georgehh Δημοσιεύτηκε January 14, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 14, 2006 εδώ και ένα χρόνο πίνουμε φιλτραρισμένο νερό μας έκανε ένας φίλος μας δώρο φίλτρο που μπαίνει στη βρύση,αυτο που έχω να πω οτι έχει αρκετά διαφορετική γεύση(πιο νόστιμο) απο το κανονικό, χωρις μυρωδιές μικροοργανισμούς κ.λ.π έχω ακούσει γενικά οτι κάτι τέτοιο βοηθάει τον οργανισμό μας περισσότερο στη λειτουργία και στην γενική ισοροπία του ποια η άποψη σας έχει κανένας άλλος? Παράθεση mobile fan user Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akakios1976 Δημ. January 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2006 Έχω ακούσει κι εγώ οτι κάνουν καλό σε ορισμένες περιοχές οπου το νερό επιδή δεν είναι πόσιμο (π.χ. είναι γλυφό) χρειάζεται τέτοια φίλτρα. Από κει και πέρα σε περιοχές που πίνεται το νερό ακόμα και αυτοί οι μικροοργανισμοί που καθαρίζουν τα φιλτρα είναι αναγκαίοι για τον οργανισμό μας αφού τον κάνουν να "αναγκάζεται" να γίνει πιό ανθεκτικός απέναντί τους. Κι αυτό μου το χει πεί μικροβιολόγος Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. January 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2006 Και ο αμίαντος? Που οφελεί? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akakios1976 Δημ. January 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2006 Έλα ντε...αυτό μου είχε πει και αυτό μεταφέρω κι εγώ Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. January 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2006 Kοίταξε, ίσως στα χρόνια που πιθανον να αναφερόταν, αυτό να ίσχυε. Σήμερα όμως με τη μόλυνση του περιβάλλονοτς όλοι οι υδροφόροι ορίζοντες έχουν μολυνθεί. Οποτε εχουμε μολυσμένο νερό + ακατάλληλοι σωλήνες = άστα να πάνε.:D :D Φίλτρο νερού έχω και εγώ και νομίζω ότι κάτι κάνω.:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billys_541 Δημ. January 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2006 Ακριβό δεν είναι? Πάντως οτι κανει καλό,κάνει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehh Δημ. January 14, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2006 ακριβό δεν είναι μπορείς να βρείς και με 50-100 euros Παράθεση mobile fan user Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antvou Δημ. January 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2006 Τα φίλτρα είναι σημαντικο να κατακρατουν τα βαραιά μέταλλα και το χλωριο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dennisthemenace Δημ. January 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2006 Στην Αθήνα δεν είναι τόσο απαραίτητο το φίλτρο διότι έχει καλό νερό, σε γεύση δεν έχω βρει άλλο! (λένε ότι είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης), στις άλλες περιοχές χρειάζεται. Στο Πόρτο Χέλι το νερό δεν πίνεται διότι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι (τα πλυντήρια θέλουν επισκευή συχνά, οι διακόπτες του νερού μετά από κανά χρόνο δεν υπακούνε και σου μένουν στο χέρι και θέλουν αλλαγή...) έτσι πόσιμο νερό με το μπουκάλι. Έχω ρωτήσει για φίλτρο έναν γνωστό που έβαλε σπίτι του και μου είπε οτι τότε έκανε 500.000 δραχμές (φίλτρο παροχής) και έτσι δεν το ψάχνω το θέμα, ακόμη και να το πάρω δεν ξέρω να κάνω συγκόλληση στους χαλκοσωλήνες (1" έρχεται). Είχαμε φωνάξει υδραυλικό να έρθει το καλοκαίρι για να συνδέσει μια βοηθητική αντλία στη γραμμή και όσο τον είδατε εσείς τόσο και εγώ :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billys_541 Δημ. January 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2006 ακριβό δεν είναι μπορείς να βρείς και με 50-100 euros Ένας γνωστός μου μου είχε πεί οτι κάνουν γύρω στα 800 ευρώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. January 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2006 αν βρεις πουθενα φιλτρο ανθρακα παρτο με κλειστα τα ματια... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehh Δημ. January 16, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2006 800 ευρώ κάνει αυτό που κρατά για 3-4 χρόνια αυτο που κάνει 50 κάθε τρεις με 4 μήνες παίρνει ανταλακτικό που κάνει 40 ευρώ Παράθεση mobile fan user Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Glaswegian Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Από το πουθενά αυτό το topic :D Έχω αγοράσει ένα ψυγείο της samsung το οποίο έχει ενσωματωμένο φίλτρο νερού. Το νερό είναι άοσμο και άγευστο, χωρίς τη μυρωδιά του χλωρίου, αλλά έχει ένα μειονέκτημα: Κάνει 70 ευρώ περίπου και θέλει αλλαγή, σύμφωνα με τη samsung, κάθε 6 μήνες!! Αν το αλλάζω κάθε χρόνο άραγες πειράζει; Απλά δε θα φιλτράρει ή θα παρασύρει τυχόν ουσίες που είχε παρακρατήσει όσο ήταν ενεργό και τελικά θα είναι χειρότερα κι από τη βρύση; Αλήθεια, υπάρχει κανένα forum που να καταπιάνεται με ζητήματα οικιακών συσκευών; :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Τουλάχιστον στα κανονικά φίλτρα η αλλαγή τους θεωρείται απαραίτητη μόλις περάσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή ποσότητα νερού. Εξάλλου όταν θα πρέπει να το αλλάξεις θα το καταλάβεις και στην γεύση πιστεύω. Ντουλάπα αγόρασες? Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Κάνει 70 ευρώ περίπου και θέλει αλλαγή, σύμφωνα με τη samsung, κάθε 6 μήνες!! Αν το αλλάζω κάθε χρόνο άραγες πειράζει; Δηλαδή είσαι διατεθειμένος να το διακινδυνεύσεις για να γλυτώσεις 70 Ευρώ το χρόνο; :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nomikosas Δημ. January 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2007 emeis panta emfialomeno katanalwnoume. ta filtra ktl den ta polu pisteuw k sthn ousia ena filtro meta po lige smeres gemizei apistefth bromia k organismous pou mazeuontai ekei k anaptisontai.. den mporw loipon na fantastw oti tha pernaei to nero pou pinw mesa apo auth thn brwma tou filtrou k olwn twn bakthriwn ktl pou tha zoune sto filtro k tha anaptusontai.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. January 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2007 emeis panta emfialomeno katanalwnoume. ta filtra ktl den ta polu pisteuw k sthn ousia ena filtro meta po lige smeres gemizei apistefth bromia k organismous pou mazeuontai ekei k anaptisontai.. den mporw loipon na fantastw oti tha pernaei to nero pou pinw mesa apo auth thn brwma tou filtrou k olwn twn bakthriwn ktl pou tha zoune sto filtro k tha anaptusontai.. Καλά, με την ίδια λογική όμως μπορούμε -δυστυχώς- να πούμε τα ίδια και για τα εμφιαλωμένα, που τα βλέπουμε τα καλοκαίρια ειδικά, κάτω απο τον καυτό ήλιο ώρες, μέρες εκτεθειμένα, κι ενώ γράφει να διατηρούνται σε δροσερό και σκιερό μέρος :( Άσε που βγαίνει και πολύ πιο ακριβό. Εξ'άλλου και στο μαγείρεμα βάζεις εμφιαλωμένο? Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nomikosas Δημ. January 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2007 ontws xourxoulitsos sthn epoxh mas den ksereis apo pou na profilaxteis. pantws nai k sto mageirema emfialomeno bazoume :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgehh Δημ. January 14, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2007 Εμείς έχουμε φίλτρο και έχουμε ρωτήσει και λένε δεν κρατά οργανισμούς απλά όταν τελειώσει, πίνεις πάλι κανονικό νερό τα ανταλακτικά κρατάνε κανα 3μηνο, και εχουνε κανα 15αρι με 20αρι ευρώ τα 4 Παράθεση mobile fan user Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. January 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2007 emeis panta emfialomeno katanalwnoume. ta filtra ktl den ta polu pisteuw k sthn ousia ena filtro meta po lige smeres gemizei apistefth bromia k organismous pou mazeuontai ekei k anaptisontai.. den mporw loipon na fantastw oti tha pernaei to nero pou pinw mesa apo auth thn brwma tou filtrou k olwn twn bakthriwn ktl pou tha zoune sto filtro k tha anaptusontai.. Καλά, με την ίδια λογική όμως μπορούμε -δυστυχώς- να πούμε τα ίδια και για τα εμφιαλωμένα, που τα βλέπουμε τα καλοκαίρια ειδικά, κάτω απο τον καυτό ήλιο ώρες, μέρες εκτεθειμένα, κι ενώ γράφει να διατηρούνται σε δροσερό και σκιερό μέρος :( Άσε που βγαίνει και πολύ πιο ακριβό. Εξ'άλλου και στο μαγείρεμα βάζεις εμφιαλωμένο? ontws xourxoulitsos sthn epoxh mas den ksereis apo pou na profilaxteis. pantws nai k sto mageirema emfialomeno bazoume :) οντως. κι εμεις εμφιαλωμενο πινουμε αλλα για μαγειρεμα χρησιμοποιουμε της βρυσης καθως εχουμε και φιλτρα στις βρυσες... Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexandergreek Δημ. January 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2007 Φίλος μου απο την Άρτα, όταν πέρασε σε σχολή στην Αθήνα, τα έξι χρόνια που διέμεινε στην πόλη αυτή, δε μπόρεσε να συνηθίσει το νερό της Αθήνας διότι του μύριζε και του μυρίζει χλώριο... Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα του νερού της Αθήνας, το χλώριο. Το οποίο είναι δηλητήριο. Θεωρώ το φίλτρο απαραίτητο, αλλά δέν έχω καταλήξει στο ποιό είναι όντως το καλύτερο. θα διαθέσω τα χρήματα με χαρά. Αν δεν αντίκειται στους κανόνες του forum, μπορεί κάποιος να δώσει εμπεριστατωμένη απάντηση; (με συγκριτικά τέστς απο το Γενικό Χημείο του Κράτους κ.α.) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gogias Δημ. January 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2007 Εγώ έχω φίλτρο και στο μπάνιο.. Το πήρα 80ευρώ και κρατάει για 80.000 λίτρα.. Ούτε να το σκέφτεστε να πίνετε νερό βρύσης χλωριομένο.. Μπορεί για ένα χρόνο και πέντε χρόνια να μην παθαίνεις τίποτα αλλά μετά απο 20,30,50 χρόνια; .....:cry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Glaswegian Δημ. January 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2007 Δηλαδή είσαι διατεθειμένος να το διακινδυνεύσεις για να γλυτώσεις 70 Ευρώ το χρόνο; :O Όχι. Σκέφτομαι να μην το ξαναλλάξω ποτέ! :lol: Αστειεύομαι. Απλά το κόστος είναι αρκετά υψηλό για κάτι που δε γνωρίζω αν τελικά κάνει καλό. Γιατί αν κάνει, και 4 φορές το χρόνο θα το άλλαζα. Τουλάχιστον στα κανονικά φίλτρα η αλλαγή τους θεωρείται απαραίτητη μόλις περάσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή ποσότητα νερού. Εξάλλου όταν θα πρέπει να το αλλάξεις θα το καταλάβεις και στην γεύση πιστεύω. Ντουλάπα αγόρασες? Το προηγούμενο το είχα αλλάξει μετά από 1 χρόνο και δεν μπορώ να πω πως κατάλαβα διαφορά στη γεύση. Προφανώς επειδή η όποια διαφορά δε γίνεται αντιληπτή από τη μία στιγμή στην άλλη. Ναι ντουλάπα, αυτή http://www.samsung.com/gr/products/refrigerator/sidebyside/rs27kgrs1.asp Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. January 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2007 Νερό με παραπροϊόντα του χλωρίου πίνουν 19 μεγάλες ελληνικές πόλεις Τα Νέα Νερό με επικίνδυνα παραπροϊόντα του χλωρίου πίνουν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και άλλες 17 μεγάλες πόλεις της χώρας. Όπως γράφει το Σάββατο η εφημερίδα το Βήμα, ερευνητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανίχνευσαν τριχαλομεθάνια και άλλες επικίνδυνες ενώσεις στο πόσιμο νερό των 19 ελληνικών πόλεων από τις 20 που μετείχαν στο πρόγραμμα. Oι κάτοικοι της Πάτρας είναι οι τυχεροί, αφού στο δικό τους νερό δεν ανιχνεύθηκε κανένα παραπροϊόν του χλωρίου. Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η τελική δειγματοληψία στις 20 ελληνικές πόλεις και τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο Απρίλιο. Πολλές μελέτες στο παρελθόν έχουν συνδέσει την κατανάλωση χλωριωμένου νερού με τον καρκίνο του εντέρου, την αρτηριοσκλήρωση, προβλήματα στην καρδιά, την άνοια κ.ά. Oρισμένες μάλιστα έδειξαν ότι ακόμα και η εισπνοή των συγκεκριμένων ουσιών -π.χ. σε κλειστές πισίνες- προκαλεί προβλήματα σε άτομα με άσθμα, καθώς τα τριχαλομεθάνια, τα τριαλογομεθάνια (όπως το χλωροφόρμιο) και άλλες ενώσεις εισέρχονται στον οργανισμό, είτε μέσω του δέρματος είτε με εισπνοή. Ανησυχητικά συμπεράσματα έρευνας στην Ισπανία Σε πρόσφατη μελέτη του Δημοτικού Ινστιτούτου Ιατρικής Ερευνας της Βαρκελώνης, οι ερευνητές μελέτησαν 1.219 γυναίκες και άντρες που έπασχαν από καρκίνο της ουροδόχου κύστης και 1.271 υγιή άτομα. Ζήτησαν να μάθουν οτιδήποτε αφορούσε στην έκθεση την εθελοντών σε χλωριωμένο νερό. Ταυτόχρονα, οι ερευνητές ανέλυσαν τα επίπεδα των επίμαχων παραγώγων σε 123 περιοχές της Ισπανίας, κυρίως στα δίκτυα ύδρευσης. Όπως διαπίστωσαν, όσοι ζούσαν σε σπίτια, όπου το νερό της βρύσης περιείχε περισσότερα από 49 μικρογραμμάρια τριχαλομεθανίων ανά λίτρο, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο της ουροδόχου κύστης από εκείνους οι οποίοι κατανάλωναν νερό που περιείχε χαμηλές ποσότητες της επικίνδυνης ουσίας -λιγότερα από δέκα μικρογραμμάρια/λίτρο. Στις ελληνικές πόλεις οι συγκεντρώσεις των τριχαλομεθανίων που ανιχνεύθηκαν ήταν όλες κάτω από 40 μικρογραμμάρια/λίτρο (το επιτρεπτό όριο που θέτει η ΕΕ είναι 60 μικρογραμμάρια/λίτρο). Η έρευνα που έγινε στην Ισπανία έδειξε ότι εκείνοι που έπιναν χλωριωμένο νερό είχαν 35% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο της ουροδόχου κύστης σε σχέση με εκείνους που δεν έπιναν χλωριωμένο νερό. Μάλιστα, το ποσοστό επικινδυνότητας εκτοξεύεται στο 57% για όσους κολυμπούσαν ή κολυμπούν σε πισίνες με χλωριωμένο νερό. Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. July 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 19, 2007 Επειδή στη περιοχή που μένω ( Μαρούσι) το νερό έχει πολλά άλατα σκέφτηκα να πάρω ένα φίλτρο που να μπαίνει στη βρύση. Ο κοτσοβολος δεν είχε κάτι. Ξέρετε που υπάρχουν? Επίσης κάνουν δουλειά ή είναι άχρηστα κατά τη γνώμη σας??? Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts