Jump to content

Telegram: Αυτοί έιναι οι λόγοι που συνέλαβαν τον CEO της γνωστής εφαρμογής!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αμέσως μετά την προσγείωση του ιδιωτικού του jet στο αεροδρόμιο Le Bourget, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Παρίσι, o Pavel Durov, ο διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές το Σάββατο. Σε αυτή τη σύλληψη συμμετείχαν αξιωματικοί από διάφορες γαλλικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Χωροφυλακής Αεροπορικών Μεταφορών (GTA), της Διοίκησης Χωροφυλακής Κυβερνοχώρου (COMCyberGEND), της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (ONAF) και της Συνοριακής Αστυνομίας (PAF).

Με καταγωγή από τη Ρωσία, ο 39χρονος Durov δημιούργησε το Telegram με τον αδελφό του Nikolai το 2013. Είναι μια από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις σε όλο τον κόσμο και διαθέτει 900 εκατομμύρια χρήστες. Δεν είναι τόσο πολύ ελεγχόμενη όσο άλλες δημοφιλείς εφαρμογές επικοινωνίας. Αυτή η αυθόρμητη προσέγγιση φέρεται να είναι ο λόγος για τον οποίο ο Durov συνελήφθη, καθώς η εφαρμογή θεωρείται ως ένα δημοφιλές “online” στέκι για εγκληματίες και ταραχοποιούς.

Δεν υπήρχε κανένα προστατευτικό κιγκλίδωμα από την υπηρεσία για να αποτρέψει την εγκληματική χρήση της και επέτρεπε τη χρήση της για αδικήματα, όπως ξέπλυμα χρήματος και διακίνηση ναρκωτικών. Αυτές ήταν οι βασικές δύο κατηγορίες εναντίον του δημιουργού του Telegram.

Εκτός από το ότι δεν εποπτεύεται σωστά, το Telegram κατηγορείται επίσης ότι δεν συνεργάζεται με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και δεν προσφέρει εργαλεία όπως κρυπτονομίσματα που διευκολύνουν εγκληματικές δραστηριότητες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με τους δικαστές, ο Durov αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες για πολλαπλές κατηγορίες.

Ο Durov κατοικεί στο Dubai και έχει διπλή υπηκοότητα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Γαλλία. Σίγουρα ήταν ανήσυχος τον τελευταίο καιρό ο Durob και η σύλληψη πιθανότατα δεν του φάνηκε κάτι το τόσο ξαφνικό, δεδομένου ότι ήξερε ότι οι αρχές τον αναζητούσαν με ένταλμα σύλληψης. Άλλωστε ο ίδιος είχε φροντίσει στο να περιορίσει τα ταξίδια του στη Γαλλία και την Ευρώπη μετά την έκδοση του εντάλματος.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η παρακολούθηση ονομάζεται πλέον ασφάλεια. 
Καημένη Ευρώπη. 
για κλάματα μόνο είσαι. 
Στα πάντα πρόστιμο και  φυλακίσεις και πάει λέγοντας. Ποσό καλοί άνθρωποι είναι στην Ευρώπη. 
θα φας τα μούτρα σου Ευρώπη και πολύ σύντομα. 

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

τι είναι αυτά ρε Ευρώπη; Τι καραγκιοζιλίκια;  Δίνεται τροφή στους αντιπάλους σας να σας κατηγορούν και τώρα να έχουν δίκαιο.

Λευτεριά στον "ελεύθερο λόγο"...  (ακόμα και αν χρησιμοποιηθεί από εγκληματίες είναι πιο σημαντικό να υπάρχει). 

 

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Τον έπιασαν γιατί δεν μπορούσαν οι γνωστοί να κλέψουν τις πληροφορίες όσων συνομιλούσαν. Εκεί φτάσαμε. Δικτατορία σε κάθε επίπεδο πλέον από αυτούς που θέλουν να εξουσιαζουν τον κόσμο. Πότε θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για αυτους δεν ξέρω. 

Link to comment
Share on other sites

Τα τελευταία χρόνια αυτή ειναι η νοοτροπία. Δωσε ιδιωτικότητα για να σου δωσω ελευθερία. Τρανό παράδειγμα τα σμσ-εξοδόχαρτα των λοκνταουνς.

Edited by VIPdriver

κοσμοτεονλι

Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, VIPdriver said:

Τα τελευταία χρόνια αυτή ειναι η νοοτροπία. Δωσε ιδιωτικότητα για να σου δωσω ελευθερία. Τρανό παράδειγμα τα σμσ-εξοδόχαρτα των λοκνταουνς.

Ολα στη φορα να μας κλεβουν τα παντα με λιγα λογια ωστε να υπαρχει η δηθεν "ελευθερια"? Που για πια ελευθερια μιλαμε απλα εχουμε δικτατορια με αλλα μεσα σημερα και οχι οπως καποτε που ηταν με τα οπλα τωρα μας πηγαν στην οικονομικη δικτατορια και οχι μονο. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...