Jump to content

Asus Zenfone 10


r31134
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αγόρασα το κινητό του τίτλου με την προσφορά του Πλαίσιο στα 649€. Ως λάτρης compact συσκευών και με αλλαγές κάθε 1-2 χρόνια,αφού το είχα σταμπαρει από το Zenfone 8, έκανα την κίνηση. Μαύρο χρώμα στην έκδοση 16/512. Με τον 30w φορτιστή, καλώδιο, θήκη στην συσκευασία. Ανοίχθηκε με android 13, πήρε 5-6 updates μεταξύ των οποίων και το android 14. Θα πάρει ακόμη μια έκδοση android και άλλα 3-4 χρόνια security updates. 

Έχουν περάσει αρκετές δυνατές συσκευές από τα χέρια μου, ναυαρχίδες και μη. Πρώτα και καλύτερα η πρακτικότητα του λόγω μεγέθους και βάρους. Όσοι θέλετε νορμάλ τηλέφωνα θα συμφωνήσετε. Το κινητό ανταποκρίνεται αστραπιαία σε ότι κανείς.ΒΤ, Wifi κλπ εννοείται έπαιξαν απροβληματιστα. Το nfc είναι πιο ισχυρό από άλλες συσκευές γιατί πιάνει από μεγάλη απόσταση και χωρίς να κεντραρω το τηλέφωνο στα τερματικά pos. H κάμερα έχει ρεαλιστικά χρώματα, όπως τα sony xperia και αρκετή οξύτητα που άλλοι την θέλουν και άλλοι όχι. Εγώ προσωπικά την θέλω και το είχα διαβάσει από πριν, μαζί με τα δείγματα που είδα. Με βίντεο δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.

Μου θυμίζει πολύ την gcam που είχα βάλει και σεταρει με τις οδηγίες των παιδιών εδώ στο oneplus 7pro. 

Το λογισμικό είναι καθαρό android με ελάχιστες πινελιές (προαιρετικές) από την asus. Όσες προεγκατεστημένες εφαρμογές της google δεν θέλετε, τις σβηνετε ή απενεργοποιηση.

Το αποτύπωμα είναι πλευρικό στο on/off κουμπί, δουλεύει ως τώρα υποδειγματικά και έχω περάσει 3 φορές τον δεξιό αντίχειρα και 2 τον αριστερό με διαφορετικές γωνίες κάθε φορά. Πολύ βολική η κύλιση του δακτυλου κατά μήκος του για κάποιες λειτουργίες.

Το highlight της συσκευής που δεν μπορώ να το πιστέψω είναι διαχείριση ενέργειας. Γράφουν ότι είναι απίστευτα καλό για 4300mah αλλά στη δική μου χρήση έχω 25-30% περισσότερη μπαταρία από άλλη συσκευή μου με 4500mah (και με ανοιχτή τοποθεσία παρακαλώ το zenfone και χωρίς καθόλου λειτουργία πτήσης λόγω έλλειψης VoWifi).

Τα εικονίδια στην γραμμή κατάστασης απενεργοποιούνται σχεδόν όλα άμα δεν τα θέλετε.

Η προστασία φόρτισης με τα διάφορα σχέδια που παρέχονται στις ρυθμίσεις της συσκευής είναι θεωρώ απαραίτητο, για κάθε κινητό.

Το 5G σε Vodafone έπαιξε αμέσως. Το VoLTE/VoWifi δεν λειτουργούν επειδή η Vodafone ακόμα δεν πιστοποίησε την συσκευή. Για άλλα δίκτυα δεν ξέρω τι γίνεται.

Ο στοκ launcher είναι επαρκεστατος με μοναδικό μείον ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αλλά εικονίδια. Γραμματοσειρά επίσης μπορώ να αλλαξω. Ο nova prime παίζει αψογα και μου είχε λείψει ερχόμενος από xiaomi με hyperOs.

Το κινητό γενικά ρολαρει σαν κρέμα κατά την χρηση, μηδενικά σκαλωματα-κολληματα.

Ο ήχος είναι καθαρός αλλά θα τον ήθελα λίγο πιο μπάσο.

Μεμβράνη στην οθόνη δεν έχει προεγκατεστημένη. Η θήκη που συνοδεύει την συσκευή είναι σκληρή πλάτης,με άνοιγμα στα δεξιά και πάνω κάτω. Πολύ όμορφη και ποιοτική σε σχέση με απλές σιλικόνης που βάζουν άλλοι.

Λένε ότι αξεσουάρ από το zenfone 9 ταιριάζουν και στο 10.

Από όσο λίγο το έχω δουλέψει, μέρα με τη μέρα πείθομαι όλο και πιο πολύ ότι είναι το καλύτερο τηλέφωνο που είχα ποτέ συνδυαστικά με τις δικές μου προτεραιοτητες-απαιτησεις.

Μακάρι να υπάρξουν και άλλα μέλη που να το έχουν πάρει. Στα 900-1000€ σίγουρα δεν αξίζει καμία συσκευή αλλά στα 650€ το θεώρησα σούπερ ευκαιρία γιατί ήταν ένα κινητό που ήθελα καιρό. Και μιλάμε για 16/512 με Snapdragon 8 gen 2. Και τίμιο που ακόμα συνοδεύεται από φορτιστή.

Edited by r31134
Ορθογραφικό λάθος
Link to comment
Share on other sites

Mολις παρελαβα απο aliexpress και τοποθετησα τζαμι και μια θηκη συμφωνα με τα παρακατω links.

Αριστη εφαρμογη μεταξυ τους. Η θηκη,μαυρη, μαλακης σιλικονης με υφη οπως η πλατη της ιδιας της συσκευης, καλυπτει πληρως περιμετρικα και καμερες με χειλος και οι τρυπες ακριβως οπου πρεπει.

Το τζαμι εκατσε ακριβως στα χιλιοστα χωρις να το ενοχλει η θηκη. Tζαμι πηρα και 2ο να υπαρχει μιας και στην Ελλαδα ειναι δυσευρετα και ακριβα.

Το τοπεθτησα με φορεμενη τη θηκη για ευκολια.

Κοστος συνολικα για θηκη και 2 τζαμια στα 6 ευρω.

https://www.aliexpress.com/item/1005007034283031.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.10.21ef1802XFhjQk

https://www.aliexpress.com/item/1005005777392088.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.4.21ef1802rY9TSd

Το κινητο συνεχιζει να με εντυπωσιαζει σε καθε τομεα που ανεφερα στο review και εχουν κατι κατι μαγικο με τη διαχειριση της ενεργειας...

Edited by r31134
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνεχίζοντας τον μονόλογο...

Μπαταρία τούμπανο για τέτοιο μέγεθος.

Από 80% που βγήκε από τη φόρτιση έως το 16%.

Ναι είναι το καλύτερο τηλέφωνο που είχα ποτέ.

 

Screenshot_20240724-202245_Settings.jpg

Screenshot_20240724-202230_Settings.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...