dmitsos Δημ. February 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2006 Σήμερα στο Ικόνιο, στην Τουρκία, πλήθος διαδηλωτών κατά την διάρκεια πορείας κατά της Δανίας και των σκιτσογράφων, λύντσαρε τουρκάλα δημοσιογράφο της εφημερίδα Σαμπάχ που κάλυπτε το γεγονός επειδή είχε ακάλυπτο το πρόσωπό της και φορούσε μπλου τζην. Δεν χρειάζεται να πω εγώ (ή ο οποιοσδήποτε) για τους μουσουλμάνους ότι έχουν ξεμείνει στον μεσαίωνα. Το αποδεικνύουν μια χαρά και μόνοι τους. Φανταζεσε να μπουν στην ευρωπη και να ειναι και κυβερνηση?:worry: Τι εκανες?....:mad: εκλεψες? κοψτε του τα χερια!:lol: Πανε μετα τα μινι και τα ξοβυζα :p απο το κεφαλι μεχρι το πατωμα η κουρτινα! θα περνεις γυναικα στο σακι!:blink: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seventh_heaven Δημ. February 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2006 Το θέμα ανοίγει ξανά! Παρακαλώ φροντίστε να λείψουν αυτή τη φορά τα off topic posts και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις σε τόνο που ξεφεύγει από τα επιτρεπόμενα... :) ΥΓ. Διάφορα μηνύματα αφαιρέθηκαν... Παράθεση seventh_heaven http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dmitsos Δημ. February 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2006 Ευτηχως ξαναεκανε βλακεια η αμερικη και ισως οι μουσουλμανοι να μας αφησουν ησυχους για λιγο και να ξαναγυρισουν παλι στους αμερικλανους:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RaZoR333 Δημ. February 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2006 Ευτηχως ξαναεκανε βλακεια η αμερικη και ισως οι μουσουλμανοι να μας αφησουν ησυχους για λιγο και να ξαναγυρισουν παλι στους αμερικλανους:lol: Διδασκουν πολιτισμο. :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_Crazygirl_ Δημ. February 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2006 Προσωπικά πιστεύω οτι ευαίσθητα ζητήματα όπως η θρησκεία θα πρεπει να γινονται σεβαστά από ολους. Άρα θεωρώ οτι κακως δημιοσιεύτηκαν τα σκίτσα αυτά. Σύμφωνοι, ελευθερία του τύπου, ο καθένας έχει δικαίωμα να λεέι ό,τι θέλει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό σου δίνει το δικαίωμα να προσβάλλεις τον άλλον και μάλιστα το θρησκευτικό συναίσθημα ενός ολόκληρου λαού! Για φανταστείτε να δημοσιευόταν κάτι αντίστοιχο με τον Χριστό, για φανταστείτε τότε αντιδράσεις. Συνεπώς δεν έπρεπε να δημοσιευτούν οι γελοιογραφίες αυτές, οι οποίες είναι κατάφορα προσβλητικές για το σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου και μάλιστα δίνουν κάθε δικαίωμα σε οποιονδήποτε μουσουλμάνο να μηνύσει την εφημερίδα και σίγουρα να βγει δικαιωμένος. Άσε που δεν είναι καθόλου αστείες. Ανακύπτει και το ερώτημα, ποιος ο σκοπός της δημιοσιευσής τους? Για να αποδείξει η δύση στον εαυτό της πόσο κατώτερο ειναι το Ισλάμ και πόσο ''ζώα'' ειναι οι πιστοί του και έτσι να μπορεί να δικαιολογεί περαιτερω ενέργειες κατά των ανθρώπων αυτών? Το μήνυμα ποιο είναι δηλαδή? Ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι τρομοκράτες? Είναι σαν να λες ότι όλοι οι Αμερικάνοι είναι σαν τον Μπους ή ότι όλοι οι Έλληνες είναι λαμόγια του κερατά. Μόνο ένας ηλίθιος θα το έλεγε αυτό, όπως π.χ. αυτή η ακροδεξιά Δανέζικη εφημερίδα που τις δημοσίευσε. Παράθεση http://img439.imageshack.us/img439/2936/pao0zb.png EΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. February 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2006 Για φανταστείτε να δημοσιευόταν κάτι αντίστοιχο με τον Χριστό, για φανταστείτε τότε αντιδράσεις. Όπως ανέφερα και σε κάποιο άλλο μου ποστ.. μάλλον ξεχνάς την έκθεση outlook πριν δύο περίπου χρόνια με τον περιβόητο πίνακα. Ο πίνακας κατέβηκε μετά από αντίδραση της εκκλησίας και όχι τόσο πολύ του κόσμου. Δεν κάηκε καμία πρεσβεία ούτε σκοτώθηκε κανείς. Θες και την άποψη μου? Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον συγκεκριμένο πίνακα. Τα σκίτσα όμως του Μωάμεθ είναι άλλη ιστορία και δεν έχει να κάνει με την ελευθερία του λόγου. Έχει να κάνει με το ότι η θρησκεία γι' αυτούς τους ανθρώπους είναι νόμος.. είναι τρόπος ζωής. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το θέσω. Δεν υποστηρίζω το φίμωμα της τέχνης. Δεν το έκανα και δεν θα το κάνω ποτέ. Στην περίπτωση όμως του κόσμου του Ισλαμ υπάρχει μια λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τα πράγματα και σε αναγκάζει να υποχωρήσεις για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα.. Μήπως όμως τελικά αυτό είναι τρομοκρατία??? Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pankard Δημ. February 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2006 Προσωπικά πιστεύω οτι ευαίσθητα ζητήματα όπως η θρησκεία θα πρεπει να γινονται σεβαστά από ολους. Άρα θεωρώ οτι κακως δημιοσιεύτηκαν τα σκίτσα αυτά. Σύμφωνοι, ελευθερία του τύπου, ο καθένας έχει δικαίωμα να λεέι ό,τι θέλει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό σου δίνει το δικαίωμα να προσβάλλεις τον άλλον και μάλιστα το θρησκευτικό συναίσθημα ενός ολόκληρου λαού! Για φανταστείτε να δημοσιευόταν κάτι αντίστοιχο με τον Χριστό, για φανταστείτε τότε αντιδράσεις. Συνεπώς δεν έπρεπε να δημοσιευτούν οι γελοιογραφίες αυτές, οι οποίες είναι κατάφορα προσβλητικές για το σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου και μάλιστα δίνουν κάθε δικαίωμα σε οποιονδήποτε μουσουλμάνο να μηνύσει την εφημερίδα και σίγουρα να βγει δικαιωμένος. Άσε που δεν είναι καθόλου αστείες. Ανακύπτει και το ερώτημα, ποιος ο σκοπός της δημιοσιευσής τους? Για να αποδείξει η δύση στον εαυτό της πόσο κατώτερο ειναι το Ισλάμ και πόσο ''ζώα'' ειναι οι πιστοί του και έτσι να μπορεί να δικαιολογεί περαιτερω ενέργειες κατά των ανθρώπων αυτών? Το μήνυμα ποιο είναι δηλαδή? Ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι τρομοκράτες? Είναι σαν να λες ότι όλοι οι Αμερικάνοι είναι σαν τον Μπους ή ότι όλοι οι Έλληνες είναι λαμόγια του κερατά. Μόνο ένας ηλίθιος θα το έλεγε αυτό, όπως π.χ. αυτή η ακροδεξιά Δανέζικη εφημερίδα που τις δημοσίευσε. και τώρα να δημοσιευοταν κάτι προσβλητικό σχετικά με τον χριστό,δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις για το λόγο και μόνο οτι εδώ ειδικά στην ελλάδα θεωρείται πλέον προσβλητικό ,αν δηλώσεις οτι πιστεύεις ή μάλλον υποτιμητικό. το πιθανότερο θα ήταν να γελούσαμε όλοι μαζί πάλι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ethnicnation Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Συμφωνώ απόλυτα με τα χιουμοριστικά σκίτσα και ειναι γελοίο κάποιοι να το συγκρίνουν με την τσούνα που είχε βγάλει ο άλλος και έχυνε επάνω στον σταυρό. Γελοία σύγκριση, μαλ@κία σκέτη των εγκεφάλων όσων σύγκριναν το ενα με το άλλο. Παράθεση Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Για ποιο λογο συμφωνεις εσυ,λογω εθνικισμου (κακοι μουσουλμανοι-καλοι Ελληνες)?:rolleyes: :mad: Μαλλον... Συμφωνω απολυτα με οσα εγραψε η crazygirl...;) Ειπατε για βλακεια των αμερικανων...τι εκαναν παλι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_Crazygirl_ Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω τις ακραίες αντιδράσεις των μουσουλμάνων.. Αλλά δε συμφωνώ καθόλου με τη δημοσίευση των σκίτσων αυτών από την εν λόγω εφημερίδα.Και στο Χριστό να αναφέρονταν,και πάλι θα διαφωνούσα.Όχι επειδή είμαι θρησκευόμενη (Λουκά 666 ου ουυυυυυ)..καμία σχέση!Στην εκκλησία έχω να πατήσω από τα βαφτίσια μου.. Η σύγκριση με τα αντίστοιχα σκίτσα με το Χριστό ήταν άστοχη, καθώς στον Δυτικό κόσμο η πλειοψηφία των ανθρώπων βλέπουν τη θρησκεία πιο σκεπτιστικά, ενώ αντιθέτως στον μουσουλμανικό κόσμο η πλειοψηφία των ανθρώπων τη σέβονται πολύ περισσότερο.Οι περισσότεροι δυτικοί κατά πάσα πιθανότητα δε μπορούμε να αντιληφθούμε την ιδιαίτερη σχέση των μουσουλμανικών λαών με τη θρησκεία τους και το θεό τους. Και στην τελική,ότι η δημοσίευση γελιογραφιών με τον Ιησού προέρχεται απο τους δυτικούς και απευθύνεται στους δυτικούς..Είναι σα να απευθύνεσαι στο δικό σου κόσμο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση,τα σκίτσα δημοσιεύτηκαν σε ΔΑΝΕΖΙΚΗ εφημερίδα και απευθύνονταν σε ΑΛΛΟΥΣ.Νομίζω ότι,ο δυτικός κόσμος έχει ήδη τραβήξει πολύ το σκοινί στις σχέσεις του με το Ισλάμ, οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και οποιαδήποτε τέτοια πράξη κάνει τις σχέσεις μεταξύ των λαών χειρότερες. Γιατί συμβαίνει αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και δεν άπτεται της συγκεκριμένης συζήτησης, αλλά είναι το λιγότερο αναίσθητο κακοπροαίρετο και προβοκατόρικο για κάποιον που το γνωρίζει να δημοσιεύει τέτοια σκίτσα. Δεν είπα ότι είναι παράνομη η πράξη της δημοσίευσης, αλλά το περιεχόμενο αυτού που δημοσιεύτηκε. Είναι λεπτή η διαφορά. Δηλαδή δεν μπορείς να απαγορεύσεις τη δημοσίευση αλλά μπορείς να επιβάλλεις κυρώσεις μετά για προσβολή θρησκευτικού συναισθήματος και συκοφάντηση ενός ολόκληρου λαού για τρομακράτες. Δηλαδή όταν κάποιος βλέπει το σκίτσο του Μωάμεθ με την μπόμπα στη θέση του τουρμπανιού, τι συμπέρασμα βγάζει για το τι θέλει να πεί ο καλλιτέχνης? Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υπεύθυνος έκδοσης της επίμαχης εφημερίδας εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Παράθεση http://img439.imageshack.us/img439/2936/pao0zb.png EΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Για ποιο λογο συμφωνεις εσυ,λογω εθνικισμου (κακοι μουσουλμανοι-καλοι Ελληνες)?:rolleyes: :mad: Μαλλον... Σε εμένα αναφέρεσαι? Γιατί δεν κατάλαβα. Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ethnicnation Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Για ποιο λογο συμφωνεις εσυ,λογω εθνικισμου (κακοι μουσουλμανοι-καλοι Ελληνες)?:rolleyes: :mad: Μαλλον... Εγώ φίλε μου τα βάζω κάτω και τα συγκρίνω. Τώρα για τι εθνικισμούς μου μιλάς εσύ, ο θεός και η ψυχή σου. Η και ο Αλλάχ εαν θές.;) Παράθεση Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pankard Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω τις ακραίες αντιδράσεις των μουσουλμάνων.. Αλλά δε συμφωνώ καθόλου με τη δημοσίευση των σκίτσων αυτών από την εν λόγω εφημερίδα.Και στο Χριστό να αναφέρονταν,και πάλι θα διαφωνούσα.Όχι επειδή είμαι θρησκευόμενη (Λουκά 666 ου ουυυυυυ)..καμία σχέση!Στην εκκλησία έχω να πατήσω από τα βαφτίσια μου.. Η σύγκριση με τα αντίστοιχα σκίτσα με το Χριστό ήταν άστοχη, καθώς στον Δυτικό κόσμο η πλειοψηφία των ανθρώπων βλέπουν τη θρησκεία πιο σκεπτιστικά, ενώ αντιθέτως στον μουσουλμανικό κόσμο η πλειοψηφία των ανθρώπων τη σέβονται πολύ περισσότερο.Οι περισσότεροι δυτικοί κατά πάσα πιθανότητα δε μπορούμε να αντιληφθούμε την ιδιαίτερη σχέση των μουσουλμανικών λαών με τη θρησκεία τους και το θεό τους. Και στην τελική,ότι η δημοσίευση γελιογραφιών με τον Ιησού προέρχεται απο τους δυτικούς και απευθύνεται στους δυτικούς..Είναι σα να απευθύνεσαι στο δικό σου κόσμο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση,τα σκίτσα δημοσιεύτηκαν σε ΔΑΝΕΖΙΚΗ εφημερίδα και απευθύνονταν σε ΑΛΛΟΥΣ.Νομίζω ότι,ο δυτικός κόσμος έχει ήδη τραβήξει πολύ το σκοινί στις σχέσεις του με το Ισλάμ, οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και οποιαδήποτε τέτοια πράξη κάνει τις σχέσεις μεταξύ των λαών χειρότερες. Γιατί συμβαίνει αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και δεν άπτεται της συγκεκριμένης συζήτησης, αλλά είναι το λιγότερο αναίσθητο κακοπροαίρετο και προβοκατόρικο για κάποιον που το γνωρίζει να δημοσιεύει τέτοια σκίτσα. Δεν είπα ότι είναι παράνομη η πράξη της δημοσίευσης, αλλά το περιεχόμενο αυτού που δημοσιεύτηκε. Είναι λεπτή η διαφορά. Δηλαδή δεν μπορείς να απαγορεύσεις τη δημοσίευση αλλά μπορείς να επιβάλλεις κυρώσεις μετά για προσβολή θρησκευτικού συναισθήματος και συκοφάντηση ενός ολόκληρου λαού για τρομακράτες. Δηλαδή όταν κάποιος βλέπει το σκίτσο του Μωάμεθ με την μπόμπα στη θέση του τουρμπανιού, τι συμπέρασμα βγάζει για το τι θέλει να πεί ο καλλιτέχνης? Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υπεύθυνος έκδοσης της επίμαχης εφημερίδας εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. πες το απλά με μια λέξη. και η λέξη που αναζητούμε στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι προπαγάνδα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Καρπε Νοκτουμ,δεν αναφερομουν σ'εσενα αλλα στον γνωστο εθνικιστη που νομιζει οτι ειμαι και μουσουλμανος.:lol: Τι συγκρινεις φιλε μου?Ολοκληρο τον χριστιανικο & ολοκληρο τον ισλαμικο πολιτισμο απο μερικα σκιτσα?Αν ειναι δυνατον!:rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Βασικά το βλέπω να ξανατρώει κλείδωμα ακόμα δεν άνοιξε... Δεν μπορούν κάποιοι να κρατήσουν μια συζήτηση σε πολιτισμένα επιπέδα. Τέλος πάντων. Το όλο θέμα όσο και να το συζητάμε άκρη δεν θα βγεί. Και αυτό γιατί δεν γίνεται αντιπαράθεση επιχειρημάτων αλλά ένας ανελέητος καυγάς, ο οποίος δεν μπορώ να καταλάβω τι εξυπηρετεί. Την καληνύχτα μου κυρίες και κύριοι. :) Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Η σύγκριση με τα αντίστοιχα σκίτσα με το Χριστό ήταν άστοχη, καθώς στον Δυτικό κόσμο η πλειοψηφία των ανθρώπων βλέπουν τη θρησκεία πιο σκεπτιστικά, ενώ αντιθέτως στον μουσουλμανικό κόσμο η πλειοψηφία των ανθρώπων τη σέβονται πολύ περισσότερο.Οι περισσότεροι δυτικοί κατά πάσα πιθανότητα δε μπορούμε να αντιληφθούμε την ιδιαίτερη σχέση των μουσουλμανικών λαών με τη θρησκεία τους και το θεό τους. Αντιστρέφω την λογική αυτή: Γιατί να αντιληφθούμε οι δυτικοί την ιδιαίτερη σχέση των μουσουλμάνων με την θρησκεία τους (που την θυμούνται όποτε το θυμηθούν οι μουλάδες τους) και να μην αντιληφθούν οι μουσουλμάνοι την ιδιαίτερη σχέση των δυτικών με την ελευθερία λόγου; Στη συγκεκριμένη περίπτωση,τα σκίτσα δημοσιεύτηκαν σε ΔΑΝΕΖΙΚΗ εφημερίδα και απευθύνονταν σε ΑΛΛΟΥΣ. Νομίζω ότι, ο δυτικός κόσμος έχει ήδη τραβήξει πολύ το σκοινί στις σχέσεις του με το Ισλάμ, οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και οποιαδήποτε τέτοια πράξη κάνει τις σχέσεις μεταξύ των λαών χειρότερες. Δλδ όταν λες σε άλλους ποιους εννοείς; Σε ποιους είναι πιθανόν να απευθύνεται ένα σκίτσο σε μια παντελώς άγνωστη δανέζικη εφημερίδα; Την στιγμή μάλιστα που τα σκίτσα ήταν γνωστά από τον Σεπτέμβρη; Δηλαδή όταν κάποιος βλέπει το σκίτσο του Μωάμεθ με την μπόμπα στη θέση του τουρμπανιού, τι συμπέρασμα βγάζει για το τι θέλει να πεί ο καλλιτέχνης? Κάποιος; Χμ, μιας και έχω χαρακτηριστεί «κάποιος», ας απαντήσω. Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω δυο πράγματα παραπάνω για τον Μωάμεθ και το Κοράνι σε σχέση με έναν μέσο χριστιανό, βγάζω το συμπέρασμα ότι ο σκιτσογράφος σατιρίζει και επικρίνει την τάση των μουλάδων να χρησιμοποιούν την θρησκεία ως πρόσχημα για να προτρέπουν τους αμόρφωτους πιστούς στους σκοπούς τους, είτε λέγονται επιθέσεις αυτοκτονίας είτε οτιδήποτε. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υπεύθυνος έκδοσης της επίμαχης εφημερίδας εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Όταν πέφτουν τόσα εκατομμύρια ευρώ στο τραπέζι ως ζημιές για τις δανέζικες επιχειρήσεις, ένας υπεύθυνος έκδοσης είναι μάλλον… αναλώσιμος. Συνεπώς δεν έπρεπε να δημοσιευτούν οι γελοιογραφίες αυτές, οι οποίες είναι κατάφορα προσβλητικές για το σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου και μάλιστα δίνουν κάθε δικαίωμα σε οποιονδήποτε μουσουλμάνο να μηνύσει την εφημερίδα και σίγουρα να βγει δικαιωμένος. Παρόλα αυτά, ο οποιοσδήποτε μουσουλμάνος δεν πάει να κάνει μήνυση. Να κάψει πρεσβείες πάει. Πολλοί μάλιστα χωρίς να έχουν δει καν τα σκίτσα. Απλά επειδή έτσι τους είπαν... Το μήνυμα ποιο είναι δηλαδή? Ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι τρομοκράτες? Είναι σαν να λες ότι όλοι οι Αμερικάνοι είναι σαν τον Μπους ή ότι όλοι οι Έλληνες είναι λαμόγια του κερατά. Μόνο ένας ηλίθιος θα το έλεγε αυτό, όπως π.χ. αυτή η ακροδεξιά Δανέζικη εφημερίδα που τις δημοσίευσε. Και εδώ έχουμε ακροδεξιές εφημερίδες. Αλλά παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν τους δίνει σημασία ακριβώς επειδή όλοι ξέρουμε τι είναι και τι πρεσβεύουν. Τι θέλω να πω; Μια εφημερίδα, ακόμα και σοβαρή, εκφράζει την άποψή της, όχι την άποψη των αναγνωστών της. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_Crazygirl_ Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Δλδ όταν λες σε άλλους ποιους εννοείς; Σε ποιους είναι πιθανόν να απευθύνεται ένα σκίτσο σε μια παντελώς άγνωστη δανέζικη εφημερίδα; Την στιγμή μάλιστα που τα σκίτσα ήταν γνωστά από τον Σεπτέμβρη; Όταν λεω ΑΛΛΟΥΣ εννοώ τους μουσουλμανους.. Δεν κατάλαβες την λογική μου. Οι Χριστιανοί δημοσίευσαν οι ίδιοι γελοιογραφίες για το Χριστό . (ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ..) Τώρα,Χριστιανοί δημοσίευσαν σκίτσα για το Μωάμεθ.(ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ..) Παράθεση http://img439.imageshack.us/img439/2936/pao0zb.png EΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
21century Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 O kosmows exei trela8ei 8a elega... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Όταν λεω ΑΛΛΟΥΣ εννοώ τους μουσουλμανους.. Δεν κατάλαβες την λογική μου. Οι Χριστιανοί δημοσίευσαν οι ίδιοι γελοιογραφίες για το Χριστό . (ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ..) Τώρα,Χριστιανοί δημοσίευσαν σκίτσα για το Μωάμεθ.(ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ..) Δλδ θες να πεις ότι μουσουλμάνοι (π.