Jump to content

boot μονο με F8

Der
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λεω και εγω να παραθεσω το προβλημα μου...

Το pc μπαινει στα windows (XP) μονο αν πατησω F8 -κλασσικη κινηση αν θελουμε να μπουμε σε safe mode- και απο εκει κανονικη λειτουργια. Αν δεν το κανω αυτο chashαρει (μαυρη οθονη). Κατα τα αλλα το συστημα (αφου μπω στο λειτουργικο) αναγνωριζει κανονικα τους δισκους. Αν επιλεξω απο το bios να κανει boot απο cd-rom ή δισκετα, ολα καλα.

Εχω msi k8n platinum και ο σκληρος με τα windows ειναι ο wd raptor 36gb.

Τι να κανω? Δεν πολυ-λεει η πατεντα του F8 για μια ζωη :(

nokia 6600 -> nokia n70 -> nokia n95 -> htc touch pro2 -> motorola milestone -> palm pre2 -> samsung omnia7 -> iphone 4S -> iphone 5 -> nexus5 -> iphone 5C

Κανω boot απο το cd αλλα πουθενα δεν βρισκω τη recovery console. Κατ'ευθειαν γραφει "press F6..." και "press F2...", επειτα κανει φορτωση αρχειων και τελος ζηταει σε ποιο δισκο να κανω εγκατασταση.

Μια μια σχετικη αναζητηση στο forum του myhone "ανακαληψα" το:

fdisk /mbr

Η γραμμη εντολων των windows δεν εχει το fdisk.Ετσι, δημιουργησα δισκετα εκκινησης απο τα windows και περασα μεσα το αρχειο fdisk. Εκανα boot απο τη δισκετα, εγραψα το παραπανω και μου εμφανισε:

1. create partition

2. delete partition

3. create bootable partition

4. select alternative fixed disk

5. re-write master boot record

Τι να κανω? :worry:

nokia 6600 -> nokia n70 -> nokia n95 -> htc touch pro2 -> motorola milestone -> palm pre2 -> samsung omnia7 -> iphone 4S -> iphone 5 -> nexus5 -> iphone 5C

Τα προβληματα συνεχιζονται...

Παταω "5" στην και εμφανιζεται:

"You have selected to replace the loader code in your Master Boot record with the standerd dr-Dos loader.

Are you sure want to do this? [Y/N]"

Επιλεγω "Y" και...

"ERROR: can't save original MBR. Operation unsuccessful.

Press a key to continue."

Και τωρα; :cry:

Πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις boot από ένα CD των XP και να μπεις στο recovery console όπως έγραψα παραπάνω. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί δε σου μπαίνει εσένα, σε μένα πάντως δουλεύει μια χαρά.

Υ.Γ.: Τσέκαρε μία το πληκτρολόγιό σου μην έχει κολλήσει κανένα πλήκτρο.

Η recovery console βγαινει αν πατησω "R" κατα τη φορτωση ή ειναι επιλογη; Θυμαμαι οτι την επιλογη αυτη την εχει βγαλει μονο 2-3 φορες :( απο τις τοοοσες φορες που εχω χρησιμοποιησει το cd. Μεχρι αυριο θα εχω "αγορασει" ενα αλλο cd των windows, μπας και ειναι εκει το προβλημα.

Το πληκτρολογιο δεν εχει προβλημα (ενσυρματο se usb).

Η recovery console βγαινει αν πατησω "R" κατα τη φορτωση ή ειναι επιλογη; Θυμαμαι οτι την επιλογη αυτη την εχει βγαλει μονο 2-3 φορες :( απο τις τοοοσες φορες που εχω χρησιμοποιησει το cd. Μεχρι αυριο θα εχω "αγορασει" ενα αλλο cd των windows, μπας και ειναι εκει το προβλημα.

Το πληκτρολογιο δεν εχει προβλημα (ενσυρματο se usb).

