στρογγυλά τραπέζια με τους κατοίκους. Είναι να συνενοείται με τις αρχές για τις νόμιμες διαδικασίες εγκατάστασης του ξενώνα. Αυτό έκανε στο δημοτικό συμβούλιο αλλά δυστυχώς οι σύμβουλοι επέλεξαν στρατόπεδο....Δυστυχώς. Μα ο δημοτικός σύμβουλος είναι ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού στο δήμου. Αντιπροσωπεύει τον κόσμο στο δημοτικό συμβούλιο, και αφού ο κόσμος είναι αρνητικός, αυτό πρέπει να περάσει και στις αποφάσεις του ΔΣ. Το γεγονός που πρέπει να σε ανησυχεί είναι ότι η απόφαση ψηφίστηκε και από το ΚΚΕ και από το ΣΥΝ και από ΠΑΣΟΚ, δηλαδή και οι προοδευτικοί κάναν πίσω φοβούμενοι τις επιπτώσεις της αποφασής τους (εκλογές έρχονται τον Οκτώβριο). Από την άλλη, ούτε ο διευθυντής του ψυχιατρείου, ούτε ο δήμαρχος ούτε οι σύμβουλοι θα συναναστρέφονται καθημερινά με τους ενοίκους της πολυκατοίκιας. Ο απλός ο κόσμος θα το κάνει. Κι αν ο κόσμος για τον α-β-γ λόγο τους φοβάται και δεν τους θέλει δίπλα τους, στο τέλος θα τους περιθωριοποίησει. http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GR.04 Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Λες τα λυόμενα μέσα στο λιμάνι? Καταπληκτική τοποθεσία. Ότι πρέπει για ανθρώπους που παλεύουν να πάρουν τη ζωή τους πίσω.... Τα λυόμενα χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες σαν ιατρεία. Όντως το λιμάνι είναι καταπληκτική τοποθεσία, δίπλα το δικαστικό μέγαρο, παραδίπλα πολλά εμπορικά κέντρα, και το σημαντικότερο; Ενώ είναι στο κέντρο της πόλης, είναι μακριά από κατοικίες και κανένας δεν ενοχλείται. Από την άλλη βέβαια όλα τα ειδών τα βαποράκια που κυκλοφορούν δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους εκεί (ούτε στενάκια να κρύβονται, ένας κεντρικός δρόμος που φαίνονται από παντού), ε δεν μπορεί όλοι να είναι ευχαριστημένοι. http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GR.04 Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Μα αυτα τα 1002 προγραμματα δεν τ'αφηνουν καποιοι σαν κι εσενα να εφαρμοστουν!Τι να το κανουμε που υπαρχουν,μονο στα χαρτια? Μακάρι να είχα τέτοια δύναμη, αλλα δυστυχώς... http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lefterian Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Alla distixws mas exoun kanei wfelimistes k atomistes... [sIGPIC][/sIGPIC] Luau! If you're hungry for hunk of fat and juicy meat, Eat my buddie Pumbaa here cuz he is a treat! A hundred dollar dine, a tasty swine, all you gotta do is get in line. Are ya achin'? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Μα ο δημοτικός σύμβουλος είναι ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού στο δήμου. Αντιπροσωπεύει τον κόσμο στο δημοτικό συμβούλιο, και αφού ο κόσμος είναι αρνητικός, αυτό πρέπει να περάσει και στις αποφάσεις του ΔΣ. H πλειοψηφία δεν έχει πάντα δίκιο. Και στην περίπτωση εδώ, έχει σίγουρα άδικο. O δήμαρχος και οι σύμβουλοι υπέκυψαν στις προσταγές του όχλου. Το γεγονός που πρέπει να σε ανησυχεί είναι ότι η απόφαση ψηφίστηκε και από το ΚΚΕ και από το ΣΥΝ και από ΠΑΣΟΚ, δηλαδή και οι προοδευτικοί κάναν πίσω φοβούμενοι τις επιπτώσεις της αποφασής τους (εκλογές έρχονται τον Οκτώβριο). Φυσικά και με ανησυχεί (αν και δεν με εκπλήσσει). Μόνος σου παραδέχεσαι ότι ίσως οι