king2009 Δημ. September 15, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2023 Barbie[2023] https://www.imdb.com/title/tt1517268 ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ. Οσο θετικες σκεψεις ειχα πριν τη δω πρακτικα λογο της βαθμολογιας του imdb τοσο πιο κακη και τρομερα overrated μου φανηκε. Απο που να το πιασω? Με την αρχικη σεκανς που τρομαρα τους πηγαν να κανουν κατι απο 2001: A Space Odyssey? Μιλαμε για κακιστη αντιγραφη και φανηκε τρομερα γελοια ολη η σεκανς. Απο εκει και περα εχουμε ενα αρχικο μισαωρο στην ψευτικη χωρις Barbieland οπου ολες οι Barbie που εχουν φτιαχτει απο τη Mattel μεχρι σημερα ζουν αρμονικα και κανουν κυριολεκτικα οτι θελουν ζουν το ονειρο τους. Μαζι τους προφανως και οι Κεν που θελουν την Barbie αλλα αυτη δεν τους δινει σημασια ψαχνουν να βρουν και αυτοι το νοημα τους. Οταν η Barbie στερεοτυπο[Margot Robbie] αρχισει να εχει διαφορες κακες σκεψεις θα αρχισει να γινεται κατι αλλο απο Barbie δεν θα μπορει καν να περπατησει οπως περπατανε ολες οι Barbie στις μυτες των ποδιων τους. Θα ξεκινησει ενα ταξιδι στον εξω πραγματικο κοσμο να βρει το κοριτσακι που παιζει μαζι της και την εχει δωσει τετοιες σκεψεις. Δεν ξερω τι νοηματα προσπαθησαν να περασουν ειναι τοσο ασυνεπεις τοσο μπερδεμενα που απλα χανονται μεσα απο τους κακους διαλογους και το "οτι να ναι χωρις νοημα σεναριο". Φωτεινο θετικο στοιχειο η Margot Robbie η οποια δειχνει οτι δεν ειναι απλα μια πανεμορφη bimbo ηθοποιος αλλα το εχει και με την υποκριτικη οσο γινεται. Για τον Gosling δεν ξερω ειναι λιγο σαν να βαριεται. Βαρεθηκα τη ζωη μου στα τραγουδια και στην χαζη πλοκη πιστευω οτι μιλαμε για μια απο τις πιο overrated ταινιες των τελευταιων χρονων απορω τι θετικα στοιχεια μπορουμε να παρουμε γιατι ουτε χιουμορ ειχε ουτε σεναριο ουτε budget ουτε τιποτα. Θα εβαζα χειροτερη βαθμολογια αλλα το τελευταιο 5λεπτο καπως μιλησε στην καρδια του θεατη οποτε μονο λογο αυτου θα την ανεβασω λιγο. Δεν θα προτεινα να την δειτε ουτε μεγαλοι αλλα ουτε τα παιδια σας η ταινια ειναι καθαρα για να καψουμε μερικα κυτταρα του εγκεφαλου μας και μεχρι εκει. Αν θελουμε αν δουμε την Robbie υπαρχουν πολυ καλυτερες ταινιες για να τη θαυμασουμε. Εγω εχασα 110 λεπτα απο το χρονο μου δυστυχως με αυτο το πραγμα. 4.5/10 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StandArd Δημ. September 15, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2023 The Peanut Butter Falcon (2019) 7/10 Πολύ καλό road movie όπου ένας νεαρός ενήλικος με σύνδρομο down αποδρά από το ίδρυμα στο οποίο ζει, έβαλε σκοπό να ψάξει και να βρει έναν διάσημο μποξέρ που τον έχει ίνδαλμα ώστε τελικά να τον μάθει και να βρεθεί στο ρινγκ. Μου άρεσε και πέρασε γρήγορα η ώρα. The Quiet Earth (1985) 5/10 Επιστ. φαντασίας όπου ένας άνδρας ξυπνάει και ανακαλύπτει ότι είναι ο μοναδικός επιζών του πλανήτη. Στη συνέχεια βρίσκει άλλα δύο άτομα που έχουν τη δική τους ατζέντα. Ακούγεται έξυπνο και ευρηματικό αλλά τελικά δεν είναι. Κάτι δε πήγε καλά στη πλοκή του σεναρίου και χάθηκε το ενδιαφέρον. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. September 16, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2023 On 31/8/2023 at 2:11 ΠΜ, king2009 said: Home For Rent[2023]. 7.6/10 Χαίρομαι που σου άρεσε κι εσένα. Είναι ουσιαστικά η μόνη δυνατή ταινία τρόμου του καλοκαιριού κι από τις καλύτερες της χρονιάς. Μακριά από μούφες τύπου Insidious 5 κλπ (για 4-5/10 μέχρι εκεί το συγκεκριμένο)... Να δούμε τι θα πει και η καλόγρια 2 μήπως είναι αξιόλογη και μας εκπλήξει ευχάριστα ή αν τελικά ακολουθήσει την υπόλοιπη καθοδική πορεία του franchise (τύπου Conjuring 3 για παράδειγμα ή το Insidious 5 του άλλου franchise)... Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. September 16, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2023 Χαίρομαι που σου άρεσε κι εσένα. Είναι ουσιαστικά η μόνη δυνατή ταινία τρόμου του καλοκαιριού κι από τις καλύτερες της χρονιάς. Μακριά από μούφες τύπου Insidious 5 κλπ (για 4-5/10 μέχρι εκεί το συγκεκριμένο)... Να δούμε τι θα πει και η καλόγρια 2 μήπως είναι αξιόλογη και μας εκπλήξει ευχάριστα ή αν τελικά ακολουθήσει την υπόλοιπη καθοδική πορεία του franchise (τύπου Conjuring 3 για παράδειγμα ή το Insidious 5 του άλλου franchise)...Και το medium εξαιρετικό και το talk to me. Με το insidious ουτε καν ασχολήθηκα όπως λες. Το nun το 1 τίμιο ήταν παρόλο τις κακές κριτικές. Και το 2 μια από τα ίδια φαίνεται. Boogeyman και demeter τέρμα generic ταινίες τρόμου που έχουμε ξανά δει άπειρες φορές. Στάλθηκε από το M2012K11AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. September 16, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2023 16 ώρες πριν, king2009 said: Barbie[2023] Εγω εχασα 110 λεπτα απο το χρονο μου δυστυχως με αυτο το πραγμα. 4.5/10 Καλά κι εσύ τη μπάρμπι πήγες κι είδες; Κοίτα αν την είχαν φτάξει για τα παιδιά και οικογενειακή θα άξιζε για εκείνες τις ηλικίες. Αλλά κάτι ψευτοκοινωνικά μηνύματα και μονολόγους χωρίς αντίλογο πήγαν να πουλήσουν και χαλάει τα πάντα όλα... Δεν κάνει ούτε για κοινωνική/φιλοσοφική, ούτε για παιδική... Και για μένα κάτω από 6 είναι σίγουρα. Νομίζω έχει ψηλή βαθμολογία όχι γιατί αξίζει αλλά για το όλο hype που προκάλεσε ως η πρώτη με ηθοποιούς κλπ... Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. September 16, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2023 Καλά κι εσύ τη μπάρμπι πήγες κι είδες; Κοίτα αν την είχαν φτάξει για τα παιδιά και οικογενειακή θα άξιζε για εκείνες τις ηλικίες. Αλλά κάτι ψευτοκοινωνικά μηνύματα και μονολόγους χωρίς αντίλογο πήγαν να πουλήσουν και χαλάει τα πάντα όλα... Δεν κάνει ούτε για κοινωνική/φιλοσοφική, ούτε για παιδική... Και για μένα κάτω από 6 είναι σίγουρα. Νομίζω έχει ψηλή βαθμολογία όχι γιατί αξίζει αλλά για το όλο hype που προκάλεσε ως η πρώτη με ηθοποιούς κλπ...Βρε για την Robbie το είδα και την Mackey το είδα ξεκάθαρα μην νομίζεις ότι περίμενα κάτι παραπάνω ηξερα ότι θα είναι άθλια και ας έχει 7.2 στο IMDb. Στάλθηκε από το M2012K11AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. September 16, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2023 3 minutes ago, king2009 said: Και το medium εξαιρετικό και το talk to me. Με το insidious ουτε καν ασχολήθηκα όπως λες. Το nun το 1 τίμιο ήταν παρόλο τις κακές κριτικές. Και το 2 μια από τα ίδια φαίνεται. Boogeyman και demeter τέρμα generic ταινίες τρόμου που έχουμε ξανά δει άπειρες φορές. Το talk to me το έχω στη λίστα να το δω κάποια στιγμή, όπως και το μπαμπούλα, αλλά όπως λες με μπαμπούλες έχουν βγει πολυάριθμες ταινίες. Νομίζω το Sinister ήταν από τις καλύτερες με μπαμπούλα. Το καράβι Demeter καλογυρισμένο ήταν πάντως μου άρεσε, αλλά γνωστή ιστορία που ξέρουμε πώς θα τελειώσει. Το Medium νομίζω αναφέρεσαι σε αυτό με τους σαμάνους, ήθελε καλύτερη σκηνοθεσία και να το μαζέψουν σε διάρκεια κατά την γνώμη μου. Το τελευταίο 20λεπτο όμως άξιζε σε επίπεδο Grave encounters, Asyllum κλπ 3 minutes ago, king2009 said: Βρε για την Robbie το είδα και την Mackey το είδα ξεκάθαρα μην νομίζεις ότι περίμενα κάτι παραπάνω ηξερα ότι θα είναι άθλια και ας έχει 7.2 στο IMDb. Στάλθηκε από το M2012K11AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Η Robbie είναι εξαιρετική ηθοποιός πιστεύω πάντως και αδικείται που της δίνουν συνέχεια τέτοιους ρόλους. Είναι περισσότερο δραματική ηθοποιός και φαινόταν η αξία της σε σοβαρές κοινωνικές ή δραματικές ταινίες πιστεύω... 1 Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. September 16, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2023 3 ώρες πριν, Mivas said: Το talk to me το έχω στη λίστα να το δω κάποια στιγμή, όπως και το μπαμπούλα, αλλά όπως λες με μπαμπούλες έχουν βγει πολυάριθμες ταινίες. Νομίζω το Sinister ήταν από τις καλύτερες με μπαμπούλα. Το καράβι Demeter καλογυρισμένο ήταν πάντως μου άρεσε, αλλά γνωστή ιστορία που ξέρουμε πώς θα τελειώσει. Το Medium νομίζω αναφέρεσαι σε αυτό με τους σαμάνους, ήθελε καλύτερη σκηνοθεσία και να το μαζέψουν σε διάρκεια κατά την γνώμη μου. Το τελευταίο 20λεπτο όμως άξιζε σε επίπεδο Grave encounters, Asyllum κλπ Η Robbie είναι εξαιρετική ηθοποιός πιστεύω πάντως και αδικείται που της δίνουν συνέχεια τέτοιους ρόλους. Είναι περισσότερο δραματική ηθοποιός και φαινόταν η αξία της σε σοβαρές κοινωνικές ή δραματικές ταινίες πιστεύω... Το talk to me θα σου αρεσει πολυ και ειμαι σιγουρος και για δευτερο μερος. Το lore ειναι φανταστικο και αν το παιξουν καλα μπορουν να κανουν παπαδες. Sinister ισως η καλυτερη με τετοιο κεντρικο θεμα θυμαμαι ειχα τρομαξει αρκετα οταν την ειδα πριν πολλα χρονια. Το medium ναι αυτο με τους σαμανους. Το πανε αργα χτιζουν lore και στο δευτερο μισο και εκει με το βιντεο με την καμερα και στο τελος ειναι pure epicness μου αρεσει παρα πολυ. Η Ταϊλανδη και κυριως ο σκηνοθετης του Shutter του 2004 ειναι μια κατηγορια μονος του στο ατοφιο horror. Αυτος που εχει κανει το demeter εχει κανει το host του 2020 που το ειχα προτεινει αν θυμασαι. Τρομερη εμπειρια horror μιας ωρας. Εδω αν και ανεβηκε το budget δεν του εδωσαν σεναριο που να μπορει να κανει και πολλα. Πιστευω σε ελευθερο σεναριο και οχι τοσο scripted θα πηγαινε αρκετα καλυτερα οπως εκανε στο host. Η Robbie και η Mackey ειναι μεγαλες αγαπες. Η πρωτη ειναι καλη ηθοποιος αλλα με τις ταινιες οπως λες δεν καταφερνει να δωσει αυτο που εχει. Η πανεμορφη bimbo η το ρεμαλι κτλ. Κατι αντιστοιχο του Di Caprio ο οποιος μεχρι το The Revenant επαιζε το ομορφο παιδι το πλουσιο κτλ ποσο να μπορεσει να δειξει την υποκριτικη του με τετοιους ρολους. Ηρθε το The Revenant και πηρε και το Οσκαρ και μπραβο του. Μακαρι να δουμε και τη Robbie σε ενα τετοιο ρολο κατι αντιστοιχο με το Monster της Theron. Μην ανησυχεια δεν θα χαλασει η εντυπωση μας για την ομορφια της. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StandArd Δημ. September 16, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2023 The Professionals (1966) 7/10 Αρκετά καλή περιπέτεια με γνωστούς ηθοποιούς της τότε εποχής με καλή ανατροπή περίπου στη μέση και καλό φινάλε. Λίγο ξεπερασμένη αλλά βλέπεται. The Ruling Class (1972) 7/10 Ο Πήτερ 'Ο Τουλ σε μεγάλα κέφια όπου παίζει τον τρελό παριστάνοντας τον Ιησού Χριστό μέχρι που θεραπεύεται και παίρνει τη κατάσταση στα χέρια του από συγγενείς που θέλουν να του αρπάξουν τη περιουσία. Καλή. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. September 17, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2023 On 5/9/2023 at 1:47 ΜΜ, king2009 said: Indiana Jones and the Dial of Destiny[2023] Ενα solid 7/10 Τώρα τις είδα αυτές τις κριτικές. Είχα εβδομάδες να ανοίξω το myphone, γιατί έχω κουραστεί πραγματικά, το έχουν παρατήσει στο έλεός του. Αν είναι δυνατόν να κάνει πόσα λεπτά για να συνδεθεί και να φορτώσει ένα θέμα... Και πολλά άλλα bugs... Μόνο για ένα δύο νήματα σαν αυτό μπαίνω πια, κρίμα γιατί ήταν καλό κάποτε... Σχετικά με τον Ιντιάνα και την τελευταία ταινία του Φορντ πριν την σύνταξη την έχω στη λίστα σαφώς, αλλά έχω δει άσχημες κριτικές γενικά και το αναβάλω. Η προηγούμενη του 2007 ήταν οκ, αλλά ήθελε το κάτι παραπάνω για να φτάσει την αίγλη των παλιών, ειδικά με τους εξωγήινους που τελικά δεν έδειξε και πολλά και απογοητεύει τον θεατή. Αφού έβαλες 7άρι στην τελευταία, λογικά είναι αξιόλογη και όχι απογοήτευση όπως φοβόμουν. Θα τη βάλω μια ώρα αρχύτερα 🙂 1 Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. September 17, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2023 4 ώρες πριν, Mivas said: Τώρα τις είδα αυτές τις κριτικές. Είχα εβδομάδες να ανοίξω το myphone, γιατί έχω κουραστεί πραγματικά, το έχουν παρατήσει στο έλεός του. Αν είναι δυνατόν να κάνει πόσα λεπτά για να συνδεθεί και να φορτώσει ένα θέμα... Και πολλά άλλα bugs... Μόνο για ένα δύο νήματα σαν αυτό μπαίνω πια, κρίμα γιατί ήταν καλό κάποτε... Σχετικά με τον Ιντιάνα και την τελευταία ταινία του Φορντ πριν την σύνταξη την έχω στη λίστα σαφώς, αλλά έχω δει άσχημες κριτικές γενικά και το αναβάλω. Η προηγούμενη του 2007 ήταν οκ, αλλά ήθελε το κάτι παραπάνω για να φτάσει την αίγλη των παλιών, ειδικά με τους εξωγήινους που τελικά δεν έδειξε και πολλά και απογοητεύει τον θεατή. Αφού έβαλες 7άρι στην τελευταία, λογικά είναι αξιόλογη και όχι απογοήτευση όπως φοβόμουν. Θα τη βάλω μια ώρα αρχύτερα 🙂 Εννοειται να τη δεις. Αυτη του 2008 δεν μου αρεσε δυστυχως ειδικα συγκριτικα με τις πρωτες 3 απλα ειναι πολλα επιπεδα κατω. Η νεα εχει αρκετα λαθη αλλα ειναι σιγουρα καλυτερη απο την προηγουμενη. Οποτε πιστευω και ελπιζω να περασεις ομορφα οταν τη δεις. Tenebre[1982] https://www.imdb.com/title/tt0084777 Μοναδικος στο ειδος του ο Argento σε μια ταινια που για την εποχη της εδωσε πολυ δυνατο μυστηριο και πολλους ιδιαιτερους φονους στους οποιους ο ιδιος Argento επιμεληθηκε και εκτελεσε ωστε να υπαρχει ακριβεια και να ειναι ακριβως οπως τους φανταστηκε στο σεναριο του. Ενας συγγραφεας ενος αρκετα παρανοϊκου βιβλιου με δολοφονιες ανωμαλιες κτλ καταφθανει στη Ρωμη. Ξαφνικα αρχιζουν να γινονται διαφορες δολοφονιες γυναικων οι οποιες μπορω να πω οτι σχεδον ολες ειναι απο τις ομορφοτερες Ιταλικες υπαρξεις της εποχης αισθησιακες και πανεμορφες ο Argento ξερει να κανει σωστες επιλογες οχι μονο στους βασικους ρολους αλλα και στις αιθεριες υπαρξεις των ταινιων του. Η ταινια κυριολεκτικα κραταει το μυστηριο μεχρι το τελος παιζει με τον θεατη και δεν δινει τιποτα στο πιατο οπως πρεπει να γινεται σε μια ταινια μυστηριου με πολλους φονους. Καποιοι φονοι ειναι πληθωρικοι ειδικα προς το τελος. Μεσα στις top 5 ταινιες του σκηνοθετη και απο τα κλασικοτερα slasher ολων των εποχων το οποιο δεν μενει μονο εκει αλλα εξελισσει των genre σε κατι πιο βαθυ και δεν λειπει και αυτη η αισθησιακη ανωμαλη και ονειρικη ατμοσφαιρα. Οταν δεν επαναπαυεσαι αλλα συνεχως θελεις να κανεις κατι καινουργιο. Πρωτος ο Hitchcock και ακολουθησε ο Argento πανω στο ειδος. 8/10 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StandArd Δημ. September 17, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2023 The Remains of the Day (1993) 7/10 Πάρα πολύ καλό κοινωνικό δράμα του James Ivory το οποίο βασίζεται στις εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών Άντονι Χόπκινς και Έμμα Τόμσον. Ένας μοναχικός και ψυχρός μπάτλερ υπηρετεί τυφλά τον εργοδότη του ο οποίος έκανε προσπάθειες να συνεργαστεί η χώρα του με τον Χίτλερ πριν ξεκινήσει ο Β' Π.Π. Η οικονόμος, κρυφά ερωτευμένη με τον μπάτλερ τελικά απομακρύνεται λόγω ότι δε βρέθηκε κοινός τόπος συναισθημάτων. Υποψήφια για οχτώ όσκαρ, άδικα πιστεύω δε πήρε τίποτα. Στους δεύτερους ρόλους και ο Κρίστοφερ Ριβ λίγο πριν πάθει το δραματικό του ατύχημα. La pianiste (2001) 7/10 Ένας νεαρός άνδρας ερωτεύεται μια δασκάλα πιάνου η οποία έχει σαδομαζοχιστικές διαθέσεις. Ο σκηνοθέτης Michael Haneke στις περισσότερες ταινίες του έχει αποδειχτεί πολύ καλός (κορυφαίες στιγμές του τα Funny Games και Caché). Η συγκεκριμένη ταινία δεν αποτελεί εξαίρεση. Αρκετά τολμηρή και η Ιζαμπέλ Ιπέρ κορυφαία πρωταγωνίστρια. Αξίζει αλλά δεν είναι για όλους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. September 18, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2023 Good Luck to You Leo Grande[2022] https://www.imdb.com/title/tt13352968 Απλα υπεροχη. Μια ταινια που θελει σωστα για μενα να κατευνασει πολλα ταμπου κυριως για τις μεγαλυτερες ηλικιες το σεξ την ελευθερια του σωματος μας και οτι πρεπει να αγαπαμε τον εαυτο μας και το σωμα μας. Η Emma Thomson στα 64 της ειναι θαυμασια τα δινει ολα και δεν φοβαται να δειξει σκηνη full nude οπως και αλλες δυνατες σκηνες με σεξ. Ο Daryl McCormack ως Leo Grande ενας αρσενικος ζιγκολο που προσελαβε ωστε να υπερπηδηση αυτα τα ταμπου θα κανει τα αδυνατα δυνατα κυριολεκτικα για να την βοηθησει να ξεφυγει απο ενα συνολων κανονων μιας ολοκληρης ζωης. Μονο που δεν μενει εκει αλλα εμβαθυνει και σε κατι πολυ πιο βαθυ στη σχεση μανα-γιου κατι που δεν περιμενεις απο μια τετοια ταινια και ομως μπραβο για την υπερβαση να δημιουργησουν κατι τετοιο. Δειτε την οι αυστηρα ανω των 17 αλλα και οι αρκετα μεγαλυτερες ηλικιες μιας και η ταινια μιλαει για τοσα πολλα βασικα θεματα που μαστιζουν αρκετα την κοινωνια μας και συναμα εχει και αυτο το δικο της ιδιαιτερο χιουμορ που την κανει απλα απολαυστικη στη θεαση της. 7.8/10 The Map of Tiny Perfect Things[2021] https://www.imdb.com/title/tt11080108 Μια πολυ πολυ ομορφη ταινια με μια ακομα ημερα της μαρμοτας αυτη τη φορα ομως δεν εχουμε εναν αθρωπο να ζει την ιδια μερα ξανα και ξανα αλλα 2. 2 εφηβοι οι οποιοι δεν γνωριζονται καθολου μεταξυ τους θα ζησουν την ιδια ημερα χιλιαδες φορες. Εξυπνη γρηγορη χαριτωμενη ρομαντικη με πολυ συναισθημα με το δικο τους ιδιαιτερο χιουμορ και με μια χημεια μεταξυ των 2 πρωταγωνιστων Kathryn Newton/Kyle Allen μουρλια εξαιρετικα ευχαριστοι χαρακτηρες κυριως ο Allen που απλα χαιρεσαι να τους βλεπεις μαζι. Ο χαρτης των τελειων μικρων πραγματων λοιπων σε μια ταινια που ειτε την δειτε μονοι ειτε με παρεα το μονο σιγουρο ειναι οτι θα περασετε ομορφα και θα σας προσφερει αυτο που προσδιοριζει μια ρομαντικη κομεντι με εξυπνο χιουμορ και σε σημεια συναισθημα. Δωστε της μια ευκαιρια και δεν θα χασετε. 7.3/10 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. September 20, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2023 The Wicker Man[1973][The Final Cut] https://www.imdb.com/title/tt0070917 Παλιο κλασικο θριλερ μυστηριου οπου ενας αστυνομικος[Edward Woodward] καταφθανει σε ενα νησι για την εξαφανιση της μικρης 12χρονης Rowan Morrison. Απο την αρχη αντιλαμβανεται οτι κατι δεν παει καλα με τον κοσμο του νησιου κατι σκοτεινο υποβοσκει σε μονιμη βαση. Σχεδον εκφυλιστικη με 2 πανεμορφες υπαρξεις Britt Ekland οπου στην Final Cut χορευει ολογυμνη αλλα και την δεσποινιδα Diane Cilento ως δασκαλα του νησιου με τον Christopher Lee σε ρολο που του παει γαντι αυτο του μυστηριου και χαλαρου λορδου αρχηγου του νησιου. Η ταινια κραταει σταθερο ρυθμο και δεν φανερωνει τις προθεσεις της παρα μονο στο τελος. Εχει τρελα εχει ατμοσφαιρα τρομαχτικη σιγουρα δεν τη λες με τη σημερινη εννοια του τρομου αλλα προσφερει κατι διαφορετικο πανω στο ολο μυστηριο. Δεν θα γραψω περισσοτερα γιατι με το παραμικρο spoiler μπορει να χαλασει ολη η ταινια αλλα αξιζει ξεκαθαρα μια θεαση και ας ειμαστε στα 50 χρονια απο τη χρονια που βγηκε και ειναι απο τις πλεον κλασικες στο ειδος. 7.7/10 Burning Days[Kurak Günler][2022] https://www.imdb.com/title/tt14859416 Εξοχη ταινια απο Τουρκια η οποια μας δινει ενα δυνατο παιχνιδι διαφθορας κυριως στο πολιτικο κομματι αλλα και γενικα με την χειραγωγηση του κοσμου. Ενας νεος εισαγγελεας ο Emre[Selahattin Pasali] εξαιρετικος ηθοποιος ο οποιος παρεμπιπτοντως μοιαζει αρκετα με τον Tom Holland καταφθανει σε μια μικρη πολη την Yaniklar η οποια εχει τεραστιο θεμα με το νερο και λογο αντλησης υπογειων υδατων δημιουργουνται τεραστιες καταβοθρες. Η ταινια χωριζεται σε 4 μερη. Στο πρωτο εχουμε τα γεγονοτα τα οποια δεν διαφαινονται αμεσως τι πραγματικα συνεβη και οσο προχωραμε σιγα σιγα βλεπουμε flashbacks στα οποια ομως ουτε στο τελος δεν ειμαστε 100% σιγουροι τι εγινε. Η ταινια νομιζω δειχνει την πραγματικοτητα του να εισαι σωστος και τιμιος και να θες να κανεις καλο σε μια κοινωνια διαφθορας και αγριων. Καπως ετσι δεν ειναι και ο πραγματικος κοσμος μας? Σε ολα αυτα ομως προσθετει και αλλες παραμετρους και εμβαθυνει ακομα περισσοτερο στην πραγματικη φυση μιας διεφθαρμενης μικρης κοινωνιας σε καθε επιπεδο. Μονη μου ενσταση το τελος ηθελα μια πιο συνεπης και οριστικη καταληξη μιας και απο την υπολοιπη ταινια ειμαι εξαιρετικα ευχαριστημενος. Εννοειται αξιζει 1 και 2 θεασεις μιας και περα και απο το καλο σεναριο εχουμε και υπεροχη κινηματογραφηση και πολυ δυνατες ερμηνειες. Ο Emin Alper ενας απο τους καλυτερους Τουρκους σκηνοθετες βαζει τα δυνατα του και φαινεται καθε στιγμη. 7.8/10 Blue Beetle[2023] https://www.imdb.com/title/tt9362930 Μια αρκετα generic ταινια με υπερηρωα με χιλιοειπωμενο σεναριο η οποια ομως με μεγαλη μου χαρα ειδα οτι εχει περισσεια ψυχη στα σημεια που χρειαζεται και μαζι με το 90s στυλ της το soundtrack και με την ολη δυναμη της οικογενειας που βγαζει καταφερνει να αφησει μια πολυ τιμια επιγευση. Ενω το πρωτο μισο δεν σου βγαζει κατι και λες οκ ακομα μια σαχλη ταινια με superhero το δευτερο μισο και κυριως το τελευταιο μισαωρακι ειναι εκει να σου δειξει οτι μπορουν ακομα να φτιαχτουν διασκεδαστικες ταινιες πανω στο genre στις οποιες μπορεις να διακρινεις ατοφιο συναισθημα. Μπορει να μην εχει το τρελο budget των Marvel ταινιων ειναι ομως πολυ καλυτερη απο κατι Thor κατι Ant-Man 3 τα οποια προσεχουν το φαινεσθαι πολυ περισσοτερο απο την ψυχη. Οι 2-3 μαχες της ταινιας αρκετα δυνατες δεν θα αφησουν κανεναν παραπονεμενο. Ο Xolo Maridueña τον ξερουμε απο το Cobra Kai του παει ο ρολος βγαζει και αυτο το ιδιαιτερο χιουμορ ειναι μια χαρα για το ρολο του Μπλε Σκαθαριου και σιγουρα θα τον δουμε και σε επομενες ταινιες της DC. Μην ξεχασετε την σκηνη με τους τιτλους. 6.7/10 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. September 21, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2023 Anatomy of a Murder[1959] https://www.imdb.com/title/tt0052561 Η επιτομη μιας σωστα δομημενης ταινιας και αναμφιβολα μια απο τις κλασικοτερες ταινιες του James Stewart. Η ανατομια μιας δολοφονιας λοιπον την οποια ο καθενας θα καταδικαζε χωρις πολλα πολλα εδω ομως θα δουμε μια απο τις αναλυτικοτερες και πιο μακροσκελης δικες στην ιστορια του κινηματογραφου. Ο μεγαλος Otto Preminger σκηνοθετει ενα δυνατο γεματο ενταση εργο παρολο που η περισσοτερη ωρα λαμβανει μερος στην αιθουσα ενος δικαστηριου καταφερνει να κρατησει καθηλωμενο τον θεατη πολυ καλυτερα απο αλλες ταινιες που εχουν πολυ περισσοτερη δραση. Ο James Stewart δειχνει τοσο ζεστος προς τον θεατη ως συνηγορος και αντιστοιχα ο George C. Scott ως κατηγορος βγαζει κατι κρυο μια απεχθεια οπως ειναι ο ρολος του. Η πανεμορφη Lee Remick στα 24 της χρονια ως θυμα βιασμου και μοιραια γυναικα και ο Ben Gazzara ως ο ανθρωπος που σκοτωσε τον βιαστη της. Αξιζει να αναφερω και τον Arthur O'Connell ως παλιο δικηγορο και νυν βοηθο του Stewart πραγματικα ενα αχτυπητο διδυμο. Παρολο τα χρονια της και ως ασπρομαυρη η ποιοτητα του 4Κ BR αψογη με καλο 7.1 ηχο χωρις σκοτεινες σκηνες η αλλα θεματα. Ισως λιγακι να πλατιαζει θα μπορουσε να ειναι λιγο μικροτερη μιας και τα 160 λεπτα ειναι αρκετα αλλα ειναι το μονο μικρο αρνητικο που μπορουμε να της προσαψουμε. 8.6/10 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StandArd Δημ. September 21, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2023 The Rocky Horror Picture Show (1975) 3/10 Δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο έχει αποκτήσει καλτ στάτους. Ίσως το χειρότερο μιούζικαλ που έχω δει με τραγούδια καθόλου αξιομνημόνευτα και με μηδενική υπόθεση. Το μόνο θετικό, η ερμηνεία του Τιμ Κάρι που είχε αρκετή δόση τρέλας. Είναι αυτό αρκετό όμως; Ασφαλώς και όχι. The Proposition (2005) 5/10 Τίποτα ιδιαίτερο. Παρά την ενδιαφέρουσα υπόθεση, αδιαφόρησα για τους χαρακτήρες και για τη τύχη τους σε αυτό το γουέστερν. Υπάρχουν και καλύτερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. September 23, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2023 No One Will Save You[2023] https://www.imdb.com/title/tt14509110 Ναι ναι ναι. Μια αρκετα τιμια και ευχαριστη εκπληξη που δεν περιμενα να πω την αληθεια και ομως τα εχει ολα. Sci-fi thriller με ψηγματα horror στοιχειου με εξωγηινους και ενα οχι κλισε τελος. Τι αλλο να ζητησει κανεις? Η ταινια ξεκιναει ηρεμα χαλαρα με την Μπριν[Kaitlyn Dever] να ζει μονη σε ενα μεγαλο σπιτι και ολοι να ειναι απομακρη προς αυτην. Οταν ενα βραδυ μπει ενα παραξενος επισκεπτης σπιτι της θα αρχισει ενας αγωνας για την επιβιωση. Οι εξωγηινοι ειναι οι κλασικοι που ξερουμε με ψηλα αδυνατα ποδια μεγαλο κεφαλι μαυρα μεγαλα ματια αλλα δεν μενει μονο εδω αλλα ο σκηνοθετης Brian Duffield ο οποιος ξερει να φτιαχνει ποιοτικες σεκανς δεν μενει εκει. Το "Καμια Σωτηρια" οπως ειναι ο ελληνικος τιτλος σημαινει κατι πιο βαθυ απο την απλη επιβιωση της πρωταγωνιστριας μας. Και εκει ειναι που ξεφευγει απο τα τετριμμενα και διαφοροποιειται και μπραβο. Εξαιρετικος ηχος προτεινω ξεκαθαρα ακουστικα με δυνατα την ενταση ευχαριστο και δυνατο το horror στοιχειο και μια πρωταγωνιστρια την οποια γνωρισα απο τη σειρα Dopesick που φαινεται να γουσταρει αυτο που κανει. Για οσους θελουν κατι διαφορετικο με μια μιξη διαφορετικων genres μην κοιταξουν αλλου. 7/10 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. September 23, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2023 A League Οf Their Own[1992] https://www.imdb.com/title/tt0104694 Ελαχιστα γνωριζω για το baseball για αυτο μαλλον μου ειχε ξεφυγει και η συγκεκριμενη ταινια η οποια εχει επιρροες απο αληθινη ιστορια οπου το 1943 με τον πολεμο η Αμερικη εχασε την βασικη της διασκεδαση αυτη του baseball μιας και ολοι οι νεοι ανδρες πηγαν στον πολεμο. Καπως ετσι δημιουργηθηκε το baseball για γυναικες το οποιο εδειξε οτι δεν μπορουν μονο οι ανδρες να παιζουν τετοια αθληματα. Προφανως μιας και μιλαμε για γυναικες δεν εμειναν απλα στο αθλημα αλλα μαζι με αυτο προωθησαν και τις ομορφιες των γυναικων με σεξυ κοντες φουστιτσες αλλα και αρκετα κολπα κατα τη διαρκεια των αγωνων για να τραβηξουν το κοινο. Η ταινια εχει ψυχη εχει ενα τρομερο παρταλι τον Tom Hanks εξαιρετικος οπως παντα στο ρολο του παλιου πρωταθλητη και νυν προπονητη που πινει τα αντερα του εχουμε μια εκθαμβωτικη Geena Davis σιγουρα μια απο τις ομορφοτερες γυναικες του Hollywood και δεν λειπει και η sexy Madonna σε μια απο τις λιγες ταινιες που εχει παιξει. Μουσικη Hans Zimmer αρκετη ενταση στους αγωνες και μια ιστορια 2 αδερφων φτιαχνουν μια πολυ αρτια ταινια. Για το baseball παρολο που ειδα την ταινια λιγα πραγματα καταλαβα για τους κανονες και τι ακριβως πρεπει να κανεις αλλα μικρο ρολο παιζει μιας και ουσια εχει η ιδια η ταινια και αυτα που σου προσφερει. Οσοι δεν την εχετε δει αξιζει ακομα και αν δεν σας αρεσει καθολου το baseball. 7.7/10 Bottoms[2023] https://www.imdb.com/title/tt17527468 Αρκετα περιεργη κωμωδια θα ελεγα οτι προσπαθει να εχει φρεσκιες ιδεες και οντως το καταφερνει αν και κατα καποιον τροπο το τερματιζει σε σημεια κατι που δειχνει καπως. 2 λεσβιες οι οποιες δεν ειναι και οι πιο ομορφες το ξερουν και οι ιδιες προφανως φτιαχνουν ενα fight club γυναικων ωστε να μπορεσουν να ριξουν τις ομορφες γυναικες της ταξης τους. Με την προφαση ομως οτι το κανουν για αμυνα προς τα πιο brutal αγορια αλλα και για να βοηθησει η μια την αλλη με τα προβληματα της. Η ταινια ειναι τερμα φεμινιστικη με ενα τροπο που δεν εχουμε ξανα δει. Οι ανδρες της ταινιας ειναι αμοιβαδες ειδικα ο πρωταγωνιστης και γενικα πηρα σωστες ιδεες καθολη τη διαρκεια αλλα με μετρια υλοποιηση ηθελα κατι πιο δεμενο με περισσοτερο focus στο κεντρικο θεμα γιατι μου φανηκε λιγο διασπαρτη σε πολλα σημεια. Προς το τελος πηγαινουμε λιγο σε μαυρη κωμωδια με αιματακι και φυσικα δεν λειπει και η σατιρικη της χροια. Νομιζω ειναι ταινια που θα εκτιμησουν περισσοτερο οσοι ειναι γεννημενοι μετα το 2000 και λιγοτερο ειδικα οσο μεγαλωνουν οι ηλικιες. Δεν ειναι κακη την ειδα ευχαριστα εχει αυτο το 80s στυλ της που της δινει αμεσως ποντους ειναι εξυπνη εχει και το δραμα της και σε κανα 2 σημεια προσφερει αρκετο γελιο. Οσοι θελετε κατι διαφορετικο και στους ρυθμους της εποχης μας αξιζει μια ευκαιρια για ενα χαλαρο Σαββατοβραδο αλλα μεχρι εκει. 6.7/10 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StandArd Δημ. September 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2023 (edited) The Pawnbroker (1964) 7/10 Ταινία του Σίντνεϊ Λουμέτ, ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες του 20ου αιώνα και πρωταγωνιστής ο Ροντ Στάιγκερ σε μια ανεπανάληπτη ερμηνεία. Αφορά έναν Εβραίο ενεχυροδανειστή, ο οποίος κουβαλάει στις πλάτες του τα βασανιστήρια που του έκαναν Ναζί εγκληματίες και παρόλο που σώθηκε έχει χάσει την εμπιστοσύνη στους συνανθρώπους του. Η μουσική του Κουίνσι Τζόουνς ταιριαστή στις κορυφώσεις της ταινίας. Άξιζε περισσότερη αναγνώριση στην εποχή της. The Roaring Twenties (1939) 7/10 Από τα καλύτερα φιλμ νουάρ που έχω δει. Τζέιμς Κάγκνεϊ και Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ είναι εγγύηση σε αυτή τη κατηγορία ταινιών. Έχει να κάνει με την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική και στην προσπάθεια τριών συμμάχων από τον καιρό του Α' Π.Π. να πιάσουν τη καλή. Αξίζει. The Post (2017) 6/10 Το χρονικό μιας μικρής εφημερίδας να δημοσιεύσει κρατικά μυστικά που αφορούν την άμυνα και ο δικαστικός αγώνας που ακολούθησε για την ελευθερία του τύπου. Πέρα από το τελευταίο ημίωρο που αποζημιώνει κάπως το υπόλοιπο μου φάνηκε φλύαρο και βαρετό. To All the President's Men (1976) έχει θέσει πολύ ψηλά το πήχη και η συγκεκριμένη ταινία του Σπίλμπεργκ φαντάζει αχρείαστη. The Road (2009) 6/10 Τίποτα σπουδαίο. Αποτυχημένο μου φάνηκε αυτό το μετά-αποκαλυπτικό θρίλερ που περισσότερο εστίασε στη μάχη επιβίωσης των πρωταγωνιστών παρά σε οτιδήποτε άλλο πχ. στο πως φτάσανε σε αυτό το σημείο. Ανεξήγητο τελείως γιατί αποφάσισαν να χωρίσουν οι δρόμοι της γυναίκας με το σύζυγο και το παιδί. Ήδη τη ξέχασα. Edited September 24, 2023 by StandArd Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. September 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2023 (edited) On 23/9/2023 at 4:47 ΜΜ, king2009 said: No One Will Save You[2023]. 7/10 Πήγα να βάλω κι εγώ αξιολόγηση και με πρόλαβες 😅 Πάμε λοιπόν! Ταινία θρίλερ με εξωγήινους/αλληγορική. Μια μοναχική κοπέλα ζει απομονωμένη έξω από μια μικρή κοινότητα και λαχταράει την αποδοχή του κόσμου. Όλα ανατρέπονται όταν γίνεται εισβολή από εξωγήινους , όπου ο καθένας τους εισβάλλει και σε ένα σπίτι με άγνωστους σκοπούς. Καθώς δεν έχει κανέναν στον κόσμο για να τη βοηθήσει και να τη σώσει, μόνη της θα πρέπει να βρει τον τρόπο να επιβιώσει. Τελικά, μήπως παραδόξως αυτή και να είναι η λύση στη μοναξιά της; Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη ταινία για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα είναι σχεδόν εξολοκλήρου χωρίς λόγια, πέρα από 1-2 λέξεις προς το τέλος, σαν αποχαιρετισμό στην παιδική της φίλη. Αν και το κεντρικό θέμα είναι η εισβολή από εξωγήινους, είναι πολύ βαθύτερη ταινία από αυτό. Στο κεντρικό θέμα, είναι ταινία επιβίωσης με άφθονο σασπένς και ένταση που κόβει την ανάσα και καθηλώνει τον θεατή. Η πρωταγωνίστρια παίρνει την ταινία πάνω της και αποδίδει άψογα όλα τα συναισθήματα, την ένταση, την αγωνία, την απόγνωση, την θλίψη, την συγκίνηση όλα. Οι εξωγήινοι αποδόθηκαν επίσης εξαιρετικά σαν να ήταν αληθινοί. Άριστη κινηματογράφηση με φως και χρώματα την ημέρα και όταν δεν είναι μάχες με εξωγήινους, αλλά σκοτάδι ή ημισκόταδο, όταν είναι κοντά, αλλά και δυνατά φώτα από τους διαστημικούς δίσκους των εξωγήινων. Ιδιαίτερα έντονη ταινία μέχρι το τέλος που θα ήθελε κανείς κι άλλο. Θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς μια πολύ βελτιωμένη έκδοση του Οιωνού (με τον Γκίμπσον). Παρόλα αυτά είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι και αλληγορική, καθώς το βαθύτερο θέμα, εξού και η απουσία διαλόγων, είναι η μοναξιά. Κοινωνικό μήνυμα που φαίνεται κυρίως στο ξεκίνημα της ταινίας αλλά είναι ξεκάθαρο πια και στο παράξενο τέλος της. Κανείς δεν πρόκειται να την σώσει λοιπόν ούτε από τους εξωγήινους ούτε από την ζωή της που την πνίγει, είναι μόνη της η πρωταγωνίστρια και μόνη συντροφιά ο εαυτός της... Ταινία με διττό νόημα και ύφος, από τη μια έντονο θρίλερ επιβίωσης με εξωγήινους, από την άλλη κοινωνικό δράμα με κάπως ευτυχές όμως τέλος. Σεμνή και προσεγμένη με εξαιρετική δουλειά, ερμηνείες, σκηνοθεσία, γραφικά και κινηματογράφηση. Μια πολύ καλή και ιδιαίτερη πρόταση, αρκεί να είστε αναλόγως προετοιμασμένοι για το διττό ύφος της. 7/10 από μένα. Edited September 25, 2023 by Mivas 1 Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. September 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2023 The American Friend[1977] https://www.imdb.com/title/tt0075675 Old classic σχετικα αγνωστη ταινια εγκληματος του Γερμανου τεραστιου Wim Wenders ο οποιος ακομα συνεχιζει στα 78 του χρονια και βγαζει ταινιαρες. Ο Dennis Hopper λοιπον ειναι ο Αμερικανος φιλος του Bruno Ganz ενος απλου ανθρωπου που τα βγαζει δυσκολα περα ο οποιος εχει λιγο καιρο ζωης ακομα. Οταν πεσει στα αυτια ενος μεγαλου γκανγκστερ θα τον προσελκυσουν και θα πατησουν οτι εχει λιγο καιρο ζωης και με προφαση πολλα λεφτα για να αφησει στην οικογενεια του. Η ταινια ειναι ταυτοχρονα απλη και πολυπλοκη και ο χαρακτηρας του Hopper ειναι τρομερα μυστηριος. Ανατροπες αγωνια πολυ καλοι ηθοποιοι ατμοσφαιρα και υποβοσκει και αρκετο μυστηριο απο πισω με το ολο mafia theme που εχει η ταινια. Το δε τελος απλα υπεροχο δεν θα μπορουσε να ειναι καλυτερο και αφηνει τον θεατη παγωτο. Τρομερο το 4Κ Restoration της Criterion υπεροχη δουλεια σε χρωματα εικονα ηχο. 7.9/10 Elvis[2022] https://www.imdb.com/title/tt3704428 Απο μικρο ακουγα για τον Elvis Presley απο ποτε δεν ειχα καταλαβει την επιρροη του στη μουσικη παγκοσμιως οχι απλα ως super star αλλα ως ειδωλο που λατρευτηκε. Απο την καντρι μουσικη στη Rock n Roll ενας πραγματικος showman ενας ανθρωπος που ειχε ταυτοχρονα τα παντα και τιποτα. Μια ταινια του Baz Luhrmann που μας εχει προσφερει και το Great Gatsby πραγματικα νομιζω οτι σκηνοθετικα βγηκε κατι μοναδικο πολλες στιγμες ανατριχιλας με τη μουσικη του Elvis πανω στη σκηνη και το ολο τρελο χορευτικο του αλλα και στιγμες τρελας και μοναξιας οπως συμβαινει πολλες φορες οσο περναει η ζωη τετοιων ειδωλων. Προφανως και λιγοι θα γνωριζαν για τον Colonel Tom Parker[Tom Hanks] ο οποιος κυριολεκτικα ηταν ενας απατεωνας που μπορει να ανεβασε τον Elvis στα ουρανια την ιδια ωρα ομως του εκανε και το μεγαλυτερο κακο. Ο Austin Butler ως Elvis απλα εδωσε τον εαυτο του τρομερη ερμηνεια με τον αερα που πρεπει να εχει ενας τετοιος ανθρωπος. Μου αρεσει που μας πηγαινει απο τα πρωτα χρονια της ζωης του και φτανει μεχρι το θανατο του το 1977 και δεν μενει μονο εκει αλλα σκιαγραφει και μια κοινωνια με την ανοδο την πτωση της και τις χειροτερες στιγμες της με τον θανατο του Martin Luther King Jr. οπως και τη δολοφονια του Robert F. Kennedy και της μεγαλης Mahalia Jackson. Λιγο χαθηκα με το θανατο του Kennedy ο οποιος εγινε Ιουνιο 1968 και ταυτοχρονα δειχνει τον Elvis να πρεπει να κανει show για τα Χριστουγεννα. Προταθηκε για 8 Οσκαρ πραγματικα κριμα που δεν πηρε εστω και ενα. Βλεπω 7.3 στο imdb και λεω δεν μπορει αλλη ταινια ειδε ο κοσμος? Παρολο τη διαρκεια των 150 λεπτων η ταινια δεν κανει κοιλια ειναι γρηγορη σκηνοθετικα περνει το χρονο της οπου πρεπει για να δωσει το συναισθημα του Elvis και γενικα ειναι απο τις αρτιοτερες ταινιες που θα μπορουσαν να βγουν για ενα τετοιο ειδωλο δεν ξερω τι διαφορετικο περιμενε ο κοσμος προσωπικα την απολαυσα στο 100% και εμαθα και παρα πολλα για τη ζωη του Elvis Presley ενος ανθρωπου που μεσουρανουσε πριν 60 και 70 χρονια. Ο Luhrmann ξερει πως να φτιαχνει μια ταινια γεματη παθος γεματη ενταση και τρελα και μαζι με τον Butler αλλα και τον villain της υποθεσης Tom Hanks απλα απογειωσαν την ταινια. 8.5/10 Platoon[1986] https://www.imdb.com/title/tt0091763 Απο τις μεγαλυτερες ταινιες των 80s 4 Οσκαρ παρακαλω μεταξυ τους και της καλυτερης ταινιας και νομιζω το μεγαλυτερο αριστουργημα του Oliver Stone. Η ιστορια εχει επιρροες απο τον ιδιο τον Stone κατα τον πολεμο και μας δειχνει τη βια την ωμοτητα ενος πολεμου αλλα και οτι καποιοι χανουν τον ελεγχο και φτιαχνουν τους δικους τους κανονες. Πολεμος στο Βιετναμ λοιπον και συγκεκριμενα κοντα στην Καμποτζη στις καταπρασινες ζουγκλες με τους ηρωες μας να κανουν τα παντα εναντι των Βιετκονγκ της οργανωσης για την απελευθερωση του Νοτιου Βιετναμ που εδρασε απο το 1960 μεχρι το 1976. Η ταινια που εφερε στο προσκηνιο τον Charlie Sheen τον οποιο δεν θεωρω καλο ηθοποιο αλλα για την ταινια ηταν μια χαρα αν και σιγουρα την παρασταση κλεβουν οι μεγαλοι και τρανοι Tom Berenger και Willem Dafoe. Η ταινια δεν σε πεταει αμεσως στον σκληρο πολεμο αλλα σιγα σιγα και με μια ισορροπημενη κλιμακωση φτανει στην κορυφωση της στο τελος. Αναμφιβολα στις 5 καλυτερες ταινιες πολεμου μεχρι σημερα που μπορει να δει καποιος. 9.2/10 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. September 25, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2023 Old Henry[2021] https://www.imdb.com/title/tt12731980 Ενα τιμιοτατο slow paced western το οποιο βασιζεται σε πραγματικους χαρακτηρες της αγριας δυσης μονο που φτιαχνει το δικο του μελλον για αυτους. Ενας αγροτης ο Henry ζει ησυχα με το γιο του σε ενα ξεγνοιαστο μερος μακρια απο ολους και απο ολα. Οταν ομως βρεθει σε μια δυσκολη κατασταση οπου 3 ανδρες ψαχνουν για εναν ανδρα τον οποιο εχει παρει σπιτι του για να τον κανει καλα το παρελθον του θα ερθει στη φορα και θα δειξει ποιος πραγματικα ειναι. Ποιοτικοτατη ταινια με εναν υπεροχο Tim Blake Nelson στο ρολο του Henry με τον Stephen Dorff να ακολουθει απο κοντα. Ηρεμη οταν πρεπει και γεματη ενταση οταν χρειαζεται. Δυνατη εντονη φωτογραφια με χωραφια γεματα κριθαρι και σταρι και τιμια κοντινα πλανα. Μιας και δεν βγαινουν πολλα western τα τελευταια χρονια το Old Henry ειναι must κυριως για τους λατρεις του genre αλλα πιστευω ο καθενας θα περασει καλα βλεποντας την. 7.1/10 The Funhouse[1981] https://www.imdb.com/title/tt0082427 Απο το σκηνοθετη του The Texas Chain Saw Massacre και Poltergeist Tobe Hooper ενα σχετικα αγνωστο horroraki οπου μια παρεα 4 φιλων 2 αγορια 2 κοριτσια πηγαινουν ενα βραδυ σε ενα πανηγυρι με αρκετα creepy σκηνικα με παραμορφωμενα ζωα creepy σκηνικα και ενα τρενακι του τρομου για ενα ανεπαναληπτο ταξιδι. Οταν αποφασισουν να μεινουν ολο το βραδυ μεσα σε αυτο το τουνελ του τρομου οταν εχουν κλεισει τα παντα κατι επικινδυνο θα συμβει και θα αρχισει ενας αγωνας για την επιβιωση τους. Η 19χρονη Elizabeth Berridge το προσπαθει αν και δεν πειθει παντα με τις τσιριδες της το βασικο creepy ανθρωπομορφο τερας ειναι αψογο και προκαλει τρομο και μονο στη σκεψη του και γενικα καλη ατμοσφαιρα σε ολη την ταινια με απλο σεναριο στο οποιο θα μπορουσαν να ειναι καπως πιο ευρηματικοι σε καποια σημεια. Βλεπετε ευχαριστα παντως εχει και το γυμνουλη του με ομορφες κοπελιες εχει και μπολικο creepy στοιχειο και μεχρι εκει. Προτεινετε αποκλειστικα για τους φανς του Hooper. 6.6/10 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. September 27, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2023 Twister[1996] https://www.imdb.com/title/tt0117998 Μπορει να εχουν περασει και 25 χρονια απο τοτε που την ειδα το μονο που αλλαξε ειναι οτι τοτε τα εφε των ανεμοστρoβιλων μου φαινονταν πολυ καλυτερα σημερα απλα εκτελουν το σκοπο της ταινιας. Δεν εχει αλλαξει τιποτα αλλο. Μπορει να μην εχει κανα σοβαρο σεναριο να ειναι οσο πιο απλη γινεται αλλα αυτη η ενταση σε ολη την ταινια αυτος ο φοβος μπροστα στη δυναμη της φυσης και το τι μπορει να κανει μαζι με την χημεια των Helen Hunt και Bill Paxton φτιαχνουν μια πολυ δυνατη εμπειρια. Μαζι με το πρωτο Speed ειναι οι 2 καλυτερες ταινιες του Jan de Bont το Speed προφανως ανωτερο αλλα το Twister αρκετα πιο καταστροφικο. Το παθος των 2 πρωταγωνιστων μιλαει στο θεατη με την τρελα που κυριαρχει οταν πηγαινουν προς τους τρομερους ανεμοστρoβιλους χωρις να φοβουνται τιποτα γιατι εχουν το σκοπο τους. Μακαρι καθε ταινια καταστροφης να εβγαζε αυτη την ενταση και τη δυναμικοτητα και ας εχανε στο σεναριο οπως εδω. Οσοι δεν την εχετε δει κυριως οι νεοτεροι μην τη χασετε σιγουρες ανατριχιλες και σιγουρο χειροκροτημα στο τελος. 