χ. Τούρκοι, για να μην πάω μακριά) δεν έχουν δημοσιεύσει ποτέ σε ακροδεξιές εφημερίδες υβριστικά κείμενα και σκίτσα; Μάλλον δεν έχει πέσει στα χέρια σου ο τουρκικός "Στόχος" :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω δυο πράγματα παραπάνω για τον Μωάμεθ και το Κοράνι σε σχέση με έναν μέσο χριστιανό, βγάζω το συμπέρασμα ότι ο σκιτσογράφος σατιρίζει και επικρίνει την τάση των μουλάδων να χρησιμοποιούν την θρησκεία ως πρόσχημα για να προτρέπουν τους αμόρφωτους πιστούς στους σκοπούς τους, είτε λέγονται επιθέσεις αυτοκτονίας είτε οτιδήποτε. Γιατι γενικευεις ετσι για τους μουσουλμανους?Δηλαδη σωνει & καλα οσοι ασπαζονται το Κορανι ειναι "αμορφωτοι"?:rolleyes: Ποση τετοια "αμορφωσια" δεν υπαρχει στη Δυση,οπου οι "καλοι χριστιανοι" Μπους & η παρεα του επικαλουνται συνεχως το Θεο για να δικαιολογησουν τα εγκληματα τους?:mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Γιατι γενικευεις ετσι για τους μουσουλμανους?Δηλαδη σωνει & καλα οσοι ασπαζονται το Κορανι ειναι "αμορφωτοι"?:rolleyes: Εσύ το λες αυτό, δεν το είπα εγώ. Ωστόσο, το ότι είναι αμόρφωτοι είναι γεγονός. Το ότι πολλές κυβερνήσεις (π.χ. Ιράν, Σουδάν) επιδιώκουν να κρατήσουν τον λαό τους αμόρφωτο είναι επίσης γεγονός. Το ότι παρασύρονται για πλάκα είναι επίσης γεγονός. Το ότι το κάνουν όλοι ΔΕΝ είναι γεγονός. Πολλοί μουσουλμάνοι έχουν μόρφωση που θα ζήλευαν πολλοί χριστιανοί, όντας παράλληλα πιστοί στην θρησκεία τους. Ο δε λογοτεχνικός και λόγιος κόσμος του Ισλάμ έχει τοποθετηθεί κατά αυτή της υστερίας. Ποση τετοια "αμορφωσια" δεν υπαρχει στη Δυση,οπου οι "καλοι χριστιανοι" Μπους & η παρεα του επικαλουνται συνεχως το Θεο για να δικαιολογησουν τα εγκληματα τους?:mad: Δημήτρη, είσαι σκέτη παραπληροφόρηση ρε παιδί μου (δεν το λέω για να σε προσβάλλω, το γεγονός υπογραμμίζω). :p Τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν το 1897 στον πόλεμο των Φιλιπίνων όπου ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ έλεγε σε δηλώσεις του ότι είναι θέλημα Θεού να νικήσουν τους κακούς Ισπανούς... Ποιος δυτικός ηγέτης έχει στα πρόσφατα χρόνια επικαλεστεί τον Θεό; Πλάκα μας κάνεις; Υ.Γ. Δεν κόβω το κεφάλι μου για την ακριβή ημερομηνία, πάντως ήταν στα τέλη του 19ου αιώνα. Αν θες μπορούμε να μιλήσουμε και για τις σταυροφορίες, που είναι ακόμα πιο πίσω. :wacko: Υ.Γ. Ο Χριστόδουλος και άλλοι παρόμοιοι δεν λογίζονται ως "πολιτικοί ηγέτες". Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Γιατι γενικευεις ετσι για τους μουσουλμανους?Δηλαδη σωνει & καλα οσοι ασπαζονται το Κορανι ειναι "αμορφωτοι"?:rolleyes: Ποση τετοια "αμορφωσια" δεν υπαρχει στη Δυση,οπου οι "καλοι χριστιανοι" Μπους & η παρεα του επικαλουνται συνεχως το Θεο για να δικαιολογησουν τα εγκληματα τους?:mad: Νομιζω πιανεσαι απο μια κουβεντα και χανεις το νοημα. Για μενα ειναι προφανες οτι ο φιλος εννοει 'τους πιστους που ειναι ΚΑΙ αμορφωτοι' και συνεπως κατευθυνονται πιο ευκολα. Για μενα τα πραγματα ειναι προφανη. Υπαρχει συγκρουση πολιτισμων. Δεν θα πω ποιος ειναι καλυτερος, απλα ειναι διαφορετικοι. Θεωρητικα, μπορει σε 500 χρονια αυτο που σημερα θεωρειται απολιτιστο να ειναι κοινα αποδεκτο. Για παραδειγμα, οι Ισπανοι που ανακαλυψαν την αμερικη ελεγαν οτι οι ινδιανοι ειναι απολιτιστοι γιατι εκαναν καθημερινα μπανιο. Προς το παρων παντως, εγω προτιμω τον δυτικο πολιτισμο, κυριως γιατι ειναι ανθρωποκεντρικος. Και η γνωμη μου ειναι οτι απλως η ειρηνικη συνυπαρξη ειναι μια μεγαλη ουτοπια. Προσωπικα, οταν θεωρω αποδεκτο να σατυριζεται ο θεος μου, βρισκω απαραδεκτο να επιβαλεται λογοκρισια (στην ιδια μου την κοινωνια) στο να σατυριζεται ο θεος καποιου αλλου. Εφοσον λοιπον αυτο δεν γινεται αποδεκτο απο τους μουσουλμανους, ας μεινουμε μακρια κι αγαπημενοι. Αν ο δυτικος πολιτισμος ασπαστει αποψεις τυπου Μπους (οτι εγινε προσβολη, κλπ, κλπ) θα εχουμε ενα απο τα μεγαλυτερα πισωγυρισματα στον πολιτισμο μας απο εποχης Διαφωτισμου. ΥΓ. Δεν ειδα κανενα βουδιστη να καιει κανενα Budha Bar ανα την υφηλιο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 ΥΓ. Δεν ειδα κανενα βουδιστη να καιει κανενα Budha Bar ανα την υφηλιο... Εδώ λένε "Θρύλε Θεε Ολυμπιακέ" και δεν γίνεται τίποτε στις εκκλησίες μας. :p Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Δημήτρη, είσαι σκέτη παραπληροφόρηση ρε παιδί μου (δεν το λέω για να σε προσβάλλω, το γεγονός υπογραμμίζω). :p Τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν το 1897 στον πόλεμο των Φιλιπίνων όπου ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ έλεγε σε δηλώσεις του ότι είναι θέλημα Θεού να νικήσουν τους κακούς Ισπανούς... Ποιος δυτικός ηγέτης έχει στα πρόσφατα χρόνια επικαλεστεί τον Θεό; Πλάκα μας κάνεις; :lol: :rolleyes: Καλα,σε τι κοσμο ζεις?Δε βλεπεις συνεχεια τις επικλησεις του Μπους στο Θεο "να πολεμησουμε τον Αξονα του Κακου":lol: "God bless America" (αυτο τραγουδιεται κιολας:lol: ). Υπαρχουν κι αλλοι δυτικοι ηγετες που επικαλουνταν αμεσα ή εμμεσα το Θεο για πολεμους (Τσωρτσιλ),αλλα παμε πολυ πισω. Υ.Γ.Περιμενω να διαβασω κανενα σχολιο για τις νεες βαρβαροτητες των αμερικανων που αποκαλυφθηκαν στο Ιρακ...αν ειναι ετσι οι "μορφωμενοι' & "πολιτισμενοι" δυτικοι,προτιμω να λεγομαι "τρομοκρατης" μουσουλμανος...:mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_Crazygirl_ Δημ. February 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2006 Δλδ θες να πεις ότι μουσουλμάνοι (π.χ. Τούρκοι, για να μην πάω μακριά) δεν έχουν δημοσιεύσει ποτέ σε ακροδεξιές εφημερίδες υβριστικά κείμενα και σκίτσα; Μάλλον δεν έχει πέσει στα χέρια σου ο τουρκικός "Στόχος" :p Εσύ δε λες να καταλαβεις μάλλον..:wacko: Δεν υποστηρίζω τους μουσουλμάνους..διάβασε προσεχτικά όλο το ποστ μου. Το περιεχόμενο της δημοσίευσης κατακρίνω. Οκ,και οι Τούρκοι κάνουν λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση.Μόνο που ξεχνάς ποιος διαταρράσει τις ισορροπίες..ποιος κάνει την αρχή και συνεχώς προκαλεί..και δεν είναι η Ανατολή.:!: Παράθεση http://img439.imageshack.us/img439/2936/pao0zb.png EΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts