Jump to content

οι ασύρματες κάμερες δεν λειτουργούν πάνω σε..

JuNiOr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

οι ασύρματες κάμερες δεν λειτουργούν πάνω σε μια συγκεκριμένη συχνότητα όπως είναι και η συχνότητα που έχουν τα ραδιοταξι για την ενδοεπικοινωνία , οι μπατσοι κτλ?

πώς μπορώ να "πιάσω" αυτές τις συχνότιτες?υπάραχει κάποιο hardware??

οι ασύρματες κάμερες δεν λειτουργούν πάνω σε μια συγκεκριμένη συχνότητα όπως είναι και η συχνότητα που έχουν τα ραδιοταξι για την ενδοεπικοινωνία , οι μπατσοι κτλ?

πώς μπορώ να "πιάσω" αυτές τις συχνότιτες?υπάραχει κάποιο hardware??

Ολα τα ψηφιακά λειτουργούν πάνω σε συχνότητες ;) .. Το θέμα είναι να "πιάσεις" αυτές τις συχνότητες ή το να αποφύγεις να σε δούν? Μάλλον το 2ο ζητάς. Για το 2ο όντως υπάρχουν

hardwareάκια (παράνομα βέβαια..) τα οποία τοποθετούνται στο αμάξι και σε προειδοποιούν για randar, wireless cams κλπ..

Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;)

Για τι ασυρματες καμερες μιλαμε??? Υπαρχουν πολλων διαφορετικων ειδων καμερες σε παρα πολλες συχνοτητες... Ειναι πολυ γενικο το ερωτημα. Γινε ποιο συγκεκριμενος...

ps: Harris, τα hardwarekia που ανιχνευουν εκπομπες συχνοτητων δεν ειναι παρανομα...

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

ps: Harris, τα hardwarekia που ανιχνευουν εκπομπες συχνοτητων δεν ειναι παρανομα...

Κανονικά είναι παράνομα.. Αν σε πιάσει αστυνομικός με δαύτο , έχει κάθε δικαίωμα να σε πάει μέσα.. Απ την άλλη πουλούνται νόμιμα βέβαια..Περίεργο.. ;)

Αν και είμαστε εκτός θέματος, τα Receivers δεν είναι παράνομα. Και ο αστυνομικός που λες δεν έχει κανένα δικαίωμα να σε πάει μέσα. Αρκεί η συσκευή να είναι Receiver. Αυτό που χρειάζεται άδεια για να το χρησιμοποιήσεις είναι το Transceiver που έχει τη δυνατότητα να εκπέμπει κιόλας.

Tα receiver είναι νόμιμα?;) Δηλαδή αν εγώ γνωρίζω με το μηχάνημα ότι ο αστυνομικός στα 2 χλμ χρησιμοποιεί ραντάρ ταχύτητας για να δει πόσο τρέχω, το receiver μου είναι νόμιμο?? Εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι..

Receivers είναι δέκτες RF που λειτουργούν σε μεγάλο εύρος συχνοτήτων. Δεν εκπέμπουν και φυσικά δεν έπηρεάζουν ούτε το radar που λες, ούτε τίποτα άλλο.

ok έχεις δίκιο . Λάθος κατάλαβα εγώ. Αν αυτό εννοεί ο Junior ok;)

βασικά δεν έχω καν αμάξι :p και εννοούσα κάτι πιό απλό. σκέφτηκα χθές αφού όλες οι κάμερες λειτουργούν σε κάποια συχνότητα αν εγώ είχα ενα receiver θα μπορούσα να δώ ότι κάμερα λειτουργεί ασύρματα σε κάποια ακτίνα μέτρων η χιλιομέτρων(δεν ξέρω μέχρι που φτάνει..) έτσι? κάτι τέτιο ψάχνω. οι συχνότιτες που λειτουργούν οι κάμερες απο που μέχρι που είναι?? ένα μηχάνιμα που να ψάχνει μέσα εκεί μέχρι να βρώ κάτι??

Οι ασύρματες κάμερες απ'όσο ξέρω λειτουργούν στην περιοχή των 2,4ghz (οι σύγχρονες τουλάχιστον). Τώρα πως μπορείς να τις "ανιχνευσεις" και να πάρεις σήμα... είναι λίγο δύσκολο γιατί αν τα link τους είναι κατευθυντικά πρέπει να βρίσκεσαι στην ευθεία πομπού-δέκτη ή τουλάχιστον κοντά της. Αν είναι πολυκατευθυντική η εκπομπή μπορείς να το πιάσεις ευκολότερα. Ίσως και με μια wirelles κάρτα υπολογιστή να μπορείς να τσεκάρεις αν εκπέμπει κάτι τέτοιο κοντά σου. Το να πάρεις όμως και εικόνα φαντάζομαι απαιτεί όμοιο δέκτη με της κάμερας ή τουλάχιστον κατάλληλο για τέτοιες συχνότητες.Δεν είμαι ειδικός επι του θέματος, αλλα σοθυ μεταφέρω ό,τι ξέρω απ'οσα έχω διαβάσει και δει... Ελπίζω να βοήθησα.
ΑΡΗ ΜΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ...

Παιδιά... στην Ελλάδα τουλάχιστον, τα receiver είναι νόμιμα. Ξέρω αρκετό κόσμο που έχει. Αυτά που είναι παράνομα, και μη τα μπερδεύετε, είναι τα scrambler. Με τα δεύτερα σε πηγαίνουν σίγουρα μέσα.

Άλλο απλά ν'ανιχνεύεις το σήμα, κι άλλο να το καταλύεις. :O

Συμφωνώ.. Όμως με το να ανιχνεύεις ένα σήμα (π.χ ραντάρ ταχύτητας..) δεν είναι σαν να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ πως κάπου εκεί κοντά υπάρχει κάτι ύποπτο? π.χ αστυνομικός? Οπότε δεν "προσέχεις" κι όλας? ;)

βασικά δεν έχω καν αμάξι :p και εννοούσα κάτι πιό απλό. σκέφτηκα χθές αφού όλες οι κάμερες λειτουργούν σε κάποια συχνότητα αν εγώ είχα ενα receiver θα μπορούσα να δώ ότι κάμερα λειτουργεί ασύρματα σε κάποια ακτίνα μέτρων η χιλιομέτρων(δεν ξέρω μέχρι που φτάνει..) έτσι? κάτι τέτιο ψάχνω. οι συχνότιτες που λειτουργούν οι κάμερες απο που μέχρι που είναι?? ένα μηχάνιμα που να ψάχνει μέσα εκεί μέχρι να βρώ κάτι??

uwb... ultra wide band οσοι ξερουν ξερουν :shifty:

Επειδή το topic δεν έχει σχέση με το Computing μεταφέρεται, έστω και καθυστερημένα, στο Digital Gadgets.

uwb... ultra wide band οσοι ξερουν ξερουν :shifty:

και όσοι δεν ξέρουν με ενα search στο google μαθαίνουν απλά :p

δλδ αν πάρω ενα receiverπου να βρίσκει συχνότητες απο 2 μέχρι 5 Ghz λογικά θα μπορώ να κάνω δουλειά η όχι?? ο receiver με τι μπορεί να συνδεθέι για να δείξει εικόνα??? μια οθόνη 4” ιντσών TFT ??

δλδ αν πάρω ενα receiverπου να βρίσκει συχνότητες απο 2 μέχρι 5 Ghz λογικά θα μπορώ να κάνω δουλειά η όχι?? ο receiver με τι μπορεί να συνδεθέι για να δείξει εικόνα??? μια οθόνη 4” ιντσών TFT ??

αμα οι μπατσοι καταλαβουν οτι μπλοκαρεις το σημα τους τοτε μαλλον για καταδιωξη σε βλεπω... :p

μην παρεις του εμποριου ψαξε για ετοιμα σχεδια πλακετας

ναι βαλε και συστημα nvg καντο στελθ βαλε και sculp eg και εισαι ετοιμος... :p :p

Ρε τζουνιορ... τι νομιζεις οτι ειναι οι καμερες? Ξεφραγο αμπελι? Πρωτα απο ολα η μη Πρακτικερ καμερες λειτουργουν κωδικοποιημενα... δεν προκειτε να δεις ποτε τιποτα .-

Μοοοοονη αλλη περιπτωση ειναι να εχει στησει κανεις wifi IP Camera, και να μην εχει φροντισει να βαλει encryption (απιθανο και παλι)

Κοινως τζαμπα σπαταλας τον χρονο σου...

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

Ρε τζουνιορ... τι νομιζεις οτι ειναι οι καμερες? Ξεφραγο αμπελι? Πρωτα απο ολα η μη Πρακτικερ καμερες λειτουργουν κωδικοποιημενα... δεν προκειτε να δεις ποτε τιποτα .-

Μοοοοονη αλλη περιπτωση ειναι να εχει στησει κανεις wifi IP Camera, και να μην εχει φροντισει να βαλει encryption (απιθανο και παλι)

Κοινως τζαμπα σπαταλας τον χρονο σου...

απλά μια ιδέα είχα που μου άρεσε... :O