Jump to content

ONDsl,Conn-X ή ADSL in-a-BOX??

Κοινοποίηση

Recommended Posts

εχει ερθει ο καιρος για να βαλω adsl.Εχω ψαξει ολο το νετ κ προσπαθω να βγαλω μια ακρη...Λοιπον εχω κατασταλαξει στα εξης:

1)Θα αγορασω ενα ρουτερ,μαλλον το 9105 της US Robotics,αφου δεν μου κανει το απλο μοντεμ.

2)Θα αγορασω καποιο πακετο για αρχη αφου δεν θελω να μπλεκω με τις μαλλον ακριβες αοριστου-χρονου συνδεσεις.

Λοιπον ειμαι μεταξυ των παραπανω πακετων αλλα εχω τους εξης ενδοιασμους:

1) Μαλλον αποκλειω την Forthnet,που εχει δειξει πολλα προβληματα την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη.Ο μονος λογος που την σκεφτομαι ακομη ειναι οτι εχει διαθεσιμες θυρες στην περιοχη μου.

2) Δεν εχω ξεκαθαρισει ακομα την διαφορα μεταξυ Conn-X και OnDsl Kit.Αυτο που με απασχολει περισοτερο δεν ειναι τα 5 ευρω πανω ή κατω αλλα μια αξιοπιστη λυση που δεν θα μου δημιουργει προβληματα ή χαμηλες ταχυτητες.Ενα ακομα σημειο που με απασχολει ειναι οτι εχω κοιταξει εδω: http://www.ote-shop.gr/home/adslwizard.htm κ δεν υπαρχουν διαθεσιμες θυρες στην περιοχη μου.Αυτη η διευθυνση ισχυει κ για το Conn-X κ για το ONDSL?

Τι να κανω?? Να παρω το ONDSL KIT που δινει κ ενα mp3 player στο Γερμανο κ να περιμενω να ανοιξουν θυρες? Εχω ακουσει οτι μπορει να περιμενω ΠΑΑΑΡΑ πολυ καιρο...Να παρω το ΑDSL in-a-box κ να ελπιζω οτι θα ειμαι τυχερος σε θεματα ταχυτητας κτλ κτλ.??? Μηπως εχει βγαλει καμια προσφορα η HOL που να αξιζει???

Ευχαριστω για τη βοηθεια σας.....

Kαταρχάς οι πόρτες είναι στα DSLAM του ΟΤΕ oπότε δεν παίζει να υπάρχει διαθεσιμότητα forthnet όπως λές.
http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg

Kαταρχάς οι πόρτες είναι στα DSLAM του ΟΤΕ oπότε δεν παίζει να υπάρχει διαθεσιμότητα forthnet όπως λές.

Στο σαιτ της Φορθνετ ομως μου λεει οτι εχει διαθεσιμοτητα... Λες να ειναι τοσο μουφες για να πιασουν πελατες????

Aπο οτι βλέπω σου λέει το site της forthnet μόνο οτι ΟΚ υπάρχει διαθεσιμότητα ADSL

(υπάρχει εγκατεστημένο DSLAM -χαίρω πολύ-)

Δεν σου λέει τπτ για πόρτες...

Η Forthnet δεν αντιμετοπίζει κανένα πρόβλημα μετά την αναβάθμηση που έκανε... ;)

Όντως από σήμερα έχω full ταχύτητες (όπως είχα και πριν) και έχουν πέσει τα ping σε φυσιολογικά επίπεδα. Πριν ήταν πολύ χάλια (επηρέαζαν το surfing αισθητά).

Όντως από σήμερα έχω full ταχύτητες (όπως είχα και πριν) και έχουν πέσει τα ping σε φυσιολογικά επίπεδα. Πριν ήταν πολύ χάλια (επηρέαζαν το surfing αισθητά).

Ρε παιδια αν οντως ισχυει αυτο τοτε να παρω Forthnet που την εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση...

Φυσικά να προτιμήσεις Forthnet, αλλά αν ο ΟΤΕ λέει ότι δεν έχει πόρτες στην περιοχή σου τότε δε μπορείς να βάλεις ADSL ούτε από Forthnet...

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Φυσικά να προτιμήσεις Forthnet, αλλά αν ο ΟΤΕ λέει ότι δεν έχει πόρτες στην περιοχή σου τότε δε μπορείς να βάλεις ADSL ούτε από Forthnet...

lewton εισαι chief.

• 2 weeks later...

Μια απορία: Αν αφού πάρω ένα ondslkit και άρα μου μείνει μετά η σύνδεση μόλις λήξει, μπορώ να βάλω μετά κάποιο άλλο κουτί όπως το τζέτπακ; Ή πρέπει πρώτα να κόψω την σύνδεση για να το βάλω;

Θέλω νετ για ένα μικρό διάστημα μόνο, γενικά ρωτάω.

Για τώρα, η φτηνότερη πρόταση σε κουτί ποια είναι; Πρώτα με ενδιαφέρει η μικρή διάρκεια και μετά η μικρή τιμή. Όλα τα άλλα έρχονται σε 2η μοίρα προς το παρόν...

Σόρυ που ρωτάω εδώ, αλλά δεν βρήκα κάτι πιο σχετικό...

Κοίτα το πακέτο περιλαμβάνει το τέλος ενεργοποίησης της γραμμής και το πάγιο της. Οπότε προφανώς πρέπει να κόψεις την υπάρχουσα γραμμή για να βάλεις άλλο πακέτο! Αν δεν κάνω λάθος το πακέτο με τη μικρότερη διάρκεια είναι το OnDSL Kit...

Μια απορία: Αν αφού πάρω ένα ondslkit και άρα μου μείνει μετά η σύνδεση μόλις λήξει, μπορώ να βάλω μετά κάποιο άλλο κουτί όπως το τζέτπακ; Ή πρέπει πρώτα να κόψω την σύνδεση για να το βάλω;

Θέλω νετ για ένα μικρό διάστημα μόνο, γενικά ρωτάω.

Για τώρα, η φτηνότερη πρόταση σε κουτί ποια είναι; Πρώτα με ενδιαφέρει η μικρή διάρκεια και μετά η μικρή τιμή. Όλα τα άλλα έρχονται σε 2η μοίρα προς το παρόν...

Σόρυ που ρωτάω εδώ, αλλά δεν βρήκα κάτι πιο σχετικό...

Εσύ επιλέγεις για το αν θα σου μείνει η σύνδεση ή η γραμμή του ΟΤΕ μόλις λήξει το kit. Μπορείς είτε να κρατήσεις και την γραμμή ΟΤΕ και την σύνδεση Οτενέτ, είτε να κόψεις την Οτενέτ , να κρατήσεις την Γραμμή ΟΤΕ και να διαλέξεις άλλο παροχέα.

Όπως και νά'χει, αν δεν κόψεις τελείως και τα 2 , δεν μπορείς να προβείς στην αγορά ενός νέου πακέτου σύνδεσης+γραμμής από οποιαδήποτε εταιρία, γιατί έχει ενεργοποιηθεί ήδη μια γραμμή adsl στην τηλεφωνική σου γραμμή και πρέπει πρώτα να κοπεί αυτή και μετά να μπεί μια άλλη.

Οπότε κοίτα να κόψεις τα πάντα ,πριν κάνεις κάτι.

Για την μικρότερη διάρκεια τώρα, παίζει το ondslkit και το Jetpack.

Μάλιστα νομίζω ότι σε συμφέρει το δεύτερο αφού και τα 2 δίνουν 4 μήνες.

Το ondslKit με 106 ευρώ δίνει 384 σύνδεση Otenet - 384 line OTE - χάλια μόντεμ

Το Jetpack δίνει με τα ίδια λεφτά 512 σύνδεση Altecnet - 512 line OTE - πολύ καλό ethernet router.

Και αφού θέλεις net για λίγο χρονικό διάστημα δε σε χαλάει καθόλου.

Μάλιστα είμαι στην ίδια φάση περίπου, περιμένω να διακοπεί το ΚΙΤ (Είναι πολύ δυσκολότερο από ότι νόμιζα..) και μετά θα το χτυπήσω :)

Το μόνο - στην υπόθεση είναι ότι στην α) περίπτωση μιλάμε για την θυγατρική εταιρία του ΟΤΕ και στην άλλη μιλάμε για την Altecnet.. Με ότι αυτό ίσως να συνεπάγεται.

EDIT: Μια διόρθωση στην τιμή. Το OndslKit της Otenet Κοστίζει 89 ευρώ στην ταχύτυτα 384 και στην 512 117 ευρώ. Άρα βγαίνει πιο οικονομικά αν ενδιαφέρεσαι για 384.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Το πακέτο του ΟΤΕ όμως είναι όντως 4 μήνες, ή έχει και καπέλο υποχρεωτικής παραμονής;

Εν τω μεταξύ, στην σελίδα του ΟΤΕ μου λέει ότι δεν υπάρχει κάλυψη adsl στην περιοχή μου, στην δε σελίδα της vivodi μου λέει ότι υπάρχει μέσω του δικτύου του ΟΤΕ...

Όχι του ΟΤΕ δεν έχει δεσμεύσεις απ' ότι ξέρω. Ούτε υποχρεωτική παραμονή ούτε σου κόβουν τη γραμμή αν αλλάξεις ISP.

Για την κάλυψη τώρα καλύτερα πάρε ένα τηλέφωνο στο 134 ή πάνε μια βόλτα από τον ΟΤΕ και ρώτα για να είσαι σίγουρος.

Όχι του ΟΤΕ δεν έχει δεσμεύσεις απ' ότι ξέρω. Ούτε υποχρεωτική παραμονή ούτε σου κόβουν τη γραμμή αν αλλάξεις ISP.

όχι όμως αν αποφασίσω να βάλω κάποιο κουτί. ΟΚ, i get the picture. :)

Για την κάλυψη τώρα καλύτερα πάρε ένα τηλέφωνο στο 134 ή πάνε μια βόλτα από τον ΟΤΕ και ρώτα για να είσαι σίγουρος.

Δεν παίζει δυστυχώς. Έχω ήδη πάρει, δεν έχουν και δεν ξέρουν πότε θα έχουν...

Μόνο αν βάλω isdn πρώτα... :mad:

Ondslkit --->otenet (4μηνη δέσμευση)

Conn-x --->OTE (6 μηνη δέσμευση)

@Trobocop αν είχες ρωτήσει 134 για πόρτες παλαιότερα,ξαναενόχλησέ τους γιατί σε πολλά αστικά κέντρα της αττικής μπαίνουν πόρτες τέλος του μήνα.