Jump to content

ISDN χωρίς ρεύμα;


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω ISDN και DSL και θα ήθελα η τηλεφωνική λειτουργία να μην απαιτεί ρεύμα διότι μερικές φορές (ειδικά με τις χιονοπτώσεις) έχω εκνευριστικές διακοπές.

Οι λειτουργίες του netmod (πέρα από το ότι μου επιτρέπει να πραγματοποιώ κλήσεις και διαχωρίζει τα 2 κανάλια) μου είναί άχρηστες.

Γνωρίζετε εάν υπάρχει κάποιο εναλλακτικό του netmod το οποίο απλά να χωρίζει σε 2 κανάλια παίρνοντας ρεύμα από τη γραμμή του οτε; Βασικά το είχα δει πολύ παλιά και δεν έδωσα σημασία.

Σημειώστε ότι το downgrade σε PSTN είναι αδύνατο γιατί από τον οτε απαιτήται ISDN για το DSL. :cry:

...αυτά.
Link to comment
Share on other sites

Περιέργως το netmod μου διακόπτει τη κλίση όταν διακοπεί ακόμα και για 1 δευτερόλεπτο το ρεύμα. Το αν λειτουργεί το ένα κανάλι χωρίς ρεύμα από τη στιγμή που θα γίνει διακοπή στο τηλεφώνημά μου, ελάχιστα με ενδιαφέρει αφού οι διακοπές δεν ξεπερνούν τα 2 δευτερόλεπτα.

Με βλέπω να προσφεύγω στη λύση του UPS.... :mad:

...αυτά.
Link to comment
Share on other sites

Eμένα δε διακόπτει καθόλου. Αναβοσβήνει το ένα λαμπάκι απλά αλλά καλεί κανονικά. Και έτυχε να έχω διακοπές ρεύματος μέχρι και 3 ώρες. Όλα οκ.
Link to comment
Share on other sites

Έχεις δοκιμάσει να βγάλεις το netmod από τη πρίζα την ώρα που μιλάς;

Η διακοπή σε εμένα συμβαίνει την ώρα της κλίσης. Δηλαδή διακόπτεται η κλίση, μετά μπορώ να ξανακαλέσω είτε χωρίς είτε με ρεύμα. Αλλά πίστεψέ με, όταν στα χιόνια ή τις βροχές γίνεται κάθε λίγο είναι πάρα πολύ εκνευριστικό.:cry:

Το να πάρω UPS φαίνεται να λύνει το πρόβλημα αλλά ο υπολογιστής είναι μακρυά από το netmod οπότε θα ξοδέψω χρήματα UPS μόνο για το μπρίκι της intracom.:mad:

...αυτά.
Link to comment
Share on other sites

Όχι αυτό δε το έχω δοκιμάσει... Έχω δοκιμάσει να καλέσω σε διακοπη ρεύματος και παρόλο που αναβοσβήνουν τα λαμπάκια του Netmod, αυτό καλεί κανονικά.
Link to comment
Share on other sites

Και σε μένα το netmod αν πέσει το ρεύμα, γιοκ.

Δείτε εδώ γιατί βαριέμαι να τα ξαναγράφω -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=18545

Link to comment
Share on other sites

Τα netmod έχουν τόσα προβλήματα, που προτιμώ να κρατήσω το δικό μου. Ποιός ξέρει τι άλλο πρόβλημα θα έχει αυτό που θα μου φέρουνε; Άλλωστε δεν κόβεται και πολύ συχνά το ρεύμα.
Link to comment
Share on other sites

Το πρόγραμμα για την ρύθμιση του NETMOD μέσω υπολογιστή έχει μια επιλογή που αν την ενεργοποιήσεις λειτουργούν και οι δύο γραμμές ακόμα και αν δεν υπάρχει ρεύμα. Απλά με αυτή την επιλογή ενεργοποιημένη, όταν δεν υπάρχει ρεύμα από την ΔΕΗ χρησιμοποιεί το ρεύμα από την γραμμή του ΟΤΕ, η τάση του οποίου στις γραμμές ISDN είναι 110 volt αν θυμάμαι καλά. Ψάξτε το θέμα με το πρόγραμμα της Intracom, το έχω δοκιμάσει σε πολλά netmod και δουλεύει άψογα.
Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Netmod αυτομάτως όταν δεν έχει τροφοδοσία ρεύματος,καταργεί την μία γραμμή και γυρνά σε emergency channel που είναι στην πράξη σαν την γραμμή PSTN η οποία δεν απαιτεί ρεύμα, όπως η ISDN λόγω του αναγκαίου τερματικού (Netmod).

 

Για να έχετε τηλέφωνο αναπάσα στιγμή ακόμα και σε πολύωρη διακοπή με ISDN γραμμή,απλά να έχετε συνδεδεμένη μία κοινή συσκευή (ενσύρματη) στην μία από της αναλογικές υποδοχές του Netmod :)

The Future Belongs To The Brave
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Εγώ το έχω ρυθμίσει μέσω του υπολογιστή να λειτουργούν και οι 2 γραμμές χωρίς ρεύμα! Έχω σημαντικότερο πρόβλημα από τις διακοπές ρεύματος... ο γιος μου που είναι 2,5 χρονών όλο μου το βγάζει από τη πρίζα! :lol:

spacer.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...