σύμβουλοι αποφάσιζαν διαφορετικά αν δεν είχαμε σύντομα εκλογές. Δυστυχώς, στη ζυγαριά των εκλεγμένων οι ψήφοι του κάθε αμόρφωτου βλάχου βαραίνουν περισσότερο από την πραγματικά κοινωνική προσφορά που κάθε δημοτικός άρχοντας πρέπει να προάγει και να επικροτεί. Έστω και εν μέσω αντιδράσεων. Από την άλλη, ούτε ο διευθυντής του ψυχιατρείου, ούτε ο δήμαρχος ούτε οι σύμβουλοι θα συναναστρέφονται καθημερινά με τους ενοίκους της πολυκατοίκιας. Ο απλός ο κόσμος θα το κάνει. Κι αν ο κόσμος για τον α-β-γ λόγο τους φοβάται και δεν τους θέλει δίπλα τους, στο τέλος θα τους περιθωριοποίησει. Αυτή η μπούρδα του "πάρτε τους εσείς στη γειτονιά σας" ήταν βασικό επιχείρημα των κατοίκων. Ο διευθυντής του ψυχιατρείου εργάζεται καθημερινά μαζί με τους ψυχικά ασθενείς, έχει επιλέξει να τους βοηθά με την επιστήμη του. Οι κάτοικοι, ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι επέλεξαν να μην τους δώσουν ούτε καν τη συμπάθειά τους. Ο απλός κόσμος καλά θα κάνει να δει με ανθρωπιά το ζήτημα. Συνάνθρωποί μας είναι όλοι, ακόμη και οι ψυχικά ασθενείς που οι κάτοικοι του Ευόσμου στιγματίζουν και πετούν. Λες και οι κάτοικοι του ξενώνα πρέπει να απολογηθούν ή να πληρώσουν επειδή είναι άρρωστοι. Εγώ στέκομαι και δεν θα ξεχάσω ποτέ τις φάτσες των "καταληψιών" κατοίκων. Θλιβεροί, μίζεροι, φωνασκούντες, να βρίζουν και να προπηλακίζουν όποιον δεν συμφωνούσε μαζί τους. Και η εξουσία αντί να κάνει το πραγματικά σωστό, να υπακούει στον όχλο. http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Εγώ στέκομαι και δεν θα ξεχάσω ποτέ τις φάτσες των "καταληψιών" κατοίκων. Θλιβεροί, μίζεροι, φωνασκούντες, να βρίζουν και να προπηλακίζουν όποιον δεν συμφωνούσε μαζί τους. Και η εξουσία αντί να κάνει το πραγματικά σωστό, να υπακούει στον όχλο. ;) ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Τελείωσες με την δαιμονοποίηση του συνομιλητή σου, ή έχεις κι άλλες συκοφαντίες να εκσφενδονίσεις? :lol: :rolleyes: Καλα,εισαι απιστευτος...ποιος αρχισε τη "δαιμονοποιηση",εγω ή εσυ? Να εισαι σιγουρος πως υπαρχουν πολλα υποκειμενα εκει εξω που εχουν το θρασος να ονομαζονται "ανθρωποι" που θα ηθελαν οσο τιποτα αλλο τον εγκλεισμο,την απομονωση ή ακομα & την εξοντωση οσων εχουν καποιο προβλημα ή ειναι καπως διαφορετικοι απ'αυτους...που'σαι Χιτλερ να τους δεις!:mad: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GR.04 Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Γενικό σχόλιο. Δυστυχώς δεν έχουμε μάθει να διαλεγόμαστε και να σεβόμαστε το συνομιλητή μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις αντι να υπάρχει διάλογος με επιχειρήματα καταλήγουμε να βριζόμαστε μεταξύ μας. http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lemanis Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Άλλο να έρθει και να εγκατασταθεί μια υπηρεσία που εξυπηρετεί κόσμο (εφορεία, ληξιαρχείο, πολεοδομία κτλ) και άλλο να έρθει μια υπηρεσία που θα προκαλέσει η παρουσία της (φυλακές, ΟΚΑΝΑ, κτλ) Σοβαρά?!? ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΚΑΝΑ κάτω από το σπίτι μου, παρά εφορία με διπλο-τριπλοπαρκαρισμένα, φασαρία κλπ. Στο ξαναλέω: έχω ζήσει απέναντι σε ΟΚΑΝΑ, δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Κανένα πρόβλημα δεν δημιουργούν οι άνθρωποι. Ίσα ίσα, είναι φιλήσυχοι και δεν πειράζουν κουνούπι. Κοινωνικότητα, αυτό είναι το μόνο που χρειάζονται. Ξέρεις πώς έκαναν όταν τους έλεγα καλημέρα και κερνούσα κάνα τσιγάρο? Έσκαγαν ένα χαμόγελο τόσο μεγάλο, που ήταν αρκετό να σου φτιάξει τη μέρα! Αλλά κάποιους φαίνεται, οταν ο άλλος τους χαμογελάει, τους ενοχλεί αν έχει κίτρινα δόντια... :( Και στην τελική, πολύ περισσότερο με ενοχλεί ο όχλος που κάνει πορείες, κρεμάει πανό και ουρλιάζει "όχι στον ΟΚΑΝΑ δίπλα στα σπίτια μας" ή "οι κεραίες κινητής κάνουν ζαμπόν το μυαλό των παιδιών μας", παρά ο ΟΚΑΝΑ και οι κεραίες themselves. http://www.4troxoi.gr/forum/images/avatars/40901403742c3d7ea3caba.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adompros Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Καταρχάς θεωρώ ότι ο τίτλος του θέματος "Πολιτισμένος ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη" είναι απαράδεκτος. Συγνώμη Κώστα, αλλά ... Και δεν είμαι Θεσσαλονικιός. Έτσι από περιέργεια. Έχετε ακούσει εσείς ποτέ για κέντρο επανένταξης ψυχασθενών ή για κέντρο απεξάρτησης ναρκομανών στην Κηφησια; Στην Εκάλη; Στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης; Στην Καλαμαριά;; Γιατί άραγε όλα γίνονται σε ήδη υποβαθμισμένες περιοχές; Και δεν είναι ρητορικό το ερώτημα αλλά θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος. Να συμφωνήσω με την κατασκευή όλων των "δύσκολων κοινωνικών υπηρεσιών" στο Πανόραμα, στα Κωνσταντινοπολίτικα, στην Καλαμαριά και στην Πυλαία... όπου η αξία γης μπορει να είναι υψηλή, αλλά δεν αποτρέπει ποτέ την κατασκευή αθλητικών ή πολιτιστικών εγκαταστάσεων. Το θέμα βέβαια δεν αφορά μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά κάθε γειτονιά που επηρρεάζεται από την αυθαίρετη εγκατάσταση οποιασδήποτε υπηρεσίας... η δύναμη της βλακείας είναι ακατανίκητη... :confused: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iliasp Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Ολοι ξερουμε οτι οι κατοικοι τετοιων οικονομικα υποβαθμισμενων περιοχων παντα θα ασχολουνται με τετοια ζητηματα οποτε απο εκει και περα ο καθενας εκφραζεται παντα στον βαθμο που τον επηρεαζει το συγκεκριμενο ζητημα... Αυτο που θελω να πω εγω ομως που απλα ειδα τον τιτλο και ειχα την περιεργια να μαθω περι τινος προκειται ειναι οτι ο τιτλος πολυ απλα δεν ταιριαζει...παραπεμπει αλλου...οποτε και θα επρεπε ηδη να ειχε αλλαξει... Αν ειναι δυνατον να τους αποκαλουμε απολιτιστους για ενα συμβαν που στην τελικη εχει απασχολησει στο παρελθον δεκαδες δημους απο ολη την Ελλαδα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Ολοι εξω απο τον χορο κρινουμε με τρομακτικη ευκολια. Ουτε και εσεις θα θελατε στην γειτονια σας να κυκλοφορουνε ναρκομανεις δεξια-αριστερα. Αν ομως εσεις τους θελετε, να σας τους στειλουμε γιατι εμεις δεν... δηλαδη εσυ εισαι κατι σαν το θεο ας πουμε? ποτε δεν κανεις λαθος?????????? αυτοι που πανε εκει θελουν βοηθεια και οχι απαξιωση :mad: δεν φταινε αυτοι δεν ειπαν "α δεν εχω τι να κανω σημερα ας παρω λιγο κρακ" δεν ειναι ζωα ειναι ανθρωποι που θελουν βοηθεια ελπιζω καποτε να μην βρεθεις στην θεση να ζητας βοηθεια(οποια να ειναι και αυτη το τονιζω...) και να σε αντιμετωπιζουν με αυτο το μυαλο:( :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ethnicnation Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Τα δείγματα πολιτισμού από τη πρώτη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ακολουθούν το ένα το άλλο...:mad: Πρώτα με τις ευλογιές των τοπικών αρχόντων καηκαν βιβλία, μετά απαγορεύτηκε σε αριστούχους μαθητές να παρελασουν με τη σημαία ως είχαν δικαίωμα, υστέρα κάνανε τη μεγαλειώδη κατάληψη στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ, στέλνοντας στον άλλο κόσμο αρκετούς που θα μπορούσαν μέσω του προγράμματος μεθαδωνης να σωθούν, σήμερα είδα στο δελτίο ειδήσεων πως το δημοτικό συμβούλιο του Εύοσμου πανηγυρικά αποφάσισε να μην επιτρέψει τη λειτουργία του ήδη έτοιμου πρότυπου κέντρου επανένταξης τέως ψυχασθενών στη περιοχή, για να μη «πέσει η αξία των σπιτιών τους» «Δε θα γίνει ο Εύοσμος Δύσοσμος» όπως είπε η γραφική κυρία στη κάμερα.... Ας τους μαζέψει κάποιος... Και ο φασισμός έχει τα όρια του.....:mad: :mad: :mad:Κατ'αρχήν, άλλαξε τον τίτλο του θέματος.Δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, όπως σου λοξέψει εσένα. Και όσον αφορά το θέμα, καλά κάνουν οι κάτοικοι. Πρέπει δηλαδή να ανεχτούν τα παράσιτα στην γειτονιά τους; Δημοκρατικός μπορώ να το παίζω και εγώ απο το πληκτρολόγιο. Αλλα οι φασίστες της καθημερινότητας να το παίζουν στο διαδύκτιο και φιλάνθρωποι; Έλεος. Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 ...καλά κάνουν οι κάτοικοι. Πρέπει δηλαδή να ανεχτούν τα παράσιτα στην γειτονιά τους; Παράσιτα ποιοι είναι ακριβώς? Οι πρώην ψυχικά ασθενείς? Οι πρώην τοξικομανείς? Οι αλλοδαποί εργάτες? Όλοι αυτοί μαζί? Ποιος δηλαδή, κατ΄εσέ, δεν είναι παράσιτο και έχει δικαίωμα να γίνει γείτονας των Ευοσμιτών? http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zoo Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Αμέσως οι Θεσσαλονικείς να παινέψουμε το σπίτι μας!... Το σπίτι μας πρέπει να το παινεύουμε μόνο όταν το αξίζει μπας και βελτιωθεί! Αλλιώς ας πέσει, αν είμαστε έξυπνοι δεν θα μας πλακώσει!... Σίγουρα αντίστοιχες συμπεριφορές υπάρχουν παντού, για παράδειγμα οι Άγγλοι ονομάζουν αυτό το κοινωνικό φαινόμενο N.I.M.B.Y. (Not In My Back Yard), αλλά δεν παύουν να είναι δείγμα έλλειψης πολιτισμού και στοιχειώδους ανθρωπιάς!... Οι φωτογραφίες στην υπογραφή μου είναι όλες από την "πολιτισμένη" Θεσσαλονίκη... (τα φεστιβάλ πολιτισμού μας μάραναν!...) Είμαι σίγουρος ότι τα μπουμπούκια του Ευόσμου που φώναζαν και ανησυχούσαν για τα φυντάνια τους παρκάρουν σε ράμπες, διαβάσεις και πεζοδρόμια χωρίς να τους απασχολεί πώς θα κινηθεί ο άνθρωπος με ειδικές ανάγκες (δηλαδή η γιαγιά με το καρότσι για ψώνια, η έγκυος, ο νέος με σπασμένο πόδι, η μάνα με το καρότσι του μωρού, ο γέρος με το μπαστούνι και άλλες σπάνιες μορφές ζωής) αρκεί να βολέψουν το κωλαράκι τους, να μην παιδευτούν να παρκάρουν και (το βασικότερο) να μην πληρώσουν για στάθμευση. Θα μου πείτε, συγκρίνονται αυτά τα δύο θέματα από πλευράς βαρύτητας και σοβαρότητας; Φυσικά και όχι! Αυτό θέλω να δείξω, ότι ο μέσος "πολιτισμένος" Έλληνας (για να μην τα βάζω μόνο με τους Θεσσαλονικείς) έχει γραμμένους τους άλλους ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ! Βάζει αγωνιστική εξάτμιση και κάνει κόντρες νυχτιάτικα σε κατοικημένη περιοχή, περνά με κόκκινο, τρακάρει αθώους περαστικούς και φεύγει αμέσως χωρίς να δει αν τραυμάτισε κανέναν, κορνάρει επίμονα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, βάζει το σκυλάκι του να χέσει στη λιγοστή άμμο και το ελάχιστο πράσινο που έχουν τα λίγα πάρκα της πόλης κι ας είναι εκεί για να πάνε να παίξουν παιδιά... θα κάτσει να ασχοληθεί με ανθρώπους που δεν εκτιμά, δηλαδή με πρώην τοξικομανείς ή ψυχικά ασθενείς του ΨΝΘ;;; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Χέστηκε! Να πάνε να πεθάνουν αρκεί να μην είναι δίπλα του και να μην τον ενοχλούν! Εδώ απλά καθημερινά πράγματα δεν μπαίνει στον κόπο να κάνει για τους συνανθρώπους του θα ασχοληθεί με το κάθε (κατά τη γνώμη του) απόβρασμα και θα ζοριστεί για να το βοηθήσει να επανενταχθεί;... Να πάει να επανενταχθεί στην κοινωνία των δέντρων του Σέιχ Σου ή να πεθάνει κάπου μακρυά από την (άψογη και πολιτισμένη) πόλη! (αρκεί εκεί που θα πάει να μη φαίνεται και να μη μυρίζει από το σπίτι του!!!) Εμένα περισσότερο με στεναχωρεί το ότι, με βάση όσα βλέπω καθημερινά σε αυτή την πόλη, δεν σοκαρίστηκα από την αντίδραση των κατοίκων του Ευόσμου... τη θεώρησα σε πλήρη αντιστοιχία με τις υπόλοιπες καθημερινές εμπειρίες μου... :( ΥΓ-Πάω να κλείσω το παράθυρο γιατί κάποιος πολιτισμένος (πάω στοίχημα) κάτοικος Θεσσαλονίκης διπλοπάρκαρε και έκλεισε έναν άλλο ο οποίος κορνάρει εδώ και μισή ώρα... Απορώ από πού αντλούμε τόση περηφάνια!;!... Σανίδα που χρειαζόμαστε!... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ethnicnation Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Έχεις μιλήσει με κάποιον απο τους κατοίκους και έβγαλες τεκμηριωμένη άποψη, η απλά κουβέντα να γίνεται με ύβρεις εκ του σφαλούς; Εγω έχω ξάδελφο τρόφιμο και ξέρω απο πρώτο χέρι το τι άτομα υπάρχουν εκει μέσα. edit. Στο προηγούμενο μέλος απαντώ. Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Έθνικ, χαρακτήρισες "παράσιτα" κάποιους ανθρώπους. Εκείνους που απλώς ασθένησαν. Εκείνους που θεραπεύτηκαν και δεν τους θες δίπλα σου επειδή είναι "παράσιτα". Αν είχες ξάδελφο τρόφιμο ψυχιατρείου θα είχες πιο ανθρωπιά μέσα σου. Αν πάλι έχεις πραγματικά, και εκφράζεσαι έτσι, σου εύχομαι ποτέ στην ζωή σου να μην σου τύχει κάτι σοβαρό και χρειαστείς βοήθεια. Με τα μυαλά που έχεις δεν θα βρεθεί κανείς να σε βοηθήσει. http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ethnicnation Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Θέλει πολύ συζήτηση το θέμα. Δεν ειναι θέμα ανθρωπιάς μου. Άνθρωπος είμαι. Ξέρω όμως τι λέω. Άσε, ειναι φρίκη το όλο ζήτημα. Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. March 9, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Αυτο που θελω να πω εγω ομως που απλα ειδα τον τιτλο και ειχα την περιεργια να μαθω περι τινος προκειται ειναι οτι ο τιτλος πολυ απλα δεν ταιριαζει...παραπεμπει αλλου...