Jump to content

Samsung Galaxy Z Fold6: Οι πρώτες εντυπώσεις μας!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η Samsung είναι η εταιρεία που μπορεί δικαίως να υπερηφανεύεται ότι είναι εκείνη που πρώτη έβαλε τα foldables στον χάρτη της mobile τεχνολογίας! Από το 2019 η σειρά Fold επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το smartphone και την εμπειρία χρήσης που αυτό προσφέρει. Φυσικά από το πρώτο Fold έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλά, καθώς ως γνωστόν μια πενταετία στον κόσμο της mobile τεχνολογίας μοιάζει με… αιώνα. Έτσι λοιπόν, το foldable του κορεατικού κολοσσού της τεχνολογίας εμπλουτίστηκε, βελτιώθηκε, αναπτύχθηκε και έγινε ακόμη πιο αξιόπιστο, αποδοτικό και ανθεκτικό. Σε ετήσια βάση, η Samsung παίρνοντας το feedback των users προέβαινε πάντα σε στοχευμένες κινήσεις που είχαν ως στόχο να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία χρήσης που το Fold προσέφερε.

Τώρα στα μέσα του καλοκαιριού, η Samsung πιστή στο ραντεβού της έρχεται για να μας μεταφέρει και πάλι την αξεπέραστη fold εμπειρία, μόνο που αυτή τη φορά είναι η AI και η δυναμική της που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Λίγο πριν το Galaxy Unpacked του Παρισίου (η γαλλική πρωτεύουσα ως γνωστόν διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Samsung ανήκει στους μεγάλους χορηγούς της τεράστιας αυτής αθλητικής γιορτής), είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη μικρή γεύση από την φύση, τις δυνατότητες και την κατασκευή του Samsung Galaxy Z Fold6, του foldable που εξακολουθεί να καθορίζει τις εξελίξεις στην κατηγορία του…

Folding… AI!

To Galaxy Z Fold6 έρχεται με μια σειρά από στοχευμένες αναβαθμίσεις και σημαντικές βελτιώσεις στα σημεία, τα οποία κάνουν focus περισσότερο στο οικοσύστημα του Galaxy AI και τις λειτουργίες που αυτό προσφέρει. Στόχος είναι η περαιτέρω βελτίωση της παραγωγικότητας και το Z Fold6 είναι το απόλυτο τεχνολογικό εργαλείο για να φέρει εις πέρας το εν λόγω task, καταρρίπτοντας κάθε εμπόδιο. Για αυτό το λόγο ο σχεδιασμός του είναι ακόμη πιο εύχρηστος και λειτουργικός. Η Samsung χωρίς να αλλάξει μια πετυχημένη συνταγή στο design έκανε το Galaxy Z Fold6 ακόμα πιο «ελαφρύ», καθώς ζυγίζει κοντά στα 234 γραμμάρια και είναι ουσιαστικά 14 γραμμάρια πιο ελαφρύ σε σύγκριση με την  προηγούμενη έκδοση.

Οι Power users και λάτρεις των foldables εύκολα θα διαπιστώσουν ότι η επιφάνεια προβολής του display έχει μεγαλώσει σημαντικά, με την Samsung να ελαχιστοποιεί ακόμη περισσότερο τα bezels, αφήνοντας έτσι περισσότερο διαθέσιμο χώρο στον χρήστη. Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα χρώματα, εδώ στη φετινή έκδοση είχαμε μια έκπληξη, καθώς το (πιο «παιχνιδιάρικο») Pink (ροζ) μοντέλο διατίθεται μαζί με το κλασικό μαύρο και το ασημένιας απόχρωσης Silver Shadow. Σε επίπεδο εμφάνισης, οι πιο προσεκτικοί θα διαπιστώσουν ότι οι άκρες δεν έχουν την ίδια καμπυλότητα με τις προηγούμενες versions, αλλά είναι περισσότερο τετραγωνισμένες. Το κομμάτι της αντοχής έχει και πάλι ενισχυθεί με το βασικό υλικό κατασκευής να είναι το armor αλουμίνιο και το dual rail hinge να προσφέρει μια ακόμη πιο ανθεκτική εμπειρία, ενώ η τσάκιση στο  είναι σχεδόν αδύνατο να διακριθεί. Την δε προστασία της οθόνης αναλαμβάνει η Corning με το γυαλί Gorilla Victus 2.

Ρίχνοντας μια ματιά στο εσωτερικό, εδώ η Samsung δεν «συμβιβάζεται» με ένα specialized chipset, Snapdragon 8 Gen 3. που έχει αναπτύξει ειδικά η Qualcomm σε συνεργασία με την Samsung για να σηκώσει το βάρος των απαιτητικών εργασιών στο οποίο καλείται να ανταποκριθεί το Fold6. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Samsung, το chipset που είναι η «καρδιά» του Fold6 είναι σε σύγκριση με την περσινή έκδοση 42% πιο γρήγορο στο κομμάτι της NPU (ότι πρέπει δηλαδή για την καλύτερη και ταχύτερη απόκριση της A.I.), 19% βελτίωση στην GPU (που σημαίνει καλύτερη διαχείριση στα visuals) και 18% βελτίωση στην CPU. Και μπορεί το Galaxy Z Fold6 να έχει συνδεθεί στο μυαλό μας ως μια «μηχανή παραγωγικότητας», όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εστιάζει και στο mobile gaming. Αυτό δηλώνει και η ύπαρξη ενός νέου πιο ανεπτυγμένου gaming-oriented συστήματος ψύξης, το οποίο αναλαμβάνει να χαρίσει στους gamers μια πιο smooth και lagless εμπειρία gaming.

Φυσικά, οι όποιες προσθήκες και βελτιώσεις στο hardware δίνουν μεγαλύτερη ώθηση στην  λειτουργία της Τεχνητής Νοημοσύνης, με τους χρήστες της συσκευής να βρίσκουν όλα εκείνα τα συναρπαστικά AI-based features που πρωτοείδαμε στη σειρά Galaxy S τον περασμένο Ιανουάριο, μόνο που λόγω του πολυλειτουργικού χαρακτήρα του Fold και της ευκολίας στη χρήση που προσφέρει, μεταβάλλεται σημαντικά και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τις προαναφερθείσες λειτουργίες. Συγκεκριμένα, όπως και στα Galaxy S, έτσι και εδώ θα συναντήσετε λειτουργίες: Note Assist, Transcript Assist, Speech-to-text αλλά και το browsing assist. Επιπλέον, φυσικά και υπάρχει το Circle to Search που αναμφίβολα αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την αναζήτηση στο Internet. Παράλληλα, μια νέα A.I. λειτουργία που έχει εισαχθεί είναι ότι κάνοντας χρήση του stylus μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Sketch-to-Image και έτσι ζωγραφίζοντας κάποιο σκίτσο, η AI το καταλαβαίνει παρέχοντας side-info για το αντικείμενο που έχετε σχεδιάσει.

Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι η Samsung στη φετινή έκδοση θέλησε να συνενώσει δύο κόσμους, αυτόν της Τεχνητής Νοημοσύνης με την δυναμική μιας αναδιπλούμενης συσκευής και σίγουρα το πρώτο δείγμα που είχαμε για αυτή την  «απόπειρα» ήταν απολύτως θετικό. Ανυπομονούμε να το πάρουμε στα χέρια μας για ένα κανονικό test drive και να καταγράψουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις δυνατότητες και τις τεχνικές προδιαγραφές του. Μέχρι όμως το full review μας ρίξτε μια ματιά στο first impressions video που ακολουθεί…

https://youtu.be/ci6Q9ewwk2Q

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...