elkons Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 4 ώρες πριν, smouri263 said: Ναι, το έχω κάνει και δουλεύω στη 2.4... αλλά και πάλι ούτε σταθερό, ούτε ταχύτητες σωστές... Μα στα 2.4Ghz δε κάνει η 100αρα 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 2 ώρες πριν, smouri263 said: Πολύκαστρο Κιλκίς με εσωτερικό εξοπλισμό Μετρήσεις μόνο με ethernet Μου κάνει εντύπωση. Δοκιμάστε άλλο σημείο στο σπίτι. Αλλιώς απαιτείται εξωτερικός εξοπλισμός. 3 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 50 minutes ago, mixtri said: Μου κάνει εντύπωση. Δοκιμάστε άλλο σημείο στο σπίτι. Αλλιώς απαιτείται εξωτερικός εξοπλισμός. Κανονικά άμα φταίει ο εξοπλισμός και χρειάζεται εξωτερικός, έπρεπε να μην τον παιδευουν τον άνθρωπο και να του βάλουν και τσάμπα μη σου πω τώρα ή τουλάχιστον με μικρότερη χρέωση για την ταλαιπωρία τον εξωτερικό εξοπλισμό 😏 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 9 minutes ago, johnny_htc said: Κανονικά άμα φταίει ο εξοπλισμός και χρειάζεται εξωτερικός, έπρεπε να μην τον παιδευουν τον άνθρωπο και να του βάλουν και τσάμπα μη σου πω τώρα ή τουλάχιστον με μικρότερη χρέωση για την ταλαιπωρία τον εξωτερικό εξοπλισμό 😏 Για να του δώσουν εσωτερικό εξοπλισμό σημαίνει ότι η κάλυψη είναι πάρα πολύ καλή και σε εσωτερικό χώρο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει είναι η τοποθέτηση του ρουτερ. Δε μπορούμε να κάνουμε εδώ remote support... 4 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου Χωρίς στατιστικά δε μπορούμε να καταλάβουμε τι φταίει Όταν έχει χρόνο ο φίλος να μας δώσει μερικά στατιστικά από 192.168.1.1 να δούμε τι μπάντες και πόσο δυνατό σήμα έχει. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 6 minutes ago, elkons said: Χωρίς στατιστικά δε μπορούμε να καταλάβουμε τι φταίει Όταν έχει χρόνο ο φίλος να μας δώσει μερικά στατιστικά από 192.168.1.1 να δούμε τι μπάντες και πόσο δυνατό σήμα έχει. Μπορεί και να έχει δίκιο ο @mixtri και η εταιρεία σε ορισμένες περιοχές να εγγυάται ότι εσωτερικά είναι κομπλέ το επίπεδο σήματος, αυτό καταλαβαίνω εγώ. Πάντως ναι, ας κάνει και μερικές δοκιμές σε άλλα σημεία το ρουτερ να δει άμα θα αλλάξει τίποτα 😏 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου είχε δώσει εδώ στατιστικά https://myphone.gr/forum/topic/207108/page/6/?tab=comments#comment-7356159 νομίζω το πρόβλημα είναι μόνο με χρήση vpn αν κατάλαβα καλα 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 29 minutes ago, babis3g said: είχε δώσει εδώ στατιστικά https://myphone.gr/forum/topic/207108/page/6/?tab=comments#comment-7356159 νομίζω το πρόβλημα είναι μόνο με χρήση vpn αν κατάλαβα καλα Όντως, το vpn φαίνεται να του κάνει τη δουλειά ή έχει κάποιον περιορισμό δικτύου στο κατέβασμα από τον server της δουλειάς. Αφήνω ένα μικρό περιθώριο σφάλματος απλά, επειδή βλέπω έχει αρκετή κίνηση το δίκτυο, (μεγάλα rsrqs σε όλες τις μπάντες βλέπω), αλλά σίγουρα δεν είναι unusable γιατί το σήμα του είναι μια χαρά, πιστεύω παίζει και με μπόλικη κίνηση, πάνω από 50 😏 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου στις επόμενες απαντήσεις με καλωδιο φαίνεται οκ, με ασύρματο έχει το θέμα, αλλά αφού άλλαξε αρκετες ρυθμίσεις ασυρμάτου, δεν ξέρω παραπάνω μέσω vpn ... ίσως το cosmote ρούτερ να πήρε κάποια αναβάθμιση και να θέλει γενική επαναφορά ρυθμίσεων και ξανά όλες οι ρυθμίσεις από την αρχή...είναι λίγο φασαρία αλλά εγώ θα το δοκίμαζα 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 1 hour ago, babis3g said: είχε δώσει εδώ στατιστικά https://myphone.gr/forum/topic/207108/page/6/?tab=comments#comment-7356159 νομίζω το πρόβλημα είναι μόνο με χρήση vpn αν κατάλαβα καλα Α ναι ξέχασα ότι είναι ο ίδιος 🥲 Λογικό είναι με vpn να πέφτει η ταχύτητα.. Με 2.4GHz μη περιμένει πάνω από 60. Μόνο με 5GHz καλύτερα ψσε ξεχωριστό δίκτυο γιατί αν είναι αυτόματο αν πας πιο μακριά από το ρουτερ πχ σε άλλο δωμάτιο θα το ρίξει αυτόματα στα 2.4. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 30 minutes ago, elkons said: Α ναι ξέχασα ότι είναι ο ίδιος 🥲 Λογικό είναι με vpn να πέφτει η ταχύτητα.. Με 2.4GHz μη περιμένει πάνω από 60. Μόνο με 5GHz καλύτερα ψσε ξεχωριστό δίκτυο γιατί αν είναι αυτόματο αν πας πιο μακριά από το ρουτερ πχ σε άλλο δωμάτιο θα το ρίξει αυτόματα στα 2.4. Εκτός και αν κλείσει το band steering απλά 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 7 minutes ago, johnny_htc said: Εκτός και αν κλείσει το band steering απλά Μα αν το κλείσεις χωρίζονται οι μπάντες και μπορεί να μείνει μόνο στα 5 😉 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου λογικά πρέπει να δοκίμασε με κλειστό το band steering 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 24 minutes ago, elkons said: Μα αν το κλείσεις χωρίζονται οι μπάντες και μπορεί να μείνει μόνο στα 5 😉 5 minutes ago, babis3g said: λογικά πρέπει να δοκίμασε με κλειστό το band steering Δεν έχω ιδέα, αλλά άμα το κλείσει, δεν θα του εμφανίσει δύο διαφορετικά δίκτυα κανονικά; Δηλαδή ένα των 5ghz και ένα των 2.4. Οπότε μετά επιλέγει 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου (edited) ναι αν κλείσει το band steering θα πρέπει να βάλει 2 διαφορετικά ssid όνοματα, έτσι ίσως βοηθήσει στην περίπτωση του, γιατί πλέον δεν θα αλλάζει από 2.4 σε 5 και αντίστροφα (αυτόματα όποτε κρίνει το ράουτερ) θα μένει μόνιμα σε όποιο επιλέξει Edited 31 Μαρτίου by babis3g 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου Just now, babis3g said: ναι αν κλείσει το band steering θα πρέπει να βάλει 2 διαφορετικά ssid όνοματα, έτσι ίσως βοηθήσει στην περίπτωση του, γιατί πλέον δεν θα αλλάζει το από 2.4 σε 5 και αντίστροφα (αυτόματα όποτε κρίνει το ράουτερ) θα μένει μόνιμα σε όποιο επιλέξει Θα είναι διαφορετικά αυτόματα στο 5GHz θα έχει τη κατάληξη 5G. 1 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου (edited) ναι τα μπερδεψα ... και εγώ στο speedport adsl οτε, έχω κλείσει τo band steering ... σε αυτούς κοντά στο router ίδιο & δίπλα δωματιο δίνω το 5ghz (με άλλο όνομα) ... σε αυτούς σε δωμάτιο έξω στην αυλή 13m μακρυά δίνω το 2.4ghz (άλλο όνομα) ... δεν έχει γίνει παράπονο τώρα με vpn δεν ξέρω τι μπορεί να παίζει Edited 31 Μαρτίου by babis3g 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου Άμα ήταν 100αρα θα είχες θέμα με τα 2.4GHz με τις ταχύτητες βέβαια αλλά έχεις 24αρα τώρα οπότε δεν υπάρχει θέμα Πάλι καλά είσαι στη περίπτωση ADSL που δεν είναι προβληματική! 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου ναι αλλά στο φίλο πού έχει πρόβλημα, η ταχύτητα από cosmote είναι 100 mbps ... το 2.4ghz ασύρματο ράουτερ στα χαρτιά πρέπει να πάει μέχρι 144mbps με το bandwitdh στα 40mhz ... λογικά δεν πρέπει να έχει θέμα ... αλλά μπορεί να υπάρχει λόγω διαφόρων παραγόντων 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 3 minutes ago, babis3g said: ναι αλλά στο φίλο πού έχει πρόβλημα, η ταχύτητα από cosmote είναι 100 mbps ... το 2.4ghz ασύρματο ράουτερ στα χαρτιά πρέπει να πάει μέχρι 144mbps με το bandwitdh στα 40mhz ... λογικά δεν πρέπει να έχει θέμα ... αλλά μπορεί να υπάρχει λόγω διαφόρων παραγόντων Άμα κάποια στιγμή βάλεις 100αρα και έρθει στη περιοχή σου θα δεις ότι με 2.4GHz στο ρουτερ ούτε 60mbps δε θα πιάνεις.. 🙂 3 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου (edited) λες ? μπορεί, γιά αυτό είπα στα χαρτιά το 2.4 πάει EDIT μέχρι 144mbps Edited 31 Μαρτίου by babis3g 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smouri263 Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου Φίλτατοι, αρχικά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που είστε εδώ και δίνεται ιδέες, συμβουλές, γνώσεις... Έχω χωρίσει το wifi σε 2.4 & 5GHz, αλλά δεν είναι εδώ το θέμα πιστεύω... Γιατί πλέον έχω συνδεθεί με καλώδιο. Η επιλογή του δικτύου είναι αυτόματη, αλλά θα την ορίσω στην 5G και θα κάνω δοκιμές αργότερα. Παρακάτω δύο μετρήσεις που μόλις έκανα με το κινητό, μια στο wifi 2.4GHz και μια στα 5GHz. Κι άλλες μετρήσεις από το κινητό 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vslk Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου Με μια ματιά στο ίντερνετ, παγκοσμίως παραπονιούνται για δραματική μείωση των ταχυτήτων μέσω vpn. Αν οι ταχύτητες χωρίς vpn είναι αυτές που πρέπει, τότε: δοκίμασε να αλλάξεις το vpn protocol Στη cosmote, είπες συγκεκριμένα για το πρόβλημα μέσω vpn? 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου 24 minutes ago, smouri263 said: Φίλτατοι, αρχικά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που είστε εδώ και δίνεται ιδέες, συμβουλές, γνώσεις... Έχω χωρίσει το wifi σε 2.4 & 5GHz, αλλά δεν είναι εδώ το θέμα πιστεύω... Γιατί πλέον έχω συνδεθεί με καλώδιο. Η επιλογή του δικτύου είναι αυτόματη, αλλά θα την ορίσω στην 5G και θα κάνω δοκιμές αργότερα. Παρακάτω δύο μετρήσεις που μόλις έκανα με το κινητό, μια στο wifi 2.4GHz και μια στα 5GHz. Κι άλλες μετρήσεις από το κινητό Περίεργο οι μετρήσεις λογικά χωρίς vpn για να ανοίξει το speedtest της Cosmote Με καλώδιο χωρίς VPN πάει 100 ή όχι; Δοκίμασε Reset και δίπλα σε ένα παράθυρο 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
smouri263 Δημ. 31 Μαρτίου Κοινοποίηση Δημ. 31 Μαρτίου (edited) Όλες οι μετρήσεις γίνονται χωρίς VPN γιατί αλλιώς δεν ανοίγει η σελίδα της cosmote. Αύριο θα αλλάξω τη θέση του router και θα το βάλω σε παράθυρο που θα βλέπει την κεραία του ΟΤΕ. Γεωγραφικά βρίσκομαι ανάμεσα σε δύο κεραίες της cosmote και η οδηγία που μου έδωσαν είναι να 'πάω το router πιο κοντά' στην μια... Και δυο ακόμη μετρήσεις από το κινητό. Όσο περνάει η ώρα και η χρήση του δικτύου της cosmote πέφτει διορθώνεται η ταχύτητα... Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ... Edited 31 Μαρτίου by smouri263 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts