Jump to content

Γρίφοι - Σπαζοκεφαλιές - Προβλήματα

Spyros86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η παραλλαγη ειναι το κανονικο θα ελεγα, και το πρωτο ειναι σα "δευτερο υποερωτημα" της παραλλαγης.

Το σποιλερ απο κατω ειναι οντως σποιλερ... μη το δειτε αμα θελετε να το παλεψετε, που το συνιστω ειναι ωραιος γριφος.

Εστω οτι εχει το σημαδι μονο ενας. συναντιουνται και ολοι εκτος απ αυτον σκεφτονται: Να αυτος το εχει, εγω θα μεινω"

Ο ιδιος δε βλεπει κανεναν με το σημαδι και σκεφτεται: Αφου δε το χει κανεις αλλος και ταυτοχρονα το εχει τουλαχιστον ενας απο μας, τοτε σιγουρα το εχω εγω! Οποτε φευγει.

Δηλαδη στην περιπτωση που το εχει μονο ενας (1) φευγει αμεσως μετα την 1η συναντηση

Εστω οτι το εχουν 2. Πρωτη μερα, οσοι δε το χουν βλεπουν 2 μοναχους που το χουν. Καθενας απ τους 2 που το χουν βλεπουν 1 που το εχει οποτε δε φευγει κανεις (γιατι σκεφτονται "α να αυτος το εχει, οποτε εγω θα μεινω"

Τη δευτερη μερα συναντιουνται ολοι και δεν εχει φυγει κανεις. Οποτε οι 2 μοναχοι που βλεπουν μονο εναν με το σημαδι γυρω τους καταλαβαινουν οτι το χουν και οι ιδιοι , γιατι αν το ειχε μονο ενας θα χε φυγει αμεσως μετα την 1η συναντηση. Αρα οι δυο (2) μοναχοι με το σημαδι θα φυγουν αμεσως μετα τη 2η συναντηση

Επαγωγικα με την ιδια λογικη βρισκουμε οτι αν το εχουν Ν μοναχοι, θα φυγουν ολοι μαζι απο το μοναστηρι μετα τη Νιοστη συναντηση. Πριν απο αυτη δε θα χει φυγει κανεις.

Για Ν=3 λυνεται η πρωτη εκδοση που ποσταρες

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ναι αλλα οπως ειπα και παραπανω

το ιδιο αποτελεσμα θα προεκειπτε αν δεν ειχε κανενας το σημαδι, οποτε καθενας θα νομιζε οτι ειναι ο μοναδικος και θα εφευγε, οποτε θα φευγαν ολοι μετα απο μια συναντηση.

παντως βαζω ως κανονικο το πρωτο γιατι νομιζω οτι για να λυσει καποιος το δευτερο απευθειας ειναι παρα πολυ δυσκολο.Οντως το πρωτο ειναι κατα καποιο τροπο η ειδικη περιπτωση στο δευτερο που ειναι πιο γενικευμενο.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2681837#post2681837

Oδηγος flashing για το Motorola A1200 (MING) ή πως να τρεχει επιπλεον εφαρμογες (εκτος απο τις Java που τρεχει ετσι κι' αλλιως)

Επιπλεον οδηγος για να φτιαξετε το δικο σας firmware

Μα πώς θα το νόμιζε αν ο Άγγελος δεν τους είχε πει ότι υποχρεωτικά κάποιος θα είχε το σημάδι. Θα το έπαιζε πενήντα πενήντα; Δηλαδή το έχω ή δεν το έχω; Δε θα μπορούσε να είναι σίγουρος ότι κάποιος το έχει υποχρεωτικά. Εκτός και αν ο Άγγελος είχε πει ψέματα στην αρχή.
House: "Well, here's the flaw in your argument: if I enjoy hating life, I don't hate life, I enjoy it.":up:

Ισως θα ηταν καλο να διευκρινιζεται στο γριφο οτι οποιος ειναι να βγαλει σημαδι θα το βγαλει μονο μετα την πρωτη συναντηση.

Τι θα προσέφερε αυτό, αφού δε θα μπορούσε κανείς να πάρει κάποια πληροφορία από την πρώτη συνάντηση έτσι.
House: "Well, here's the flaw in your argument: if I enjoy hating life, I don't hate life, I enjoy it.":up:

Μα πώς θα το νόμιζε αν ο Άγγελος δεν τους είχε πει ότι υποχρεωτικά κάποιος θα είχε το σημάδι. Θα το έπαιζε πενήντα πενήντα; Δηλαδή το έχω ή δεν το έχω; Δε θα μπορούσε να είναι σίγουρος ότι κάποιος το έχει υποχρεωτικά. Εκτός και αν ο Άγγελος είχε πει ψέματα στην αρχή.

ναι ενταξη, στο οραμα πιστεψαν οτι τουλαχιστον ενας...

Αλλα αν προσεξεις στο δευτερο γριφο το διατυπωνω λιγο διαφορετικα και λεω οτι ειδαν οραμα το οποιο πιστεψαν, δεν λεω πουθενα οτι ηταν αγγελος.Αλλωστε ο διαβολος μπορει να παρουσιαστει ακομα και ως αγγελος φωτος προκειμενου να μας παραπλανησει.:devil::devil::devil::devil::devil:.

Οποτε μπορει το οραμα να ηταν ψευτικο για να τους παραπλανησει και αυτοι να το πιστεψαν.:p:p:p:p:p

Ισως θα ηταν καλο να διευκρινιζεται στο γριφο οτι οποιος ειναι να βγαλει σημαδι θα το βγαλει μονο μετα την πρωτη συναντηση.

οπα.Αυτο το λεω σαφεστατα

Οσοι πρεπει να φυγουν,αφου απομακρυνθειτε απο το χωρο της συγκεντρωσης θα εμφανισετε στο μετωπο σας ενα μελανο σημαδι που

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2681837#post2681837

Oδηγος flashing για το Motorola A1200 (MING) ή πως να τρεχει επιπλεον εφαρμογες (εκτος απο τις Java που τρεχει ετσι κι' αλλιως)

Επιπλεον οδηγος για να φτιαξετε το δικο σας firmware

Νομίζω πραγματικά το εξαντλήσαμε το θέμα. Κάπου αναφέρθηκε νομίζω και η λύση για τη γενική περίπτωση, οπότε έχουμε και τη λύση.

Παραθέτω έναν πολύ ωραίο και έξυπνο γρίφο, που μου είπαν πριν λίγο, και ομολογώ βρήκα πολύ καλό.

Σε μια φυλακή είναι 100 κρατούμενοι. Βρίσκονται απομονωμένοι στα κελιά τους, έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να μιλήσει και να επικοινωνίσει με κανέναν.

Κάπου πολύ μακριά από τη φυλακή, βρίσκεται ένα δωμάτιο με μια λάμπα και έναν διακόπτη που την ελέγχει.

Κάθε μέρα οι φύλακες θα διαλέγουν έναν κρατούμενο στην τύχη από τους 100 και θα τον πηγαίνουν στο δωμάτιο, όπου θα τον αφήνουν λίγη ώρα και θα τον επιστρέφουν στο κελί του.

Οι κρατούμενοι θα βρεθούν για μια και μοναδική φορά όλοι μαζί στο προαύλιο, πριν να ξεκινήσει η διαδικασία. Ο διευθυντής τους είπε ότι μπορεί κάποιος να έρθει και να του πει όποτε θέλει ότι όλοι πέρασαν τουλάχιστον μία φορά από το απομακρυσμένο δωμάτιο. Αν λέει αλήθεια θα αφεθούν όλοι ελεύθεροι, αλλιώς θα τους εκτελέσει όλους.

Ποιο θα είναι το σχέδιο που θα καταστρώσουν τη μοναδική μέρα που θα είναι μαζί στο προαύλιο ώστε κάποια μέρα να αποφυλακιστούν?:)

Νομίζω πραγματικά το εξαντλήσαμε το θέμα. Κάπου αναφέρθηκε νομίζω και η λύση για τη γενική περίπτωση, οπότε έχουμε και τη λύση.

Παραθέτω έναν πολύ ωραίο και έξυπνο γρίφο, που μου είπαν πριν λίγο, και ομολογώ βρήκα πολύ καλό.

Σε μια φυλακή είναι 100 κρατούμενοι. Βρίσκονται απομονωμένοι στα κελιά τους, έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να μιλήσει και να επικοινωνίσει με κανέναν.

Κάπου πολύ μακριά από τη φυλακή, βρίσκεται ένα δωμάτιο με μια λάμπα και έναν διακόπτη που την ελέγχει.

Κάθε μέρα οι φύλακες θα διαλέγουν έναν κρατούμενο στην τύχη από τους 100 και θα τον πηγαίνουν στο δωμάτιο, όπου θα τον αφήνουν λίγη ώρα και θα τον επιστρέφουν στο κελί του.

Οι κρατούμενοι θα βρεθούν για μια και μοναδική φορά όλοι μαζί στο προαύλιο, πριν να ξεκινήσει η διαδικασία. Ο διευθυντής τους είπε ότι μπορεί κάποιος να έρθει και να του πει όποτε θέλει ότι όλοι πέρασαν τουλάχιστον μία φορά από το απομακρυσμένο δωμάτιο. Αν λέει αλήθεια θα αφεθούν όλοι ελεύθεροι, αλλιώς θα τους εκτελέσει όλους.

Ποιο θα είναι το σχέδιο που θα καταστρώσουν τη μοναδική μέρα που θα είναι μαζί στο προαύλιο ώστε κάποια μέρα να αποφυλακιστούν?:)

Μέσα στο δωμάτιο, οι κρατούμενοι βρίσκονται με τυχαία σειρά, αλλά μία φορά ο καθένας;

Αν εννοείς ότι καθένας μπαίνει μόνο μια φορά στο δωμάτιο, όχι. Μπορεί κάθε φορά να μπαίνει ο ίδιος. Γι' αυτό λέω κάποια μέρα θα απελευθερωθούν.

..κι αλλο ενα σε στιλ godtower, notpr0n, κτλ:

http://www.quest.i-poon.com/

:)

τι παιζει μ'αυτο μωρε με εκνευρισε τι password λεει?

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!!!!!!!!!:hunter:

κι εγώ δεν μπορώ να βρω τον κωδικό στο 3ο επίπεδο... δοκίμασα ένα σωρό λέξεις και φράσεις αλλά τπτ...:wacko:

http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1310/1310135q5fto1gp1w.gif

Στο level2 τί βάζουμε? Δοκίμασα διάφορα αλλά τίποτα...

ο slide13 δεν ειναι μεσα αρα με την απορεια θα μεινουμε κανεις δεν περασε το level 2?

ο slide13 δεν ειναι μεσα αρα με την απορεια θα μεινουμε κανεις δεν περασε το level 2?

ανιγράφεις κάποιες λεξούλες απ την φράση που σου δίνει...;)

Και εγώ κάτι τέτοιο είχα δοκιμάσει αλλά έπαιρνα λέξεις και όχι φράσεις..

Τώρα κόλλησα στο 3.. εδώ κάτι άλλο παίζετε...

το κλεινω με νευριασε ολες τις λεξεις δοκιμασα :mad:

Και εγώ κάτι τέτοιο είχα δοκιμάσει αλλά έπαιρνα λέξεις και όχι φράσεις..

Τώρα κόλλησα στο 3.. εδώ κάτι άλλο παίζετε...

έχεις τπτ στο μυαλό σου? εγώ δεν μπόρεσα να βρώ κάτι..:(

Δεν ξέρω.. τί μπορεί να βρίσκετε κάτω απο το νερό? Έβαλα φράσεις και λέξεις ξεχωριστά αλλά τίποτα.. έβαλα fish :) και κάτι άλλα που ούτε τα θυμάμαι αλλά πάλι τίποτα.

η βοήθεια που μας δίνει από κάτω τι να σημαίνει??

"just ask your keyboard"?? :confused:

Δεν έχει τέτοια βοήθεια σε μένα.. Δοκίμασέ το και πες μας.. Εγώ το αφήνω προς το παρόν.. θα το ξαναδώ όταν μπορέσω.

level 2 hidden somewhere...:):):)

level 3 szgdf:):):)

Δοκιμάστε να βάλετε στο πρώτο level 11.:)

Στο 5 level μπορεί να έχει ιό, εμένα τρελάθηκε, μου έβγαλε 29 σελίδες Internet, προσέξτε.

Δοκιμάστε να βάλετε στο πρώτο level 11.

Στο 5 level μπορεί να έχει ιό, εμένα τρελάθηκε, μου έβγαλε 29 σελίδες Internet, προσέξτε.

ανοίγει κανονικά σε μενα.

Victory Monument

η σωστή απάντηση.

Πολύ καλό!!! Δύσκολο να το βρεις!! Μόνη σου το βρήκες? Στο level 4 τι ακριβώς θέλει?

caps, lock, bird