bearha Δημοσιεύτηκε January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 18, 2006 kalimera paidia yparxei kaneis pou na kserei matlab kai 8a mporouse na me boithisei se mia ergasia pou exo gia th sxolh mou.den eimai ka8olou kalos se programmatismo ktl.:confused: eyxaristo poli. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 Για πες Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bearha Δημ. January 27, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2006 Η εργασια ειναι η παρακατω.Συγνωμη που δεν απαντησα νωριτερα αλλα ειχα προβλημα με το internet. Σας δίνονται 48 εικόνες προσώπων διάστασης 66x59 οι οποίες αντιπροσωπεύουν 4 διαφορετικές εκφράσεις (χαμόγελο-smile, ουδέτερο-normal, έκπληξη-surprise, νύστα-sleepy) Διαιρούμε τις εικόνες σε δύο σύνολα (α) Σύνολο εκπαίδευσης 24 εικόνες (6x4) (training set) (β) Σύνολο ελέγχου 24 εικόνες (6x4) (test set) Κατασκευάστε ένα νευρωνικό δίκτυο Back propagation το οποίο θα μπoρεί να ταξινομεί τις εκφράσεις. Το νευρωνικό θα δέχεται ως είσοδο τις grayscale εικόνες (επομένως απαιτούνται 66x59 είσοδοι) και θα δίνει στην έξοδο τη σωστή έκφραση (απαιτούνται 4 έξοδοι). Ξεκινήστε από αριθμό νευρώνων στο κρυμμένο (hidden) επίπεδο ίσο με 10 και αυξάνετε σταδιακά μέχρι να επιτύχετε ορθή ταξινόμηση του συνόλου εκπαίδευσης. Δοκιμάστε για εκπαίδευση τους διάφορους αλγορίθμους που προσφέρει η Matlab (παραλλαγές του back propagation) και σχολιάστε την απόδοση τους. Υπολογίστε το ποσοστό επιτυχημένης ταξινόμησης στο test set για τις διάφορες εκφράσεις. Ποιες εκφράσεις είναι δυσκολότερο να ταξινομηθούν; Δίνονται: (α) Το σύνολο εκπαίδευσης (Αρχείο TrainSet.mat που περιέχει τους πίνακες TrainSet -ο οποίος αποτελείται από 24 στήλες και 66x59 γραμμές- και TargetSet01 με τις επιθυμητές εξόδους) (β) Το σύνολο ελέγχου (Αρχείο TestSet το οποίο περιέχει τους πίνακες TestSet -οποίος αποτελείται από 24 στήλες και 66x59 γραμμές- και TargetSet02 με τις αντίστοιχες επιθυμητές εξόδους) (γ) Οι εικόνες σε pgm format (κατάλογος images με υποκαταλόγους happy, surprised, κ.λ.π.) (δ) το πρόγραμμα ReadImage το οποίο διαβάζει μια εικόνα σε pgm format και τη προβάλλει. Ζητούνται: (α) Σχολιασμός των διαφόρων παραλλαγών των αλγορίθμων εκπαίδευσης (ποιος είναι αποτελεσματικότερος, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα) (β) Η μορφή του τελικού νευρωνικού δικτύου (αριθμός κόμβων στο κρυμμένο επίπεδο και τα βάρη του) Υπόδειξη: Επειδή οι έξοδοι του νευρωνικού δικτύου λαμβάνουν τιμή 0 ή 1 χρησιμοποιήστε συνάρτηση μεταφοράς για τους νευρώνες εξόδου τη logsig. Back propagation Training Functions • TRAINGD standard Gradient descent back propagation. • TRAINGDA Gradient descent with adaptive learning rate back propagation. • TRAINGDM Gradient descent with momentum back propagation • TRAINGDX is a network training function that updates weight and bias values according to gradient descent momentum and an adaptive learning rate. • TRAINLM is a network training function that updates weight and bias values according to Levenberg-Marquardt optimization. • TRAINRP is a network training function that updates weight and bias values according to the resilient back propagation algorithm. • TRAINBFG is a network training function that updates weight and bias values according to the BFGS quasi-Newton method. • TRAINCGB Conjugate gradient back propagation with Powell-Beale restarts Layers Learning Functions • LEARNGD calculates the weight change dW for a given neuron from the neuron's input P and error E, and the weight (or bias) learning rate LR, according to the gradient descent (gW is the gradient value): dw = lr*gW • LEARNGDM calculates the weight change dW for a given neuron from the neuron's input P and error E, the weight (or bias) learning rate LR, and momentum constant MC, according to gradient descent with momentum: dW = mc*dWprev + (1-mc)*lr*gW The previous weight change dWprev is stored and read from the learning state LS. Network Performance Functions • MSEREG measures network performance as the weight sum of two factors: the mean squared error and the mean squared weights and biases. • MSE measures the network's performance according to the mean of squared errors. • MAE measures the network's performance according to mean absolute error Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. January 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2006 Τι λες τώρα :o Sorry, αλλά προσωπικά δεν έχω ιδέα από νευρωνικά (μακριά από μας :p)... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. January 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2006 Kάτι ξέρω από νευρωνικά αλλά νυστάζω τώρα!:p Αυριο θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να βοηθήσω, ψιλογνωστά μου φαίνονται πάντως. Οι περισσότερες εντολές που αναφέρεις δεν χρειάζονται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bearha Δημ. January 28, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2006 δε ξερω να σου πω τι χρειαζεται και τι οχι.ειμαι ασχετος.ευχαριστω πολυ παντως παιδια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. July 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2006 Παιδια για να μην ανοιγω αλλο θεμα. εστω οτι εχω καποιες τιμες. αυτες τις τιμες θελω να τις απεικονισω σε γραφικη παραστταση. ως εδω καλα. στη συνεχεια θελω να βγαλω την ιδανικη καμπυλη. ξερετε αυτη που περναει ανεμεσα απο σημεια και θα μπορω στα σημεια που εχω να υπολογιζει το λαθος.ξερει κανεις ποια εντολη θα χρησιμοποιησω? καμια βοηθεια? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. July 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2006 Στο help έψαξες; Είναι αναλυτικότατο Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. July 20, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 20, 2006 Στο help έψαξες; Είναι αναλυτικότατο βρηκα το curve fitting μεσω polyfit. αλλα δεν μου αρεσει κατι. εγω εχω στον αξονα χ 8 σημεια (0, 0.001,0.002,0.005,0.01,0.02,0.05,0.1) και τις αντιστοιχες τιμες ψ. Ωστοσο οι δυο πρωτες τιμες συμπιπτουν διοτι ο αξονας χ χωριζεται σε 10 μερη απο 0 μεχρι 0.1. επομενως η τιμη στο 0.001 ειναι πολυ κοντα στ 0. πως μπορω να το αλλαξω αυτο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts