Jump to content

HUAWEI FreeClip Review: "Τόλμη και καιτονομία"!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

H HUAWEI είναι γνωστό ότι είναι όλο ευχάριστες εκπλήξεις, καθώς ανήκει στο κλειστό club των εταιρειών υψηλής τεχολογίας, οι οποίες δεν φοβούνται να πειραματιστούν και να “επενδύσουν” σε νέα πιο εξελιγμένα και πρωτοποριακά προϊόντα. Με τηHUAWEI να μην σταματάει λεπτό να εξελίσσει και να εμπλουτίζει τον τομέα τον audio-based προϊόντων της, δεν σας κρύβουμε ότι τo concept των FreeClip είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί, καθώς το πραγματικά unique open-ear design τους, τα καθιστά μια πρόταση που σε σχεδιαστικό επίπεδο είναι μοναδική στο είδος της! Η HUAWEI τολμά και δημιουργεί κάτι τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα, θέτοντας νέα στάνταρ στην κατηγορία των TWS ακουστικών. To γιατί πρόκειται να το ανακαλύψουμε στο αναλυτικό review που ακολουθεί… 

Design από το… μέλλον!

Από τη στιγμή που ένα TWS wearable αποτελεί ένα gadget «πρώτης γραμμής», το οποίο ο χρήστης δεν το αποχωρίζεται… ποτέ και το χρησιμοποιεί 24/7 κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη και σε κάθε σενάριο, η HUAWEI επένδυσε ένα άκρως φουτουριστικό design στο FreeClip, το οποίο δεν είναι για τα «μάτια του κόσμου» ή απλώς για να εντυπωσιάσει, αλλά δημιουργήθηκε για να φέρει τα πάνω – κάτω στην ακουστική εμπειρία, προσφέροντας μια εντελώς free και seamless εμπειρία χρήσης. Η βασική ιδιαιτερότητά του έγκειται  στο καινοτόμο design του, καθώς πρόκειται για το πρώτο open-ear audio wearable, το οποίο δεν προχωράει στον διαχωρισμό ανάμεσα σε αριστερό και δεξί earbud (Smart Wear Detection), όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των TWS earbuds που κυκλοφορούν στην αγορά. Τα clips ουσιαστικά κάθε φορά «γνωρίζουν» και «αντιλαμβάνονται» το πως να προσαρμοστούν κατάλληλα, αλλά και σε ποια θέση βρίσκονται.

Ουσιαστικά όταν τα τοποθετήσετε στο αυτί σας, είναι σα να κρεμάτε ένα high-tech σκουλαρίκι (το οποίο όμως δεν κρεμιέται από τον λοβό του αυτιού). Και μπορεί στην αρχή ενδέχεται να σας προβληματίσουν λίγο, καθώς είναι τελείως διαφορετικά από τα συνηθισμένα, ωστόσο μόλις τα συνηθίσετε δεν θα αργήσετε να συνειδητοποιήσετε τους λόγους που η ακουστική εμπειρία που προσφέρουν έχει έρθει από το μέλλον. Η HUAWEI ουσιαστικά ενσωμάτωσε στα νέα της TWS ακουστικά χρόνια ερευνών πάνω στην ακουστική τεχνολογία, δημιουργώντας ένα προϊόν, το οποίο μοιάζει να είναι χρόνια μπροστά από την εποχή του. Ενδεικτικό είναι ότι για να φτάσουν στην τελική τους μορφή, τα εργαστήρια της HUAWEI χρειάστηκε να δουλέψουν… «υπερωρίες», καθώς μελέτησαν διεξοδικά παραπάνω από 10.000 διαφορετικά σχήματα και τύπους του ανθρώπινου αυτιού. Η «κατάληξη» λοιπόν του ειδικού αυτού σχήματος του FreeClip αποτελεί απόρροια πολύ σκληρής δουλειάς και εντατικών δοκιμών πολλών μηνών.

Ειδικότερα, παρατηρώντας καλύτερα τον καινοτόμο σχεδιασμό τους, εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η HUAWEI έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη. Ουσιαστικά τα FreeClip αποτελούνται από τρία διαφορετικά μέρη, καθώς έχουμε το «φασόλι» Comfort Bean, την σφαιροειδή Acoustic Ball και τον βραχίονα C-Bridge, ο οποίος ουσιαστικά λειτουργεί ως ένα «συνδετικού κρίκου», μια γέφυρα που συνενώνει τα δύο προηγούμενα μέρη. Με την εντυπωσιακή εργονομία να βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπειρίας χρήσης που προσφέρουν τα FreeClip, αποτελώντας ένα μικρό σχεδιαστικό «θαύμα» της υψηλής τεχνολογίας. Μόνο και μόνο εάν αναλογιστείτε ότι 9 καλώδια περνούν μέσα από τον «σωλήνα» του C-Bridge, τότε μπορείτε να φανταστείτε για το πόσο «μπροστά» είναι η συγκεκριμένη πρόταση του κινεζικού κολοσσού της τεχνολογίας. Το δε Comfort Bean (που θυμίζει φασόλι) αναλαμβάνει την εύκολη και απρόσκοπτη προσαρμογή στο ανθρώπινο αυτί, καθώς δύναται να αντιληφθεί την καμπυλότητα και τα ποικίλα σχήματα που διαθέτει το ανθρώπινο αυτί. Παράλληλα, η ιδανική εφαρμογή συμπληρώνεται από το Acoustic Ball, το οποίο πετυχαίνει την ιδανική εφαρμογή και επιπλέον εξασφαλίζει άνεση χωρίς να γίνεται ενοχλητικό, ακόμη και ύστερα από πολύωρη χρήση (διαλύοντας έτσι τους προβληματισμούς ακόμη και των πιο δύσπιστων users). Τέλος, το τμήμα του C-Bridge πέραν της βασικής λειτουργίας του από το να συνενώνει και να συγκρατεί το Comfort Bean με το Acoustic Ball παίζει και έναν ακόμη ρόλο, καθώς φροντίζει για την ρύθμιση σύσφιξης του μηχανισμού στο σύνολο του, μειώνοντας την πίεση στον χόνδρο του χρήστη.

Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τον καινοτόμο σχεδιασμό των FreeClip, είναι λογικό να σκεφτείτε για το επίπεδο της αντοχής και της στιβαρότητας τους. Εδώ σας έχουμε καλά νέα, καθώς το τμήμα R&D της HUAWEI έκανε και πάλι το… θαύμα του, καθώς η υψηλή αντοχή δεν γίνεται «θυσία» στον βωμό της άνετης εφαρμογής και της ελαστικότητας. Φέροντας πιστοποίηση IP54, τα καινοτόμα TWS open-ear ακουστικά της HUAWEI εμφανίζουν εντυπωσιακή αντοχή απέναντι στη σκόνη, στο νερό (splashproof και όχι πλήρως αδιάβροχα) και στον ιδρώτα, ενώ με το βάρος τους να μην ξεπερνάει τα 5.6 γραμμάρια (ανά clip) αν μη τι άλλο ο χρήστης τους σχεδόν ούτε που «καταλαβαίνει» ότι αγκαλιάζουν το αυτί του (για αυτό και είναι ιδανικά για casual καθημερινές δραστηριότητες αλλά και για εκείνους που λατρεύουν να τα δίνουν όλα στο γυμναστήριο).

Όπως προαναφέραμε, μόλις ο χρήστης τους τα «μάθει» στη συνέχεια δεν θα θέλει με τίποτα να τα βγάλει. Το σημαντικότερο όλων; Λόγω του σχήματος τους, τα εν λόγω open-ear ακουστικά είναι… «open» με όλη τη σημασία της λέξεως, καθώς δεν περιορίζουν και δεν αποκόπτουν τον χρήστη από το να αντιλαμβάνεται τους ήχους του τριγύρω περιβάλλοντος, δημιουργώντας ένα γοητευτικό blending ηχητικής απόλαυσης και σωστής αντίληψης. Ο δε χειρισμός πραγματοποιείται μέσα από τρεις ξεχωριστές ζώνες, όπου η καθεμία απλώνεται σε μια ενιαία περιοχή που καλύπτει κάθε διαφορετικό τμήμα των FreeClip. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε FreeClip διαθέτει 3 συνολικά μικροσκοπικά μικρόφωνα, δύο εξ αυτών είναι τοποθετημένα στο Acoustic Ball (talk mic και VPU mic) που χρησιμεύουν για να ακούτε τον συνομιλητή σας την ώρα μιας τηλεφωνικής κλήσης και ένα στο Bean (Wind Proof mic), το οποίο αναλαμβάνει να «φιλτράρει» τον θόρυβο και τον ήχο του φυσικού περιβάλλοντος.

The C-Performance!

Αναμφίβολα, τα FreeClip είναι πανέμορφα και πρωτότυπα στο μάτι, παρόλα αυτά το ζητούμενο για την εμπειρία χρήσης που προσφέρουν, δεν είναι άλλο από την ποιότητα του ήχου που μπορούν να προσφέρουν. Η ύπαρξη του open-ear design τους και ο driver των 10.8mm υψηλής ποιότητας, προσφέρει μια κορυφαία ηχητική εμπειρία, με τον ήχο να προσφέρει μια αίσθηση πιστότητας και έμφασης στην λεπτομέρεια. Τα μπάσα ακούγονται άκρως ικανοποιητικά χωρίς να «μπουκώνουν», ενώ η τεχνολογία Direct Sound που ενσωματώνουν ουσιαστικά επιτρέπουν στην αντιστροφή των ηχητικών κυμάτων, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μίνιμουμ διαρροή ήχου. Η σωστή και καθαρή απόδοση του ήχου, αν μη τι άλλο αποτελεί ένα από τα μεγάλα ατού των FreeClip, όμως μια από τις πιο δυνατές λειτουργίες του έχει να κάνει και με την καθαρότητα που προσφέρουν στη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων. Χωρίς αμφιβολία, στο κομμάτι της επικοινωνίας παίρνουν δέκα με τόνο, καθώς κάνοντας χρήση του ενός εξελιγμένου Multi-Channel DNN (Deep Neural Network) αλγορίθμου, τα open-ear ακουστικά της HUAWEI μπορούν να ενισχύσουν τη φωνή έναντι των ήχων που προέρχονται από το περιβάλλον, παράγοντας ένα amplified crystal-clear αποτέλεσμα.

Τα FreeClip υποστηρίζουν Bluetooth 5.3, καθώς επίσης και multipoint συνδέσεις, όπου δύο διαφορετικές συσκευές μπορούν να συνδεθούν σε αυτά, με το εύρος της συχνότητας τους να αγγίζει ακόμη και τα 30 μέτρα. Ως είθισται είναι πλήρως συμβατά τόσο με Android όσο και με iOS συσκευές, ενώ υποστηρίζουν τα πρότυπα SBC, ΑΑC (και τους codecs υψηλής διαμόρφωσης L2HC και LC3). Τα καινοτόμα open-ear ακουστικά της HUAWEI μπορούν να παραμετροποιηθούν καλύτερα μέσω της εφαρμογής AI Life, ορίζοντας έτσι τις λειτουργίες εκείνες που εξυπηρετούν καλύτερα τον χρήστη τους.

Κλείνοντας, την εμπειρία που είχαμε με τα FreeClip δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην αυτονομία τους, η οποία αν μη τι άλλο… τα «σπάει»!  H διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους αγγίζει τις 8 ώρες αναπαραγωγής (music playback), ενώ με την θήκη φόρτισης τα ακουστικά μπορούν να προσφέρουν ακόμη και περίπου 36 ώρες αναπαραγωγής. Μάλιστα, για μια πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου 40 λεπτά, ενώ μια γρήγορη φόρτιση του δεκαλέπτου προσφέρει κοντά στις δύο «γεμάτες» ώρες αναπαραγωγής. Από τη στιγμή που ανήκουν στα gadget που δεν θα τα αποχωρίζεστε ποτέ, τα FreeClip «αντέχουν» σε μια απαιτητική καθημερινότητα.

Unique in every possible way!

Μοναδική καινοτομία, ποιότητα κατασκευής, φοβερή εργονομία, αισθητική που θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία τους και φέροντας τη σφραγίδα του κινεζικού κολοσσού της τεχνολογίας, η HUAWEI κατάφερε να μας παραδώσει ένα ακόμη προϊόν που βρίθει από καινοτομία. Τα FreeClip που κυκλοφορούν σε δύο χρωματικές επιλογές (μαύρο και μωβ), αποτελούν μια unique πρόταση που θα εκτιμήσουν και με το παραπάνω, οι φανατικοί λάτρεις του “μοναδικού”!

Τα νέα ακουστικά HUAWEI FreeClip είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά μέσω του δικτύου καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Huawei, με δώρο το HUAWEI Band 8 έως και τις 11 Απριλίου ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

  • Review κείμενο: Πέτρος Κυπραίος
  • Hands-On Video & Photos: Δημήτρης Σκιάννης

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...