Το μενού με τις επιλογές εμφανίζεται όταν τελειώσει το φόρτωμα των διαφόρων drivers.

Δανειστικα ενα cd των windows xp 64 edition. Η κονσολα εμφανιζεται κανονικα πατωντας "R". Εμφανιζεται στην οθονη:

"1: C:\WINDOWS

Which Windows installation would you like to log onto <to cancel, press ENTER>?"

Παταω "1"

Οθονη:

"Type the administrator password:"

Τι βαζω? Πληκτρολογησα 3 φορες λαθος κωδικο και εκανε αναγκαστικα επανεκινηση. Δεν εχω κλειδωμενο το BIOS με password.

Όταν έκανες εγκατάσταση τα Windows σου ζήτησε να ορίσεις κωδικό Administrator. Αυτόν πρέπει να βάλεις, όχι του BIOS. Αν δεν είχες βάλει κωδικό, πάτα απλά ENTER.

Προφανως :wacko: ηταν κενο password και enter.

Γραφω:

"fixmbr"

Οθονη:

".......Are you sure you want to write a new MBR?"

Παταω "Y"

Οθονη:

"Writing new master boot record on physical drive

/Device/Harddisk0/Partition0."

The new master boot record has been successfully written."

Κανω restart γραφοντας "exit"

ΑΛΛΑ ΤΟ CHRASHΑΡΙΣΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ!!! :w00t:

Να κανω και fixboot μπας και γινει τπτ?

Πληκτρολογω "fixboot"

Οθονη:

"the target partition is C:

Are you sure yaou want to write a new bootsector to the partition c: ?"

Κλασσικα παταω "Υ"

Οθονη:

"FIXBOOT is writing a new boot sector

The new bootsector was successfully written"

Πληκτρολογω exit για restart και ΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚ(!!!!) παλι ολα μαυριζουν :vava: μπροστα μου.

Το επομενο βημα πιο ειναι;

Ε δεν έχω άλλες ιδέες :(

Ξαναγράψε λίγο το πρόβλημά σου από την αρχή, και πες και τι άλλαξες τη μέρα που σου εμφανίστηκε το πρόβλημα (καινούριο software/hardware, αλλαγή σε ρυθμίσεις etc).

Το μηχανημα ειναι καινουργιο. Το παρελαβα χωρις λειτουργικο - με αφορμαριστους δισκους.

Αρχικα πηγα να εγκαταστησω τα win xp 64 edition αλλα δεν ταιριαζε το key που ειχα. Ξενερωσα οταν εμαθα οτι δεν βγαινουν και σε ελληνικα, και ετσι εβαλα τα απλα xp. Αφου ειδα οτι ηταν ολα ΟΚ (δεν θυμαμαι να ειχα προβλημα κατα το bootαρισμα), περασα τους δισκους που ειχα στο παλιο συστημα στο καινουργιο ωστε να αντιγραψω αρχεια που ηθελα (mp3 κτλ). Τα περασα στον 2ο δισκο (εναν wd 250gb sata2). Τον 40αρη raptor τον εχω μονο για τα windows. Αφου εκανα τη δουλεια μου, τους εβγαλα και τους ξαναπερασα στον παλιο. Το μονο επιπλεον που κρατησα απο το παλιο συστημα ειναι το dvd-rw. Επιπλεον προσθεσα ενα panel και μια uv λαμπα στο case (αφου ξεσυνδεσα ολα τα κομματια και τα συνδεσα απο την αρχη) και διαφορα περιφεριακα. Eκανα αλλο ενα format (μπορει και δυο) και καπου εδω σταματαει η ιστορια μου με μαυρη οθονη κατα το boot.

Δεν πιστευω να φταιει οτι μπαινω στη recovery console απο cd των windows xp 64, ενω χρησιμοποιω τα απλα.

Ουτε πιστευω οτι ενα "clear CMOS" φταιει.

Τοτε ΤΙ φταιει; :cry: