Jump to content

Βοήθεια... για το ADSL

Κοινοποίηση

Recommended Posts

den katalaba ti eipes! ego an syndeso stis ipoloipes mprizes tilefonoy filtrakia anti na ferno tin kentriki grammi sto domatio tha xano taxitita kai poioitita?i to idio?

Γίνεται κι έτσι , χωρίς καμία επίπτωση στην ταχύτητα.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

• Απαντήσεις 97
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΗΚΑ ΜΕ ADSL!!!!

Mε 384 τι ταχυτητες κανονικα πρέπει να πιανω στα download?

Κανονικά αν είσαι σε άδειο dslam οι ταχύτητες είναι από 38 εώς 41KB/second.Συγχαρητήρια! :)

Lionor : αν στην ίδια τηλεφωνική γραμμή που θα συνδέσεις το router, θέλεις να συνδέσεις και τηλέφωνο, τότε θα πρέπει να προμηθευτείς έναν διαχωριστή(Splitter).

Αλλιώς είσαι ok.

Κανονικά αν είσαι σε άδειο dslam οι ταχύτητες είναι από 38 εώς 41KB/second.Συγχαρητήρια! :)

Lionor : αν στην ίδια τηλεφωνική γραμμή που θα συνδέσεις το router, θέλεις να συνδέσεις και τηλέφωνο, τότε θα πρέπει να προμηθευτείς έναν διαχωριστή(Splitter).

Αλλιώς είσαι ok.

χμμ... εκει που θα συνδεσω το router, δεν θα βαλω τηλεφωνικη συσκευη, αρα: λογικα θα πρεπει να συνδεσω την τηλεφωνικη πριζα με το router, με ενα τηλεφωνικο καλωδιο, και το router με το pc, με ενα καλωδιο ethernet. Στις αλλες τηλεφωνικες πριζες του σπιτιου, θα πρεπει να βαλω filters. Αληθεια οταν λετε για π.χ. οτι μπαινεται με 40kb πρακτικα τι σημαινει; Εγω με pstn μπαινω με περιπου 40kbit/sec???? (ΑLR θα πρεπει να αρχισεις να ζητας καμια πληρωμη με τοσες πληροφοριες που μας δινεις!:D )

χμμ... εκει που θα συνδεσω το router, δεν θα βαλω τηλεφωνικη συσκευη, αρα: λογικα θα πρεπει να συνδεσω την τηλεφωνικη πριζα με το router, με ενα τηλεφωνικο καλωδιο, και το router με το pc, με ενα καλωδιο ethernet. Στις αλλες τηλεφωνικες πριζες του σπιτιου, θα πρεπει να βαλω filters. Αληθεια οταν λετε για π.χ. οτι μπαινεται με 40kb πρακτικα τι σημαινει; Εγω με pstn μπαινω με περιπου 40kbit/sec???? (ΑLR θα πρεπει να αρχισεις να ζητας καμια πληρωμη με τοσες πληροφοριες που μας δινεις!:D )

Πληροφορίες τις οποίες και γώ τις έμαθα από δώ, άρα τα λεφτά θα πρέπει να πάνε στον Msk για την ιδέα του Forum :D

Σωστά τα είπες πιο πάνω.

Σχετικά με τα 40KB , εννοούμε ότι με μια σύνδεση 384 και σε καλές συνθήκες, μπορεί κάποιος να κατεβάσει μέσω http ή μέσω κάποιου προγράμματος όπως dc++ , emule ή μέσω torrent με 40KiloBytes / δευτερόλεπτο.

Πράγμα που σημαίνει ότι αν ένα mp3 είναι 5000ΚΒ , θα κατέβει στον υπολογιστή μας σε 125 δευτερόλεπτα, 2 λεπτά δηλαδή :)

Όπως τώρα εσύ μπαίνεις με 40kbps , εμείς κανονικά θα πρέπει να μπαίνουμε με 384kbps, άσχετα που στην καλύτερη περίπτωση πιάνουμε τα 315.

οκ, βεβαια και μενα η συνδεση ειναι για 56 αλλα με το ζορι πιανω τα 40... αν και τις τελευταιες μερες βλεπω μεγαλη καθυστερηση στο ανοιγμα σελιδων, ασχετα αν πιανω 40 ή οχι...Μαλλον και αυτο ειναι στα πλαισια προωθησης του ADSL...! Αν ξερεις/ξερετε κατι ακομα: η καρτα ethernet, εχει ενα μικρο καλωδιακι...μαλλον ειναι για το wake on lan. ειναι απαραιτητο να το συνδεσω; και αν ναι, που??? Επισης οταν εγκαταστησω το router (linksys wag354g), χρειαζεται να βαλω τους driver του, ή φτανει το setup που θα κανω οταν συνδεθω;

Ρε παιδιά… HEEELP!! Ας μας πληροφορήσει κάποιος υπεύθυνα!! Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει ADSL(μια απλή PSTN έχω με σύνδεση ίντερνετ από την σχολή μου) και έχω μπερδευτεί! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να απαλλαγώ από τα 2μηνα πάγια στον ΟΤΕ(30e)! Τελικά αν πάρω κάποιο έτοιμο kit θα πληρώσω μια και καλή στην αρχή και δεν θα ξαναέρθει λογαριασμός? Και μες στην τιμή θα συμπεριλαμβάνονται παροχέας, πάγιο ΟΤΕ και εξοπλισμός? Αυτό δεν λέτε?

Για παράδειγμα αν επιλέξω την 6μηνη OnDSL HOME 384 θα πληρώσω 107.9e+ΦΠΑ και αυτό είναι όλο?

Πήγα και ρώτησα σήμερα σε ΟΤΕ-SHOP και μου είπαν ότι το 2μηνο πάγιο είναι άσχετο και ότι είναι της γραμμής και το πληρώνεις έτσι κι αλλιώς…

Άστε που μου είπαν ότι δεν υπάρχει 6μηνη OnDSL αλλά 2μηνη+2δώρο κι αν θες μετά παίρνεις άλλους 4μήνες 50% φθηνότερα, παρόλο που στο site του ΟΤΕ-SHOP αναφέρει την 6μηνη….

Το δίμηνο πάγιο ΔΕΝ το γλυτώνεις, εκτος και αν φυγεις τελειως απο τον ΟΤΕ.

Η ζωή είναι στιγμές ας έρχονται μόνο καλές !

Ρε παιδιά… HEEELP!! Ας μας πληροφορήσει κάποιος υπεύθυνα!! Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει ADSL(μια απλή PSTN έχω με σύνδεση ίντερνετ από την σχολή μου) και έχω μπερδευτεί! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να απαλλαγώ από τα 2μηνα πάγια στον ΟΤΕ(30e)! Τελικά αν πάρω κάποιο έτοιμο kit θα πληρώσω μια και καλή στην αρχή και δεν θα ξαναέρθει λογαριασμός? Και μες στην τιμή θα συμπεριλαμβάνονται παροχέας, πάγιο ΟΤΕ και εξοπλισμός? Αυτό δεν λέτε?

Για παράδειγμα αν επιλέξω την 6μηνη OnDSL HOME 384 θα πληρώσω 107.9e+ΦΠΑ και αυτό είναι όλο?

Πήγα και ρώτησα σήμερα σε ΟΤΕ-SHOP και μου είπαν ότι το 2μηνο πάγιο είναι άσχετο και ότι είναι της γραμμής και το πληρώνεις έτσι κι αλλιώς…

Άστε που μου είπαν ότι δεν υπάρχει 6μηνη OnDSL αλλά 2μηνη+2δώρο κι αν θες μετά παίρνεις άλλους 4μήνες 50% φθηνότερα, παρόλο που στο site του ΟΤΕ-SHOP αναφέρει την 6μηνη….

Άλλο τα πακέτα και άλλο οι ξεχωριστές συνδέσεις.

Αν αγοράσεις ένα πακέτο, όσους μήνες αναφέρονται στο πακέτο, για τόσους μήνες θα είσαι απαλλαγμένος από το πάγιο στον ΟΤΕ και τη σύνδεση.Θα είσαι καλυμένος.

Αν αγοράσεις ξεχωριστά σύνδεση από κάποιον πάροχο, τότε θα πληρώνεις και το πάγιο στον ΟΤΕ.

Για να αποφύγεις τελείως το πάγιο στον ΟΤΕ , θα πρέπει να επιλέξεις μεταξύ της vivodi ή της Telepassport η οποία δίνει μόνο sdsl σε λίγο ακριβότερες τιμές.

Και αυτό αν σε καλύπτουν αυτές οι εταιρίες.

Οπότε αγοράζεις το χ πακέτο με 2 + 2 μήνες δώρο και ότι περιελαμβάνει, δίνεις χ λεφτά και είσαι τελειωμένος.Στους 3 μήνες περίπου τηλεφωνείς στην εταιρία και τους λές ότι δεν θέλεις να συνεχίσεις. Έτσι η γραμμή σου δεν θα μετατραπεί αυτόματα σε αορίστου χρόνου μετά την πάροδο των 4μηνών.

Ύστερα αγοράζεις ένα άλλο πακέτο και κάνεις συλλογή από δωράκια και modem!

@ Lionor : Για πρώτη φορά με πιάνεις αδιάβαστο! Δεν έχω ιδέα για το καλωδιάκι που μιλάς.

Όσον αφορά το router, αν το συνδέσεις στην ethernet port δεν χρειάζονται Drivers.Το setup μέσω του web interface φτάνει :)

η καρτα ethernet, εχει ενα μικρο καλωδιακι...μαλλον ειναι για το wake on lan. ειναι απαραιτητο να το συνδεσω;

Πάνω στη μητρική το βάζεις ΑΝ θέλεις. Προαιρετικά.

Δεν χρειάζεται να το συνδέσεις.

Πάνω στη μητρική το βάζεις ΑΝ θέλεις. Προαιρετικά.

Δεν χρειάζεται να το συνδέσεις.

απο οτι καταλαβα και εγω, εκει μπαινει..αλλα στην μητρικη που? τεσπα..οταν βαλω την καρτα, θα το δω! thanks παιδια!!!;)

Άλλο τα πακέτα και άλλο οι ξεχωριστές συνδέσεις.

Αν αγοράσεις ένα πακέτο, όσους μήνες αναφέρονται στο πακέτο, για τόσους μήνες θα είσαι απαλλαγμένος από το πάγιο στον ΟΤΕ και τη σύνδεση.Θα είσαι καλυμένος.

Αν αγοράσεις ξεχωριστά σύνδεση από κάποιον πάροχο, τότε θα πληρώνεις και το πάγιο στον ΟΤΕ.

Για να αποφύγεις τελείως το πάγιο στον ΟΤΕ , θα πρέπει να επιλέξεις μεταξύ της vivodi ή της Telepassport η οποία δίνει μόνο sdsl σε λίγο ακριβότερες τιμές.

Και αυτό αν σε καλύπτουν αυτές οι εταιρίες.

Οπότε αγοράζεις το χ πακέτο με 2 + 2 μήνες δώρο και ότι περιελαμβάνει, δίνεις χ λεφτά και είσαι τελειωμένος.Στους 3 μήνες περίπου τηλεφωνείς στην εταιρία και τους λές ότι δεν θέλεις να συνεχίσεις. Έτσι η γραμμή σου δεν θα μετατραπεί αυτόματα σε αορίστου χρόνου μετά την πάροδο των 4μηνών.

Ύστερα αγοράζεις ένα άλλο πακέτο και κάνεις συλλογή από δωράκια και modem!

Την vivodi και την telepassport τις αναφέρεις σαν παράδειγμα? Με την Forthnet γίνεται? Αν διακόψω την PSTN και φύγω τελείως από τον ΟΤΕ, μπορώ να αγοράσω το ADSL-in-a-box της Forthnet και δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο?

http://www.forthnet.gr/templates/corporateProductsDetails2.aspx?c=10007868

Την vivodi και την telepassport τις αναφέρεις σαν παράδειγμα? Με την Forthnet γίνεται? Αν διακόψω την PSTN και φύγω τελείως από τον ΟΤΕ, μπορώ να αγοράσω το ADSL-in-a-box της Forthnet και δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο?

http://www.forthnet.gr/templates/corporateProductsDetails2.aspx?c=10007868

Όχι δυστυχώς δεν είναι παράδειγμα, αλλά είναι οι μοναδικές εταιρίες που προσφέρουν τηλέφωνο και adsl/sdsl εξολοκλήρου από το δικό τους δίκτυο χωρίς την ανάγκη του ΟΤΕ, και αυτό πάλι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.Τώρα τελευταία στην Αθήνα νομίζω ότι το κάνει και η Teledom.

Με την Forthnet δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα..

αρχισανε τα προβληματα...εστειλα ταχυδρομικως αιτηση στην fortthnet 21/12/05 και ακομα δεν εχει φτασει, αναγκαστικα τους εστελα σε mail...αντε καλο 2006....τωρα

εκανα τελικα την αιτηση και περιμενω...λογικα με μεχρι της 10 του μηνος πρεπει να εχει ενεργοποιηθει....χμμ η αναμονη σκοτωνει!

Skotonei den leei tipota 8imame pos perimena til tous!!!

Mia ari erotisi giati mou lene kati oi filoi mou kai an einai etsi opos lene tin ekatsa...

Otan pita to OnDsl Box prin miso mina mou eipane oti me auta pou plirono eplirono kai to minieo telos gia ton ote oso anafora tin dsl kai to telos energopioisis !!!

Ara mexri na teliosi to 4 mino den dino tipota etsi den einai???

Never Settle 3...

μου στειλανε sms οτι η αιτηση μου ενεργοποιηθηκε! την ειχα κανει 28/12. Το πρωι ξεκιναω εγκατασταση, ελπιζω να πανε ολα καλα :)

παιδια το εβαλαααααααα! μεχρι στιγμης ολα ειναι ΟΚ χαρη και στην δκη σας βοηθεια! Κολησα μονο εκει που επρεπε να βαλω το 168,1,1... και μου λεγε πως δεν εχω συνδεση...Τελικα το εκανα οχι explorer, αλλα απο mozilla και ολα οκ :) Δεν εχω δει ακομα τι ταχυτητα πιανω...αλλα μου φαινεται η μερα με την νυχτα σε σχεση με το απλο interrnet που ειχα...

αρχισανε τα πρωτα προβληματα... το πιο σημαντικο απο αυτα ειναι οτι ας πουμε του βαζω να κατεβασει ενα αρχειο 150 ΜΒ και ξαφνικα κολλαει και δεν το κατεβαζει...Μαλλον ειναι θεμα router...