οποτε και θα επρεπε ηδη να ειχε αλλαξει... Αν ειναι δυνατον να τους αποκαλουμε απολιτιστους για ενα συμβαν που στην τελικη εχει απασχολησει στο παρελθον δεκαδες δημους απο ολη την Ελλαδα! a) Ο τιτλος σας ενοχλει και οχι η ουσια? β)Που παραπεμπει ο τιτλος? γ)Ποιος θα επρεπε να ειναι ο τιτλος κατα τη γνωμη σας? δ)Στο αρχικο ποστ αναφερομαι σε αρκετα παραδειγματα που δειχνουν, μαζι με αυτα που εγραψαν αλλοι χρηστες μια συνεχη ρατσιστικη συμπεριφορα. Αν μου βρεις αλλο δημο απο τους "δεκαδες" με αναλογα κρουσματα, θα τον βαλω. Προς αγαπητους moderators, θα χερομουν αν δεν αλλαζατε το τιτλο. Θεωρω οτι δεν ειναι προσβλητικος, προκλητικος ή το κυριοτερο αδικος. Αν καποιος πει οτι δεν ειναι ο σωστος θα ειναι μονο γιατι ο σωστος θα επρεπε να ειναι "Αλλο ενα κρουσμα ρατσισμου στη Θεσαλονικη", κατι που δηκαιολογειται απο το περιεχομενο του ποστ.... _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. March 9, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Κατ'αρχήν, άλλαξε τον τίτλο του θέματος.Δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, όπως σου λοξέψει εσένα. Και όσον αφορά το θέμα, καλά κάνουν οι κάτοικοι. Πρέπει δηλαδή να ανεχτούν τα παράσιτα στην γειτονιά τους; Δημοκρατικός μπορώ να το παίζω και εγώ απο το πληκτρολόγιο. Αλλα οι φασίστες της καθημερινότητας να το παίζουν στο διαδύκτιο και φιλάνθρωποι; Έλεος. ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Διαβαζω ξανα και ξανα το ποστ σου, δε μπορω να πιστεψω οτι το εγραψες... Ας κρινει η πλειοψηφια αν εσυ ή οι ανθρωποι που κανανε εναν αγωνα για να θεραπευτουν απο μια αρρωστια για την οποια δεν ευθυνονται ειναι παρασιτα.... _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Έχεις μιλήσει με κάποιον απο τους κατοίκους και έβγαλες τεκμηριωμένη άποψη, η απλά κουβέντα να γίνεται με ύβρεις εκ του σφαλούς; Εγω έχω ξάδελφο τρόφιμο και ξέρω απο πρώτο χέρι το τι άτομα υπάρχουν εκει μέσα. edit. Στο προηγούμενο μέλος απαντώ. και ο χειροτερος να ειναι δεν παυει να ειναι καποιος σαν εσενα ζει αναπνεει και δεν πηγε εκει για βολτα πηγε εκει για βοηθεια :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Είδα και εγώ τα αποβράσματα που "κατέλαβαν" την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Κάτι τύποι θλιβεροί, κακομοίρηδες, με φανερή την αμορφωσιά στα μούτρα τους. Οι βλαχοδήμαρχοι αβαντάρουν αυτούς τους αμόρφωτους λέγοντας τους κρυφά "εγω δεν μπορω να κανω τίποτε αν δεν αντιδράσετε. Βγείτε μπροστά και εγώ είμαι εδώ". Και μετά βγαίνει δημόσια και λέει "εγω θελω αλλα άμα δεν θέλουν οι δημότες τι να κάνω?" Αυτός είναι ο Εύοσμος, ο ίδιος δήμος όπου απαγορεύτηκε στους αλλοδαπούς να χρησιμοποιούν τα δημοτικά λεωφορεία. Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη, ο ιδανικότερος τόπος για να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος ο γνωστός "πατριώτης" καναλάρχης ευρωβουλευτής. Ηλεκτρομάτη, κάνεις λάθος. Θλιβερό μεν αλλά ακατανόητο. Ακατανόητο επειδή αφήνουμε και κάνουν κουμάντο οι πιο σκοτεινές και οπισθοδρομικές δυνάμεις. Χθες έδειχνε στις ειδήσεις μια πολυκατοικία στην οποία με το έτσι θέλω οι ένοικοι ξήλωσαν τη ράμπα που χρησιμοποιούσε 22χρονος παραπληγικός επειδή "ασχημαίνει την είσοδο". Αυτή ειναι η Ελλάδα, δυστυχώς. Και ντρέπομαι όταν εκλεγμένοι γελοίοι άρχοντες γίνονται υπηρέτες των αμόρφωτων γελοίων δημοτών τους. Κάποτε πρέπει οι ηγέτες να επιβάλλουν το αντικειμενικά σωστό και όχι το δίκαιο του όχλου. Ντρέπομαι που η κοινωνία μας ακόμη ξηλώνει ράμπες νέων ανάπηρων. Και ντρέπομαι που υπάρχουν νέοι άνθρωποι που βλέπουν "δίκαιο" και στις δύο πλευρες. Αμελίδης, δεν είναι απόψεις δύο πλευρων. Είναι η ανθρωπιά ενάντια στην απανθρωπιά και η πρόοδος απέναντι στο σκοταδισμό. Είναι η κοινωνία της συμπαράστασης απέναντι στην κοινωνία της απόρριψης. Είναι η διαφορά μεταξύ ανθρώπου και ζούγκλας. Και ομως.. Εξακολουθω να πιστευω οτι δικιο υπαρχει και απο τους μεν και απο τους δε! Θα μπορουσα και εγω πολυ ευκολα να κατακρινω αυτους τους ανθρωπους και να αναρωτηθω τι ειναι αυτο που τους πειραζει... Ολα αυτα βεβαια εκ του ασφαλους μιας και το σπιτι μου ειναι ακριβως στην αλλη ακρη της πολης! Απο την αλλη εχουμε και την αλλη πλευρα με ανθρωπους οι οποιοι σιγουρα εχουν την αναγκη για βοηθεια... Αυτοι ειναι οι μονοι που δεν φταινε και το χειροτερο ειναι οτι αυτοι τελικα την πληρωνουν την νυφη! Δεν θα κατσω να ασχοληθω με τους δημαρχους κλπ αλλα το προβλημα θα μπορουσε να λυθει σχετικα ευκολα αν επελεγαν εξ αρχης μια περιοχη η οποια δεν θα ειναι πολυ κοντα σε κατοικιες! Ετσι θα υπηρχε ηρεμια και στους κατοικους αλλα και στους τροφιμους αναλογων "ιδρυματων"! Για αυτο σου λεω... Ειναι οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος! ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. March 9, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Ερχονται απο μια περιοχη που δεν ηταν πολυ κοντα σε κατοικιες: Το ψυχιατρειο. Δε το εχουν πια αναγκη, γινανε καλα, δεν ειναι καν αποκρουστικοι στην εμφανιση αν αυτο ενοχλει καποιους στους τοξικομανεις. _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Αμελίδη, η έννοια της "ένταξης στην κοινωνία" προϋποθέτει να είναι κοντά στην κοινωνία. Αποασυλοποίηση στην άκρη της πόλης δεν γίνεται. http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pankard Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Τζιμάκ, έχει να κάνει με τις αξίες της γης, των ενοικίων και των ακινήτων. Άλλωστε στα βόρεια προάστια της Αθήνας έχει πολλά νοσοκομεία, στην Πεντέλη έχει παιδικό ψυχιατρικό νοσοκομείο, στον Παράδεισο Αμαρουσίου υπηρχε μέχρι πρόσφατα ιδιωτική ψυχιατρική κλινική. Αυτό που υποννοείς με την ερώτησή σου μάλλον δεν ισχύει. ποιά αξία οικοπέδων και ενοικίων λές?αυτά αν δεν κάνω λάθος είναι χρηματοδοτούμενα προγράμματα που καλύπτουν σχεδόν όλα τα έξοδα στέγασης και συντήρησης.δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και καλύπτεσαι πίσω απο την δικαιολογία περι ενοικίων και αξίας γής.τυχαίο είναι δηλαδή που όλα αυτά τα ιδρύματα βρίσκονται εδώ αθήνα βάθη,μεταξουργείο και κοντά στην ομόνοια?εχείς περάσει ποτέ απο εκεί να δείς τι γίνεται καθημερινά? υπάρχει κέντρο αποτοξίνωσης στη βάθη και δίπλα ακριβώς βρίσκονται τοξικομανείς καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.κι αυτό τυχαίο είναι? ή μήπως έχεις την εντύπωση οτι θα δέχονταν ποτέ οι κάτοικοι στα βόρεια τέτοια κέντρα?εκ΄τος κι αν κοροιδευόμαστε.τα κέντρα αυτά στεγάζονται εκεί που ούτως ή άλλως η ποιότητα ζωής είναι υποβαθμισμένη και δε παίζουν φράγκα.τόσο απλό.και στο δήμο αμαρουσίου είναι γνωστά κάποια τέτοια περιστατικά περι αντιδράσεων. και κάτι τελευταίο : υπάρχει κανείς που πιστεύει οτι απο αυτά τα κέντρα απεξαρτώνται τελικά τα συγκεκριμένα άτομα?εγώ πιστεύω όχι πάντως. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts