Jump to content

Γρίφοι - Σπαζοκεφαλιές - Προβλήματα

Spyros86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Η απάντηση είναι [ 4 ] . Φωτίστε με τον κέρσορα αν θέλετε να δείτε το νούμερο, δεν το γράφω για να το σκεφτούν και οι υπόλοιποι. Όπως και για τον ίδιο λόγο δεν λέγε γιατί είναι αυτή η απάντηση :p

τωρα που το ξανασκεφτομαι,τελικα αυτη ειναι η απαντηση;)

να πω και γω εναν ευκολο γριφο?

Και δεν τον λες

λοιπον,

εχουμε ενα νουφαρο σε μια λιμνη,το οποιο καθε μερα που περναει διπλασιαζεται σε μεγεθος.καθε επομενη μερα εχει το διπλασιο της προηγουμενης.δλδ,αν την πρωτη μερα ειχε μεγεθος 1 τετραγωνικο μετρο,την δευτερη θα ειχε 2 τ.μ.,την τριτη ειχε 4 τ.μ., και παει λεγοντας...

την 15η μερα εχει καλυψει την μιση επιφανεια της λιμνης.

η ερωτηση ειναι:

σε ποσες μερες θα εχει καλυψει ολοκληρη την επιφανεια της λιμνης?

λοιπον,

εχουμε ενα νουφαρο σε μια λιμνη,το οποιο καθε μερα που περναει διπλασιαζεται σε μεγεθος.καθε επομενη μερα εχει το διπλασιο της προηγουμενης.δλδ,αν την πρωτη μερα ειχε μεγεθος 1 τετραγωνικο μετρο,την δευτερη θα ειχε 2 τ.μ.,την τριτη ειχε 4 τ.μ., και παει λεγοντας...

την 15η μερα εχει καλυψει την μιση επιφανεια της λιμνης.

η ερωτηση ειναι:

σε ποσες μερες θα εχει καλυψει ολοκληρη την επιφανεια της λιμνης?

Την 16η μερα.

Αλλα το λες λαθος,συνηθως λενε οτι σε ταδε μερες εχει καλυψει ολη τη λιμνη,ποτε ειχε καλυψει τη μιση?.

images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Σε μιά φυλακή έχουμε 100 κρατούμενους (ένα κελί ο καθένας) και 100 φύλακες. Οι φύλακες αποφασίζουν να παίξουν το ακόλουθο παιχνίδι:

Ο 1ος φύλακας ξεκλειδώνει όλα τα κελιά.

Ο 2ος φύλακας περνάει και κλειδώνει το 2ο, 4ο, 6ο,...,100ο κελί.

Ο 3ος φύλακας περνάει και αλλάζει το status (κλειδώνει ή ξεκλειδώνει αντίστοιχα) του 3ου, 6ου, 9ου,...,99ου κελιού.

Οι υπόλοιποι φύλακες κάνουν το αντίστοιχο (ο 4ος π.χ. αλλάζει το status στα κελιά που είναι πολλαπλάσια του 4), μέχρι και τον 100ο Φύλακα που αλλάζει το status μόνο στο 100ο κελί.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, όσων τα κελιά είναι ξεκλείδωτα είναι ελεύθεροι.

Πόσοι και ποιοι θα ελευθερωθούν τελικά:kill::blink:

P.S. Σχετικά με το γρίφο με τον ιππότη η λύση είναι [ότι ο ιππότης θα έπρεπε να πει “τέσσερα”! Το “οκτώ” έχει τέσσερα γράμματα, το “δώδεκα” έξι και το “έξι” τρία και έτσι απάντησαν αυτοί που πέρασαν την πύλη. Το “δέκα” έχει τέσσερα γράμματα. Η απάντηση, λοιπόν, βασίζεται στο πόσα γράμματα έχουν οι αριθμοί, που λέει ο φρουρός του κάστρου!]

όποιος θέλει να την δει απλώς να σύρει τον κέρσορα, μπράβο σε αυτούς που τη βρήκαν, εμένα με δυσκόλεψε:blink:

House: "Well, here's the flaw in your argument: if I enjoy hating life, I don't hate life, I enjoy it.":up:

Παιδιά τι έγινε;

Έχουμε καιρό να γράψουμε, ξέρω τέρμα οι διακοπές και τα κεφάλια μέσα::mad:αλλά όπως και να το κάνουμε οι γρίφοι είναι ωραίοι και χαλαρώνουν.

Δε θέλω να βάλω καινούριο γρίφο γιατί ήδη έχουμε δύο που τρέχουν. Ωστόσο θα δώσω ένα στοιχείο για όποιον θέλει για το γρίφο με τα κελιά. Αρκεί να σύρεται τον κέρσορα στο επόμενο κείμενο

[Προσπαθήστε να κάνετε τη διαδικασία για τους αριθμούς μέχρι το 10 και να βρείτε τι είδους είναι οι αριθμοί που μένουν ξεκλείδωτοι, το ίδιο θα ισχύει και με τους αριθμούς ως το 100, αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε το γιατί.]:rolleyes:

HAVE A NICE WEEK!!!!:D

House: "Well, here's the flaw in your argument: if I enjoy hating life, I don't hate life, I enjoy it.":up:

Μπορειτε να βρειτε το λαθος?

i^2=-1

i^4=1

-1=i^2=i^(4/2)=Τ_Ρ(i^4)=Τ_Ρ(1)=1

Δηλαδη -1=1!!!!!:confused:

Μηπως εχω κανει καποια βλακεια?:wacko:

Παιδιά δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που λέω αλλά η τετραγωνική ρίζα του 1 είναι 1 ή -1. Άρα δεν υπάρχει έννοια του άτοπου αφού απλά κρατάμε την τιμή του -1, και απορρίπτουμε το 1.:confused:

P.S.: Δεν ξέρω από μιγαδικούς και μπορεί να αγνοώ τους κανόνες των ριζών και να κάνω κάτι λάθος. Sorry!

Το λαθος που κάνετε είναι ότι μπλέκετε τους μιγαδικούς με τους πραγματικούς.

Το 1 γράφεται και 1+0i, αν το υψώσεις στο τετράγωνο παίρνεις 1.

Το -1 γράφεται και -1+0i, αν το υψώσεις στο τετράγωνο παίρνεις πάλι 1. ;)

Παιδιά δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που λέω αλλά η τετραγωνική ρίζα του 1 είναι 1 ή -1. Άρα δεν υπάρχει έννοια του άτοπου αφού απλά κρατάμε την τιμή του -1, και απορρίπτουμε το 1.:confused:

P.S.: Δεν ξέρω από μιγαδικούς και μπορεί να αγνοώ τους κανόνες των ριζών και να κάνω κάτι λάθος. Sorry!

για το i ισχυει i^2=-1

οταν το σκεφτηκα ρωτησα εναν καθηγητη μου απο τη σχολη και μου ειπε 'βρες το λαθος μονος σου και πες το μου και εμενα!!':wacko:

υπαρχει τελικα καποιο λαθος ή εγραφα βλακειες πριν??;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

Τελικά βρέθηκε το λάθος?:confused:

{-1=i^2=i^(4/2)=Τ_Ρ(i^4)=Τ_Ρ(1)=1}

Εγώ λέω για την τετραγωνική ρίζα την τελευταία, που έχω με κόκκινο ότι μπορεί να είναι 1 ή -1, όχι για προηγούμενη.:)

Τελικά βρέθηκε το λάθος?:confused:

{-1=i^2=i^(4/2)=Τ_Ρ(i^4)=Τ_Ρ(1)=1}

Εγώ λέω για την τετραγωνική ρίζα την τελευταία, που έχω με κόκκινο ότι μπορεί να είναι 1 ή -1, όχι για προηγούμενη.:)

Αφου εχω γραψει λιγα μηνυματα πιο πανω την απαντηση.Την ξαναγραφω οι ριζες των μιγαδικων αριθμων δεν εχουν τις ιδιες ιδιοτητες με τις ριζες των πραγματικων αριθμων δηλ. δεν μπορουμε να γραψουμε ι^2=Τ_Ρ(ι^4) επειδη ι^2=-1 αλλα Τ_Ρ(ι^4)=1 αφου πρωτα πρεπει να γινει η πραξη ι^4 και υστερα να παρουμε την τετραγωνικη ριζα του αποτελεσματος

