tsimisde Δημοσιεύτηκε 8 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε 8 Ιανουαρίου (edited) Η πιο προσιτή έκδοση του νέου μοντέλου της flagship σειράς της εταιρείας. Προσωπικά μιλώντας, από πέρυσι που είχε κυκλοφορήσει το 12R είχα σκέψεις βέβαια, είχα ήδη αγοράσει συσκευή τότε, ξενέρωσα με το Android, ξαναπήγα σε iOS, κατάλαβα όμως ότι απλά το βαριέμαι και έχω κάποια θέματα με το λογισμικό επομένως, επιστροφή στο android, ήταν η απόφαση μου. Έτσι, προπαρήγγειλα το εργαλείο, εφόσον έχω διαβάσει καλά σχόλια για το 12R και αναμένω εναγωνίως να το πιάσω στα χέρια μου. Στις 14/1 το λανσάρισμα, περίπου μετα από 10 μέρες θα το έχω στα χέρια μου και θα μεταφέρω εντυπώσεις. Το Astral Trail χρώμα φαίνεται να είναι άψογο, με τους χρυσούς τόνους απόχρωσης, μένει να το δω και από κοντά. https://www.gsmarena.com/oneplus_13r-13548.php Edited 8 Ιανουαρίου by tsimisde 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. 18 Ιανουαρίου Author Κοινοποίηση Δημ. 18 Ιανουαρίου Η ανυπομονησία και η αναμονή μου έχουν πιάσει κόκκινο, λογικά εκτός συνταρακτικού απροόπτου, την επόμενη εβδομάδα θα το έχω στα χέρια μου. Αρχικά ήταν για αυτή την Παρασκευή, άλλαξε όμως η παράδοση για Δευτέρα. Έχει φύγει από την αποθήκη το πακέτο οπότε, εχει ξεκινήσει το ταξίδι, δεν είχα παραγγείλει φορτιστή και πήρα τον συγκεκριμένο οπότε, το πρώτο κομμάτι του πακέτου, το έχω ήδη, όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μαζί. Για την ώρα, αρκουμαι σε reviews και απ' όσο καταλαβαίνω, έχω κάνει πολύ καλή επιλογή, μένει να φανεί και στην πράξη βέβαια, γι' αυτό η προσμονή μου έχει χτυπήσει ταβάνι. Άλλος που να έχει προπαραγγειλει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. 23 Ιανουαρίου Author Κοινοποίηση Δημ. 23 Ιανουαρίου Unboxing προς στιγμήν, παράλληλα γίνεται το αρχικό σεταρισμα της συσκευής. Μου αρέσει πάρα πολύ η υφή στην πλάτη όπου είναι όμορφες οι γραμμές με τις τροχιές, το πλαίσιο είναι μεταλλικό, η θήκη έχει ελαφρώς τραχιά υφή, για να μη γλιστράει εύκολα. Περισσότερα σε επόμενο μήνυμα.... 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mivechris Δημ. 23 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 23 Ιανουαρίου τζαμάκι αν σε ενδιαφέρει, εχει βγει το επίσημο απο τον κατασκευαστή. 1 Παράθεση Nokia 3210//Nokia 7110 //Nokia 5210 //Nokia 8310 //Nokia N-Gage //SE K700i //SE W800i //SE W550i //SE K850i //SE Aino //Nokia 206 DS //Lumia 435 DS //Moto G4 Play // Mi A2 Lite // Oneplus Nord // Oneplus 11 // Oneplus 13 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. 23 Ιανουαρίου Author Κοινοποίηση Δημ. 23 Ιανουαρίου (edited) Το έχω παραγγείλει και αναμένω να παραλάβω εντός των ημερών. Ως πρώτη επαφή, δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο, θέλω λίγο το χρόνο μου να το συνηθίσω βέβαια ως καινούργιο και κυρίως αυτό είναι το πρώτο μέλημα στην παρούσα φάση, δεν θα έλεγα ότι δυσκολεύομαι ιδιαίτερα. Γενικά, το λογισμικό φαίνεται εκ πρώτης ότι έχει ομοιότητες και έχει πάρει κάποια καλά στοιχεία του iOS με το οποίο ήμουν εξοικειωμένος μέχρι τώρα. Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι η μπαταρία είναι τέρας, παρόλο που δεν το έχω αφήσει από τα χέρια μου, μετά την πλήρη φόρτιση και εδώ και 3 ώρες που το "βασανίζω", είναι περίπου στο 75% και σκεφτείτε ότι ακόμα δεν έχει στρώσει η συσκευή. Μένει να φανεί και στην πράξη, μέχρι τώρα είναι θετικές οι εντυπώσεις. Edited 23 Ιανουαρίου by tsimisde Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. 25 Ιανουαρίου Author Κοινοποίηση Δημ. 25 Ιανουαρίου (edited) Ώρα να μοιραστώ κάποιες πρώτες εντυπώσεις. Κατά πρώτον, με είχε προβληματίσει το μέγεθος του, κρίνοντας από τις ιντσες της οθόνης, ειδικά συγκριτικά με το iPhone που είχα. Παρόλα αυτά, δεν είναι σημαντικά μεγαλύτερο, βαρύτερο και επίσης, μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση το ποσό λεπτό είναι, σε αυτό παίζει ρόλο και η νέα τεχνολογία της μπαταρίας που επιτρέπει το compact μέγεθος. Ωραία η ματ υφή στο πίσω μέρος και τα σχέδια, φαίνονται μόνο υπό φως, γενικά στο σκοτάδι, φαίνεται μόνο η πλάτη και είναι ένα ενδιαφέρον κράμα το χρώμα. Στο σκοτάδι φαίνεται άσπρο, κάτω από το φως έχει ασημένιες λεπτομέρειες. Αλουμινένιο το πλαίσιο. Στα της χρήσης τώρα. Φυσικά και το κινητό είναι πύραυλος, έχει στην ουσία τα χαρακτηριστικά που είχε και το περσινό 12αρι, με κάποιες αναβαθμίσεις, όπως στη μπαταρία. Πολιτισμικό σοκ τα 120 Hz της οθόνης, ειδικά όταν προέρχεσαι από τα 60 του iPhone, είναι πραγματικά ασύλληπτο και το 13R, πραγματικά δίνει την αίσθηση του σύγχρονου, δεν μοιάζει παλιομοδίτικο όπως το iPhone. Το κινητό πάει σφαίρα, το λογισμικό έχει αρκετές ρυθμίσεις/παραμετροποιήσεις, δεν είναι απλοϊκό, είναι όμως αρκετά κοντά στη stock android εμπειρία. Ευχάριστη έκπληξη το α λα dynamic island σχήμα στο πάνω μέρος της οθόνης που δουλεύει σε κάποιες εφαρμογές. Δεν βγάζει ειδοποιήσεις, μπορεί να χειριστεί κάποιος όμως τις εφαρμογές από εκεί και μέχρι στιγμής, οι εφαρμογές που είδα να το χρησιμοποιούν είναι το Spotify, o Φακός και η Εγγραφή Οθόνης. Έλεγα ότι είναι gimmick η όλη φάση με το dynamic island, είναι όμως αρκετά πρακτικό. Κάμερα δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα σε πολλές διαφορετικές συνθήκες για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα, μέχρι στιγμής όμως, έχω καταλάβει ότι βγάζει πολύ καλές λεπτομέρειες, στις νυχτερινές κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και επίσης, έχει ζωντανά χρώματα, τόσο όσο, χωρίς να τα τονίζει υπερβολικά πολύ, γενικά, είμαι ικανοποιημένος. Στα της μπαταρίας τώρα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τολμώ να πω ότι είναι ακριβώς αυτό που αναζητούσα σε θέμα αυτονομίας. Δεν αδειάζει σα νερό, πέφτει αρκετά αργά και γενικά, δεν μου έχει προκαλέσει άγχος μέχρι στιγμής, ακόμα και με τη χρήση σε 5G, δε φεύγει σα νερό, όπως έβλεπα στο iPhone βέβαια, εδώ έχουμε σχεδόν τη διπλάσια σε χωρητικότητα μπαταρία. Στα της ταχείας φόρτισης, η αλήθεια είναι ότι δε μέτρησα χρόνο, σίγουρα όμως φόρτισε σε λιγότερο από ώρα. Δεν είναι απελπιστικά αργή πάντως, παρόλα τα 80 W φόρτισης, είναι μεγάλη και η μπαταρία βέβαια. Παραθέτω κάποια στατιστικά για να πάρετε εικόνα, φαντάζομαι όμως ότι με τον καιρό θα γίνουν ακόμα καλύτερα, αν ήδη έχουμε αυτά τα δεδομένα. Μέχρι στιγμής, ικανοποιημένος με την επιλογή μου, θαρρώ ότι έχει όλα όσα έψαχνα από ένα κινητό, επιφυλάσσομαι βέβαια για το αν αξίζει όντως σε αυτά τα χρήματα που κοστίζει, με τον καιρό θα φανεί. Edited 25 Ιανουαρίου by tsimisde 3 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Fulgore1 Δημ. 25 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 25 Ιανουαρίου (edited) 2 ώρες πριν, tsimisde said: Στα της ταχείας φόρτισης, η αλήθεια είναι ότι δε μέτρησα χρόνο, σίγουρα όμως φόρτισε σε λιγότερο από ώρα. Δεν είναι απελπιστικά αργή πάντως, παρόλα τα 80 W φόρτισης, είναι μεγάλη και η μπαταρία βέβαια. Ωραία συσκευή, αλλά δυστηχώς Ευρώπη ήρθε με τσιμπημένη τιμή γιαυτό δεν βλέπεις μεγάλο ενδιαφέρον στο εδώ θέμα. Και ο λόγος ότι πολύ απλά σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις και την περσινή ναυαρχίδα το Oneplus 12, το οποίο πέραν της αυτονομίας, υπερτερεί σε όλους τους άλλους τομείς όπως οθόνη,κάμερες,αδιαβροχοποιηση,ασυρματη φόρτιση κλπ. Edited 25 Ιανουαρίου by Fulgore1 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. 26 Ιανουαρίου Author Κοινοποίηση Δημ. 26 Ιανουαρίου (edited) Νομίζω ότι σε τιμή επίσημης ιστοσελίδας, ήταν πιο ακριβό το 12αρι και καταληξα στο 13R επειδή λόγω ανταλλαγής της παλιάς μου συσκευής, θα μου βγει ακόμα φθηνότερο. Συνεχίζω όμως να θεωρώ ότι είναι αρκετά τα χρήματα που κοστίζει. Δε λέω ότι δεν τα αξίζει, συγκριτικά με αντίστοιχης τιμής iPhone, το OnePlus ξεκάθαρα προσφέρει καλύτερο VFM και ναι, τώρα καταλαβαίνω πόσους συμβιβασμός έκανα με το μήλο μέχρι τώρα, σε πολλά θέματα, κάτι το οποίο δε νιώθω ότι ισχύει με το OnePlus. Μιλώντας για σύγκριση, μεγάλη υπόθεση ο τηλεφακός, στο ζουμ, το κινητό τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά, κάτι το οποίο δεν μπορούσα να κάνω ούτε κατά διάνοια στο μηλαρακι. Επίσης, εντελώς τυχαία, κατάλαβα ότι το κινητό έχει και macro mode στις κάμερες, χωρίς να υστερεί σε ανάλυση φυσικά. Σε 5G, μου αρέσει πάρα πολύ το ότι καταναλώνει ενέργεια, όπως με το WiFi, δεν στραγγίζει την μπαταρία. Παραθέτω κάποια δείγματα φωτογραφίες με ζουμ (οι δύο πρώτες) και δύο με macro mode.IMG20250124214233.heic IMG20250125120119.heic IMG20250125154125.heic IMG20250125115907.heic Edited 26 Ιανουαρίου by tsimisde Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. 23 ώρες πριν Author Κοινοποίηση Δημ. 23 ώρες πριν Μετά από 10 μέρες χρήσης, μπορώ να πω ότι είναι η καλύτερη αγορά κινητού που έχω κάνει τα τελευταία δύο χρόνια. Χωρίς να θέλω να πω ότι οι προηγούμενες συσκευές μου (iPhone 12 & 14, Redmi Note 13 Pro+) ήταν κακές επιλογές, τώρα με το 13R καταλαβαίνω γιατί τελικά έμεινα ανικανοποίητος. Το 13R, πραγματικά είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση, παρέχει ακριβώς τα όσα ζητάω από μια συσκευή, έχει κάμερα που σκοτώνει με απίστευτη λεπτομέρεια, χωρίς να έχω δοκιμάσει την Hi-Res λειτουργία του φακού, το ζουμ επίσης σκοτώνει, δεν είχα ποτέ άλλοτε, τώρα όμως έχω εκτιμήσει και με το παραπάνω τον τηλεφακό, τέρμα οι φωτογραφίες στο 1χ και 2χ ζουμ. Με την μπαταρία, επειδή πλέον είναι η κύρια συσκευή μου σε όλα, ακόμα και στο σπίτι, η μπαταρία δεν ιδρώνει εύκολα. Ξεκινάω το πρωί με πλήρη φόρτιση, το βράδυ μπορεί να έχω ακόμα ένα 35-40% υπόλοιπο. Το λογισμικό είναι απαιχτο, είναι όντως ελαφρύ και δεν αργεί στο bootup, είναι αντίστοιχη ταχύτητα με το iOS και το βασικό, με το που φτάνεις στην αρχική οθόνη, ξεκινάς απευθείας να το δουλεύεις, ούτε περιμένεις να φορτώσουν εικονίδια, εφαρμογές, τίποτα από όλα αυτά. Γενικά, έχει πάρα πολύ έξυπνες ρυθμίσεις και είναι προσεγμένο ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια επομένως, είναι άψογο μέχρι στιγμής. Έξυπνη η λειτουργία μεταφοράς από και σε iPhone, με έχει βολεψει πάρα πολύ στη μεταφορά αρχείων. Συνοψίζοντας, είναι μια από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει στο android στρατόπεδο, είναι νωρίς για περισσότερα συμπεράσματα, έχω όμως καλό προαίσθημα.... 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Fulgore1 Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν (edited) Λογικό να είσαι ενθουσιασμένος όταν η προηγούμενη συσκευή σου(σε Android)ήταν το μικρο μεσαίο Redmi note 13 😛 Εκανες μεγάλο άλμα και σε απόδοση και σε χρήματα φυσικά, αφού είναι σαν να πήγες σε περσινή ναυαρχίδα(και έφυγες και από Xiaomi miui 😄 ) Καλά για Iphone είπαμε. Δυστηχώς αν δεν έχεις το pro max, χρυσοπληρώνεις το μήλο για να είσαι μέσα σε συμβιβασμούς. Σκέψου ότι αυτή την στιγμή στα ίδια χρήματα(800ευρώ)πωλείται το Iphone 14 256gb στις μεγάλες αλυσίδες. Edited 19 ώρες πριν by Fulgore1 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. 15 ώρες πριν Author Κοινοποίηση Δημ. 15 ώρες πριν Η αλήθεια είναι ότι ανέκαθεν σε android στρεφομουν προς την οικονομική κατηγορία επομένως, το όποιο κακο προηγούμενο, οφείλεται και σε αυτό ενώ σε ένα android αξίας, είναι λογικό και αναμένουμε να μην υπάρχουν προβλήματα. Έτσι ναι, αξίζει και με το παραπάνω το Android με τα όποια συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι του iOS. To iOS, προφανώς και θα πηγαίνει σφαίρα (τηρουμένων των αναλογιών) εφόσον ανήκει στην ακριβή κατηγορία, δεν υπάρχει ως λογισμικό στην οικονομική κατηγορία για να υπάρχουν σκαλωματα, είναι λογικό και αναμενόμενο να είναι καλύτερο από ένα android των 200, 300€, όχι όμως καλύτερο και από ένα αντίστοιχης αξίας android. Ναι, κόστισε το κάτι παραπάνω το νέο μου απόκτημα, πιστεύω όμως ότι αξίζει το οικονομικό άνοιγμα που έκανα, τα 500 που έδωσα για το 13 Pro Plus, η αλήθεια είναι ότι τα λυπήθηκα, περίμενα το κάτι παραπάνω, μιλάμε όμως για μια midrange πρόταση ενώ το 13R είναι στα όρια της midrange με την flagship κατηγορία, λογικό να είναι ανώτερο. Με κερδίζει ολοένα και περισσότερο, δε νιώθω να υστερεί κάπου. Σε κριτικές έχω διαβάσει ότι το κανονικό 13, κατά πολλούς θα μπορούσε να έχει καλύτερη αυτονομία, νομίζω όμως ότι στο 13R αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα, το τσιπακι που φοράει φαίνεται ότι πετυχαίνει την ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και κατανάλωσης ενέργειας. Αντίστοιχη αυτονομία, είχα να δω από το Galaxy A22 που είχα πάρει πριν 3 χρόνια και το οποίο, ακόμα και τώρα είναι μάχιμο. Μέχρι τώρα, οι μάρκες σε android που ξεχωρίζω είναι η Samsung και με βάση τα τωρινά δεδομένα, θα πρόσθετα και την OnePlus, μένει να φανεί βέβαια..... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts