Jump to content

Vodafone Wireless Home 4G/5G

elkons
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Just now, johnny_htc said:

Φαντάζεσαι; 24ωρο και πέταμα 😂🤣

Θα είχαμε γεμίσει ρουτερ αχαχ

Auto correct της Samsung να φανταστώ και εσύ;

1 minute ago, elkons said:

Θα είχαμε γεμίσει ρουτερ αχαχ

Auto correct της Samsung να φανταστώ και εσύ;

Ε μάλλον ναι ή κάτι άλλο σκεφτόμουν και το έγραψα εκ παραδρομής, καλά που το είδατε παιδιά, αν και εννοείται το 24μηνο προφανώς 😉😏

On 24/1/2025 at 12:51 ΠΜ, babis3g said:

Κάτσε εκεί πού κάθεσαι, εγώ γιά adsl ote με τελική στη γραμμή 8mbps δίνω 40 γιά τα ίδια πού δεν υπάρχει χαλκός από άλλο πάροχο & έχω ψάξει όλα τα νήματα εδω μέσα να βρω καλύτερη λύση

Επειδή το oxygen της vodafone μου έχει σπάσει τα νεύρα με τα disconnects, μάλλον θα πάω προς cosmote double play 24 με speedbooster που βγαίνει γύρω στο 30άρι το μήνα. Θα προσπαθήσω να πάρω πάλι την προσφορά που δίνει 10 ευρώ και 1000 λεπτά το μήνα σε 2 καρτοκινητά για 2 χρόνια έτσι ώστε να μου βγαίνει 30 ευρώ το μήνα για σταθερό και δύο κινητά. Αν υπολογίσω δύο 13άρες κάρτες το μήνα, το internet βγάινει 4 ευρώ το μήνα. Ταχύτητες υπολογίζω γύρω στα 50-60Mbps down και 6Mbps up που με τον κόφτη στα 200GB (αν μπει) θα πάει στα 25Mbps down και 6Mbps up.

Η vodafone δεν μου δίνει το wireless home 5g, η nova δεν μου δίνει το 5g home internet και η cosmote δεν έχει τηλεφωνία στο 5g wifi. Δικό μου 5g router δεν θέλω να πάρω γιατί το καφάο μου είναι στο ufbb οπότε, μόλις αναβαθμιστεί, εννοείται τέλος οι ιστορίες με 5g και fwa.

Edited by dasnowy

Nova Mobile Business Unlimited + Vodafone CU

8 ώρες πριν, dasnowy said:

Επειδή το oxygen της vodafone μου έχει σπάσει τα νεύρα με τα disconnects, μάλλον θα πάω προς cosmote double play 24 με speedbooster που βγαίνει γύρω στο 30άρι το μήνα. Θα προσπαθήσω να πάρω πάλι την προσφορά που δίνει 10 ευρώ και 1000 λεπτά το μήνα σε 2 καρτοκινητά για 2 χρόνια έτσι ώστε να μου βγαίνει 30 ευρώ το μήνα για σταθερό και δύο κινητά. Αν υπολογίσω δύο 13άρες κάρτες το μήνα, το internet βγάινει 4 ευρώ το μήνα. Ταχύτητες υπολογίζω γύρω στα 50-60Mbps down και 6Mbps up που με τον κόφτη στα 200GB (αν μπει) θα πάει στα 25Mbps down και 6Mbps up.

Η vodafone δεν μου δίνει το wireless home 5g, η nova δεν μου δίνει το 5g home internet και η cosmote δεν έχει τηλεφωνία στο 5g wifi. Δικό μου 5g router δεν θέλω να πάρω γιατί το καφάο μου είναι στο ufbb οπότε, μόλις αναβαθμιστεί, εννοείται τέλος οι ιστορίες με 5g και fwa.

Μαρτύριο η τηλεφωνία στην Ελλάδα σε πάρα πολλά σημεία, δυστυχώς. Εύχομαι να λυθεί το ζήτημα σου και να μη ξηλωθεις να πάρεις ρουτερ τόσα λεφτά, εννοείται 

10 ώρες πριν, dasnowy said:

ακριβώς το ίδιο & εδώ, όλοι 4G & cosmote 5G αλλά δεν έχει τηλ ... τελικά με αυτές τις ιστορίες μία κινητά μία σταθερα, τιβι κλπ δίνουμε αρκετά χρήματα

Edited by babis3g

Τι το θέλετε το σταθερό ρε παιδιά;

Μόνο αν υπάρχουν ηλικιωμένοι.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

εδώ υπάρχουν 😐

Edited by babis3g

1 hour ago, MIKU said:

Τι το θέλετε το σταθερό ρε παιδιά;

Μόνο αν υπάρχουν ηλικιωμένοι.

Είναι για το πατρικό η σύνδεση και επειδή τους παίρνουν τηλέφωνο στο σταθερό θέλουν να το κρατήσουν. 

Και στην τελική όπως φαίνεται θα βγει πιο φτηνά μαζί με σταθερό. 

Καλησπέρα και από μένα. 

Εάν οι γονείς σας μένουν μόνοι τους κάποιες φορές, εγώ προσωπικά το σταθερό του χαλκού δεν θα το πείραζα εκτός εάν έχουν και κινητά που μπορείτε να τους βρείτε. 

Μία μπριζα να βγει ένα καλώδιο, λίγο σήμα να μην έχει δεν θα έχουν σταθερή γραμμή. 

Nova only Edge SA For Ever.. 

8 ώρες πριν, Antonio21 said:

Καλησπέρα και από μένα. 

Εάν οι γονείς σας μένουν μόνοι τους κάποιες φορές, εγώ προσωπικά το σταθερό του χαλκού δεν θα το πείραζα εκτός εάν έχουν και κινητά που μπορείτε να τους βρείτε. 

Μία μπριζα να βγει ένα καλώδιο, λίγο σήμα να μην έχει δεν θα έχουν σταθερή γραμμή. 

Όντως, ή καμιά περίεργη επανεκκίνηση να θέλει το ρουτερ, οτιδήποτε άμα δεν είσαι λίγο γνώστης να υποψιάζεσαι, έχεις θέμα και μένει χωρίς τηλέφωνο, αν και πιστεύω αυτά τα ρούτερ είναι αρκετά αξιόπιστα και γενικά καλό είναι πάντα επειδή οι περισσότεροι στις σταθερές παίζουμε με voip τηλεφωνία πλέον, να βάζουμε ένα ups να κρατάει τη γραμμή ενεργή σε περίπτωση διακοπής ρεύματος κιόλας. Όχι κάποιο ακριβό, με το πολύ 30 ευρώ βρίσκεις μια χαρά μηχανήματα πλέον, απλά κρατάνε κάπως λιγότερο 😏 Δηλαδή και σ αυτά τα ρούτερ, νομίζω είναι απαραίτητο πλέον, απλά αυτά θα τσιμπάνε λίγο ρεύμα παραπάνω απ ο τι ένα ρούτερ σταθερής (λογικό λόγω signaling με τη κεραία) Πάντως και με ισχνό σήμα, πιστεύω τηλεφωνία θα υπάρχει, δεδομένα εννοείται θα σέρνεται. 

Edited by johnny_htc

13 ώρες πριν, Antonio21 said:

Καλησπέρα και από μένα. 

Πιο πολύ χρησιμοποιούν το κινητό πάρα το σταθερό αλλά επειδή αρκετοί συγγενείς ξέρουν τον αριθμό του σταθερού θέλουν να το κρατήσουν. 

κάπου μπέρδεψα τα νήματα ... UPDATE

με πήραν τηλ. από voda 2 φορές σήμερα γιά double check ...

ενώ υπάρχει 4&5G στην περιοχή, δυστυχώς με τηλεφωνία δεν θα τα σηκώνει καλά, γιατί το δίκτυο δεν είναι ακόμα αναβαθμισμένο (όπως είπαν από Αθήνα) ... μού πρότειναν & αυτοί στα 19 μόνο ίντερνετ με κόφτη στα 300GB

μάλλον πάει & η voda

στο νήμα της nova 4G/5G, η νόβα μού δίνει μόνο 4G αλλά τα παιδιά σε εκείνο το νήμα λένε μην το πάρεις λόγο συχνών επανεκκινήσεων, και η παρέα εδώ κέρκυρα λένε μην το πάρω γιατί έκτος το θέμα ράουτερ, πολύ πιθανά και σε αυτούς να μην έχουν αναβαθμίσει το δίκτυο και να σέρνεται με την τηλεφωνία (τραβάει & αυτή data) από τη στιγμή πού δίνουν μόνο 4G, απλά να μην χάσουν πελάτη ... ίδωμεν

ευχαριστώ όλους, αυτή τη φορά έγραψα στο σωστό νήμα πού αφορά την voda & δεν δίνουν το home wifi στην περιοχή Τρουμπέτα πού έχουν & μεγάλες κεραίες ψηλό βουνό

edit ... στο προηγούμενο ερώτημα...ναι γίνεται χρήση από σταθερο, ειδικά οι γέροι, επίσης όλα αυτά τα χρόνια το έχουν αρκετοί

Edited by babis3g

Το 4g το έχω εδώ και λίγους μήνες, σε αντικατάσταση του απαράδεκτου αντίστοιχου της Nova.

Βρίσκομαι στην Πάτρα και σε περιοχή όπου υπαρχει μόνο ένα τραγικό adsl του 8-9 το πολύ.

Έδινα 17€ για το adsl και τώρα πληρώνω 20€.

Ταχύτητες αξιοπρεπεστατες (η μετρηση που ακολουθεί εγινε πριν λίγο).

Τα 300gb δεν επαρκούν και κάπου στις 5 τελευταίες μέρες έρχεται ο κόφτης.

Επιλέχθηκε ως προσωρινή λύση μέχρι να έρθουν οι οπτικές στην περιοχή μας (λογικά εντός του τρέχοντος έτους).

Δεν μας έδιναν δυνατότητα σταθερού (το θέλαμε) κι έτσι βάλαμε ip τηλέφωνο.

Screenshot_20250127_174306_Speedtest.jpg

Edited by nikkal

καλότυχος, εγώ όπως μόλις εγραψα δεν το δίνουν στη περιοχή μου, δεν είναι αναβαθμισμένη, εύχομαι να μείνει έτσι δυνατές ταχύτητες

και εδώ κέρκυρα δοκιμές με κινητό πού έχει μόνο 4G έρχεται upload 40-50 mbps σαν εσένα, πολύ δύναμη εκεί η voda

1 hour ago, nikkal said:

Το 4g το έχω εδώ και λίγους μήνες, σε αντικατάσταση του απαράδεκτου αντίστοιχου της Nova.

Βρίσκομαι στην Πάτρα και σε περιοχή όπου υπαρχει μόνο ένα τραγικό adsl του 8-9 το πολύ.

Έδινα 17€ για το adsl και τώρα πληρώνω 20€.

Ταχύτητες αξιοπρεπεστατες (η μετρηση που ακολουθεί εγινε πριν λίγο).

Τα 300gb δεν επαρκούν και κάπου στις 5 τελευταίες μέρες έρχεται ο κόφτης.

Επιλέχθηκε ως προσωρινή λύση μέχρι να έρθουν οι οπτικές στην περιοχή μας (λογικά εντός του τρέχοντος έτους).

Δεν μας έδιναν δυνατότητα σταθερού (το θέλαμε) κι έτσι βάλαμε ip τηλέφωνο.

Screenshot_20250127_174306_Speedtest.jpg

τώρα ξανά προσέχω, γιά πες να βοηθήσεις...όταν λες δεν έδιναν δυνατότητα σταθερού και τιμή 20 ευρώ, άρα δεν είναι το home wireless 4/5G στα 22.95 πού έχει & την τηλεφωνία .. αλλά θα σού έδωσαν μόνο internet data Ακριβώς ίδιο πλην την τηλεφωνία ... αυτό πού πρόσφεραν & σε εμένα στα 19.80 (καλή τιμή με τετοιες ταχ) με δικό τους router, 300GB κόφτη ... αυτό είπαν μπορώ να το πάρω σε όποιο μέρος της Ελλάδος θέλω ... τώρα γιά το ip τηλ είναι μία λύση , το έβαλες εσύ με κόλπο ή στο έδωσαν από voda...ευχαριστώ

ο κόφτης σε τι ταχύτητα πέφτει? είπαν 12 αλλά ένας πού το έχει ήδη είναι άλλη εμπειρία να πεί & αν κάνει lags με τον κόφτη

ρωτάω πού το έχεις γιατί & εγώ 90 μού βγάζει το speedtest με παλαιό κινητο 4G και ίδιο upload

2025-01-25-25621.jpg

Edited by babis3g

2 ώρες πριν, babis3g said:

καλότυχος, εγώ όπως μόλις εγραψα δεν το δίνουν στη περιοχή μου, δεν είναι αναβαθμισμένη, εύχομαι να μείνει έτσι δυνατές ταχύτητες

και εδώ κέρκυρα δοκιμές με κινητό πού έχει μόνο 4G έρχεται upload 40-50 mbps σαν εσένα, πολύ δύναμη εκεί η voda

τώρα ξανά προσέχω, γιά πες να βοηθήσεις...όταν λες δεν έδιναν δυνατότητα σταθερού και τιμή 20 ευρώ, άρα δεν είναι το home wireless 4/5G στα 22.95 πού έχει & την τηλεφωνία .. αλλά θα σού έδωσαν μόνο internet data Ακριβώς ίδιο πλην την τηλεφωνία ... αυτό πού πρόσφεραν & σε εμένα στα 19.80 (καλή τιμή με τετοιες ταχ) με δικό τους router, 300GB κόφτη ... αυτό είπαν μπορώ να το πάρω σε όποιο μέρος της Ελλάδος θέλω ... τώρα γιά το ip τηλ είναι μία λύση , το έβαλες εσύ με κόλπο ή στο έδωσαν από voda...ευχαριστώ

ο κόφτης σε τι ταχύτητα πέφτει? είπαν 12 αλλά ένας πού το έχει ήδη είναι άλλη εμπειρία να πεί & αν κάνει lags με τον κόφτη

ρωτάω πού το έχεις γιατί & εγώ 90 μού βγάζει το speedtest με παλαιό κινητο 4G και ίδιο upload

2025-01-25-25621.jpg

Πάμε...

1) Όταν ρώτησα για διαθεσιμότητα, δεν μου έδωσαν την επιλογή για το ίδιο ακριβώς πακέτο μαζί με τηλεφωνία, το οποίο φυσικά ήταν ακριβότερο (νομίζω κατά 1,5€ ή 3€ τον μήνα, δεν θυμάμαι ακριβώς...). Η αιτιολόγηση ήταν πως η περιοχή μου είναι οριακά από σήμα. Το ίδιο ακριβώς είπαν και σε γείτονά μου. Η αλήθεια είναι πως πίστευα ότι δεν θα έχω θέμα, διότι το κινητό μου (επίσης vodafone) γράφει στο σπίτι από 70 (σε 4g) έως 400 (5g).

2) Για τις ταχύτητες στον κόφτη δες την φωτο παρακάτω από μια τυχαία μέτρηση. Τον προηγούμενο μήνυμα έφτασα τα σκάρτα 400 gb χρήση, άρα κατανάλωσα γύρω στα 100 με τον κόφτη. Η μείωση της ταχύτητας γινόταν αντιληπτή κατά βάση όταν έβλεπα αγώνες στο Euroleague TV, όπου ανα κάμποσα λεπτά έκανε η εικόνα κάποιες στιγμιαίες υποβαθμισεις της ποιότητας. Γενικότερα, μια καθυστερηση στο αρχικό άνοιγμα των ιστοσελίδων το παρατηρώ ακόμα και δίχως τον κόφτη (μετά πάνε σφαίρα). Δεν είναι ενοχλητικό, αλλά  είναι υπαρκτό (το ίδιο παρατηρούσα και στο Nova 4g).

3) Το ip το έβαλα μόνος μου στην Modulus. Η vodafone δεν έχει να κάνει.

Screenshot_20250127_194348_Speedtest.jpg

Edited by nikkal

σε υπερ ευχαριστώ γιά την γρήγορη απάντηση 👍 ... & εγώ εκεί πιστεύω στα 400+GB να έχω κατανάλωση, το καλοκαίρι ίσως & τα μισά πού είμαι εκτός σπιτιού...τελικά οι γέροι είπαν ότι δεν χρησιμοποιούν πλέον τόσο το σταθερό γιατί οι συνομήλικες τους κάποιοι έχουν επιβιώσει, κάποιοι με προβλήματα υγείας κλπ & πλέον περισσότερο χρησιμοποιούν τα κινητά με 2 πολύ απλά νόκια αυτά με τα κουμπιά...άρα ανοίγεται ορίζοντας να πάω στο data μόνο...μετράει & ότι τα κορίτσια στο μαγαζί voda κέρκυρα μού έδωσαν μία sim να δοκιμάσω γιά σήμα, τους έφαγα κάνα GB σε λιγότερο από μισή μέρα 😊 από speed tests, αυτά κατεβάζουν τα data γιά πλάκα

τώρα γιά τα μικρά lags βλέπω στις μετρήσεις σου & δικές μου το jitter & ping ειναι λίγο μεγάλο εδώ πού τα λέμε, οπότε σε τέτοιες συνδέσεις είναι φυσικό κάποιες στιγμές μικρές καθυστερήσεις σελίδων μικρές υποβαθμίσεις κλπ νομίζω δυστυχώς αυτά έτσι πάνε με τα ασύρματα... επίσης το λέω γιά νέους πού διαβάζουν να ξέρουν αν το κινητο, tablet, laptop κλπ είναι μακρυα από το router άσχετα wifi, adsl, vdls πχ σε άλλο δωμάτιο μπορεί να πάει & το 1/3 της ταχυτητας πού μπαίνει στο router, ειδικά πίσω από τοίχους...εγώ έχω ηδη λύση με ethernet 10μ & ένα AP πού δίνει σε άλλο σπιτάκι στα 10μ σήμα, πάει & εκεί ότι ταχύτητα παιρνει το ράουτερ adsl αφού είναι με καλωδιο

σύντομα θα ανανεώσω γιά το data μόνο...ευχαριστώ να είσαι καλά 🙂

Οπότε μια χαρά αφού έχουν τα κινητά τους.

Πήγαινε ξέρω γω στης COSMOTE αν θες απεριόριστα μέχρι μια συγκεκριμένη ταχύτητα ή Vodafone αν σου καλύπτει τις ανάγκες. 

αν δεν κάνουν το deal πού θέλω εγώ μετά από 20 χρόνια πελάτης, voda θα πάω...σιγά πόσο να καταναλώσω αφού δεν θα γίνονται τηλεφωνήματα γιατί & αυτά data καταναλώνουν & θα βγάλουν πιό γρήγορα κόφτη...o οτε εξάλλου θέλει 30αρα γιά 50mbps & όπως έβαλα speed test η voda (να είναι καλά από το μαγαζί οι κοπέλες πού έδωσαν κάρτα) πάει 90 mbps το πακέτο πού θα δώσουν & το κινητό είναι 4G μόνο όχι 4+G να πήγαινε & λίγο πιό πάνω...με 4G+ στα 200μ πίο μακρυά μέτρησαν voda 170 140 στα 2χιλ μακρυά οι κεραίες

άντε & στα 8 να με κόψουν τόσο έχω τώρα με 40 ευρω

Edited by babis3g