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Το κατάλαβα. Απλώς μπερδεύτηκα. Sorry.:O

Το ίδιο πράγμα δε λέμε, αφού το ι^4=1, σωστά? Άρα η τετραγωνική ρίζα του i^4 είναι το 1 ή το -1. Διώρθεσε με αν κάνω λάθος. Sorry αν έχω πει βλακεία, αλλά μπερδεύτηκα.

Το ιδιο λεμε αλλα αλλου ηθελα να κανω παραθεση.

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Ο γρίφος του Αϊνστάιν

Υπάρχουν 5 σπίτια διαφορετικών χρωμάτων στη σειρά. Σε κάθε σπίτι ζει μόνο ένας άνθρωπος, ο ιδιοκτήτης. Οι 5 ιδιοκτήτες είναι διαφορετικής εθνικότητας και ο καθένας πίνει ένα συγκεκριμένο ποτό, καπνίζει μια συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων και έχει ένα συγκεκριμένο κατοικίδιο ζώο που συντηρεί. Όλοι έχουν μεταξύ τους διαφορετικά κατοικίδια, καπνίζουν διαφορετικές μάρκες τσιγάρων και πίνουν διαφορετικά είδη ποτών.

Στοιχεία:

· Ο Άγγλος μένει στο κόκκινο σπίτι

· Ο Σουηδός έχει ένα σκύλο.

· Ο Δανός πίνει τσάι.

· Το πράσινο σπίτι είναι το επόμενο προς τ’ αριστερά από το άσπρο σπίτι.

· Ο ιδιοκτήτης του πράσινου σπιτιού πίνει καφέ.

· Αυτός που καπνίζει Pall Mall συντηρεί ένα πουλί.

· Ο ιδιοκτήτης του κίτρινου σπιτιού καπνίζει Dunhill.

· Αυτός που μένει στο μεσαίο σπίτι πίνει γάλα.

· Ο Νορβηγός μένει στο πρώτο σπίτι.

· Αυτός που καπνίζει Blends μένει δίπλα σ’ αυτόν που έχει μία γάτα.

· Αυτός που έχει άλογο μένει δίπλα σ’ αυτόν που καπνίζει Dunhill.

· Ο ιδιοκτήτης που καπνίζει Bleumasters πίνει μπύρα.

· Ο Γερμανός καπνίζει Prince.

· Ο Νορβηγός μένει δίπλα στο μπλε σπίτι.

· Αυτός που καπνίζει Blends έχει γείτονα που πίνει νερό.

Η ερώτηση είναι: “Ποιος έχει το ψάρι;”

πολύ παλιό sorry για το φτυάρι!plz help.ο Γερμανός το έχει το ψάρι και αν όχι ποιος το έχει και γιατί?:O

Hip Hop.

Ωραίος γρίφος, κάποιοι μάλιστα λένε ότι μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να το λύσει, όμως μάλλος το σωστό είναι ότι μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να το λύσει χωρίς χαρτί και μολύβι.

Παραθέτω εδώ μια λύση για όποιον ενδιαφέρεται. Ελπίζω να βοηθήσει!:)

Αρχικά, πιστεύω θα βοηθούσε πολύ να φτιάχναμε σε ένα λευκό χαρτί 5 ορθογώνια παραλληλόγραμμα στη σειρά, τα οποία θα χωρίσουμε σε 5 κενά, όσες και οι κατηγορίες των δεδομένων μας.

Αφού λοιπό κάνουμε το σχήμα μας μπορούμε να ξεκινήσουμε.

Πρώτα χρησιμοποιούμε το δεδομένο ότι αυτός που μένει στο μεσαίο σπίτι πίνει γάλα, και βάζουμε αυτό στο δεδομένο στο μεσαίο σπίτι του χαρτιού μας.

Έπειτα, επειδή ο Νορβηγός μένει στο πρώτο σπίτι, τον βάζουμε στο πρώτο από αριστερά.

Όμως ο Νορβηγός μένει δίπλα στο μπλε σπίτι, και αφού από αριστερά του δεν έχει άλλο σπίτι, τότε το μπλε είναι αυτό από τα δεξιά – δηλαδή το δεύτερο.

Το πράσινο σπίτι είναι αριστερά από το άσπρο. Αν το πράσινο είναι το πρώτο, τότε το δεύτερο είναι άσπρο, όμως είναι μπλε, άρα δε μπορεί να είναι το πρώτο πράσινο. Προφανώς ούτε και το δεύτερο. Αν είναι το τελευταίο, τότε δε θα έχει σπίτι στα αριστερά, άρα ούτε αυτό μπορεί να είναι.

Συνεπώς θα είναι ή το τρίτο ή το τέταρτο. Όμως ξέρουμε ότι ο ιδιοκτήτης του πράσινου σπιτιού πίνει καφέ, και του τρίτου πίνει γάλα, άρα αυτό που μένει είναι ότι το τέταρτο θα είναι το πράσινο σπίτι και το πέμπτο, το δίπλα του από δεξιά το άσπρο.

Στον πίνακα βάζουμε και τον καφέ στο πράσινο σπίτι.

Ξέρουμε ότι ο Άγγλος μένει στο κόκκινο σπίτι, που μπορεί να είναι ή το πρώτο ή το τρίτο.

Όμως στο πρώτο μένει Σουηδός, άρα το σωστό είναι ότι ο Άγγλος μένει στο μεσαίο σπίτι, που είναι και κόκκινο.

Το μόνο σπίτι χωρίς χρώμα είναι του Νορβηγού, άρα αυτό είναι το κίτρινο. Όμως ξέρουμε ότι ο ιδιοκτήτης του κίτρινου σπιτιού καπνίζει Dunhill, άρα βάζουμε και αυτό το στοιχείο.

Ακόμα ξέρουμε ότι αυτός που έχει άλογο καπνίζει Dunhill. Άρα βάζουμε και το άλογο στον πίνακα του δεύτερου σπιτιού.

Και τελειώσαμε το πρώτο μέρος του γρίφου με τα προφανή, όσο μπορεί να το πει κάποιος αυτό.

Συνεχίζω να γράφω και το δεύτερο και τελευταίο μέρος και θα το ποστάρω σε λίγο.

Καλή διασκέδαση σε όποιον προσπαθήσει να το λύσει. Το μυστικό είναι να κάνεις ένα άτοπο.;)

Συγγνώμη που δεν έχω βάλει πινακάκι, αλλά δε μπορώ, γιατί τα εμφανίζει ενωμένα.

Και συνεχίζουμε.:)

Γνωρίζουμε ότι ο Bluemasters πίνει μπύρα. Στο πρώτο σπίτι δε μπορεί να είναι αφού υπάρχει η μάρκα Dunhill. Στο τρίτο και τέταρτο επίσης, αφού εκεί πίνουν γάλα και καφέ.

Άρα θα είναι ή στο δεύτερο ή στο πέμπτο.

Έστω ότι είναι στο δεύτερο. Τότε εκεί θα έχουμε Bluemasters και μπύρα.

Όμως εμεί γνωρίζουμε ότι αυτός που καπνίζει Blends μένει δίπλα σε νερό και γάτες, που δεν είναι απαραίτητα στο ίδιο σπίτι.

Ο Blends προφανώς δεν μπορεί να μένει στο πρώτο και στο δεύτερο σπίτι.

Αν έμενε στο τρίτο, τότε σε ένα από τα δύο διπλανά σπίτια θα έπρεπε να υπάρχει νερό, όμως αυτό δε γίνεται, αφού έχουμε μπύρα και καφέ.

Να μένει στο τελευταίο δε γίνεται, αφού θα έπρεπε στο δίπλα σπίτι να υπάρχει νερό και δυστυχώς υπάρχει καφές.

Άρα θα μένει στο τέταρτο σπίτι, δηλαδή το πράσινο, και επειδή δίπλα του πρέπει να έχει νερό, και αφού δε γίνεται να έχει στο αριστερό του σπίτι αφού εκεί υπάρχει γάλα, θα έχει στο δεξιό του.

Παρατηρούμε ότι από ποτά η μόνη κενή θέση είναι αυτή του πρώτου σπιτιού, στο οποίο βάζουμε το τσάι που περισσεύει.

Όμως ξέρουμε ότι ο Δανός πίνει τσάι και εμείς βάλαμε το Νορβηγό, άρα καταλήξαμε σε άτοπο.

Συνεπώς η αρχική μας υπόθεση, ότι δηλαδή ο Bluemasters είναι στο δεύτερο σπίτι είναι ψευδής. Άρα ο Bluemasters μένει στο τελευταίο σπίτι.

Σβήνουμε λοιπόν τα στοιχεία που βάλαμε στον πίνακα σʼ αυτό το post και προχωράμε.

Βάζουμε λοιπόν στο τελευταίο σπίτι τον Bluemasters με την μπύρα του.

Ξέρουμε ότι ο Δανός πίνει τσάι.

Όμως το τσάι μπορεί να μπει ή στο πρώτο ή στο δεύτερο σπίτι.

Στο πρώτο είναι ο Νορβηγός, άρα θα μπει στο δεύτερο με το Δανό μαζί.

Στο πρώτο σπίτι μπαίνει υποχρεωτικά το νερό που περισσεύει.

Όμως ξέρουμε ότι δίπλα από το νερό μένει ο Blends.

Βάζουμε λοιπό και αυτόν στο δεύτερο σπίτι.

Ο Γερμανός, μπορεί να μπει ή στο τέταρτο ή στο πέμπτο σπίτι.

Όμως στο πέμπτο καπνίζουν Bluemasters. Άρα θα μπει στο τέταρτο μαζί με τα Prince του.

Στο τελευταίο σπίτι μπαίνει ο Σουηδός που περισσεύει, μαζί με το σκύλο του.

Στο μεσαίο σπίτι μπαίνει ο Pall Mall με το πουλί που συντηρεί.

Τέλος στο πρώτο σπίτι μπαίνει η γάτα, αφού είναι δίπλα από τον Blends.

Άρα το ψάρι το έχει ο Γερμανός!:cool:

Άρα το ψάρι το έχει ο Γερμανός!:cool:

ακριβώς + του ότι ο einstain είναι Γερμανός:pπάντως και μένα το σκεπτικό ήταν το ίδιο με το δικό σας!!!Μπράβο!!!!:happy:

Hip Hop.

στους μιγαδικούς ρίζα του -1 είναι το i;)

Hip Hop.

Ναι:confused:

Βρήκα ένα πολύ ωραίο γρίφο και τον γράφω.

Έχουμε έξι αυγά, τρία από αυτά είναι βαριά και τρία ελαφριά. Τα βαριά είναι ισοβαρή, όπως και τα ελαφριά.

Τα έχουμε χωρίσει σε τρεις ομάδες, κάθε μία από τις οποίες έχει ένα βαρύ και ένα ελαφρύ.

Μόνο με δύο ζυγίσεις να βρείτε πια είναι βαριά και πια ελαφριά.:!::cool:

Μπορειτε να βρειτε το λαθος?

i^2=-1

i^4=1

-1=i^2=i^(4/2)=Τ_Ρ(i^4)=Τ_Ρ(1)=1

Δηλαδη -1=1!!!!!:confused:

Μηπως εχω κανει καποια βλακεια?:wacko:

Δεν ξέρω αν εννοεί ο φίλος ioma το ίδιο με εμένα, όμως επειδή πρόσφατα διάβασα λίγο μιγαδικούς, υπάρχει μια πρόταση που λέει ότι στις δυνάμεις των μιγαδικών δεν βάζουμε ποτέ κλάσματα, εννοώντας μη ακέραιους ακριβώς γιατί καταλήγουμε σε διάφορα άτοπα.

Άρα δεν μπορούμε ποτέ να πούμε i^(4/2).