Jump to content

Nova Home Internet 4G/5G

hercoulis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

4 ώρες πριν, MIKU said:

Το ίδιο είναι πάνω κάτω. Το θέμα είναι να έχει σήμα στην περιοχή σου.

Αν δεν έχει δες και το double play sim της Cosmote το οποίο παρέχεται στα 25 ευρώ (αντί για 35) αν έχει δηλωθεί αδυναμία σταθερού δικτύου.

Το θέμα είναι να δεις ποια εταιρεία πιάνει.

Δεν ξερω αν είναι μονο θέμα σήματος.

Γιατί και η Nova στο κινητό τρέχει ταχύτερα από το ρούτερ της.

Σε κάθε περίπτωση, η Vodafone που την έχω 8 χρόνια στο κινητό μου, στο σπίτι πάει καλά. Αλλά δεν ξέρω εάν αυτό θα ισχύει και στο οικιακό πακέτο.

Η λύση adsl είναι η έσχατη, αλλά εκει έπαιζα (στην Nova) στα 8-9, που είναι και το καλύτερο που μπορεί να δώσει η περιοχή.

Το γελοίο είναι πως φεύγοντας από αυτούς, εάν πάω σε adsl, θα πληρώνω ακριβώς για το ίδιο προϊόν που είχα εδώ και δέκα χρόνια τουλάχιστον 3€ παραπάνω τον μήνα (στην Vοdafone για παράδειγμα). Η Nova ήταν η φθηνότερη, αλλά θα φύγω λόγω συμπεριφοράς. Όμως, η αλήθεια είναι πως στο adsl που είναι ακριβώς το ίδιο για όλους, πρακτικά θα πληρώνω παραπάνω χρήματα εντελώς ανευ λόγου...

5 minutes ago, nikkal said:

Δεν ξερω αν είναι μονο θέμα σήματος.

Γιατί και η Nova στο κινητό τρέχει ταχύτερα από το ρούτερ της.

Σε κάθε περίπτωση, η Vodafone που την έχω 8 χρόνια στο κινητό μου, στο σπίτι πάει καλά. Αλλά δεν ξέρω εάν αυτό θα ισχύει και στο οικιακό πακέτο.

Η λύση adsl είναι η έσχατη, αλλά εκει έπαιζα (στην Nova) στα 8-9, που είναι και το καλύτερο που μπορεί να δώσει η περιοχή.

Το γελοίο είναι πως φεύγοντας από αυτούς, εάν πάω σε adsl, θα πληρώνω ακριβώς για το ίδιο προϊόν που είχα εδώ και δέκα χρόνια τουλάχιστον 3€ παραπάνω τον μήνα (στην Vοdafone για παράδειγμα). Η Nova ήταν η φθηνότερη, αλλά θα φύγω λόγω συμπεριφοράς. Όμως, η αλήθεια είναι πως στο adsl που είναι ακριβώς το ίδιο για όλους, πρακτικά θα πληρώνω παραπάνω χρήματα εντελώς ανευ λόγου...

Στη Vf δεν θα έχεις θέμα πιστεύω. Εχω το ίδιο πακέτο 

2 ώρες πριν, Gv2008 said:

Ποιο από τα δύο έχεις;

Το Giga WiFi Home Unlimited ή το Wireless Home via 4G;

26 minutes ago, nikkal said:

Ποιο από τα δύο έχεις;

Το Giga WiFi Home Unlimited ή το Wireless Home via 4G;

Το Wireless Home via 4G

2 ώρες πριν, Gv2008 said:

Παιδιά, το θέμα είναι να κάνεις έλεγχο.

Μπορεί να πιάνει, μπορεί και όχι.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

5 minutes ago, MIKU said:

Παιδιά, το θέμα είναι να κάνεις έλεγχο.

Μπορεί να πιάνει, μπορεί και όχι.

Είπε ο συμφορουμιτης ότι πιάνει στο κινητό του σήμα 

1 ώρα πριν, Gv2008 said:

Είπε ο συμφορουμιτης ότι πιάνει στο κινητό του σήμα 

Να κάνει τεστ εννοώ.

Και με 10mbps μπορεί να δουλεύει αξιοπρεπώς, το θέμα είναι το κάτι παραπάνω.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Το σκέφτηκα και εγώ το αντίστοιχο της Vodafone γιατί όλο αυτό τον καιρο που με ταλαιπωρεί η nova, δίνω από το κινητό  Vodafone σε pc και κονσόλα και πάει σφαίρα αλλά λέω κάτσε μην γίνει πάλι τίποτα και φάω ακόμα έναν μήνα έτσι. 

Ιδού ο κόφτης ταχύτητας του πακέτου 4G μετά τα 200GB.η ταχύτητα αρχικά φεύγει για 30+Mbps και τη μαζεύει στο 10 όπου τη σταθεροποιεί λίγο ψηλότερα στα 11 με 12 (έκανα 10 τεστ στο καπάκι). Το upload αντίστοιχα φεύγει για 7 με 8 και κατεβαίνει στο 2 με 3 (αντί 5 πριν μπει ο κόφτης).

Screenshot_2024-07-31-19-18-41-413_com.opera.browser-edit.jpg

Screenshot_2024-07-31-19-18-25-881_org.zwanoo.android.speedtest-edit.jpg

Μια χαρά είναι πάλι σε σύγκριση με τις ταχύτητες που είχες προηγουμένως με την ψόφια adsl.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Η αλήθεια είναι ότι στο απλό σερφαρισμα από σελίδα σε σελίδα, όπως πχ σε ανάγνωση forum καλή ώρα που απαιτεί καλή απόκριση και δε κατεβάζει μεγάλο όγκο, η υστέρηση σε σχέση με την ημιθανή αλλά ακαριαία ADSL είναι χαοτική. Υπάρχουν στιγμές που περιμένω 10 δευτερόλεπτα να αλλάξω σελίδα σε ένα forum , ενώ όταν είμαι στα 2 δευτερόλεπτα θεωρώ πλέον ότι φυσάει απο απόκριση. Στην ADSL οι χρόνοι αυτοί ήταν πάντα σταθερά κάτω από δευτερόλεπτο

4 ώρες πριν, Don_VitoCorleone said:

Η αλήθεια είναι ότι στο απλό σερφαρισμα από σελίδα σε σελίδα, όπως πχ σε ανάγνωση forum καλή ώρα που απαιτεί καλή απόκριση και δε κατεβάζει μεγάλο όγκο, η υστέρηση σε σχέση με την ημιθανή αλλά ακαριαία ADSL είναι χαοτική. Υπάρχουν στιγμές που περιμένω 10 δευτερόλεπτα να αλλάξω σελίδα σε ένα forum , ενώ όταν είμαι στα 2 δευτερόλεπτα θεωρώ πλέον ότι φυσάει απο απόκριση. Στην ADSL οι χρόνοι αυτοί ήταν πάντα σταθερά κάτω από δευτερόλεπτο

Στο streaming πώς πάει;

Το streaming είναι ακριβώς ίδιες συνθήκες με κατέβασμα αρχείου που είναι ακριβώς το ίδιο με το speed test που έχω ανεβάσει αρκετές τιμές με τις καμπύλες τους.

Άλλαξε ο μήνας, έφυγε ο κόφτης

Screenshot_2024-08-01-01-29-54-949_org.zwanoo.android.speedtest-edit.jpg

On 31/7/2024 at 6:56 ΜΜ, Bill9 said:

Το σκέφτηκα και εγώ το αντίστοιχο της Vodafone γιατί όλο αυτό τον καιρο που με ταλαιπωρεί η nova, δίνω από το κινητό  Vodafone σε pc και κονσόλα και πάει σφαίρα αλλά λέω κάτσε μην γίνει πάλι τίποτα και φάω ακόμα έναν μήνα έτσι. 

Μου έδωσε γείτονας το ρούτερ της Vodafone για μετρήσεις.

Έχει το Giga WiFi Home Unlimited.

Θα το κρατήσω 48 ώρες περίπου για δοκιμές ταχυτητας.

Μέχρι στιγμής τα παει σχετικά καλά.

Το download κινειται μέχρι στιγμής από ελάχιστη τιμή 18,3 έως μέγιστη 56,2 και το upload από 28,6 έως 55,3.

Συχνοτερες τιμές γύρω στο 20 download και 35 upload.

7 ώρες πριν, Bill9 said:

Αψογα είναι. Δες το ναι και αν είναι σταθερά έτσι τότε αξίζει φουλ.

Καλημέρα.

Έκανα αλλαγή δωματίου και πλέον παίζει κατά βάση από 30 έως 45.

Θα το δω και σήμερα όλη την μέρα.

Εάν μπορεί να μου δίνει min 30, δίχως συνεχή φουσκώματα και ξεφουσκωματα, με καλύπτει.

Καλύτερα αλλά βλέπω μικρά μπουκώματα.

έχω το 5g εδώ και σχεδόν 3 βδομάδες στην αρχή όλα κομπλέ 100/10 μόνο το σταθερό είναι χάλια έχει αναφερθεί αυτό απλά μετά από μια εβδομάδα παρουσιάστηκε ένα περίεργο πρόβλημα ενώ πιάνει 100 cosmote tv. eon παίζουν με 360p ΕΕ τι φάση αυτό πήρα τηλέφωνο 2 φορές το δώσανε βλάβη απόκατασταθηκε το κλασικό αλλά ακόμα έτσι τι μπορεί να συμβαίνει πολύ περιεργο

2 ώρες πριν, dimitris0064 said:

στην Κω περιοχή καρδαμαινα με κινητό χτυπάει 400αρες

Έχει άριστη κάλυψη και ταχύτητες εκεί;;

Update:

Ήρθε χθες τεχνικός και πάμε για αλλαγή ρούτερ, διότι κάνει συνεχόμενες αποσυνδέσεις από την κεραία (αυτό μου ειπαν πως σημαίνει η λυχνία στα δεξιά οταν εναλλάσσεται μεταξύ σταθερού λευκού και κόκκινου που αναβοσβήνει).

Συνεχίζεται...

Κατι παιζει με τα συγκεκριμενα router που δινει αυτη την περιοδο, στους "επιλεξιμους", στη συνεργασια τους με συγκεκριμενων περιοχων κεραιες στις οποιες "πακτωνουν".

Να δουμε με το νεο router που θα δινει απο Σεπτεμβρη, οπως εχει ειπωθει παλαιοτερα εδω, και εαν και δεν ειναι και τιποτα ποιοτικο, για το νεο οριο που θετει στην ταχυτητα εχει ηδη τεσταριστει εδω και πολλα χρονια απο την ιδια εταιρια στη συνεργασια του με τις κεραιες της.

Και μετα, ουτε γατα ουτε ζημια μες στα μπανια του λαου κανεις δε θα τα θυμαται ολα αυτα. Για την ιδια την αιτια ("γιατι" δλδ) θα πρεπει καθε φορα να συμβαινουν τα ιδια και τα ιδια σε αυτη την εταιρια, πχ την ανοργανωσια "παμε κι οπου βγει" ιδια κι ομοια με τις Ιδιοτητες της συντριπτικης πλειοψηφιας του target group σε αυτη τη χωρα που απευθυνει τη φθηνια που μετα την χρυσοπληρωνουν σε κοστος (και οχι μονο οικονομικο), δε τρεχει και τιποτα!!! Γιατι δεν ελεγξε πριν μοιρασει τα συγκεκριμενα router στη συνεργασια τους (πχ αποσυνδεσεις διαρκως) με τις κεραιες της στις οποιες "πακτωνουν"; Καθε φορα στου κασιδι το κεφαλι και κανεις δε μιλα στο τελος (για να ΚΑΝΕΙ ουτε λογος ΟΚ!!! Δεκτον σε αυτη τη χωρα λαλιστατων κουτοπονηρων >95%).