7.2/10 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. September 28, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2023 Let Him Go[2020] https://www.imdb.com/title/tt9340860 Ηρεμη δραματικη ταινια οπου η εξελιξη της τεινει προς το θριλερ μεχρι το κλεισιμο της. Ενα ζευγαρι ζουν με τον γιο τους τη νυφη τους και το λιγων μηνων εγγονο τους. Μετα απο ενα ατυχημα ο γιος τους πεθαινει και η νυφη τους παντρευεται ενα σκουπιδι της κοινωνιας. Οταν θα τους παρει μακρια οι παππουδες του παιδιου θα κανουν τα παντα για να τον βρουν. Η ταινια δειχνει τον πονο του να χασεις ενα παιδι και τη λαχταρα του να εχεις ενα μερος απο αυτον στη ζωη σου ως γονιος. Εχει τις δυνατες στιγμες της Lane και Costner εξαιρετικοι στο ταξιδι τους να παρουν πισω τον εγγονο τους. Εξοργιστικη σε σημεια με τα σκουπιδια της κοινωνιας που υπαρχουν εκει εξω η ταινια κραταει μια ισορροπια στην αδικια και στη δικαιοσυνη αυτου του κοσμου. Αξιζει η θεαση της. 6.9/10 U-571[2000] https://www.imdb.com/title/tt0141926 Μια απο τις ταινιες με υποβρυχια η οποια δεν παταει σε πραγματικα γεγονοτα αλλα δινει μια γενικη εικονα στο ποσο δυσκολο και επικινδυνο ηταν η συλλογη κωδικων Enigma απο Γερμανικα υποβρυχια για την κρυπτογραφηση στο δευτερο παγκοσμιο πολεμο μετα το 1941. Δυστυχως για την ταινια τη συγκρινα μεχρι το τελος με το Das Boot και ναι ειναι πολυ πολυ μακρια και σε ενταση και σε συνοχη και αληθοφανεια. Ενω εχει το budget για τα εφε τον ηχο κτλ δεν καταφερνει στο 100% να σε βαλει και σενα μεσα στο υποβρυχιο και να νιωσεις την ενταση την αγωνια των ανθρωπων που βρισκονται εκει οπως το κανει στο 100000% το Das Boot. Βγαζει την Αμερικανια της και δεν το κρυβει. Ο Matthew McConaughey δεν ηταν καθολου καλος στο ρολο σαν μαστουρωμενος σχεδον σε ολη την ταινια ο Bill Paxton μια χαρα αλλα τον βλεπουμε ελαχιστα και ευτυχως υπαρχει και ο Harvey Keitel να κραταει καπως την ισορροπια. Επισης πως βρεθηκε ο Jon Bon Jovi στην ταινια δεν ξερω. Γενικα ενταξει βλεπετε απο μονο του το σεναριο σε ιντριγκαρει δεν υπαρχουν και πολλες ταινιες με υποβρυχια εκει εξω οποτε περναει η ωρα μια χαρα απλα τις λειπουν πολλα για να γινει μια καλη ταινια. Το 4K Restoration που κυκλοφορησε προχθες αψογο σε ολα. 6.4/10 The Man in the Hat[2020] https://www.imdb.com/title/tt9056822 Ο ορισμος της ξεγνοιαστης ταινιας της απλοτητας της ηρεμιας. Ενας ανδρας[Ciarán Hinds] πινει το καφεδακι του ενω κανει τις διακοπες του και βλεπει καποιους ανθρωπους με καπελα να ριχνουν στη θαλασσα κατι μεσα σε σακουλα που μοιαζει με πτωμα. Απο εκει και περα η ταινια παρακολουθει αυτο τον ανδρα στη συνεχεια των διακοπων του παρακολουθωντας τους ανθρωπους γυρω του και παραλληλα προσπαθει να ξεφυγει και απο τους μυστηριους τυπους με τα καπελα γιατι νομιζει οτι τον ψαχνουν. Η ταινια μπορει να μην εχει πολλους διαλογους ειναι ελαχιστοι και κυριως μονολογοι πετυχαινει ομως να αναδειξει τα πραγματα που αξιζουν στη ζωη την αγαπη τον ερωτα το συναισθημα. Δεν λειπουν οι κωμικες σουρεαλιστικες καταστασεις και σε συνοδεια της ηρεμης και ομορφης φωτογραφιας φτιαχνουν κατι πολυ ιδιαιτερο. Δεν ειναι η ταινια που θα δωσει εντασεις καταφερνει ομως μεσα απο το ξεγνοιαστο ταξιδι να δωσει στο θεατη κατι διαφορετικο απο οτιδηποτε εχει δει μεχρι σημερα μιας και σπανιζουν τετοιου ειδους ταινιες. Θα την προτεινα κυριως σε σινεφιλ κοινο. 6.7/10 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. September 29, 2023 Κοινοποίηση Δημ. September 29, 2023 The Square[2017] https://www.imdb.com/title/tt4995790 Ενας απο τους πιο απιστευτους σκηνοθετες-σεναριογραφους της τελευταιας 10ετιας μας. Το τετραγωνο οπως ειναι η ονομασια της ταινιας ειναι με την κυριολεκτικη εννοια αυτη η ακατεργαστη υποδορια και ψευδεπιγραφη μισαλλοδοξια που διακατεχει την κοινωνια μας κυριως απο τον καπιταλισμο και μετα. Ο σκηνοθετης παιζει πανεξυπνα με πολλαπλα layers σχεδον ολων των σκηνων τα οποια οπως και στις αλλες του ταινιες περνανε και μια σουρεαλιστικη διαθεση δηλαδη κατανοει τη μαστιγα της εποχης μας και την περναει με μια υπερμετρη σουρεαλιστικοτητα ειναι πραγματικα ενα ειδος σκηνοθετη που δυσκολα βρισκουμε στις μερες μας. Η αμφιταλαντευση του κεντρικου πρωταγωνιστη τρομερη πραγματικα φαινεται παντου η δυσκολια που υποβοσκει μεσα του με ολα αυτα που βλεπει και βιωνει. Ειδα Elisabeth Moss ειδα Dominic West νομιζα θα ειναι πρωταγωνιστες αλλα τους βλεπουμε ελαχιστα στα 150 λεπτα που κραταει η ταινια. Ειναι πιο ευκολη ταινια απο το τριγωνο της θλιψης το οποιο το πηγε σε αλλο επιπεδο και το εχασε. Εδω εχουμε κατι πιο συνετο πιο προσιτο το οποιο παραλληλα μπορεις να το δεις πολλες φορες και καθε φορα να εμβαθυνεις ολο και περισσοτερο στα πολλαπλα layers του σκηνοθετη. Προτεινετε αυστηρα στο πιο ψαγμενο κοινο εκει εξω την μαζα θα την παρει ο υπνος. 7.7/10 See How They Run[2022] https://www.imdb.com/title/tt13640696 Κυριολεκτικα περασε και δεν ακουμπησε. Εχει κατι απο Wes Anderson κατι απο Knives Out κατι απο Πουαρο. Διαδραματίζεται κοντα στο 1950 και εχουμε γνωστους χαρακτηρες οπως Αγκαθα Κριστι Ρίτσαρντ Ατένμπορο Τζον Γουλφ. Κατα τη διαρκεια μιας παραγωγης δολοφονείται ο σκηνοθετης[Adrien Brody]. Καπου εκει ερχεται ενας εκκεντρικος επιθεωρητης αλα Πουαρο[Sam Rockwell] για να ξεδιαλυνει το μυστηριο. Μαζι του η νεοφερμενη Saoirse Ronan στο ρολο της ιδιαιτερης αστυνομου που κανει τα πρωτα της βηματα στην εξιχνιαση εγκληματος. Βρηκα εξαιρετικη την ατμοσφαιρα και τη φωτογραφια ειδικα οι εξωτερικες σεκανς δινουν μια πολυ ενδιαφερον οπτικη της τοτε εποχης. Απο εκει και περα την βρηκα ανευρη με το σεναριο να μπαζει αρκετα δεν ηταν καλο και δεν λειπει και ενα ειδος χιουμορ στην ατμοσφαιρα. Ο σκηνοθετης προσπαθει να αντιγραψει αλλες ταινιες αλλα δυστυχως παραμενει στην μετριοτητα σχεδον σε ολα. Βλεπετε για να περασει η ωρα και μεχρι εκει. 6/10 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts