Jump to content

Πρόβλημα αναπαραγωγής video. Θέμα codec;

PMNEDM
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι το εξης:

Απο τοτε που εκανα format, οποτε δοκιμαζω να κανω capture απο την ειδικη καρτα σε avi, αυτο βγαινει "σπαστο", σαν να κολλαει σε καποια κομματια του δηλαδη. Ακομα, σχεδον παντα οταν παιζω καποιο avi video, ειτε με windows media player ειτε με media player classic, εμφανιζεται ενα παρομοιο προβλημα (κολλημα σε διαφορα σημεια), ειδικα αν αυτο ειναι μεγαλης διαρκειας (πχ ταινια) Το προβλημα δεν εμφανιζεται αν χρησιμοποιησω για αναπαραγωγη το vlc. Τελος, τις δυο φορες που δοκιμασα να μετατρεψω dvd (δυο διαφορετικα) σε avi, (χρησιμοποιωντας xvid codec) η μετατροπη χρειαστηκε πανω απο 10 ωρες, με ενα pass! :mad:

Για να αντιμετωπισω το προβλημα, απεγκατεστησα τους xvid codecs και περασα τον νεο (XviD-1.1.0-30122005 _Final Release_), ενω επισης περασα το divx 6.1.... Το προβλημα παραμενει.

Η ερωτηση μου ειναι αν φταινε με βεβαιοτητα καποιοι (ή καποιος) codec ή αν μπορει να οφειλεται αλλου το προβλημα, και τι να δοκιμασω σε καθε περιπτωση. Ευχαριστω προκαταβολικα για τις οποιες απαντησεις! :D

Υ.Γ: Για να μην ανοιγω και αλλο θεμα, αν ξερει καποιος ας μου απαντησει και πως μπορω να κλεισω το extra προγραμμα του divx (dixv settings manager) που ανοιγει καθε φορα που παιζω καποιο βιντεο. Με ενοχλει (εκτος απο την οποια καταναλωση πορων) και γιατι εμφανιζει εξτρα υποτιτλους πανω στο βιντεο (εκτος αυτων του vobsub) :O

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Να κανω κι εγω μια ερωτηση...

Πριν το format που εκανα, ο winamp επαιζε ολες τις μορφες video (.avi , .mpg , .wmv κ.τ.λ. ). Μετα το format οταν του βαλω να παιξει .avi παιζει μονο τον ηχο χωρις να δειχνει εικονα ενω παλια τα επαιζε κανονικα ! :wacko:

Μηπως φταινε καποια codecs που μπορει να μην εχω;

Σημειωση: Εχω κι αλλους players για να παιζω τα συγκεκριμενα videos αλλα ψαχνομαι περισσοτερο για τον winamp γιατι με βολευει σε καποιες καταστασεις π.χ ταξινομησης αρκετων μικρων video :)

Να κανω κι εγω μια ερωτηση...

Πριν το format που εκανα, ο winamp επαιζε ολες τις μορφες video (.avi , .mpg , .wmv κ.τ.λ. ). Μετα το format οταν του βαλω να παιξει .avi παιζει μονο τον ηχο χωρις να δειχνει εικονα ενω παλια τα επαιζε κανονικα ! :wacko:

Μηπως φταινε καποια codecs που μπορει να μην εχω;

Σημειωση: Εχω κι αλλους players για να παιζω τα συγκεκριμενα videos αλλα ψαχνομαι περισσοτερο για τον winamp γιατι με βολευει σε καποιες καταστασεις π.χ ταξινομησης αρκετων μικρων video :)

Σου λείπουν οι Codecs για τα βίντεο, βάλε το ffdshow ( http://sf.net/ffdshow ).

Απο τοτε που εκανα format, οποτε δοκιμαζω να κανω capture απο την ειδικη καρτα σε avi, αυτο βγαινει "σπαστο", σαν να κολλαει σε καποια κομματια του δηλαδη.

Το προβλημα συνεχιζει να υφισταται, ακομα και αν κανω capture ffdshow (με επιλογη encoder xvid ή divx. Με lossless, δεν παρουσιαζεται καποιο προβλημα)

Ακομα, σχεδον παντα οταν παιζω καποιο avi video, ειτε με windows media player ειτε με media player classic, εμφανιζεται ενα παρομοιο προβλημα (κολλημα σε διαφορα σημεια), ειδικα αν αυτο ειναι μεγαλης διαρκειας (πχ ταινια) Το προβλημα δεν εμφανιζεται αν χρησιμοποιησω για αναπαραγωγη το vlc.

Αυτο, απο οσο παρατηρησα τουλαχιστον, λυθηκε! Thanks! :D

Τελος, τις δυο φορες που δοκιμασα να μετατρεψω dvd (δυο διαφορετικα) σε avi, (χρησιμοποιωντας xvid codec) η μετατροπη χρειαστηκε πανω απο 10 ωρες, με ενα pass!

...αυτο παλι ακομα δεν το δοκιμασα! :O

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Παιδιά εγώ μετά από φόρματ και ενώ πριν είχα περασμένα τα διάφορα codecs ένα-ένα είπα να κάνω κάτι γρήγορο και πέρασα το ffdshow. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου αναγνωρίζει τα αρχεία .ogg. Είναι πρόβλημα δικό μου ή όντως το ffdshow δεν αναγνωρίζει τα .ogg. Με μία γρήγορη αναζήτηση βρήκα το xp codec που στα χαρακτηριστικά του έχει και αναγνώριση .ogg. Να βγάλω το ffdshow και να περάσω το xp codec;

-iPod Nano Chromatic 8 GB Red [product]

-iPhone 3G 16GB black

-MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB

Παιδιά εγώ μετά από φόρματ και ενώ πριν είχα περασμένα τα διάφορα codecs ένα-ένα είπα να κάνω κάτι γρήγορο και πέρασα το ffdshow. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου αναγνωρίζει τα αρχεία .ogg. Είναι πρόβλημα δικό μου ή όντως το ffdshow δεν αναγνωρίζει τα .ogg. Με μία γρήγορη αναζήτηση βρήκα το xp codec που στα χαρακτηριστικά του έχει και αναγνώριση .ogg. Να βγάλω το ffdshow και να περάσω το xp codec;

Το ffdshow είναι απλά decoder και όχι splitter. Το ogg (βασικά ogm αν μιλάμε για βίντεο) είναι απλά container και για να τα δεις πρέπει να εγκαταστήσεις το OggDS.